Βουλή - Τηλεόραση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Βουλή - Τηλεόραση
Parliament - Television of Greece.jpg
Το λογότυπο της Βουλής - Τηλεόρασης
Ίδρυση 1999
Πρώτη λειτουργία 1999
Έναρξη λειτουργίας Οκτώβριος 1999
Εικόνα 16:9 (576i/SDTV)
Τηλεθέαση 10-20% (9%, AGB)
Ιδιοκτήτης Βουλή των Ελλήνων
Συνεργαζόμενα κανάλια ΝΕΡΙΤ
Σλόγκαν Για τον κοινοβουλευτισμό και την δημοκρατία
Ιδρυτής Ελληνικό Δημόσιο
Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Γλώσσα Ελληνικά
Περιοχή εκπομπής Πανελλαδικά
Ιστοσελίδα Επίσημη ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων
Επίγεια Αναλογικά
Συχνότητα Συχνότητα 58
Επίγεια Ψηφιακά
Συχνότητα Συχνότητες 23, 48, 52
Δορυφορικά
NOVA Θέση 100
OTE TV Θέση 101
Καλωδιακά
OTE TV Θέση 2
Διαδικτυακά
Vouli Web TV Δείτε ζωντανά

Η Βουλή - Τηλεόραση είναι ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων. Διοικητικά αποτελεί οργανική μονάδα της Βουλής των Ελλήνων υπαγόμενη απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής. Η κύρια αποστολή του είναι η μετάδοση των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία του σταθμού ξεκινάει το 1999 όταν το Ελληνικό Δημόσιο μαζί με τη Βουλή των Ελλήνων αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα κανάλι για να μπορεί ο ελληνικός λαός να βλέπει απευθείας τις ελληνικές συνεδριάσεις και ολομέλειες.

Πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O κύριος στόχος του τηλεοπτικού καναλιού είναι να δώσει σε κάθε πολίτη, άμεση πρόσβαση στα ενδότερα της Βουλής των Ελλήνων. Μεταδίδει ζωντανά, όλες τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, και του τμήματος της κοινοβουλευτικής προόδου. Επίσης στο κανάλι μεταδίδονται, αλλά όχι ζωντανά ηχογραφημένα, τα έργα των διαφόρων μονίμων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Από τον Δεκέμβριο του 2003 όταν και πραγματοποίησε με 4 χρόνια καθυστέρηση την κανονική πρώτη του εκπομπή στο πρόγραμμα του σταθμού συμπεριλαμβάνεται και κεντρικό δελτίο ειδήσεων με όλα τα νέα από τα Ελληνικά και τα διεθνή κοινοβούλια. Διαθέτει, επίσης, ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά μέλη του κοινοβουλίου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνονται διάφορες πολιτιστικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ ξένων μεγάλων δικτύων και όπερα. Επίσης μεταδίδει ξένες και ελληνικές παραστάσεις και ταινίες.

Το πρόγραμμά του καλύπτει κάποιες ώρες και δεν είναι 24ωρο. Τις καθημερινές αρχίζει περίπου συνήθως στις 10:00 με 11:00 το πρωί και τελειώνει στις 1:00 τη νύχτα, και τα Σαββατοκύριακα, αρχίζει στις 12:00 το μεσημέρι ή 18:00 το απόγευμα και τελειώνει 2:00 τη νύχτα. Η τηλεθέαση του σταθμού φτάνει το 3-20%.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]