Σπορ+

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το λογότυπο του Σπορ+

Το Σπορ+ ήταν τηλεοπτικός σταθμός της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) ο οποίος εξέπεμπε επίγεια ψηφιακά όταν οι περισσότεροι σταθμοί εξέπεμπαν αναλογικό σήμα. Το κανάλι ξεκίνησε να λειτουργεί στις 29 Μαΐου 2006 και μετέδιδε αθλητικά γεγονότα. Το 2011 συγχωνεύτηκε με το Σινέ+ και μετονομάστηκε σε Σινέ/σπορ+.

Εξέπεμπε σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία και δεν πρόβαλε διαφημίσεις. Για την λήψη του σήματος του Σπορ+ χρειαζόταν ένας ψηφιακός δέκτης (αποκωδικοποιητής) για την προσαρμογή του στην συσκευή της τηλεόρασης ή μία συσκευή ψηφιακής τηλεόρασης. Άλλα κανάλια ψηφιακά της ΕΡΤ ήταν το Σινέ+ και το Πρίσμα+.

Το πρόγραμμα αναμετέδιδε αγώνες πάλης, ρυθμικής γυμναστικής, αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και μπάσκετ, τένις και αποσπάσματα από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Το κανάλι μετέδωσε σε μαγνητοσκόπηση όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Τον Σεπτέμβριο του 2006 αναμετέδωσε πολλούς από τους αγώνες του Μουντομπάσκετ 2006. Για τρεις ώρες κάθε ημέρα από το 2008, μεταδίδεται το πρόγραμμα του Info+.

Συχνότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τον Οκτώβριο του 2009 το πρόγραμμα του Σπορ+ μεταδιδόταν: