Μπιγκ Ι Λάνγκστον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπιγκ Ι Λάνγκστον
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Μαρτίου 1986
Τάμπα
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος180 cm Edit this on Wikidata
Βάρος129 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Άιοβα
Paul R. Wharton High School[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (από 2009)[2]
παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου
powerlifter
Περίοδος ακμής2009
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Έτορ Εουέν (Ettore Ewen, 1 Μαρτίου 1986) είναι Αμερικανός παλαιστής και πρώην αρσιβαρίστας, που εργάζεται για την εταιρεία πάλης WWE. Στα ρινγκ που εμφανίζεται είναι γνωστός ως "Μπιγκ Ι".

Πρόωρη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Έουεν γεννήθηκε στη Φλόριντα απο Αφρό-Καραϊβικούς μετανάστες. Μεγαλώνοντας πέρασε απο διάφορα αθλήματα μέχρι που ασχολήθηκε με την άρση βαρών.

Καριέρα στην άρση βαρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε ηλικία 24 ετών, ο Εουέν συμμετείχε σε διαγωνισμό άρσης βαρών, όπου έσπασε τέσσερα ρεκόρ στη πολιτεία της Φλόριντα. Την επόμενη χρονιά στη Πενσιλβανία κατάφερε να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ.

Καριέρα στο WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνημα και τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2009 υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE και στάλθηκε στη θυγατρική εταιρεία Florida Championship Wrestling για να εκπαιδευτεί. Το 2012, ο Μπιγκ Ι Λάνγκστον κέρδισε το Πρωτάθλημα NXT, νικώντας τον Σεθ Ρόλινς.

Τον Δεκέμβριο του 2012, έκανε το ντεμπούτο του στο Raw ως ο σωματοφύλακας της Έι Τζέι Λι. Οι δύο τους συμμάχησαν με τον Ντολφ Ζίγκλερ και συνέχισαν ως τρίο στις εμφανίσεις τους στο σόου. Τον Αύγουστο του 2013 ο Λάνγκστον συνέχισε μόνος του, αφού έγινε face (δηλαδή συμπαθής στο κοινό). Τον Νοέμβριο σε επεισόδιο του Raw, ο Λάνγκστον νίκησε τον Κέρτις Άξελ και έγινε ο νέος Διηπειρωτικός Πρωταθλητής. Συνέχισε να υπερασπίζεται το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα και τον Φεβρουάριο του 2014 συνέχισε να εμφανίζεται απλώς ως "Μπιγκ Ι". Τον Μάιο έχασε το πρωτάθλημα απο τον Μπαντ Νιούζ Μπάρετ. Το καλοκαίρι ο Μπιγκ Ι ξεκίνησε μια κόντρα με τον Ρούσεβ. Σε δύο περιπτώσεις ο Μπιγκ Ι έχασε απο τον Ρούσεβ, τελειώνοντας έτσι τη κόντρα τους.

Νίου Ντέι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2014, ο Μπιγκ Ι συμμετείχε στην ομάδα "Νίου Ντέι", μαζί με τους Κόφι Κίνγκστον και Εξέβιερ Γουντς. Οι τρεις τους, κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού και να κατακτήσουν το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE 10 φορές.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. 8880.