Κατάλογος νομών Ελλάδας ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των νομών της Ελλάδας, ταξινομημένος με βάση την πυκνότητα πληθυσμού (κάτοικοι ανά km²) κάθε νομού, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας (απογραφή 2001).

Θέση Νομός Πληθυσμός
(κάτοικοι)
Έκταση
(km²)
Πυκνότητα πληθυσμού
(κάτοικοι/km²)
1 Αττική** 3.761.810 3.808 987,9
2 Νομός Θεσσαλονίκης 1.057.825 3.683 287,2
3 Νομός Κέρκυρας 111.975 641 174,7
4 Νομός Ηρακλείου 292.489 2.641 110,7
5 Νομός Αχαΐας 322.789 3.271 98,7
6 Νομός Ζακύνθου 39.015 406 96,1
7 Νομός Πιερίας 129.846 1.516 85,7
8 Νομός Ημαθίας 143.618 1.701 84,4
9 Νομός Μαγνησίας 206.995 2.636 78,5
10 Νομός Ηλείας 193.288 2.618 73,8
11 Νομός Δωδεκανήσου 190.071 2.714 70,0
12 Νομός Καβάλας 145.054 2.111 68,7
13 Νομός Κορινθίας 154.624 2.290 67,5
14 Νομός Χανίων 150.387 2.376 63,3
15 Νομός Λευκάδας 22.506 356 63,2
16 Νομός Μεσσηνίας 176.876 2.991 59,1
17 Νομός Χίου 53.408 904 59,1
18 Νομός Πέλλας 145.797 2.506 58,2
19 Νομός Πρέβεζας 59.356 1.036 57,3
20 Νομός Ξάνθης 101.856 1.793 56,8
21 Νομός Σάμου 43.595 778 56,0
22 Νομός Ρεθύμνου 81.936 1.496 54,8
23 Νομός Λάρισας 279.305 5.381 51,9
24 Νομός Εύβοιας 215.136 4.167 51,6
25 Νομός Λέσβου 109.118 2.154 50,7
26 Νομός Σερρών 200.916 3.968 50,6
27 Νομός Καρδίτσας 129.541 2.636 49,1
28 Νομός Αργολίδας 105.770 2.154 49,1
29 Νομός Άρτας 78.134 1.662 47,0
30 Νομός Βοιωτίας 131.085 2.952 44,4
31 Νομός Κοζάνης 155.324 3.516 44,2
32 Νομός Κυκλάδων 112.615 2.572 43,8
33 Νομός Κεφαλληνίας 39.488 904 43,7
34 Νομός Ροδόπης 110.828 2.543 43,6
35 Νομός Λασιθίου 76.319 1.823 41,9
36 Νομός Αιτωλοακαρνανίας 224.429 5.461 41,1
37 Νομός Τρικάλων 138.047 3.384 40,8
38 Νομός Φθιώτιδας 178.771 4.441 40,3
39 Νομός Χαλκιδικής 104.894 2.918 35,9
40 Νομός Κιλκίς 89.056 2.519 35,4
41 Νομός Έβρου 149.354 4.242 35,2
42 Νομός Ιωαννίνων 170.239 4.990 34,1
43 Νομός Καστοριάς 53.483 1.720 31,1
44 Νομός Θεσπρωτίας 46.091 1.515 30,4
45 Νομός Δράμας 103.975 3.468 30,0
46 Νομός Φλώρινας 54.768 1.924 28,5
47 Νομός Λακωνίας 99.637 3.636 27,4
48 Νομός Αρκαδίας 102.035 4.419 23,1
49 Νομός Φωκίδας 48.284 2.120 22,8
50 Νομός Ευρυτανίας 32.053 1.869 17,1
51 Νομός Γρεβενών 37.947 2.291 16,6

**: Αναλυτικότερα για την Αττική:

Νομαρχία Πληθυσμός
(κάτοικοι)
Έκταση
(km²)
Πυκνότητα πληθυσμού
(κάτοικοι/km²)
Αθηνών 2.664.776 361 7,381
Ανατολικής Αττικής 403.918 1.459 276
Δυτικής Αττικής 151.612 1.059 143
Πειραιά 541.504 929 583


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]