Συζήτηση χρήστη:Specialpersonality

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γεια σου Specialpersonality, καλώς ήρθες στη Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

   Τα Πέντε Θεμέλια
   Συχνές Ερωτήσεις
   Βοήθεια
   Εγκυκλοπαιδικότητα
   Πολιτική
   Αμμοδοχείο
   Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινώντας τις συνεισφορές:[επεξεργασία κώδικα]

  • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
  • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
  • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
  • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
  • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
  • Ρόλος των διαχειριστών της Βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:[επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

  • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
  • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
  • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε συζήτηση για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά Atlantia talk 20:22, 11 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

2 πραγματάκια...[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας απασχολήσω για δύο πράγματα σχετικά με τις συνεισφορές σας. Καταρχάς, συγχαρητήρια για αυτές, καλές ή κακές, τις θεωρώ όλες καλοπροαίρετες... Πάμε πίσω στα δύο πράγματα:

  • 1) πολλές συνεισφορές σας αφορούν τα ιδεολογικά κάποιων καλλιτεχνών (λεπτό ζήτημα όπως αντιλαμβάνεστε), κάποιες από αυτές δεν αναφέρουν πηγή/τεκμηρίωση, καλό είναι να αποφεύγεται κάτι τέτοιο... Όπου, φυσικά, υπάρχει πηγή/τεκμηρίωση, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει κι επεξεργασία (ήτοι αναφορά στα ιδεολογικά του εκάστοτε καλλιτέχνη, καθότι τυγχάνουν σημαντικά, αν σκεφτούμε ότι επηρεάστηκαν από αυτά...).
  • 2) Να θυμάστε να αφήνετε κενό μετά τα σημεία στίξης! Πρώτον γιατί έτσι συνηθίζεται και δεύτερον, αναγκάζετε κάποιον άλλον συντάκτη να προβεί στις διορθώσεις, χάνοντας χρόνο, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο δημιουργικά, εδώ στη Βικιπαίδεια.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 17:28, 29 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα αγαπητέ. Προσθέτεις, με τεκμηρίωση δε λέω, κάποια πράγματα σε λήμματα προσώπων. Αλλά σχεδόν πάντα στον πρόλογο. Δεν είναι ο πρόλογος το πιο κατάλληλο σημείο για αυτές τις προσθήκες. Κάθε λήμμα έχει μια ομοιομορφία με άλλα πρότυπα λήμματα της ΒΠ, που πρέπει να σεβόμαστε και να διατηρούμε. Σε ευχαριστώ.—Corleone μη τα μασάς!@ 16:55, 5 Οκτωβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Μερικά σημεία προσοχής ακόμη, με όλο το θάρρος. Όχι ότι είμαι και ο πλέον γνώστης, αλλά διαβάζοντας και παρακολουθώντας μαθαίνω πράγματα.

Αφήνουμε κενά μετά τα σημεία στιξης και όχι πριν από αυτά. Διαβάζουμε όσο μπορούμε, το σύνολο του κειμένου και μετά προσθέτουμε. Και σε σχέση με το κείμενο που προσθέτουμε, εάν δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική της ουδετερότητας τότε να ξέρετε ότι πιθανότατα θα αφαιρείται. Αυτά και σας ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.—Corleone μη τα μασάς!@ 17:57, 5 Οκτωβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Γεια σου περσονάλιτυ. Φυσικά μπορείς να φτιάξεις λήμμα για τον Φρομ, πατώντας σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο: Έριχ Φρομ. Μην ξεχνάς ότι θα πρέπει να γράψεις δικό σου κείμενο (και όχι κόπι-πέιστ από άλλους ιστότοπους) ή να μεταφράσεις από την αγγλική Βικιπαίδεια. Φιλικά, - Badseed απάντηση 21:00, 29 Νοεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η αναίρεση αφορούσε στο ότι διαχωρίστηκε το πρώτο όνομα, Καρλ χαϊντς αντί Καρλχάιντς, και όχι ως προς το επώνυμο. Όσον αφορά στο διπλό τονισμό, ορθώς δεν ισχύει για τις περισσότερες ελληνικές λέξεις, αλλά όχι για τις ξένες. Η εν ισχεί ελληνική γραμματική δεν προβλέπει κάτι συμπαγές για τις μεταγραφές ξένων λέξεων και δη ονομάτων, οπότε καλό είναι αφενός να προσθέτουμε εντός παρενθέσεως την ξένη λέξη στην αυθεντική της μορφή, αφετέρου να παραθέτουμε μια αξιόπιστη πηγή ως προς τη μεταγραφή. Το γκουγκλ, αν και πολύ δημοφιλές και ολοένα και πιο αξιόπιστο, δεν ανήκει στις αξιόπιστες πηγές βάσει της πολιτικής της ΒΠ. Εάν έχετε πρόσβαση σε κάποια ελληνόγλωσση εγκυκλοπαίδεια και μπορείτε να παραθέσετε το επίμαχο λήμμα, θα ήταν το καλύτερο ώστε να αποφεύγονται αλλεπάλληλες διορθώσεις. Ευχαριστώ και καλές συνεισφορές, --Chrysalifourfour (συζήτηση) 16:45, 4 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα.Την υπόθεση από τους "Κυνηγούς" την έσβησα γιατί χρειάζεται το κείμενο να είναι πραγματικά πρωτότυπο. Δυστυχώς η αλλαγή ή αντιμετάθεση λίγων λέξεων δεν δημιουργεί καινούργιο κείμενο, συνεχίζει να θεωρείται παραβίαση δικαιωμάτων. Φιλικά Badseed απάντηση 00:11, 8 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

το λήμμα για τον Ettore Scola υπάρχει ήδη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησμπέρα. Σας ενημερώνω πως το λήμμα που φτιάξατε υπάρχει ήδη: Έττορε Σκόλα. Chalk19 (συζήτηση) 13:40, 22 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]