Χρήστης:Dgolitsis/Arxeio 4

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Βικιπαίδεια:Εύλογη χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλή χρονιά. Διάβασε σε παρακαλώ τη συγκεκριμένη πολτική και μην επιφορτώνεις εικόνες για τις οποίες δε μπορεί να να διακιολογηθεί εύλογη χρήση. Πολλές φορές μάλιστα από ότι είδα χρησιμοποιείς και λάθος σήματα, π.χ. το {{εξύφυλλο βιβλίου}} για τρισδιάστατα έργα τέχνης.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:42, 6 Ιανουαρίου 2014 (UT8)

  • Τα istorikaKastorias είναι μια συλλογική διαδικτυακή προσπάθεια, το έχω ξαναγράψει, που τα μέλη της τόσο για το λεκτικό όσο και για το φωτογραφικό υλικό που παραδίδουν τα εκχωρούν ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων -δεν είμαστε δα και αμερικανάκια, με τη ρητή δήλωση όπως αναγράφεται στην αρχική σελίδα ότι μπορεί να γίνει χρήση αυτών εφόσον γίνεται μνεία στα istorikaKastoria. Ποιο το περίεργο. Στις συγκεκριμένες δύο φωτογραφίες που διέγραψες και άλλες, κατά το παρελθόν, υπήρχε η έντυπη φράση IstorikaKastorias. Αναλυτικότερα με αυτούς τους όρους κανείς από τα μεμονωμένα άτομα δεν θα διανοηθεί να κάνει χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντως αν οι φωτογραφίες δεν αφορούσαν την αρχαιοελληνική γραμματεία είμαι βέβαιος ότι θα το αντιπαρείρχεσο.DG--"~", 19:24, 6 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Υ.Γ. Ο καθένας μας θα μπορούσε να τα φωτογραφήσει στο Μουσείο του Άργους Ορεστικού. Αναρωτήθηκες ποτέ ότι με την αυστηρή τακτική που εφαρμόζεις στερείς την πληροφόρηση ιδιαίτερα σε ερευνητές και μελετητές; Αυτοί που τα έφεραν στο φως δεν το κάνανε για ατομική τους ικανοποίηση και δεν διανοήθηκαν ποτέ τον πλουτισμό μέσω της χρήσης των πνευματικών δικαιωμάτων.

A. Synvet[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

A. Synvet

Ανακάλυψα και ανέβασα στα commons φωτογραφία του Αλ. Συνβέ.--Vagrand (συζήτηση) 06:57, 7 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Το μυστήριο λύθηκε Αλεξάντρ Συνβέ με πηγή την υπουργική απόφαση διορισμού του.--Vagrand (συζήτηση) 20:56, 8 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ φίλε εν Βικιπαιδεία και ευχαριστώ θερμά για τις ευχές (ανταποδίδω) και για τα καλά σου λόγια. Δεν μπόρεσα να απαντήσω και να αντευχηθώ νωρίτερα (συγγνώμην) λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Εύχομαι κι εγώ καλή χρονιά να έχεις, με υγεία και πάντα καλές συνεισφορές στη Βικιπαίδεια! --Ttzavarasσυζήτηση 20:39, 8 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Μεταγλώττιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είσαι σίγουρος ότι είναι Φέργκουσον (και όχι Φέργκιουσον πχ) ? Κάνεις πολύ καλή δουλειά παρεμπιπτόντως. :) -- Spiros790 (συζήτηση) 12:29, 20 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

  • Δεν ήμουν σίγουρος και αμφιταλαντεύθηκα, περίμενα και άλλη γνώμη.
Ερώτηση κάνω, δεν το γνωρίζω. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:48, 20 Ιανουαρίου 2014 (UTC) Σε όσα μεταφρασμένα βιβλία του έχω (αρκετά βιβλία) παντού είναι γραμμένο στα αγγλικά το όνομα. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:49, 20 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
  • Όντως κι΄εγώ αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισα ελπίζοντας ότι κάτι θα έβρισκα στο Greekbooks και κατ΄ άλλους όμως ίσως μεταγλωττίζονταν νομίζω σε Φέργκεσεν, οψόμεθα.DG

Να μην ξανααφαιρέσετε το πρότυπο εκτός και αν προτίθεστε να βάλετε πηγές--The Elder (συζήτηση) 21:37, 25 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

copyright[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει άλλο υλικό με καθεστώς πνευματικών δικαιωμάτων που πιθανώς δεν ανακάλύφθηκε έως τώρα;--The Elder (συζήτηση) 18:07, 30 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

  • Εφόσον γίνεται μνεία στα σχετικά χωρία δεν μπορούμε να μιλάμε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και πέραν αυτών υπάρχουν κάποια θέματα, όπως π,χ, ανταρτόπληκτοι ή μπούλκες που είναι ανύπαρκτη η αριστερή ιστοριογραφία και άλλα θέματα όπου βρίθει η αναξιοπιστία και η διαστρέβλωση. DG
Δεν σου ζητείται να ερμηνεύσεις, απλά να μας πεις πού αλλού έχεις βάλει copyrighted υλικό. Διαφορετικά θα πρέπει να γίνει σχετική αναζήτηση και αφαίρεση όλης της συνεισφοράς σου, τι δεν καταλαβαίνεις;--The Elder (συζήτηση) 18:30, 30 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Μας δουλεύεις ε; ΟΚ--The Elder (συζήτηση) 18:43, 30 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Μπούλκες ή περί παραβίασης πνευματικών διακιωμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων υφίσταται όταν κάποιος ιδιοποιείται ως δικό του έργο, έργο αλλονού. Εφόσον γίνεται αναφορά στα οικεία χωρία το όνομα του δημιουργεί μπορεί να υποληφθεί και ως σχετική διαφήμιση τού δημιουργού. Υπάρχουν και εν Ελλάδι ειδικοί κωδικοποιημένοι νόμοι. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί κάποιος Edler ή Καλογερόπουλος να διαγράφει συλλήβδην το λήμμα που είχε και άλλες παραπομπές και φωτογραφίες... Παρακαλώ να επαναφερθεί το σχετικό λήμμα και να τεθεί στην κρίση των χρηστών. D.G-"~", 14:08, 31 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Δεν υπάρχει προσωπική σας σελίδα ή εμού ή άλλων. Ξεκινάμε με μία ημέρα φραγή για την επαναφορά σελίδων που διαγράφτηκαν για παραβίαση πν. δικαιωμάτων --The Elder (συζήτηση) 13:18, 11 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)


Όχι δε λέει πουθενά ο νόμος περί Π.Δικαιωμάτων ότι εφόσον γίνεται αναφορά στα οικεία χωρία δεν υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η παραβίαση ισχύει και δε μπορεί κανείς να αναδημοσιεύει κείμενα ή άλλες προστατευόμενες από ΠΔ εργασίες απλά αναφέροντας που τις βρήκε, αλλιώς δε θα είχε λόγο ύπαρξης ο νόμος. Αφού η Βικιπαιδεία έχει άλλη άδεια και σαφώς αναφέρει πως "περιεχόμενο που παραβιάζει ΠΔ θα διαγράφεται", πολύ καλά κάνει οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να σβήνει όποια άρθρα τα παραβιάζουν, αλλιώς δεν κάνει τη δουλειά του. Γιατί δε φροντίζεις κι εσύ να μην τα παραβιάζεις, αλλά βάζεις τη Βικιπαιδεία σε μπελάδες; Ναι, θες να έχεις συνεισφορές, αλλά να είναι δικές σου κι όχι κλεμμένες από άλλους κι εσύ να τις αντιγράφεις αναίσχυντα και ξεκούραστα. Αιδώς Αργείοι πλέον... --94.67.107.45 11:54, 3 Μαρτίου 2014 (UTC)

  • Το αιδώς Αργείοι... είναι μια προσφιλής φράση του Harkoz που ενεργεί συνήθως και ως μαριονέτα. Σχετικά με τα διαγραφέντα λήμματά μου υπήρχαν αναφορές και σε άλλες πηγές, αναρτήσεις εικόνων ακόμα και εξωτερικές συνδέσεις.DG--"~", 07:00, 5 Μαρτίου 2014 (UTC)
  • Παρακαλώ να μην προχωράτε σε συζήτηση, τη στιγμή που ο χρήστης είναι φραγμένος και δεν μπορεί να απαντήσει. Επιπλέον, δεν υπάρχει λόγος για επιθετική συμπεριφορά. Τέλος, υπάρχουν και αντιγραμμένες συνεισφορές (χωρίς αισχύνη και χωρίς κούραση) από άλλους οι οποίες επιτρέπονται υπό όρους:
  • αν πρόκειται για σύγχρονα κείμενα: Εφόσον οι συγγραφείς έχουν δηλώσει όρους δημοσίευσης CC-BY-SA, CC-BY ή αν έχουν δημοσιεύσει τα κείμενα ελεύθερα δικαιωμάτων
  • αν πρόκειται για παλαιότερα κείμενα: Οτιδήποτε είναι γραμμένο από συγγραφέα που έχει πεθάνει εδώ και 75 χρόνια (αν κάνω λάθος στα χρόνια, ας με διορθώσει κάποιος)

Αν ο χρήστης αυτός διάλεγε τέτοια κείμενα (π.χ. τον Σούιδα, αντιγραφή από οποιαδήποτε ξενόγλωσση Βικιπαίδεια και τεράστιο αριθμό τέτοιων έργων), δε θα δημιουργούσε πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων στη Βικιπαίδεια, ακόμη και με κατά λέξη αντιγραφή (αν και έργα σε καθαρεύουσα ή μη σύγχρονη γλώσσα θα έπρεπε να γραφούν σε νέα ελληνικά).

ΥΓ: Χρειαζόμαστε λύσεις, όπως αυτές που παρουσιάζονται παραπάνω και όχι επιθετικές κρίσεις που δε βοηθούν πουθενά.

--Focal Point 12:38, 3 Μαρτίου 2014 (UTC)

Απειλές;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

αν θυμάμαι καλά έχουν ζητήσει αρκετοί χρήστες περ. πέντε, Καλογερόπουλε την αφαίρεση των διαχ. δικαιωμάτων σουΑπειλές κ. Γολίτση;--The Elder (συζήτηση) 09:55, 21 Μαΐου 2014 (UTC)

  • Τα πραγματικά γεγονότα τα αναγάγεις σε απειλέςDG
Ναι για εξήγησέ μας για ποιό λόγο το έβαλες στα συνήθη και αήθη σχολιάκια που κάνεις συνήθως;--The Elder (συζήτηση) 12:17, 21 Μαΐου 2014 (UTC)
  • Ποια αήθη σχόλια. Εν πάση περιπτώσει: «Εγώ τοιούτος ειμί ενάρετος με τους ενάρετους [γενναίος λέει το κείμενο] αλλά γίνε κακός μια φορά για να πολιορκηθεί η Τροία» λέει Οδυσσέας στον Νεοπτόλεμο, τον γιο του Αχιλλέα, στον (Φιλοκτήτη) του Σοφοκλή που έχω αναρτήσει στη Βικιπαίδεια. DG

Φραγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για την απαράδεκτη, σύμφωνα με την πολιτική, συμπεριφορά σου προς άλλον χρήστη σε συζήτηση στην Αγορά, φραγή μιας ημέρας. Παρακαλώ να ακους τι σου γράφουν άλλοι χρήστες, όλοι το καλό της Βικιπαίδειας θέλουμε. --Ttzavarasσυζήτηση 14:54, 21 Μαΐου 2014 (UTC)

copyvio[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σου έχουν υποδείξει ποια σημεία είναι ακριβές copypaste. Φρόντισε να τα αλλάξεις διαφορετικά το λοήμμα θα διαγραφεί εκ νέου--The Elder (συζήτηση) 19:28, 24 Μαΐου 2014 (UTC)

  • Γι αυτό θα αποφασίσει η κοινότητα. Αν και τώρα τελευταία συμμετέχεις ενεργά στις διαδικασίες διαγραφής λημμάτων παρατυπείς ασυστόλως. Και φυσικά θα το ξαναδημιουργήσω..DG--"~", 19:48, 24 Μαΐου 2014 (UTC)

Κριτική λημμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαβάστε εδώ : Βικιπαίδεια:Κριτική λημμάτων πως να το κάνετε και όχι όπως το κάνατε! και σίγουρα χωρίς ύβρεις συκοφαντίες και προσωπικές επιθέσεις, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος! είσαι , υποτίθεται, παλιός χρήστης κι έπρεπε (?) να γνωρίζεις αυτά . [Άγνωστη ΙΡ].

copyvio[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατ' επανάληψη εσκεμμένη καταχώριση κειμένου με πνευματικά δικαιώματα που σου έχουν υποδειχθεί.--The Elder (συζήτηση) 11:52, 26 Μαΐου 2014 (UTC)

  • Το ίδιο το κείμενο εξαυτού σε διαψεύδει.. που τα βλέπεις και παραπομπές υπάρχουν και έχω εξηγήσει πλειστάκις δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις περισσότερες λέξεις του παραπεμμπουμένου κειμένου γιατί θα αλλοιώναμε του πνεύμα του συγγραφέα.
Υπάρχουν πολλοί πάρα πολλοί τρόποι να παραθέσεις τον συγγραφέα με δικά σου λόγια. Σε παρακαλώ πάρα πολύ, για να λήξει το συγκεκριμένο θέμα, κοίταξε τι έχει εντοπιστεί στη σελίδα συζήτησης και αφαίρεσέ το επιτέλους. Είναι ήσσονος σημασίας και θα μπορούσες να το είχες αλλάξει--The Elder (συζήτηση) 12:06, 26 Μαΐου 2014 (UTC)
  • Κατ΄αρχήν νομίζω ότι τη φραγή έπρεπε να την κάνει άλλος διαχειριστής μη εμπλεκόμενος, το αντιπαρέρχομαι όμως ήσσονος σημασίας. Τρεις μέρες περισυλlογής, προεισαγωγικά μια και δεν δέχεστε ότι οι αποφάσεις πρέπει να αναρτώνται αυτολεξεί, όπως έχω εξηγήσει, καταλήγω να το αναρτήσω κολοβό.DG

Tsopros[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

I see you have uploaded this picture BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85_%281907%29.jpgand you have written Konstantinos Tsopros as an author. Is Tsopros on the picture and if yes who is he. The sitting guy in front seems like him.] Thanks. --Μίκο (συζήτηση) 05:06, 30 Ιουνίου 2014 (UTC)

  • Yes, the third man standing, as same writes, in the notes (behind site of Photograpgh) from your personal archive that deposite in year 1964 deposited to Inistitute Balcan Staudies (IMXA. Ocassione data your works are very magnifisant.Dg--"~", 15:16, 30 Ιουνίου 2014 (UTC).

copyright συνέχεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η παράγραφος Ηράκλειτος#Ο κόσμος είναι αείζωο πυρ είναι κατά λέξη αντιγραφή από «Ηράκλειτος ΑΠΑΝΤΑ εκδόσεις Ζήτρου» και το σχόλιο «Το μνημειώδες ύφος του παραπάνω....» αλλά και η μετάφραση του αποσπάσματος, δεν παραθέτω σύνδεσμο σε τόπο που υπάρχει κλεψίτυπο αντίγραφο του βιβλίου για λόγους σεβασμού των κανόνων τις ΒΠ, ωστόσο η διασταύρωση των λεγομένων μου είναι εύκολη Αυτό τι είναι;--The Elder (συζήτηση) 11:49, 13 Αυγούστου 2014 (UTC)

Φραγή 2 εβδομάδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φραγή 2 εβδομάδων. Για πολλοστή φορά εισάγεις κείμενα με πνευματικά δικαιώματα θέτοντας συνειδητά σε κίνδυνο τη ΒΠ--The Elder (συζήτηση) 12:53, 13 Αυγούστου 2014 (UTC)

  • έ! καλά τώρα συν τη γεροντική άνοια σε χτύπησε άσχημα και η ζέστη. Με τη συλλογιστική που παραθέτεις είναι κλεψίτυπη η φράση και από τους συγγραφείς του οικείου πονήματος και από τον Κλήμη που αναφέρω και από τον Πλούταρχο. Ότι σημαντικότερο έγραψα στο λήμμα το διέγραψες:« Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ ήν αεί και έτι και έσται πυρ αείζωον, απτόμενο μέτρα και αποσβεννύμενο μέτρα». Λοιπόν, φίλε μου, καλά πρωτοβρόχια.Dg --"~", 13:13, 13 Αυγούστου 2014 (UTC)
ΟΚ εμένα με χτύπησε η γεροντική άνοια (τετ α τετ βέβαια δε θα τολμούσες να βρίσεις) αλλά εσύ την επομένη θα έχεις 1 μήνα φραγή. Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία, με την απαράδεκτη εμμονή σου σε κλεψίτυπα--The Elder (συζήτηση) 13:19, 13 Αυγούστου 2014 (UTC)
  • Και η εν λόγω φραγή, όπως και κατά το παρελθόν, είναι καταχρηστική και σκόπιμη ούτε ο Dada ούτε και ο Deua θα την κάνανε, γιατί:

Η εισήγηση έγινε από ανώνυμο, τι ανώνυμο <edit>. Έπρεπε να ελέγξεις το IP πρώτα. Και πως να το ελέγξεις αφού γνωρίζεις καλά το παιχνιδάκι σαν καλός καθηγητής που είσαι. Από τα 970 λήμματα που έχω δημιουργήσει στη Βικιπαίδεια, όταν γράφεις τόσα πολλά, θα υπάρχουν εύλογα και τρωτά σημεία, όπως αρχικά πρωτοτυπία, ενδιάμεσα ελληνοκεντρικά και μπάνερ στο φουλ και τελικά πνευματικά δικαιώματα. Στο συγκεκριμένο θέμα τοποθέτησα ένα ενδιαφέρον χωρίου με παραπομπές στον Κλήμα και τον Πλούταρχο. Δεν διαγράφουμε προτάσεις με παραπομπές. Αν συνέπεσαν δυο ή πέντε λέξεις με αυτά που γράφουν οι συντάκτες της εκδόσεως Ζήτρος, νίπτω τας χείρας μου. Απόδειξη περίτρανη η διαγραφή του λήμματος μου Κωνσταντίνος Τσώπρος -που ξαναδημιούργησα, απλά με ταλαιπωρείς, όπως ταλαιπώρησες και άλλου αξιόλογους χρήστες που αποσύρθηκαν από τη Βικιπαίδεια εξαιτίας σου. - που δημιούργησα το 2010, από τα πρώτα, εκ των υστέρων ανακάλυψες κάποιο μπλογκ πολύ μεταγενέστερο με λίγες αναφορές αντιγραμμένες από το οικείο λήμμα μου και το διέγραψες με την αιτιολογία ωμή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Άκουσε φιλαράκο, οι απειλές σου δεν με αγγίζουν. Κάνεις κακό στη Βικιπαίδεια ... παριστώντας την Εγίρα αν ξέρεις πια είναι... Ιδέ από το ιστορικό τους αναγνώστες μου και δες τους δικούς σου αναγνώστες στα ελάχιστα λήμματα που έχεις δημιουργήσεις με Google translate. Μπορώ να περιμένω, περισσότερο από ότι αντιλαμβάνεσαι γιατί έχω και άλλες ενασχολήσεις που παραμέλησα,όπως κηπευτική,, μπλογκ κ.α. DG --"~", 14:14, 15 Αυγούστου 2014 (UTC)

Αυτό τι ακριβώς είναι;--The Elder (συζήτηση) 21:45, 15 Αυγούστου 2014 (UTC)

Ftelia[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hi. With regard to your last Ftelia edit, the Europe section should read:-

1. Ulmus minor (Πτελέα η ελάσσων) - πρώην Ulmus campestris (Πτελέα η πεδινή) ή Ulmus carpinifolia - η πεδινή φτελιά ή καμποφτελιά - μια πολύμορφη...
2. Ulmus glabra (Πτελέα η λεία) - πρώην Ulmus montana (Πτελέα η ορεινή) - η οροφτελιά ή βουνoφτελιά - η μακρόφυλλη φτελιά...
3. Ulmus laevis (Πτελέα η λευρά) - πρώην Ulmus pendunculata (Πτελέα η ποδισκοφόρος) - «H Eυρωπαϊκή λευκή φτελιά» ή δασοφτελιά - μια φτελιά της πoταμιάς...

The autowarning won't let me correct these because I'm not registered, so I'd be grateful if you could make the corrections. Thanks.

  • The problem is in the Greek Wikipedia where Καραγάτσι (Ulmus minor) directed in general title Φτελιά.DG --"~", 16:28, 21 Αυγούστου 2014 (UTC)

Σου έχουν γίνει επαναλελημένως συστάσεις να σταματήσεις να αντιγράφεις κείμενα από αλλού χωρίς να έχεις σχετική άδειας, αλλά συνεχίζεις. Φραγή ενός μήνα. --C Messier 10:12, 1 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

ναι όμως βέβαιο πως οι π== Αφαίρεση προτύπου Copyright ==

Κύριε Dgolitsis, εξηγήστε μου παρακαλώ τους λόγους που σας οδήγησαν στην αφαίρεση του προτύπου Copyright από το λήμμα Ατιμία. Παραθέτω το κείμενο "σας":

Η Ατιμία που επιβαλλόταν ως ποινή σε διάφορα εγκλήματα ήταν σε γενικές γραμμές θέση εκτός νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η φύση της, ως θεσμού του Αθηναϊκού δικαίου, δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως., είρακτικές της συνέπειες άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου.
Κατά τον 6ο αιώνα ή στις αρχές του 5<sup[>ου αι.π.Χ. οποιοσδήποτε μπορούσε ν΄ αφαιρέσει την περιουσία του ατίμου ή, ακόμα περισσότερο, να τον κακοποιήσει ή να τον σκοτώσει ατιμωρητί. Στα τέλη του 5ου αι. η ατιμία ήταν αποκλεισμός από τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή της Αθήνας. και επιβαλλόταν μόνο σε πολίτες και όχι σε ξένους. Η ποινή ήταν συνήθως ισόβια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταλάμβανε και την οικογένεια και τους απογόνους του τιμωρημένου.
Ο νόμος παρείχε δικαίωμα σε κάθε πολίτη να καταγγείλει τον άτιμον, αν το αντιλαμβανόταν να προβαίνει σε πράξεις που του είχαν απαγορευτεί με την επιβολή της ποινής δηλαδή να βρίσκεται στη αγορά, σε ναούς ή σε άλλα απαγορευμένα γι΄αυτόν μέρη, να επιτελεί λειτουργίες, να επιδιώκει να μιλήσει στη εκκλησία του δήμου κ.α.


Προς το παρόν 1 μήνα φραγή, γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει και ... τίποτα ενδεχομένως δε θα αλλάξει--The Elder (συζήτηση) 16:10, 16 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Σχόλιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κε Γκολίτση, προσωπικά προσπάθησα να συνεισφέρω στην βικιπαίδεια, αλλά όπως έγραψα αυτή είναι τσιφλίκι μιας συγκεκριμένης ιδεολογικής αντίληψης, αυτής του εθνομηδενισμού ή ιστορικού αναθεωρητισμού. Όποιος θέλει και έχει τον χρόνο να αλλάξει τον ιδεολογικό και ενημερωτικό προσανατολισμό της βικιπαίδεια ας πάει και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Ακρίτας, 12 Ιουνίου 2011.--"~", 18:51, 25 Νοεμβρίου 2014 (UTC)