Συζήτηση:Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας/Πρόταση διαγραφής 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (πρόταση διαγραφής 2)[επεξεργασία κώδικα]

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)
  • Διαγραφή Δεν υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα, ούτε ίχνος της. Το ξαναφέρνω σε συζήτηση, διότι πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πέρα από ανακοινώσεις-καταχωρίσεις (δηλ. αυτοαναφορές) και κάποια εντελώς τετριμμένη ειδησεογραφία (και μάλιστα κυρίως στη μπλογκόσσφαιρα). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 08:21, 31 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
Μπορείς, τουλάχιστον, να μας παραθέσεις 3-4 δευτερογενείς, τρίτες κι ανεξάρτητες αξιόπιστες πηγές που έχουν ουσιαστικές αναφορές στο κόμμα ; Διότι αυτό απαιτεί η πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας της ΒΠ. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 11:45, 31 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
  • Διαγραφή Συμφωνώ με τα επιχειρήματα του Chalk19. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένδειξη εγκυκλοπαιδικότητας.--Diu (συζήτηση) 11:51, 11 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
  • Διατήρηση Εγώ πιστεύω ότι το λήμμα πρέπει να διατηρηθεί και κύριε Diu όταν ένα λήμμα δεν έχει ούτε ένα ίχνος εγκυκλοπαιδικότιτας προσπαθούμε να το κάνουμε να έχει δεν το διαγράφουμε.RevanzoHellas (συζήτηση) 08:28, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
Θα χαρώ πολύ να το κάνετε εγκυκλοπαιδικό. Ως τώρα αυτό δεν έχει συμβεί.--Diu (συζήτηση) 08:32, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Μα δεν το κατηγόρησα εγώ για μη εγκυκλοπαιδικό λήμμα εσείς το κάνατε RevanzoHellas (συζήτηση) 08:44, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

H εγκυκλοπαιδικότητα δεν κατασκευάζεται, θεμελιώνεται στην πολιτική. Και με αυτά που έχει γράψεις δείχνεις να μην σε ενδιαφέρει η πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας της Βικιπαίδειας, αλλά μόνο το "πιστεύω" σου. Ο ίδιος ο συλλογισμός σου είναι απόδειξη για τη μη εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος και, συνεπώς, δείχνει υπέρ της διαγραφής του λήμματος, μολονότι έκανες το άσπρο μαύρο. Η άποψή σου, δε, ότι η διαπίστωση πως ένα λήμμα δεν αναφέρεται σε εγκυκλοπαιδικό θέμα συνιστά κατηγορία σημαίνει ότι δεν έχει κατανοήσεις τί σημαίνει Βικιπαίδεια, αλλά και εγκυκλοπαίδεια γενικότερα, οπότε σου συνιστώ να διαβάσεις ξανά και με προσοχή τα βασικά που αφορούν την πολιτική του εγχειρήματος. Μπορεί να μη συμφωνείς, αλλά τότε αυτό είναι δικό σου θέμα, όχι της πολιτικής της Βικιπαίδειας. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 09:57, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Σχόλιο Είχα κλείσει την προηγούμενη συζήτηση και η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα οριακό λήμμα. Η αλήθεια είναι ότι ένα συνολικό αφιέρωμα στο κόμμα δεν έχει αναφερθεί ότι υπάρχει (η αναφορά στην Καθημερινή είναι ουσιαστικά ονομαστική), όμως υπάρχει μια κάποια ειδησεογραφική κάλυψη σε βάθος μερικών ετών (δηλαδή δεν περιορίζεται μόνο σε ανακοινώσεις για την ίδρυση του κόμματος) πέρα από τις αυτοαναφορές. Το πρόβλημα με αυτή την κάλυψη είναι ότι προέρχεται από ιστοσελίδες ελεγχόμενης αξιοπιστίας (στην καλύτερη), όπως onalert και elkosmos. Θεώρησα ότι το onalert έχει κάποια ψήγματα αξιοπιστίας (γιατί το να είναι ένας ιστότοπος ακροδεξιός δεν τον κατατάσσει αυτόματα στους αναξιόπιστους, αν και συνήθως έχουν πρόβλημα) και σε συνδυασμό με τη διχασμένη όσον αφορά τη διαγραφή/διατήρηση συζήτηση, έκλεισα τη συζήτηση ως διατήρηση. Έχει επίσης συμμετάσχει και σε εκλογές, όχι ότι αυτό δίνει αυτομάτως εγκυκλοπαιδικότητα. --C Messier 14:18, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

ΥΣ: Το «κάπου θα υπάρχουν πηγές, αρκεί εσείς που ψηφίζεται διαγραφή να τις ψάξετε» δεν είναι αποδεκτή επιχειρηματολογία. Αυτός που υποστηρίζει την ύπαρξη εγκυκλοπαιδικότητας πρέπει να υποστηρίξει την άποψη του υποδεικνύοντας την σημαντική κάλυψη από αξιόπιστες, τρίτες πηγές (ή με άλλα κριτήρια). --C Messier 14:18, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Ερώτηση: το ότι είναι κόμμα που κατέβηκε στις εκλογές δεν το κάνει αυτόματα εγκυκλοπαιδικό;; γιατί ο βουλευτής που εκλέχτηκε ακόμα και μια φορά είναι αυτόματα εγκυκλοπαιδικός; δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα κόμματα που πήραν μέρος στις εκλογές;; Αν δείτε στη σελίδα Κατάλογος πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας γίνεται χαμός από διάφορα κόμματα και κομματίδια. Γιατί υπάρχει τόσο πρόβλημα ειδικά για αυτό το κόμμα, ώστε να χρειαστεί να μπει σε ψηφοφορία ΔΥΟ φορές; ("ΔώραΣ.'' (συζήτηση))

@ΔώραΣτρουμπούκη: Δεν είχε ποτέ ως κόμμα βουλευτή. Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι κριτήριο συμπερίληψης (και σωστά, πολλά "κόμματα" δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη, που λέει ο λόγος), οπότε ισχύουν τα γενικά κριτήρια. Έχεις δίκιο ότι δεν είναι το μόνο μη εγκυκλοπαιδικό κόμμα που έχει λήμμα. Το πρότεινα επειδή ξαναέπεσα πάνω του και είδα ότι και την προηγούμενη συζήτηση δεν υπήρξε, όπως και τώρα, επιχειρηματολογία στη βάση της πολιτικής για τη διατήρησή του. Πάντως, δεν πρότεινα μόνο αυτό, είδα κι άλλα κόμματα και "πολιτικούς αρχηγούς" που πρότεινα για διαγραφή και διαγράφηκαν ήδη (ένα από αυτά, μάλιστα, έχει διαγραφεί μέχρι τώρα πέντε φορές ! διότι συνέχεια κάποιοι το ξαναφτιάχνουν). Άμα δω κι άλλα το ίδιο θα κάνω, δεν το έκανα ειδικά για αυτό το κόμμα, με την έννοια ότι το είχα στόχο. Ελπίζω οι εξηγήσεις μου να απάντησαν στις απορίες σου. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:55, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
Ναι, και ευχαριστώ Διαγραφή λοιπόν και από εμένα "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)