Συζήτηση:Κωνσταντίνος Κοφινάς/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κωνσταντίνος Κοφινάς[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: διαγραφή --Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:27, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC) (διαγραφή)
Κωνσταντίνος Κοφινάς (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Διαγραφή Τα LinkedIn και Facebook και οι απλές καταχωρίσεις-listings (σε ekloges.ypes.gr, diavgeia.gov.gr !! κλπ ) δεν προσδίδουν εγκυκλοπαιδικότητα. Το λήμμα είναι, ως φαίνεται κι από το ιστορικό, αυτοβιογραφία-αυτοπροβολή. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 11:43, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα σας αγαπητέ. Δεν έχω καποιο λόγο, ούτε είχα σκοπό την αυτοπροβολή. Η δημιουργία της έγινε με σκοπό το δικαίωμα που έχουμε όλοι μας, τη στιγμή που είναι εφικτό, της παρουσίας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Οι παραπομπές, υπάρχουν με σκοπό την απόδειξη της αλήεθιας των αναφερομένων στην εν λόγω σελίδα, όπου κανένα σκοπό έχει προς την αυτοπροβολή. Παρακαλώ βοηθήστε με αν είναι εφικτό να το διορθώσω. Η διαγραφή είναι ακραία λύση και δεν βοηθά κατ εμέ τη δημιουργικότητα μεταξύ των δημιουργών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ζητώντας τη βοήθεια σας αν αυτό είναι εφικτό. Καλό σας Σαββατοκύριακο. Κωνσταντίνος Κοφινάς. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη KonstantinosKofinas (συζήτησησυνεισφορά) 12:00, 21 Νοεμβρίου 2020‎ (UTC).

@KonstantinosKofinas: Kύριε Κοφινά, γεια σας. Παρακαλώ διαβάστε την πολιτική της Βικιπαίδειας για την εγκυκλοπαιδικότητα και τις αξιόπιστες πηγές. Δεν αμφιβάλλω ότι ο στόχος χρήσης των παραπομπών σας ήταν η επαλήθευση ορισμένων πραγμάτων, αλλά τούτο δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι πηγές αυτές δεν είναι κατάλληλες για να υποστηριχθεί εγκυκλοπαιδικότητα, συνεπώς και η ύπαρξη του λήμματος στη Βικιπαίδεια. Θα μπορούσα να πω, χρησιμοποιώντας την ορολογία που χρησιμοποιούν πολλοί στην αγγλική Βικιπαίδεια, ότι πρόκειται για περίπτωση too soon ή, σύμφωνα με τη δική σας προσέγγιση παραπάνω, δεν είναι ακόμα εφικτό (με βάση την πλήρωση των απαιτήσεων της πολιτικής της εγκυκλοπαίδειας για τα λήμματά της, εννοείται). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:16, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
ΥΓ. Παρακαλώ, σταματήστε να αφαιρείτε συνεχώς τις σημάνσεις από το λήμμα "σας". Τούτο, εκτός από το ότι δεν επιτρέπεται, καθόσον δεν θα κρίνετε και αποφασίσετε εσείς ο ίδιος αναφορικά με τον λήμμα "σας" για τα ζητήματα που έχουν τεθεί (αφού δεν είστε τρίτο, ανεξάρτητο πρόσωπο σε σχέση με τον εαυτό σας), δημιουργεί και κάποια δυσπιστία στον ισχυρισμό σας πως δεν επιδιώκετε την αυτοπροβολή. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:24, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή Μη εγκυκλοπαιδικό λήμμα σύμφωνα με την πολιτική. --Ttzavarasσυζήτηση 12:27, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Θα ανατρέξω εκ νέου στις οδηγίες της κοινότητας και θα προβώ σε διορθώσεις των παραπομπών όπου είναι εφικτό. Όπου χρειαστώ βοήθεια, που μπορώ να απευθυνθώ εφόσον χρειαστεί; Τέλος, όσον αφορά τις παραπομπές (ekloges.ypes.gr, diavgeia.gov.gr), είναι στη πρώτη περίπτωση τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, υπάρχουν και αναρτήσεις σε ειδησεογραφικά site, αν έχουν μεγαλύτερη εγκυρότητα να προσθέσω αυτά. Στη δεύτερη περίπτωση, αποτελέι δημοσιευμένη απόφαση στο site diavgeia.gov.gr της εν λόγω απόφασης δημοτικού συμβουλίου. Είναι πρωτογενής πηγή που θαρρώ ενέχει απόλυτη εγκυρότητα. Εννοείται πως οι παραπομπές που απτωνται κοινωνικών δικτύων, θα αφαιρεθουν και θα αντικατασταθούν. Αναφορικά με την άποψη "too soon", προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, δεν προβάλλω τον εαυτό μου, αλλά τη συγκεκριμένη οργανωτική θέση την οποία και υπηρετώ και η δεν συνδέεται με ηλικιακά στοιχεία, αλλά με παραπομπές που αποδεικνύουν το αληθές της διαπίστωσης. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και με συγχωρείτε για την αναστάτωση. Απλώς προσπαθώ σε κάθε μήκος κύμματος να επιβεβαιώσω στην κοινότητα μας πως δεν έχει σκοπό την αυτοπροβολή, αυτός είναι χώρος των κοινωνικών δικτύων, αλλά την τοποθετηση μου. Όπως κάποιος είναι ηθοποιός, δημοσιογράφος, πολιτικός κλπ έτσι και εγώ είμαι εκλέγμένος δημοτικός σύμβουλος και το εκφράζω μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας εφόσον μου επιτρέπει. Αν χρειάζεται να διαγράψω στοιχεία βιογραφίας, ελπίζω κάποιος και επιθυμώ ειλικρινά με βοηθήσει ως νέο μέλος σε αυτό.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, βοηθήστε με όποιος μπορεί θα σας είμαι ευγνώμων για αυτό.. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη KonstantinosKofinas (συζήτησησυνεισφορά) 13:02, 21 Νοεμβρίου 2020‎ (UTC).

upd.. Μόλις αφαιρέθηκαν οι παραπομπές σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Παρακαλώ για τη βοήθεια σας. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη KonstantinosKofinas (συζήτησησυνεισφορά) 13:06, 21 Νοεμβρίου 2020‎ (UTC).

 • Διαγραφή Το γεγονός ότι κάτι υπάρχει τεκμηριωμένα δεν το κάνει αυτομάτως εγκυκλοπαιδικό. Σύμφωνα με την πολιτική για την εγκυκλοπαιδικότητα, ένα θέμα θεωρείται εγκυκλοπαιδικό όταν «έχει λάβει σημαντική κάλυψη σε αξιόπιστες πηγές που είναι ανεξάρτητες από αυτό». Η κάλυψη που προσφέρουν το ekloges.ypes.gr και το diavgeia.gov.gr (και γενικότερα τα αποτέλεσματα εκλογών, αποφάσεις διορισμών κτλ) είναι τετριμμένη και δεν θεωρείται σημαντική κάλυψη. Πολιτικές θέσεις που δίνουν αυτομάτως εγκυκλοπαιδικότητα θεωρούνται αυτές διεθνούς ή εθνικής εμβέλειας (πχ. βουλευτές), όχι όμως τοπικής εμβέλειας, οπότε και η εγκυκλοπαιδικότητα εξετάζεται με βάση τα γενικά κριτήρια, τα οποία όμως δεν τα καλύπτει το συγκεκριμένο θέμα. --C Messier 14:47, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή Κύριε Κοφινά για να ξέρετε: Η Βικιπαίδεια είναι μια συλλογική προσπάθεια.Κάθε λήμμα που υπάρχει δεν ανήκει σε κάποιον, γιατί δεν είναι blog η Βικιπαίδεια. Τα λήμματα αλλάζουν διαρκώς, αυτό είναι κάτι φυσικό και έχει μεγάλη σημασία, γιατί τα λήμματα πρέπει να βελτιώνονται. Το ότι εμείς συνεισφέραμε επεξεργάζοντας ή και δημιουργώντας ένα λήμμα, δε σημαίνει ότι πρέπει σόνι και καλά να παραμείνει ως έχει. Και άλλοι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν στο να γίνει το λήμμα καλύτερο. Με την εμπειρία τους (όποια κι αν είναι αυτή) κάτι μπορούν να ξέρουν παραπάνω. Δεν έχουν κάτι μαζί μας, απλά κάνουν κάποιες αλλαγές για τη βελτίωση του λήμματος. Δεν είναι σωστό να προσβαλλόμαστε όταν κάτι που κάναμε εμείς αλλάζει ή διαγράφεται από άλλους, δεν υποτιμούν τη δουλειά μας ούτε εμάς, εξ' άλλου δεν υπάρχουν copyrights στη Βικιαπίδεια. Ό,τι υπάρχει εδώ είναι κοινό κτήμα. Γι αυτό λοιπόν να μην σπεύδουμε να αλλάζουμε τις αλλαγές μόνο και μόνο επειδή "χάλασαν" τις δικές μας (γενικά το λέω).Εάν διαφωνούμε μπορούμε να πάμε στη συζήτηση και να συζητήσουμε για το θέμα ωραία και καλά για να βγάζουμε άκρη. Και για να πάω και στο θέμα για το οποιό προτάθηκε η διαγραφή: Κύριε Κοφινά, φυσικά και μπορείτε να γράφετε στη Βικιπαίδεια. Απλώς επειδή αυτό το λήμμα αφορούσε εσάς τον ίδιο, θεωρείται αυτοβιογραφία, πράγμα που εδώ δεν είναι καλό. Ακόμα και αν δεν είχατε σκοπούς αυτοπροβολής, θα μπορούσατε άθελά σας να γράψετε κάποια πράγματα χωρίς ουδέτερη οπτική γωνία και έτσι το λήμμα γίνεται υποκειμενικό. Εμείς, που "είμαστε απ' έξω" τις περισσότερες φορές βλέπουμε τα πράγματα πιο καθαρά κι έτσι το λήμμα γίνεται πιο αντικειμενικό (όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές). Γι' αυτό το λόγο θα ήταν καλύτερο να μην ασχοληθείτε και πολύ εσείς. Καλοπροαίρετα σας τα λέω αυτά. Και όσο για τα social media , απλές καταχωρίσεις και εγκυκλοπαιδικότητα θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Αφήστε λοιπόν να γίνει ό,τι είναι σωστό να γίνει. Καλή συνέχεια.:PitogyroOfficial (συζήτηση) 17:29, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

 • Σχόλιο Η ύπαρξη αυτοπροβολής ή σύγκρουσης κινήτρων δεν είναι από μόνη της λόγος διαγραφής, αλλά επιμέλειας. Τα λήμματα όμως αυτά μπορεί να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, ή απλά να μην καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας. --C Messier 17:32, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
  • Δίκιο έχεις. Αλλά η αυτοπροβολή δεν συνεπάγεται μη-εγκυκλοπαιδικότητα? Έτσι κι αλλιώς εγώ ψήφισα διαγραφή λόγω της μη κάλυψης των κριτηρίων εγκυκλοπαιδικότητας. Τα άλλα ήταν γενικά σχόλια.:PitogyroOfficial (συζήτηση) 18:29, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
   • Η αυτοπροβολή δεν συνεπάγεται απαραίτητα μη εγκυκλοπαιδικότητα. Πχ. αν ένας βουλευτής γράψει ένα λήμμα για τον εαυτό του, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να έχει το λήμμα από πλευρά ουδετερότητας, δεν παύει να αφορά ένα θέμα που θεωρείται εγκυκλοπαιδικό από την πολιτική. --C Messier 18:42, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
    • Ναι, αλλά κάποιες φορές μπορεί να μην είναι αντικειμενικό. Τότε θεωρείται εγκυκλοπαιδικό?:PitogyroOfficial (συζήτηση) 19:44, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
Ουδετερότητα και εγκυκλοπαιδικότητα είναι διαφορετικές έννοιες. --C Messier 19:56, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή Πράγματι, δεν φαίνεται να υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα στο λήμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:04, 21 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

 • διαγραφή Ανεξαρτήτως τεκμηρίωσης δεν είδα κάτι στο λήμμα που ακόμα και με τεκμηρίωση θα το καταστήσει εγκυκλοπαιδικό.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:12, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC)