Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:ΠΟΔ)

Καλώς ήλθατε στη Βικιεπιχείρηση Ποδόσφαιρο. Αυτή η σελίδα και οι υποσελίδες της περιέχουν προτάσεις για δημιουργία νέων λημμάτων αλλά και βελτίωση των υφιστάμενων σχετικά με το ποδόσφαιρο. Αν θα θέλατε να βοηθήσετε, παρακαλούμε να γράψετε το όνομα σας στη συνέχεια. Τα σημαντικά επιτεύγματα της επιχείρησης βρίσκονται στα ορόσημα της επιχείρησης. Η επιχείρηση αριθμεί 9109 λήμματα! Μπορείτε να βρείτε τα λήμμα της επιχείρησης στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Λήμματα.

Η Βικιεπιχείρηση Ποδόσφαιρο είναι μια Βικιεπιχείρηση με πρώτιστο σκοπό τη δημιουργία και οργάνωση λημμάτων σχετικά με το ποδόσφαιρο, ώστε τα λήμματα να είναι καλά δομημένα και γραμμένα. Επιπρόσθετα, έχει ως στόχο κάποια από τα λήμματα αυτά, ενδεχομένως να συμπεριληφθούν στα Προβεβλημένα λήμματα. Ακόμη, στόχος είναι η ευκολία πρόσβασης σε λήμματα σχετικά με το ποδόσφαιρο.

Μπορείτε να γράψετε λήμματα:

  1. για επισκόπηση του ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα (π.χ. Ελληνικό ποδόσφαιρο, Κυπριακό ποδόσφαιρο)
  2. για όλες τις εθνικές ομάδες κάθε χώρας (ανδρών, γυναικών, ελπίδων, νέων κτλ)
  3. για όλες τις εγκυκλοπαιδικές ομάδες σε κάθε χώρα
  4. για όλους τους εγκυκλοπαιδικούς ποδοσφαιριστές και προπονητές ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα
  5. για όλα τα εγκυκλοπαιδικά ποδοσφαιρικά στάδια σε κάθε χώρα
  6. για όλες τις εγκυκλοπαιδικές διοργανώσεις σε κάθε χώρα

Μπορείτε να βελτιώσετε λήμματα:

  1. ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα που προτείνονται στην ενότητα Εγχειρίδιο προτύπων που ακολουθεί (βλέπε και Κατηγορία:Ποδόσφαιρο-επέκταση)
  2. ώστε να γίνουν προβεβλημένα λήμματα

Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε λήμματα:

  1. ώστε η εύρεση τους η πρόσβαση σε αυτά να είναι είναι εύκολη (βλέπε Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Κατηγορία)

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα συμμετέχοντα μέλη εδώ. Η συμμετοχή στη Βικιεπιχείρηση Ποδόσφαιρο είναι εύκολη: Απλά προσθέστε το όνομα χρήστη σας στο τέλος της λίστας. Όταν ενταχθείτε, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη σελίδα αυτή. Με αυτό τον τρόπο θα είστε ενήμεροι για συζητήσεις σχετικά με τη Βικιεπιχείρηση Ποδόσφαιρο στη σελίδα συζήτησης.

Μπορείτε να προωθήσετε την Επιχείρηση Ποδόσφαιρο, βάζοντας στη σελίδα χρήστη σας το πρότυπο
{{Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Πρότυπο}} ώστε να εμφανιστεί το κουτί:

Αυτός ο χρήστης συμμετέχει στη Βικιεπιχείρηση Ποδόσφαιρο.


Ακόμη, όταν συνεισφέρετε σε ένα λήμμα σχετικό με το ποδόσφαιρο, είναι επιθυμητό στη συζήτηση του λήμματος να προσθέτετε το {{Επιχείρηση Ποδόσφαιρο}} . (Απλά αντιγράψτε-επικολλήστε τη φράση μαζί με την παράμετρο στο πάνω μέρος της σελίδας συζήτησης του λήμματος). Το πρότυπο αυτό να προσθέτετε μόνο σε σελίδες συζήτησης ποδοσφαιρικών λημμάτων, όχι σε σελίδες συζήτησης προτύπων, υποσελίδων και κατηγοριών.

Προαιρετικά μπορείτε να κατατάξετε ένα λήμμα βάσει των κριτηρίων ποιότητας και σπουδαιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο. Επίσης μπορείτε δηλώσετε την υποεπιχείρηση, αν ανήκει σε κάποια, στην οποία ανήκει το λήμμα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο.

Τα μέλη της επιχείρησης μπορούν να γίνουν μέλη και στις υποεπιχειρήσεις της αρεσκείας τους. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Υποεπιχειρήσεις.

Μπορείτε να καλωσορίσετε τα νέα μέλη της επιχείρησης με το πρότυπο Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Καλωσόρισμα, προσθέτοντας απλά την παράμετρο {{subst:Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Καλωσόρισμα}}~~~~ στη σελίδα συζήτησης του χρήστη.

Λήμματα επιχείρησης[επεξεργασία κώδικα]

Όλα τα λήμματα της Επιχείρησης Ποδόσφαιρο βρίσκονται στην Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο (σελίδες συζήτησης). Τα λήμματα της επιχείρησης μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Λήμματα σε αλφαβητική σειρά και ανά σειρά δημιουργίας.

Δημιουργία λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Οδηγοί μορφοποίησης[επεξεργασία κώδικα]

Στους οδηγούς μορφοποίησης περιλαμβάνονται κατευθυντήριες οδηγίες και βοηθητικές σελίδες για τη συγγραφή για μερικά από τα πιο κοινά είδη λημμάτων και άλλων συνεισφορών. Επίσης, υπάρχουν συνδέσμοι προς όλα τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται και επεξήγηση ως προς τη χρήση τους.

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Πληροφορίες σχετικά σε ποια κατηγορία πρέπει να τοποθετηθούν τα λήμματα:

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν πολυάριθμα ποδοσφαιρικά πρότυπα, πως να τα βρείτε και πως να τα χρησιμοποιήσετε:

Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Πώς να ξέρετε αν ένα λήμματα θεωρείται εγκυκλοπαιδικό και έχει θέση στην ελληνική Βικιπαίδεια:

Μέλη της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο έχουν συλλέξει μια λίστα από πηγές και συνδέσμους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συγγραφείς οι οποίοι επιθυμούν να επεκτείνουν λήμματα. Η λίστα συνδέσμων περιλαμβάνει όλες τις ιστοσελίδες διαχειριστικών αρχών όπως η FIFA και η UEFA. Επίσης, περιλαμβάνει τις βάσεις δεδομένων ποδοσφαιριστών για όλα τα επίπεδα διοργανώσεων, από το επίπεδο Εθνικών ομάδων μέχρι και το σωματειακό επίπεδο. Η λίστα βιβλίων περιλαμβάνει μερικά βιβλία τα οποία ανήκουν σε χρήστες της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη αυτά αν απαιτούνται πληροφορίες από αυτά τα βιβλία.

Αποτίμηση λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείτε να χαρακτηρίσετε τα ποδοσφαιρικά λήμματα ως προς τη Σπουδαιότητα και την Ποιότητα τους. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο.

Προβεβλημένα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Τα ακόλουθα λήμματα που υποστηρίζονται από τη Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο έχουν χαρακτηριστεί ως προβεβλημένα λήμματα. Τα λήμμα αυτά έχουν παρουσιαστεί στην κύρια σελίδα.

  1. Πορεία των κυπριακών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα ποδοσφαίρου. Έγινε προβεβλημένο στις 29 Σεπτεμβρίου 2012.
  2. Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Έγινε προβεβλημένο στις 30 Νοεμβρίου 2012.
  3. Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο ανδρών). Έγινε προβεβλημένο στις 11 Δεκεμβρίου 2012.
  4. Εξοπλισμός ποδοσφαιριστή. Έγινε προβεβλημένο στις 02 Απριλίου 2013.
  5. Ποδόσφαιρο. Έγινε προβεβλημένο στις 21 Νοεμβρίου 2013.
  6. Κατάλογος τελικών Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Έγινε προβεβλημένο στις 23 Δεκεμβρίου 2014.

Υποψήφια προς προβολή[επεξεργασία κώδικα]

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τα ποδοσφαιρικά λήμματα τα οποία είναι υποψήφια ως προβεβλημένα λήμματα.

Ανοιχτά έργα[επεξεργασία κώδικα]

Νέα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Για τη λίστα σχετικά με τα ποδοσφαιρικά λήμματα που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, ανατρέξτε:

Επιθυμητά λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

  • Ακολουθήστε το σύνδεσμο Επιθυμητά λήμματα για να μεταβείτε στη σελίδα με τα επιθυμητά λήμματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Λήμματα υπό κρίση[επεξεργασία κώδικα]

Κριτική λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα ποδοσφαιρικά λήμματα τα οποία είναι σε διαδικασία κριτικής λήμματος.

Διαγραφή λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Σημαντικό
Εάν προτίθεστε να προτείνεται ένα ποδοσφαιρικό λήμμα για διαγραφή (μόνο λήμματα, όχι πρότυπα ή κατηγορίες) ακολουθείστε τις ακόλουθες εναλλακτικές επιλογές:
  • Αν το λήμμα πληροί τα κριτήρια για γρήγορη διαγραφή τοποθετείστε το {{διαγραφή|αιτιολογία}} και κάποιος από τους διαχειριστές θα το διαγράψει (εφόσον συμφωνεί).
  • Αν η διαγραφή είναι αμφισβητούμενη προσθέστε {{subst:σγδ}} και ακολουθείστε τις οδηγίες από τη σχετική σελίδα. Η πρόταση για διαγραφή θα συζητηθεί στη σχετική σελίδα.
  • Όταν προτείνεται ένα λήμμα για διαγραφή, θεωρείται ευγενικό να ενημερώσετε το δημιουργό του λήμματος για την απόφαση σας, ώστε να έχει την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διατήρησης του λήμματος αν το επιθυμεί. Η ενημέρωση του δημιουργού δεν είναι υποχρεωτική. (Πληροφορίες για την προαιρετική ενημέρωση του δημιουργού υπάρχουν εδώ).
  • Ο κατάλογος με τα λήμματα της επιχείρησης που προτάθηκαν ή είναι προτεινόμενα για διαγραφή παρουσιάζονται στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Προτάσεις διαγραφής.

Προτάσεις Συγχώνευσης λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικές επιχειρήσεις[επεξεργασία κώδικα]