Μετάβαση στο περιεχόμενο

iPod

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η οικογένεια iPod

Το iPod είναι μια σειρά φορητών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων και φορητών συσκευών πολλαπλών χρήσεων που σχεδιάστηκε και διατίθεται στην αγορά από την Apple Inc. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 2001, περίπου οκτώμισι μήνες μετά που η έκδοση του iTunes για Macintosh απελευθερώθηκε. Από τις 28 Μαΐου 2019, μόνο το iPod Touch (7ης γενιάς) παραμένει σε παραγωγή.[1]

Όπως και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, ορισμένες εκδόσεις του iPod μπορούν να χρησιμεύσουν ως εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων. Πριν από το macOS 10.15, το λογισμικό iTunes της Apple (και άλλο εναλλακτικό λογισμικό) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μουσικής, φωτογραφιών, βίντεο, παιχνιδιών, στοιχείων επικοινωνίας, ρυθμίσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σελιδοδεικτών Ιστού και ημερολογίων στις συσκευές που υποστηρίζουν αυτές τις δυνατότητες από υπολογιστές που χρησιμοποιούν ορισμένες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων Apple macOS και Microsoft Windows.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Pierce, David. «Goodbye iPod, and Thanks for All the Tunes» (στα αγγλικά). Wired. ISSN 1059-1028. https://www.wired.com/story/goodbye-ipod-and-thanks-for-all-the-tunes/. Ανακτήθηκε στις 2022-01-04.