Κατάλογος μελών των Deep Purple

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο Ίαν Γκίλαν

Οι Deep Purple είναι ένα βρετανικό χαρντ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1968 με το αρχικό όνομα Roundabout. Δεκάδες μουσικοί έχουν παίξει και έχουν συνθέσει μουσική για πάνω από 40 χρόνια για το εν λόγω συγκρότημα. Κάθε γραμμή σύνθεσης του αναφέρεται ως Mark από το ίδιο το συγκρότημα. Οι κατά καιρούς μουσικοί των Deep Purple είναι οι εξής:

Mark I[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρίτσι Μπλάκμορ

Διάρκεια: Μάρτιος 1968 - Ιούλιος 1969
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Shades of Deep Purple, The Book of Taliesyn, Deep Purple
Φωνητικά - Ροντ Έβανς
Κιθάρα - Ρίτσι Μπλάκμορ
Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Νικ Σίμπερ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Mark IΙ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διάρκεια: Ιούλιος 1969 - Ιούνιος 1973 / Απρίλιος 1984 - Οκτώβριος 1988 / Αύγουστος 1992 - Νοέμβριος 1993
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Deep Purple in Rock, Fireball, Machine Head, Who Do We Think We Are, Perfect Strangers, The House of Blue Light, The Battle Rages On
Φωνητικά - Ίαν Γκίλαν
Κιθάρα - Ρίτσι Μπλάκμορ
Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Ρότζερ Γκλόβερ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Mark IΙΙ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ίαν Πέις

Διάρκεια: Ιούνιος 1973 - Μάιος 1975
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Burn, Stormbringer
Φωνητικά - Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ
Κιθάρα - Ρίτσι Μπλάκμορ
Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Γκλεν Χιούζ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Mark IV[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρότζερ Γκλόβερ

Διάρκεια: Μάιος 1975 - Μάρτιος 1976
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Come Taste the Band
Φωνητικά - Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ
Κιθάρα - Τόμι Μπόλιν
Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Γκλεν Χιούζ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Mark V[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διάρκεια: Ιανουάριος 1990 - Αύγουστος 1992
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Slaves and Masters
Φωνητικά - Τζο Λιν Τέρνερ

Κιθάρα - Ρίτσι Μπλάκμορ

Ο Τζο Λιν Τέρνερ

Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Ρότζερ Γκλόβερ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Mark VI[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διάρκεια: Νοέμβριος 1993 - Μάιος 1994
Στούντιο Ηχογραφήσεις: -
Φωνητικά - Ίαν Γκίλαν
Κιθάρα - Τζο Σατριάνι
Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Ρότζερ Γκλόβερ

Τύμπανα - Ίαν Πέις

Ο Στηβ Μορς


Mark VIΙ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διάρκεια: Μάιος 1994 - Μάρτιος 2002
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Purpendicular, Abandon
Φωνητικά - Ίαν Γκίλαν
Κιθάρα - Στηβ Μορς
Πλήκτρα - Τζον Λορντ
Μπάσο - Ρότζερ Γκλόβερ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Mark VΙIΙ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διάρκεια: Μάρτιος 2002 - σήμερα
Στούντιο Ηχογραφήσεις: Bananas, Rapture of the Deep, Now What?!
Φωνητικά - Ίαν Γκίλαν

Κιθάρα - Στηβ Μορς

Ο Τζον Λορντ

Πλήκτρα - Ντον Έρεϊ
Μπάσο - Ρότζερ Γκλόβερ
Τύμπανα - Ίαν Πέις

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • thehighwaystar.com [1]