Συζήτηση:Βελισσάριος Αιγινήτης/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Βελισσάριος Αιγινήτης[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: μη εγκυκλοπαιδικό - διαγράφεται -- geraki (συζήτηση) 12:16, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC) (διαγραφή)
Βελισσάριος Αιγινήτης (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Δεν φαίνεται να είναι δυνατόν να προκύψει εγκυκλοπαιδικότητα, δεδομένων και των αρκετά περιορισμένων ή επιγραμματικών αναφορών προς το πρόσωπό του. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:17, 8 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή ισχύει ότι έγραψα και παραπάνω. Πιθανόν ο πανεπιστημιακός να κατάγεται από αυτή την οικογένεια, και ίσως μπορεί να γίνει μια αναφορά στο δικό του λήμμα, αν ισχύει κάτι τέτοιο. τίποτα παραπάνω όμως. (Dor-astra (συζήτηση) 17:18, 11 Ιανουαρίου 2020 (UTC))

Διαγραφή Η αναφορά αυτή δεν είναι επαρκής για να προσδόσει εγκυκλοπαιδικότητα (είναι δύο προτάσεις). Στο έργο Η Ελληνική Επανάσταση, του Διονύσιου Κόκκινου (1974), αναφέρεται μόνο ένας καπετάνιος Αιγινίτης (χωρίς να αναφέρεται το μικρό όνομα) στη σελ. 519 του τομου Β΄, όπου παρατίθεται μια επιστολή του Αρείου Πάγου προς Νκηταρά (Στην επιστολή γράφει «γράφομεν προς τούτοις των καπεταναίων Ποριώτη και Αιγινίτη να ενωθούν με το στράτευμά σου».), και άλλοι δύο Αιγινιώτες που αναφέρονται (στον τόμο Στ΄) δεν έχουν αυτό το όνομα. --C Messier 13:49, 14 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

ΥΣ: Η Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια έχει λήμμα για τον συγκεκριμένο με μερικές παραπάνω πληροφορίες (έτος γέννησης, συνεργάτες), τις οποίες πρόσθεσα στο λήμμα. --C Messier 21:18, 14 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Συγχώνευση Προτείνω να δημιουργηθεί λήμμα Αιγινήτης (Επαναστάτης 1821) όπου θα συμπεριληφθούν τα -σύντομα- στοιχεία για τον Βελισσάριο, αλλά και τους Δημήτριο, Παναγιώτη και Χρήστο Αιγινήτη που υπάρχουν στην εν λόγω εγκυκλοπαίδεια.Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 17:40, 14 Ιανουαρίου 2020 (UTC)