Συζήτηση Βικιπαίδεια:Πρωτοβουλία για τα 200.000 λήμματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

@Geraki, MARKELLOS, και FocalPoint: Καλησπέρα. Θα μπορούσε κάποιος από εσάς να τοποθετήσει τη μπάρα για την πρωτοβουλία-εκστρατεία; Διαρκεί μέχρι την ημέρα που θα φτάσουμε τα 200.000 λήμματα και κύριο στόχο έχει την επέκταση και βελτίωση λημμάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:25, 21 Ιουλίου 2021 (UTC)

NikosLikomitros έγινε. --Focal Point 23:09, 21 Ιουλίου 2021 (UTC)

@FocalPoint: Σε ευχαριστώ πολύ για την προσθήκη. Είναι μια εκστρατεία που στόχο έχει να λύσει μερικά προβλήματα ποιότητας στη Βικιπαίδεια, με στόχο την επιμέλεια και επέκταση λημμάτων που ψάχνουν οι αναγνώστες, για να μειωθεί και η διαρροή προς άλλες βικιπαίδειες. Δεν γίνεται να έχουμε σελίδες των 1.000 και 2.000 μπάιτ σε ουσιώδη θέματα. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:17, 21 Ιουλίου 2021 (UTC)

Αγαπητέ NikosLikomitros, είναι χαρά μου να συμμετάσχω, έστω και στο ελάχιστο στην προσπάθεια αυτή και την εξαίρετη πρωτοβουλία σου, ακόμη και αν έχω εντελώς διαφορετική οπτική: Το να πηγαίνει κανείς να διαβάσει μια άλλη Βικιπαίδεια δεν αποτελεί διαρροή, αποτελεί επιθυμητή κίνηση, όταν στην άλλη Βικιπαίδεια βρίσκει κανείς αυτό που ψάχνει. Για παράδειγμα εγώ πάντα επισκέπτομαι στην αγγλική Βικιπαίδεια για τηλεοπτικές σειρές (και τα επεισόδιά τους) και κινηματογραφικές ταινίες και ηθοποιούς που στην ελληνική Βικιπαίδεια οι χρήστες της δεν επιθυμούν την ανάπτυξή τους και ενεργά αποτρέπουν συγγραφή και ανάπτυξη τέτοιων λημμάτων. Άρα δεν πιάνομαι ως διαρροή. Πηγαίνω εκεί που βρίσκω το επιθυμητό περιεχόμενο. Όσο αφορά το μέγεθος των λημμάτων, μη ξεχνάς ότι η Βικιπαίδεια είναι ένα εγχείρημα που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται. Δε χρειάζεται να γράψουμε το ζόρι για ουσιώδες θέμα, όταν μας προσελκύουν άλλα, επουσιώδη κατά την άποψή σου. Γιατί αν γράψουμε ανόρεχτα ένα λήμμα, δε θα βγει τόσο καλό, όσο βγαίνουν τα λήμματα για θέματα που μας προσελκύουν. Καλή συνέχεια. --Focal Point 23:33, 21 Ιουλίου 2021 (UTC)

@FocalPoint: Ευχαριστώ για την θετική σου ανταπόκριση. Εννοώ, να προσελκύσουμε περισσότερους αναγνώστες εδώ. Ένας καλύτερος όρος είναι ο διαβικιακός ανταγωνισμός. Συμφωνώ στο ότι είναι το επιθυμητό- πολύ συχνά είναι πιο περιεκτικό και ενημερωμένο. Διαρροή θεάσεων δεν κάνει κανένας, μπορώ να σου πω ότι μάλλον βλέπω περισσότερες φορές λήμμα στα αγγλικά παρά στα ελληνικά σε όλα τα θέματα. Και εγώ ασχολούμαι με επουσιώδη, και τα ουσιώδη. Για τα υπόλοιπα τα βλέπω με την ίδια οπτική· είναι άδικο που αποθαρρύνεται η ανάπτυξη άλλων τομέων. Ακόμη απλά στόχος είναι να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες σελίδες, και να φέρουμε περισσότερους αναγνώστες στα ελληνικά, να κάνουμε το εγχείρημα πιο αντάξιο των αγγλικών με στόχο να ικανοποιούμε τους αναγνώστες περισσότερο. Με λίγα λόγια το όραμα μου για την Βικιπαίδεια είναι το εξής: Μια μεγάλη περιεκτική Βικιπαίδεια που θα καταπιάνεται άφθονα με όλα τα θέματα και πολλά ποιοτικά άρθρα σε όλους τους τομείς σπουδαιότητας. Καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:55, 21 Ιουλίου 2021 (UTC)

Κατάλογος λημμάτων προς επέκταση[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό που τέθηκε ως Κατάλογος λημμάτων προς επέκταση στα ελληνικά (από το Meta) είναι κάτι άλλο.--Κωστής (συζήτηση) 10:23, 22 Ιουλίου 2021 (UTC)

@Kostisl: Πράγματι, νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να μπει σύνδεσμος προς τη σχετική κρυμμένη κατηγορία που τα συγκεντρώνει (τα λήμματα με πρότυπο επέκτασης), όπως έχει γίνει και με εκείνα που έχουν ελλιπή/ανεπαρκή τεκμηρίωση. 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:26, 22 Ιουλίου 2021 (UTC)

@Glorious 93 και Kostisl: Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την ειδοποίηση· η προβληματική σελίδα αφαιρέθηκε και η κατηγορία ήταν από την αρχή διαθέσιμη. NikosLikomitros (συζήτηση) 10:31, 22 Ιουλίου 2021 (UTC)