Συζήτηση:Διακοπή Ρεύματος Κεφαλονιάς-Ιθάκης 2006/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Διακοπή Ρεύματος Κεφαλονιάς-Ιθάκης 2006[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: απόσυρση πρότασης από τον χρήστη που το πρότεινε --✻tony esopi λέγε 20:52, 20 Μαΐου 2013 (UTC) (διαγραφή)
Διακοπή Ρεύματος Κεφαλονιάς-Ιθάκης 2006 (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)
  • Symbol delete vote.svg Διαγραφή. Αν και έλαβε κάλυψη τη εποχή που έγινε [1][2], το θεωρώ γεγονός χωρίς σημαντικό αντίκτυπο, αφού δεν εντόπισα πηγές που να χρονολογούνται από το 2007 και μετά, ή έστω μεταγενέστερες αναφορές.
ΥΣ. Υπάρχει και αυτό που με βάζει σε κάποιες σκέψεις [3] --C Messier 18:37, 13 Απριλίου 2013 (UTC)
  • Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Δεν θα εντοπίσεις πηγές ούτε για το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό με τους τόσους νεκρούς ένα χρόνο μετά από το συμβάν. Αυτό δεν θα πει πως σταματάει να είναι εγκυκλοπαιδικό: Όταν κάτι είναι εγκυκλοπαιδικό, παραμένει εγκυκλοπαιδικό στο διηνεκές. Αυτό που με προβληματίζει και με κάνει κάπως επιφυλακτικό είναι το λινκ σου, C messier. Κατά τα άλλα ασφαλώς θα τασσόμουν υπέρ της Symbol keep vote.svg Διατήρηση.. --Ttzavarasσυζήτηση 19:11, 13 Απριλίου 2013 (UTC)
  • Νομίζω ότι η σύγκριση είναι το λιγότερο ατυχής. Όταν λέω πηγές, εννοώ πέρα από μια απλή ονομαστική αναφορά. Το τσουνάμι έγινε ντοκυμαντέρ, μέχρι και ταινία (The Impossible). Ήταν ένα γεγονός που ήταν πρωτοσέλιδο για πολλές μέρες. Σχετικά με τη διακοπή ρεύματος, να πω ότι αμφιβάλλω ότι έγινε εγκυκλοπαιδικό αρχικά. Οι επιδράσεις του ήταν τοπικές και μέσα σε κάποιες μέρες η ζωή είχε γίνει όπως ήταν πριν στο νησί. Οι οικονομικές βλάβες έφτασαν τα 5 εκατομμύρια €.[4] Η κάλυψη που βρήκα διαδικτυακά φτάνει σε εύρος περίπου τη μια εβδομάδα και δε μπορώ να πω ότι τόσο τεράστια ώστε να είναι εγκυκλοπαιδικό. Δεν βρήκα σχετική είδηση στα αγγλικά (δηλαδή κάλυψη από άλλη χώρα). Να πω ότι η διακοπή ήταν αυτή με τη σειρά της αποτέλεσμα εκτεταμένης κακοκαιρίας στην Ελλάδα και μεγάλες διακοπές ρεύματος είχαμε και αλλού, πχ. στην Εύβοια. Βέβαια, μπορεί να αναφέρεται στην ιστορία του νησιού. --C Messier 19:47, 13 Απριλίου 2013 (UTC)

Η ανυπαρξία μεταγενέστερων πηγών δεν έχει καμιά σχέση εδώ. Όταν κάτι είναι εγκυκλοπαιδικό, παραμένει εγκυκλοπαιδικό στο διηνεκές. --Focal Point 21:06, 13 Απριλίου 2013 (UTC)

  • Δεκτό, αλλά αμφιβάλω ότι έγινε ποτέ εγκυκλοπαιδικό. Αυτό που είπα όμως είναι ότι η ανυπαρξία μεταγενέστερων πηγών/μεταγενέστερης σημαντικής κάλυψης δείχνει γεγονός χωρίς αντίκτυπο, το οποίο με τη σειρά του δείχνει (σύμφωνα με εμένα) ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικό. --C Messier 18:17, 23 Απριλίου 2013 (UTC)
Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί να σταθεί αυτούσιο ως άρθρο. Μπορεί όμως σίγουρα να ενταχθεί- ενσωματωθεί στα δύο άρθρα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. ----Lemur12 να΄στε καλά 21:17, 13 Απριλίου 2013 (UTC)
Per Lemur18 για συγχώνευση. --Γλαύκος shoot it 17:49, 19 Απριλίου 2013 (UTC)
  • Αποσύρω την πρόταση (και όσοι δείτε τι βρήκα θα το κάνεται και εσείς), καθότι έχει γίνει επιστημονική εργασία πάνω στη διακοπή ρεύματος: Examination of the 2006 blackout in Kefallonia Island, Greece. --C Messier 09:14, 8 Μαΐου 2013 (UTC)