Συζήτηση:Jason-Αντιγόνη/Πρόταση επαναδημιουργίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Jason-Αντιγόνη (πρόταση επαναδημιουργίας)[επεξεργασία κώδικα]

Jason-Αντιγόνη (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Εισηγούμαι την επαναδημιουργία του λήμματος. Είναι εγκυκλοπαιδικό- παραθέτω ορισμένες πηγές μονο για οικονομία χώρου- το οποίο πιστοποιούν οτι σε βέθος χρόνο έχει αποσπάσει την προσοχή του γενικού κοινού.

Το λήμμα είχε διαγραφεί παλιότερα. Cinadon36 05:43, 7 Ιουνίου 2021 (UTC)


Σχόλιο λες ότι έχει απασχολήσει σε βάθος χρόνου αλλά παραθέτεις μόνο πρόσφατες πηγές. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 16:46, 7 Ιουνίου 2021 (UTC)

@ΔώραΣτρουμπούκη: Γράφουν επανακτήθηκε, αλλά η ημερομηνία δημοσίευσης είναι άλλη. Και οι πηγές στο αγγλικό λήμμα που δημιουργήθηκε το 2018:

Εν τω μεταξύ, έχει γίνει σφάλμα με τις σελίδες. Αν μπορεί κάποιος να το φτιάξει, θα του είμαι υπόχρεος.Cinadon36 17:13, 7 Ιουνίου 2021 (UTC)

@Cinadon36: μήπως εσύ δεν έφτιαξες σωστά τη σελίδα; έκανες τον κόκκινο σύνδεσμο, μπλε; "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 00:56, 8 Ιουνίου 2021 (UTC)
Ναι, εγώ την εφτιαξα, αντέγραψα ενα κωδικα προηγουμενης αιτησης για επαναδημιουργία λήμματος. Εκανα τον κοκκινο συνδεσμο, μπλε. Δεν ξερω τι πήγε στραβά. Cinadon36 04:55, 8 Ιουνίου 2021 (UTC)
  • @Cinadon36: Ποιό είναι το επίθετο του Jason-Αντιγόνη ; To λήμμα -αν δημιουργηθεί- θα είναι μόνο με το όνομα, δεν θα έχει επίθετο ; Στην αγγλική ΒΠ το λήμμα είναι Jason-Antigone Dane -τί είναι το "Dane". Στα ελληνικά αποκαλείται μόνο ως "Jason-Αντιγόνη", διότι το Jason δεν είναι ελληνικά, οπότε η ονομασία "Jason-Αντιγόνη" μοιάζει με επωνυμία. Συχνά βλέπουμε ότι σε κείμενα αναφέρεται "Το Jason - Αντιγόνη ή Ιάσωνας Δούσης", αλλού "Jason-Αντιγόνη-Dane-Ιάσωνας Δούσης" ή "Jason Αντιγόνη Dane (Ιάσων Δούσης)" κ.ο.κ. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 15:45, 9 Ιουνίου 2021 (UTC)
@Chalk19:, είναι ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου. Όλες οι προτάσεις έχουν προτερήματα και μειονεκτήματα. Υποθέτω θα πάμε με την ονομασία που χρησιμοποιείται στις πηγές περισσότερο. Όπως και να έχει, το ζήτημα αυτο θα μας προβληματίσει, αφού αποφασίσουμε αν το λήμμα είναι εγκυκλοπαιδικό. Cinadon36 15:58, 9 Ιουνίου 2021 (UTC)

Κατά Θα μπορούσε να έχει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες ως Ο πρώτος άνδρας στην Ελλάδα που με δικαστική απόφαση αναγνωρίστηκε το γυναικείο του όνομα στην ταυτότητα τουλάχιστον μέχρι να καταλάβει (ή όχι) μια σαφή θέση στην ιστορία των αγώνων του ΛΟΑΤ κινήματος στην Ελλάδα. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 18:18, 10 Ιουνίου 2021 (UTC)

Οι απόψεις που δεν βασίζονται στην πολιτική, πρέπει να αγνοούνται. Ανεξάρτητα αν παρει θεση στο Γκινες ή στην ιστορια των ΛΟΑΤ στην Ελλάδα, το ερωτημα μας ειναι διαφορετικό: έχει κερδισει την προσοχή του κόσμου; Cinadon36 18:25, 10 Ιουνίου 2021 (UTC)
Δυστυχώς για σένα, δεν είναι έτσι: People known only in connection with one event should generally not have an article written about them. If the event is notable, then an article usually should be written about the event instead. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορά) 19:27, 10 Ιουνίου 2021 (UTC).
Δυστυχώς για μένα; Ντάξει....Κατάλαβα... Πάντως, το Jason Αντιγόνη δεν ειναι μονο γνωστος μονο για ένα θεμα. Εχει γίνει γνωστός και για τον γυμνο ακτιβισμο του, και για την αλλαγή ονοματος, και για την αιτηση αλλαγής φύλου, και για το οτι κατέβηκε στις Δημοτικες εκλογες με την Δουρου. Πολλά γεγονοτα, και το μαρτυρά τα πολλαπλα δημοσιευματα σε βαθος χρόνου. Cinadon36 19:33, 10 Ιούνιος 2021 (UTC)
Το δυστυχώς για σένα, πήγαινε στο επιχείρημά σου ότι η άποψη μου δεν βασίζεται στην πολιτική. Γι' αυτό και σου έγραψα την πολιτική, Κατά τα άλλα, δεν αναφέρεις έναν λόγο για τον οποίο το άτομο είναι εγκυκλοπαιδικό. Τι έχει κάνει ώστε να αξίζει λήμμα; που διέπρεψε; γιατί έγινε γνωστός; υπάρχουν δευτερογενείς μελέτες για το άτομο; Εξάλλου η άποψή μου ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικό τεκμηριώνεται και από το μέγεθος του λήμματος που δημιούργησες: μια παράγραφος μόνο ! "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 17:04, 11 Ιουνίου 2021 (UTC)
Δεν βασίζεται στην πολιτική η άποψη σου. Δευτερογενείς πηγές έχω αναφέρει. Οι πηγές απλώνωνται απο σε αρκετή χρονική περίοδο (2017 εως 2021). Το μεγεθος του λήμματος, δεν παίζει ρόλο αν ειναι εγκυκλοπαιδικό, πόσο μάλλον "τεκμηριώνει" κάτι. Τα λήμματα δεν είναι βραβείο για οσους το αξίζουν. Εγινε γνωστος για τον ακτιβισμο του για τα άφυλα άτομα. Δευτερογενεις πηγές έχω παραθέσει μπολικες παραπάνω. Cinadon36 17:16, 11 Ιουνίου 2021 (UTC)
Έλα τώρα, που έγινε γνωστός για τον ακτιβισμό του για τα άφυλα άτομα! Έγινε γνωστός γιατί εμφανίστηκε δημοσίως με γένεια και φορέματα. Και αυτό ο λόγος δεν δικαιολογεί λήμμα. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 17:23, 11 Ιουνίου 2021 (UTC)
  • Η πολιτική ζητά να υπάρχουν αναφορές. Υπάρχουν και πολλές (δεν υπάρχει καν ανάγκη για τόσες), το λήμμα μπορεί να δημιουργηθεί άμεσα. --Focal Point 14:27, 12 Ιουνίου 2021 (UTC)