Live in Denmark 1972

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Live in Denmark 1972
Εξώφυλλο
Ζωντανό άλμπουμ - Deep Purple
Κυκλοφόρησε 1 Μαρτίου 2007
Ηχογραφήθηκε 1 Μαρτίου 1972 στην Κοπενχάγη της Δανίας
Μουσικό είδος Hard Rock, Heavy Metal
Διάρκεια 97:17
Δισκογραφική Sonic Zoom
Παραγωγός Deep Purple
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Deep Purple)
Live at Montreux 1996
(2006)
Live in Denmark 1972
(2007)
Live at Montreux 2006
(2007)

Το Live in Denmark 1972 είναι ένα ζωντανά ηχογραφημένο, διπλό άλμπουμ του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple το οποίο ηχογραφήθηκε στην "KB Hallen" της Κοπενχάγης στις 1 Μαρτίου του 1972 και κυκλοφόρησε 35 χρόνια αργότερα, στις 1 Μαρτίου του 2007. Το άλμπουμ αυτό αποτελέι το σάουνττρακ της βίντεοκασέτας του συγκροτήματος με τίτλο "Scandinavian Nights" (1990) και του DVD με τίτλο "Live in Concert 72/73" (2005). Η βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση του δίσκου έγινε από το "DR", το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας.

Αποτελεί αρχειακή έκδοση και κυκλοφόρησε μόνο μέσω παραγγελίας από την εταιρεία "Sonic Zoom".

Τα τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CD 1

1. Highway Star (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 8:30
2. Strange Kind of Woman (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 10:10
3. Child in Time (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 17:29
4. The Mule (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 9:15

CD 2
5. Lazy (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 11:56
6. Space Truckin' (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 23:48
7. Fireball (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 4:07
8. Lucille (Collins, Penniman) - 5:54
9. Black Night (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice) - 6:19

Τα μέλη των Deep Purple[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Live in Denmark 1972" ηχογραφήθηκε από τη δεύτερη σειρά μελών του συγκροτήματος. Τα μέλη της ήταν τα εξής:

Εξώφυλλο του "Copenhagen 1972"

Copenhagen 1972[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 31 Μαΐου 2013, η γερμανική δισκογραφική εταιρεία "Edel" κυκλοφόρησε μία επανέκδοση των συγκεκριμένων ηχογραφήσεων με τίτλο "Copenhagen 1972" σε μορφή διπλού CD, με επιπλέον κομμάτια τις ζωντανά ηχογραφημένες εκτελέσεις των "Strange Kind of Woman", "Smoke on the Water" και "Space Truckin' ", όπως και μία συνέντευξη του συγκροτήματος κατά την αυστραλιανή περιοδεία τους το 1971.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]