Warhorse (συγκρότημα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Warhorse
ΠροέλευσηΜεγάλη Βρετανία
Μουσικά είδηHard Rock
Progressive Rock
Παρουσία19701974, 1985, 2005
Πρώην μέληΝικ Σίμπερ
Άσλι Χολτ
Τζεντ Πεκ
Ρικ Γουέικμαν
Μακ Πουλ
Φρανκ Ουίλσον
Πιτ Παρκς
Μπάρνι Τζέιμς

Οι Warhorse ήταν βρετανικό hard rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1970 από τον πρώην μπασίστα των Deep Purple, Νικ Σίμπερ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίμπερ απολύθηκε από τους Deep Purple το καλοκαίρι του 1969, μετά την ηχογράφηση του ομώνυμου δίσκου τους. Λίγες ημέρες αργότερα, εντάχθηκε στο προσωπικό σχήμα της Μάρσα Χαντ και έπαιξαν ζωντανά στο φεστιβάλ "Isle of Wight" του 1969 μπροστά σε 150.000 θεατές.[1] Θεωρώντας ότι τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος δεν ήταν ικανά να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, ο Σίμπερ έφερε τους Τζεντ Πεκ στην κιθάρα και Μακ Πουλ στα τύμπανα.
Όταν η Χαντ έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Warhorse, με τον Άσλι Χολτ στα φωνητικά και τον μετέπειτα κιμπορντίστα των Yes, Ρικ Γουέικμαν στα πλήκτρα. Ο Γουέικμαν έδωσε τη θέση του στον Φρανκ Ουίλσον το καλοκαίρι του 1970.
Οι Warhorse υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την "Vertigo Records" και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το Νοέμβριο του 1970, μαζί με το σινγκλ "St. Louis", αποτυγχάνοντας όμως να μπουν στους καταλόγους επιτυχιών.[2] Έδωσαν την πρώτη τους συναυλία ανοίγοντας για τους Mott the Hoople και περιόδευσαν για την προώθηση του δίσκου, αλλά δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το επίπεδο των πωλήσεων τους.
Το 1971, ο Πιτ Παρκς αντικατέστησε το Πεκ στην κιθάρα και οι Warhorse ηχογράφησαν τον δίσκο "Red Sea", ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.[3] Παρ’ όλα αυτά, η μηδαμινή προώθηση από την εταιρεία οδήγησε σε χαμηλές πωλήσεις και η "Vertigo" τους απέρριψε, διακόπτοντας τη συνεργασία τους.
Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Μακ Πουλ αποχώρησε για να ενταχθεί στους Gong, δίνοντας τη θέση του στον Μπάρνι Τζέιμς. Οι Warhorse συνέχισαν να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις μέχρι το 1974, όταν οι Χολτ και Τζέιμς αποφάσισαν να συνεχίσουν με το προσωπικό σχήμα του Ρικ Γουέικμαν, με αποτέλεσμα ο Σίμπερ να διαλύσει τους Warhorse.
Το συγκρότημα έχει επανενωθεί για σύντομα χρονικά διαστήματα το 1985 και το 2005, με τη σύνθεση των Άσλι Χολτ, Νικ Σίμπερ, Πιτ Παρκς, Φρανκ Ουίλσον και Μακ Πουλ.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]