Κατάλογος νομών Ελλάδας ανά έκταση, ανά πληθυσμό και ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται οι κατάλογοι των νομών της Ελλάδας ταξινομημένοι ανά έκταση, ανά πληθυσμό και ανά πυκνότητα πληθυσμού. Σε ότι αφορά τα πληθυσμιακά στοιχεία, αυτά προέρχονται από τα αποτελέσματα της απογραφής του 2001.

Νομοί της Ελλάδας ανά έκταση
No Νομός Έκταση
1 Νομός Αιτωλ/νίας 5.461
2 Νομός Λάρισας 5.381
3 Νομός Ιωαννίνων 4.990
4 Νομός Φθιώτιδας 4.441
5 Νομός Αρκαδίας 4.419
6 Νομός Έβρου 4.242
7 Νομός Εύβοιας 4.167
8 Νομός Σερρών 3.968
9 Αττική** 3.808
10 Νομός Θεσσαλονίκης 3.683
11 Νομός Λακωνίας 3.636
12 Νομός Κοζάνης 3.516
13 Νομός Δράμας 3.468
14 Νομός Τρικάλων 3.384
15 Νομός Αχαΐας 3.271
16 Νομός Μεσσηνίας 2.991
17 Νομός Βοιωτίας 2.952
18 Νομός Χαλκιδικής 2.918
19 Νομός Δωδεκανήσου 2.714
20 Νομός Ηρακλείου 2.641
21 Νομός Καρδίτσας 2.636
22 Νομός Μαγνησίας 2.636
23 Νομός Ηλείας 2.618
24 Νομός Κυκλάδων 2.572
25 Νομός Ροδόπης 2.543
26 Νομός Κιλκίς 2.519
27 Νομός Πέλλας 2.506
28 Νομός Χανίων 2.376
29 Νομός Γρεβενών 2.291
30 Νομός Κορινθίας 2.290
31 Νομός Αργολίδας 2.154
32 Νομός Λέσβου 2.154
33 Νομός Φωκίδας 2.120
34 Νομός Καβάλας 2.111
35 Νομός Φλώρινας 1.924
36 Νομός Ευρυτανίας 1.869
37 Νομός Λασιθίου 1.823
38 Νομός Ξάνθης 1.793
39 Νομός Καστοριάς 1.720
40 Νομός Ημαθίας 1.701
41 Νομός Άρτας 1.662
42 Νομός Πιερίας 1.516
43 Νομός Θεσπρωτίας 1.515
44 Νομός Ρεθύμνου 1.496
45 Νομός Πρέβεζας 1.036
46 Νομός Χίου 904
47 Νομός Κεφαλληνίας 904
48 Νομός Σάμου 778
49 Νομός Κέρκυρας 641
50 Νομός Ζακύνθου 406
51 Νομός Λευκάδας 356
Νομοί της Ελλάδας ανά πληθυσμό
No Νομός Πληθυσμός
1 Αττική** 3.761.810
2 Νομός Θεσσαλονίκης 1.057.825
3 Νομός Αχαΐας 322.789
4 Νομός Ηρακλείου 292.489
5 Νομός Λάρισας 279.305
6 Νομός Αιτωλ/νίας 224.429
7 Νομός Εύβοιας 215.136
8 Νομός Μαγνησίας 206.995
9 Νομός Σερρών 200.916
10 Νομός Ηλείας 193.288
11 Νομός Δωδεκανήσου 190.071
12 Νομός Φθιώτιδας 178.771
13 Νομός Μεσσηνίας 176.876
14 Νομός Ιωαννίνων 170.239
15 Νομός Κοζάνης 155.324
16 Νομός Κορινθίας 154.624
17 Νομός Χανίων 150.387
18 Νομός Έβρου 149.354
19 Νομός Πέλλας 145.797
20 Νομός Καβάλας 145.054
21 Νομός Ημαθίας 143.618
22 Νομός Τρικάλων 138.047
23 Νομός Βοιωτίας 131.085
24 Νομός Πιερίας 129.846
25 Νομός Καρδίτσας 129.541
26 Νομός Κυκλάδων 112.615
27 Νομός Κέρκυρας 111.975
28 Νομός Ροδόπης 110.828
29 Νομός Λέσβου 109.118
30 Νομός Αργολίδας 105.770
31 Νομός Χαλκιδικής 104.894
32 Νομός Δράμας 103.975
33 Νομός Αρκαδίας 102.035
34 Νομός Ξάνθης 101.856
35 Νομός Λακωνίας 99.637
36 Νομός Κιλκίς 89.056
37 Νομός Ρεθύμνου 81.936
38 Νομός Άρτας 78.134
39 Νομός Λασιθίου 76.319
40 Νομός Πρέβεζας 59.356
41 Νομός Φλώρινας 54.768
42 Νομός Καστοριάς 53.483
43 Νομός Χίου 53.408
44 Νομός Φωκίδας 48.284
45 Νομός Θεσπρωτίας 46.091
46 Νομός Σάμου 43.595
47 Νομός Κεφαλληνίας 39.488
48 Νομός Ζακύνθου 39.015
49 Νομός Γρεβενών 37.947
50 Νομός Ευρυτανίας 32.053
51 Νομός Λευκάδας 22.506
Άγιο Όρος 2.262
Σύνολο Ελλάδας 10.964.020
Νομοί ανά πυκνότητα πληθ. (κάτ. ανά km²)
No Νομός Πληθυσ. Έκτ. Kάτ.
1 Αττική** 3.761.810 3.808 987,9
2 Νομός Θεσσαλονίκης 1.057.825 3.683 287,2
3 Νομός Κέρκυρας 111.975 641 174,7
4 Νομός Ηρακλείου 292.489 2.641 110,7
5 Νομός Αχαΐας 322.789 3.271 98,7
6 Νομός Ζακύνθου 39.015 406 96,1
7 Νομός Πιερίας 129.846 1.516 85,7
8 Νομός Ημαθίας 143.618 1.701 84,4
9 Νομός Μαγνησίας 206.995 2.636 78,5
10 Νομός Ηλείας 193.288 2.618 73,8
11 Νομός Δωδεκανήσου 190.071 2.714 70,0
12 Νομός Καβάλας 145.054 2.111 68,7
13 Νομός Κορινθίας 154.624 2.290 67,5
14 Νομός Χανίων 150.387 2.376 63,3
15 Νομός Λευκάδας 22.506 356 63,2
16 Νομός Μεσσηνίας 176.876 2.991 59,1
17 Νομός Χίου 53.408 904 59,1
18 Νομός Πέλλας 145.797 2.506 58,2
19 Νομός Πρέβεζας 59.356 1.036 57,3
20 Νομός Ξάνθης 101.856 1.793 56,8
21 Νομός Σάμου 43.595 778 56,0
22 Νομός Ρεθύμνου 81.936 1.496 54,8
23 Νομός Λάρισας 279.305 5.381 51,9
24 Νομός Εύβοιας 215.136 4.167 51,6
25 Νομός Λέσβου 109.118 2.154 50,7
26 Νομός Σερρών 200.916 3.968 50,6
27 Νομός Καρδίτσας 129.541 2.636 49,1
28 Νομός Αργολίδας 105.770 2.154 49,1
29 Νομός Άρτας 78.134 1.662 47,0
30 Νομός Βοιωτίας 131.085 2.952 44,4
31 Νομός Κοζάνης 155.324 3.516 44,2
32 Νομός Κυκλάδων 112.615 2.572 43,8
33 Νομός Κεφαλληνίας 39.488 904 43,7
34 Νομός Ροδόπης 110.828 2.543 43,6
35 Νομός Λασιθίου 76.319 1.823 41,9
36 Νομός Αιτωλ/νίας 224.429 5.461 41,1
37 Νομός Τρικάλων 138.047 3.384 40,8
38 Νομός Φθιώτιδας 178.771 4.441 40,3
39 Νομός Χαλκιδικής 104.894 2.918 35,9
40 Νομός Κιλκίς 89.056 2.519 35,4
41 Νομός Έβρου 149.354 4.242 35,2
42 Νομός Ιωαννίνων 170.239 4.990 34,1
43 Νομός Καστοριάς 53.483 1.720 31,1
44 Νομός Θεσπρωτίας 46.091 1.515 30,4
45 Νομός Δράμας 103.975 3.468 30,0
46 Νομός Φλώρινας 54.768 1.924 28,5
47 Νομός Λακωνίας 99.637 3.636 27,4
48 Νομός Αρκαδίας 102.035 4.419 23,1
49 Νομός Φωκίδας 48.284 2.120 22,8
50 Νομός Ευρυτανίας 32.053 1.869 17,1
51 Νομός Γρεβενών 37.947 2.291 16,6

**: Αναλυτικότερα για την Αττική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No Νομαρχία Έκταση
1 Ανατολικής Αττικής 1.459
2 Δυτικής Αττικής 1.059
3 Πειραιά 929
4 Αθήνας 361
No Νομαρχία Πληθυσμός
1 Αθήνας 2.664.776
2 Πειραιά 541.504
3 Ανατολικής Αττικής 403.918
4 Δυτικής Αττικής 151.612
No Νομαρχία Πληθυσ. Έκτ. Kάτ.
1 Αθήνας 2.664.776 361 7.381,6
2 Πειραιά 541.504 929 582,9
3 Ανατολικής Αττικής 403.918 1.459 276,8
4 Δυτικής Αττικής 151.612 1.059 143,1