Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Glorious 93

Δημοτικά Διαμερίσματα Παρισιού

6
UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Για τις 20 σελίδες των διαμερισμάτων, υπάρχουν 3-4 διαφορετικά infoboxes. Τελικά ποιο από όλα?

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, καλό ερώτημα... 🤔 Στην πραγματικότητα, η κατάσταση έχει λίγο πολύ ως εξής. Υπάρχει το (100% υποστηριζόμενο με wikidata) Πρότυπο:Πόλη (Γαλλία), το οποίο, ωστόσο, απευθύνεται κατά κύριο λόγο για λήμματα πόλεων ή κοινοτήτων, δηλαδή, επί της ουσίας, αυτόνομων-ανεξάρτητων διοικητικών διαιρέσεων, πράγμα το οποίο στις περιπτώσεις των δημοτικών διαμερισμάτων ασφαλώς και δεν ισχύει, ασχέτως που καθένα εξ'αυτών έχει δική του δημοτική αρχή, αν και η τελευταία τελεί - πάντοτε - υπό την "ομπρέλα" του κεντρικού δήμου της πόλης. Επίσης, υπάρχει το Πρότυπο:Συνοικία, το οποίο, ωστόσο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του αναφέρεται περισσότερο σε τοποθεσίες και όχι κάτι οργανωμένο με δική του δομή κτλ. όπως στην περίπτωσή μας. Τέλος, υπάρχει και το Πρότυπο:Γεωγραφική οντότητα, αν και αυτό το τελευταίο, προσωπικά, θα το προτιμούσα - κατά κύριο λόγο - για ευρύτερα διοικητικά μορφώματα όπως τα διαμερίσματα (arrondissements) και τα καντόνια (cantons). Νομίζω πως διαλέγουμε και παίρνουμε, αν και νομίζω πως είναι αυτονόητο πως καλό θα ήταν να υπάρξει μία ομοιομορφία, δηλαδή εάν επιλεγεί κάποιο εκ των παραπάνω αυτό να τοποθετηθεί οριζόντια σε όλα τα ανάλογα λήμματα και όχι ένα στο ένα λήμμα και άλλο λήμμα. 😉

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι σίγουρα θα πρέπει να μπει το ίδιο σε όλα τα διαμερίσματα. Το Πόλη (Γαλλία) δεν κάνει για εδώ, συμφωνώ. Τα άλλα δυο θα τα δω και θα επανέλθω.


Σχετικό-άσχετο, μια χαρά έχει εξελιχθεί το Πόλη (Γαλλία) -πρέπει να φέρω στην ίδια κατάσταση και το αντίστοιχο της Γερμανίας κάποια στιγμή- το μόνο που δεν μου φαίνεται ΟΚ εδώ είναι το πεδίο 'Διοικητική υπαγωγή' όπου μπαίνουν χωρίς ιεράρχηση όλων των ειδών οι διοικητικές υποδιαιρέσεις.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, για το τελευταίο, δυστυχώς, την αυτόματη διοικητική ιεράρχηση (δηλαδή να ξεκινάμε αυτόματα από το χαμηλότερο, τα καντόνια, και να πηγαίνουμε ανεβαίνοντας) είναι γενικότερο το πρόβλημα σε όλα τα σχετικά πρότυπα της el@wiki. Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε μερικές ιδέες από σχετικά πρότυπα άλλων γλωσσικών εκδόσεων που έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα την χρήση των wikidata.

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Α οκ -είναι γενικότερο λπν. Εντάξει, να τα βάλουμε σε μια σειρά να τα δούμε όλα αυτά. Χαιρετώ προς το παρόν.

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Τα είδα κι εγώ λοιπόν. Ναι το Πρότυπο:Γεωγραφική οντότητα ταιριάζει καλύτερα, συμφωνώ. Θα πιάσω να τα γυρίσω όλα σε αυτό προσεχώς.