Κατάλογος νησιών περιφέρειας Θεσσαλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (πληθυμός 732.762 το 2011) υπάρχουν τα εξής νησιά (ταξινομημένα ανά νομό)1 2 :

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (113.070)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Καρδίτσας (έδρα Καρδίτσα)

Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (190.010)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Βόλου (έδρα Βόλος)

Δήμος Αλμυρού (έδρα Αλμυρός)

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου (έδρα Ζαγορά)

Δήμος Νοτίου Πηλίου (έδρα Αργαλαστή)

Δήμος Ρήγα Φεραίου (έδρα Βελεστίνο)

Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων (13.798)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νήσος Σκιάθος (6.088)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

39°10′00″N 23°27′00″E / 39.16667°N 23.45000°E / 39.16667; 23.45000 (Σκιάθος)
Δήμος Σκιάθου (έδρα Σκίαθος)

Νήσος Σκόπελος (4.960)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

39°08′33.00″N 23°40′29.00″E / 39.1425000°N 23.6747222°E / 39.1425000; 23.6747222 (Σκόπελος)
Δήμος Σκοπέλου (έδρα Σκόπελος)

Νήσος Αλόννησος (2.712)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

39°12′38″N 23°54′31″E / 39.21056°N 23.90861°E / 39.21056; 23.90861 (Αλόννησος)
Δήμος Αλοννήσου (έδρα Πατητήρι)

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1: Σε παρένθεση αναφέρεται, εφ' όσον κατοικούνται, ο μόνιμος πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)
2: Οι γεωγραφικές συντεταγμένες βασίζονται στην απεικόνιση του δορυφορικού χάρτη του Google Maps. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχει απεικόνιση από τον δορυφορικό χάρτη, αλλά από τον εδαφικό χάρτη του προγράμματος Google Maps, τίθεται αστερίσκος (*) πριν από τις αναφερόμενες συντεταγμένες. Εάν, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει καμία απεικόνιση ή η ακριβής τους θέση δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, τίθεται λατινικό ερωτηματικό (?) πριν από τις αναφερόμενες συντεταγμένες και απλώς σημειώνεται η θέση τους, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες GeoNames και SatelliteViews οι οποίες αναπαράγουν τα δεδομένα από το National Geospatial-Intelligence Agency.
3: (Γενική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας 1950 (Τεχνικά Εργαστήρια Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού), τόμος Α΄, χάρτης 20).

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γενική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας 1950 (Τεχνικά Εργαστήρια Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού)
  • Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας της Ελλάδος (Αθήνα: 1965)
  • Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας της Ελλάδος (Αθήνα: 1975)
  • Χάρτες Εκδόσεων Road
  • Περιοδικό Διακοπές 2007
  • Εγκυκλοπαίδεια Δομή (έκδοση 2002-5 σε 32 τόμους)
  • Πρόγραμμα Google Earth

Διοικητική Διαίρεση και πληθυσμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]