Κατάλογος αντικειμένων NGC (1-999)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

O New General Catalogue (Νέος Γενικός Κατάλογος, για συντομία NGC) είναι από τους πιο διαδεδομένους και ολοκληρωμένους αστρονομικούς καταλόγους για τους ερασιτέχνες αστρονόμους και περιλαμβάνει 7.840 αντικείμενα του βαθέος ουρανού, γνωστά και ως αντικείμενα NGC, όπως γαλαξίες και αστρικά σμήνη.

NGC 1 έως NGC 99[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
1 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 07m 15.8s +27° 42′ 29″ 13.65
2 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 07m 17.1s +27° 40′ 42″ 14.96
3 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 07m 16.8s +08° 18′ 06″ 14.2
4 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 07m 24.4s +08° 22′ 26″ 16.8
5 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 07m 48.9s +35° 21′ 44″ 14.33
6 NGC 20 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 09m 32.7s +33° 18′ 31″ 14.04
7 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 08m 20.9s -29° 54′ 54″ 13.47
8 Διπλός αστέρας Πήγασος 00h 08m 45.3s +23° 50′ 20″
9 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 08m 54.7s +23° 49′ 02″ 14.5
10 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 08m 34.5s -33° 51′ 31″ 13
11 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 08m 42.5s +37° 26′ 52″ 14.5
12 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 08m 44.8s +04° 36′ 45″ 14.5
13 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 08m 47.8s +33° 25′ 58″ 14.2
14 Ανώμαλος γαλαξίας Πήγασος 00h 08m 46.4s +15° 48′ 59″ 13.3
15 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 09m 02.5s +21° 37′ 27″ 14.9
16 Φακοειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 09m 04.3s +27° 43′ 45″ 13.0
17 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 11m 06.60s -12° 06′ 26″ 14.0
18 Διπλός αστέρας Πήγασος 00h 09m 23.1s +27° 43′ 55″
19 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 10m 40.9s +32° 58′ 59″ 14.0
20 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 09m 32.8s +33° 18′ 31″ 14.5
21 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 10m 41.0s +32° 58′ 57″ 13.9
22 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 09m 48.3s +27° 49′ 56″ 14.9
23 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 09m 53.4s +25° 55′ 27″ 12.5
24 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 09m 56.5s -24° 57′ 48″ 12.1
25 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 10m 00.8s -57° 01′ 07″ 15.5
26 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 10m 26.1s +25° 49′ 55″ 13.9
27 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 10m 32.8s +28° 59′ 47″ 14.5
28 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 00h 10m 25.1s -56° 59′ 23″
29 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 10m 47.1s +33° 21′ 09″ 14.5
30 Διπλός αστέρας Πήγασος 00h 11m +21° 57′
31 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 10m 38.5s -56° 59′ 11″
32 Αστερισμός [1] Πήγασος 00h 11m +18° 47′
33 Διπλός αστέρας Ιχθύες 00h 11m +03° 40′
34 NGC 17 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 11m 06.6s -12° 06′ 26″ 14.0
35 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 11m 10.5s -12° 01′ 15″ 14
36 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 11m 22.5s +06° 23′ 21″ 14.5
37 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 11m 22.7s -56° 57′ 22″
38 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 11m 47.0s -05° 35′ 09″ 13.5
39 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 12m 19.0s +31° 03′ 40″ 14.4
40 Πλανητικό νεφέλωμα Κηφεύς 00h 13m 01.0s +72° 31′ 19″ 11.7
41 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 12m 48.0s +22° 01′ 26″ 14.6
42 Φακοειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 12m 56.4s +22° 05′ 60″ 15.0
43 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 13m 01.0s +30° 54′ 55″ 13.9
44 Διπλός αστέρας Ανδρομέδα 00h 13m +31° 18′
45 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 00h 14m 04.0s -23° 10′ 51″ 11.2
46 Αστέρας Ιχθύες 00h 14m +05° 59′
47 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 14m 30.6s -07° 10′ 03″ 13
48 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 14m 02.3s +48° 14′ 4″ 15.0
49 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 14m 22.5s +48° 14′ 47″ 15.3
50 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 14m 44.7s -07° 20′ 42″ 12
51 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 14m 35.0s +48° 15′ 20″ 14.6
52 Σπειροειδής γαλαξίας Πήγασος 00h 14m 40.3s +18° 34′ 55″ 14.6
53 Σπειροειδής γαλαξίας Τουκάνα 00h 14m 42.9s -60° 19′ 39″
54 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 15m 07.7s -07° 06′ 25″ 14
55 Ανώμαλος γαλαξίας Γλύπτης 00h 15m 08.4s -39° 13′ 13″ 8.2
56 Άγνωστο Ιχθύες 00h 15m +12° 27′
57 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 00h 15m 31.0s +17° 19′ 41″ 13.7
58 Αντίγραφο του NGC 47 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 14m 30.6s -07° 10′ 03″ 13
59 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 15m 25.4s -21° 26′ 42″ 13.1
60 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 15m 58.3s -00° 18′ 14″ 15.4
61 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ιχθύες 00h 16m 24.3s -06° 19′ 08″ 15
62 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 17m 05.4s -13° 29′ 15″ 14
63 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 17m 45.6s +11° 27′ 01″ 12.6
64 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 17m 30.3s -06° 49′ 29″ 13.6
65 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 18m 58.6s -22° 52′ 48″
66 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 19m 04.9s -22° 56′ 11″
67 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 14.9s +30° 03′ 46″ 15.7
68 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 18.5s +30° 04′ 17″ 14.5
69 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 20.5s +30° 02′ 24″ 15.7
70 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 22.6s +30° 04′ 46″ 14.5
71 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 23.6s +30° 03′ 47″ 14.8
72 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 28.4s +30° 02′ 26″ 15.0
73 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 18m 39.0s -15° 19′ 20″ 13
74 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 18m 49.4s +30° 03′ 42″ 16
75 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 19m 26.4s +06° 26′ 57″ 14.8
76 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 19m 37.8s +29° 56′ 2″ 14.0
77 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 20m 01.7s -22° 31′ 56″
78 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ιχθύες 00h 20m 27.6s +00° 49′ 60″ 14.5
79 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 02.9s +22° 33′ 60″ 14.9
80 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 11.0s +22° 21′ 24″ 13.7
81 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 13.2s +22° 22′ 59″ 17.7
82 Άστρο Ανδρομέδα 00h 21m 17.5s +22° 27′ 37″
83 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 22.5s +22° 26′ 00″ 14.2
84 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 33.7s +22° 35′ 35″ 15.8
85 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 25.5s +22° 30′ 42″ 15.7
86 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m 28.7s +22° 33′ 23″ 14.9
87 Ανώμαλος γαλαξίας Φοίνιξ 00h 21m 14.0s -48° 37′ 42″ 14.5
88 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 21m 21.8s -48° 38′ 25″ 15.2
89 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 21m 24.4s -48° 39′ 57″ 14.6
90 Άστρο Ανδρομέδα 00h 22m +22° 25′
91 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 21m +22° 25′ 15.0
92 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 21m 31.4s -48° 37′ 28″ 14.3
93 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 22m 03.4s +22° 24′ 28″ 14.7
94 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 22m 13.1s +22° 28′ 44″ 15.6
95 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 22m 13.7s +10° 29′ 29″ 13.4
96 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 22m 17.8s +22° 32′ 48″ 17
97 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 22m 30.1s +29° 44′ 43″ 13.5
98 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 22m 49.5s -45° 16′ 09″ 12.8
99 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 23m 59.5s +15° 46′ 14″ 14.0

100-199[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
100 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 24m 02.8s +16° 29′ 10″ 14.6
101 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 23m 54.6s -32° 32′ 09″
102 Γαλαξίας Κήτος 00h 24m 36.5s -13° 57′ 22″ 14
103 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 25m +61° 21′ 10.3
104 47 Τουκάνα Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 00h 24m 05.7s -72° 04′ 53″ 5.8
105 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 25m 16.9s +12° 53′ 01″ 14.1
106 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 24m 43.8s -05° 08′ 55″ 14.5
107 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 25m 42.1s -08° 16′ 58″ 15.7
108 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 25m 59.8s +29° 12′ 42″ 13.3
109 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 26m 14.7s +21° 48′ 25″ 15.0
110 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 27m +71° 24′
111 Άγνωστο Κήτος 00h 27m -02° 38′
112 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 26m 48.8s +31° 42′ 12″ 14.5
113 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 26m 54.6s -02° 30′ 03″ 13.5
114 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 26m 58.4s -01° 47′ 10″ 15.0
115 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 26m 46.6s -33° 40′ 36″ 14
116 Γαλαξίας Κήτος 00h 27m 05.3s -07° 40′ 05″ 14.5
117 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 27m 10.9s +01° 20′ 03″ 15.5
118 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 00h 27m 16.2s -01° 46′ 48″ 14.9
119 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 26m 57.5s -56° 58′ 42″
120 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 27m 30.3s -01° 30′ 49″ 14.8
121 Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 00h 26m 49.0s -71° 32′ 10″ 11.2
122 Άγνωστο Κήτος 00h 28m -01° 38′
123 Άγνωστο Κήτος 00h 28m -01° 36′
124 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 27m 52.5s -01° 48′ 38″ 13.8
125 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 28m 50.3s +02° 50′ 19″ 14.2
126 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 29m 08.1s +02° 48′ 40″ 14.5
127 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 29m 12.4s +02° 52′ 22″ 13.2
128 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 29m 15.1s +02° 51′ 51″ 13.2
129 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 30m +60° 13′ 7.3
130 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 29m 18.0s +02° 52′ 18″ 15
131 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 29m 38.0s -33° 15′ 38″ 13.5
132 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 30m 10.7s +02° 05′ 35″ 13.8
133 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 31m 12s +63° 22′ 9.4
134 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 30m 21.5s -33° 14′ 49″ 11.0
135 IC 26 Γαλαξίας Κήτος 00h 31m 45.6s -13° 20′ 17″
136 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 32m +61° 32′
137 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 30m 58.2s +10° 12′ 29″ 14.2
138 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 30m 59.4s +05° 09′ 35″ 14.8
139 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 31m 06.4s +05° 04′ 43″ 15.5
140 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 31m 20.6s +30° 47′ 33″ 14.2
141 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 31m 19.0s +05° 10′ 52″ 15.4
142 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 31m 07.9s -22° 37′ 07″
143 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 31m 15.5s -22° 33′ 37″
144 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 31m 20.7s -22° 38′ 47″
145 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 00h 31m 45.0s -05° 09′ 11″ 12
146 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 33m +63° 18′ 9.6
147 Ελλειπτικός γαλαξίας Κασσιόπη 00h 33m 11.8s +48° 30′ 25″ 12.0
148 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 34m 15.6s -31° 47′ 07″ 13.1
149 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 33m 50.4s +30° 43′ 23″ 15.0
150 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 34m 16.1s -27° 48′ 16″ 11.8
151 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 34m 02.8s -09° 42′ 19″ 12.2
152 Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 32m 56.3s -73° 06′ 57″ 13.1
153 (Αντίγραφο του NGC 151) Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 34m 02.8s -09° 42′ 19″ 12.2
154 Γαλαξίας Κήτος 00h 34m 19.5s -12° 39′ 23″ 14
155 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 34m 40.1s -10° 45′ 60″ 13
156 διπλό άστρο Κήτος 00h 35m -08° 21′
157 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 34m 46.7s -08° 23′ 48″ 10
158 Πιθανό διπλό άστρο Κήτος 00h 35m -08° 19′
159 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 34m 35.5s -55° 47′ 26″
160 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 36m 04.1s +23° 57′ 31″ 13.7
161 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 35m 33.9s -02° 50′ 55″ 15
162 Άστρο Ανδρομέδα 00h 35m 58.0s +24° 02′ 16″ 16.0
163 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 00h 35m 59.8s -10° 07′ 18″ 13
164 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 36m 33.0s +02° 44′ 58″ 16
165 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 36m 28.7s -10° 06′ 18″ 13
166 Γαλαξίας Κήτος 00h 35m 48.8s -13° 36′ 40″ 15
167 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 35m 23.0s -23° 22′ 28″
168 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 36m 38.6s -22° 35′ 35″ 14.9
169 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 36m 51.7s +23° 59′ 28″ 13.7
170 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 36m 45.9s +01° 53′ 11″ 15.5
171 (Αντίγραφο του NGC 175) Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 37m 21.9s -19° 56′ 12″ 12
172 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 37m 13.5s -22° 35′ 12″ 14.7
173 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 37m 12.6s +01° 56′ 31″ 14.5
174 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 36m 58.8s -29° 28′ 42″ 13.5
175 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 37m 21.9s -19° 56′ 12″ 12
176 Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 35m 58.7s -73° 09′ 57″ 13.1
177 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 37m 34.3s -22° 32′ 58″ 14.2
178 IC 39 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 00h 39m 08.4s -14° 10′ 17″ 13.0
179 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 37m 46.3s -17° 51′ 00″
180 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 37m 57.8s +08° 38′ 04″ 14.3
181 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 38m 23.2s +29° 28′ 22″ 15.4
182 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 38m 12.5s +02° 43′ 42″ 13.8
183 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 38m 29.5s +29° 30′ 40″ 13.8
184 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 38m 35.8s +29° 26′ 51″ 15.5
185 Ελλειπτικός γαλαξίας Κασσιόπη 00h 38m 57.4s +48° 20′ 14″ 11.0
186 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 38m 25.3s +03° 09′ 58″ 14.8
187 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 30.4s -14° 39′ 17″ 13
188 Ανοικτό σμήνος Κηφέας 00h 48m 26s +85° 15′ 8.9
189 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 40m +61° 04′ 9.1
190 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ιχθύες 00h 38m 54.8s +07° 03′ 45″ 15.1
191 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 38m 59.3s -09° 00′ 09″ 12
192 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 13.5s +00° 51′ 49″ 13.9
193 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 18.7s +03° 19′ 53″ 13.2
194 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 18.5s +03° 02′ 14″ 13.9
195 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 35.8s -09° 11′ 40″ 14
196 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 17.9s +00° 54′ 45″ 14.2
197 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 18.9s +00° 53′ 30″ 14.2
198 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 23.1s +02° 47′ 51″ 14.1
199 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 33.3s +03° 08′ 19″ 15.0

200-299[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
200 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 34.9s +02° 53′ 14″ 14.0
201 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 34.9s +00° 51′ 35″ 14.7
202 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 40.0s +03° 32′ 10″ 15.5
203 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 39.5s +03° 26′ 34″ 14.5
204 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 44.3s +03° 17′ 58″ 14.6
205 Μεσιέ 110 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 40m 22.0s +41° 41′ 07″ 9.4
206 Συγκέντρωση αστέρων Ανδρομέδα 00h 40m 33.8s +40° 44′ 22″
207 Γαλαξίας Κήτος 00h 39m 40.8s -14° 14′ 15″ 14.8
208 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 40m 17.6s +02° 45′ 22″ 15.5
209 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 39m 03.6s -18° 36′ 30″ 14.0
210 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 40m 35.1s -13° 52′ 26″ 11
211 (Αντίγραφο του NGC 203) Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 39m 39.5s +03° 26′ 34″ 14.5
212 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 40m 13.3s -56° 09′ 11″
213 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 41m 10.1s +16° 28′ 08″ 14.8
214 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 41m 27.9s +25° 30′ 01″ 13.0
215 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 40m 48.9s -56° 12′ 51″
216 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 41m 26.5s -21° 02′ 43″ 13.6
217 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 41m 33.8s -10° 01′ 19″ 13
218 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 41m 44.7s +36° 21′ 34″ 15.5
219 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 00h 42m 11.3s +00° 54′ 16″ 15.6
220 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 40m 30.5s -73° 24′ 10″ 14.6
221 Μεσιέ 32 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 42m 41.9s +40° 51′ 57″ 9.2
222 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 40m 44.1s -73° 23′ 00″ 12.8
223 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 42m 15.9s +00° 50′ 44″ 14.5
224 Μεσιέ 31
Γαλαξίας της Ανδρομέδας
Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 42m 44.3s +41° 16′ 09″ 4.3
225 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 00h 44m +61° 47′ 7.4
226 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 42m 54.3s +32° 34′ 49″ 14.4
227 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 42m 37.0s -01° 31′ 44″ 13.4
228 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 42m 54.5s +23° 30′ 12″ 14.9
229 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 43m 04.7s +23° 30′ 33″ 14.7
230 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 42m 27.1s -23° 37′ 45″
231 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 41m 06.2s -73° 21′ 07″ 13.1
232 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 42m 45.6s -23° 33′ 39″ 14.4
233 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 43m 36.8s +30° 35′ 12″ 13.8
234 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 43m 32.4s +14° 20′ 33″ 13.5
235 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 00h 42m 52.5s -23° 32′ 28″ 14
236 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 43m 27.6s +02° 57′ 28″ 14.5
237 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 43m 27.9s -00° 07′ 32″ 13.6
238 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 43m 25.8s -50° 10′ 58″ 13.1
239 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 44m 37.5s -03° 45′ 34″ 14
240 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 45m 02.0s +06° 06′ 47″ 14.8
241 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 43m 32.7s -73° 26′ 25″
242 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 43m 37.6s -73° 26′ 38″ 12.1
243 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 46m 00.7s +29° 57′ 34″ 14.6
244 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 45m 46.5s -15° 35′ 51″ 13
245 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 46m 05.6s -01° 43′ 24″ 12.9
246 Πλανητικό νεφέλωμα Κήτος 00h 47m 03.3s -11° 52′ 19″ 11.4
247 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 47m 08.6s -20° 45′ 38″ 9.6
248 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Διάχυτο νεφέλωμα Τουκάνα 00h 46m 19.6s -73° 23′ 21″
249 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Διάχυτο νεφέλωμα Τουκάνα 00h 45m 10.9s -73° 04′ 17″
250 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 47m 16.1s +07° 54′ 36″ 14.9
251 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 47m 54.0s +19° 35′ 48″ 14.6
252 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 48m 01.5s +27° 37′ 29″ 13.5
253 Γαλαξίας του Γλύπτη Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 47m 33.1s -25° 17′ 18″ 8.0
254 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 47m 27.5s -31° 25′ 19″ 12.7
255 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 47m 47.2s -11° 28′ 05″ 11
256 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 45m 54.3s -73° 30′ 24″ 12.8
257 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 48m 01.6s +08° 17′ 48″ 13.7
258 Γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 48m 12.8s +27° 39′ 26″ 15
259 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 48m 03.3s -02° 46′ 34″ 12.5
260 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 48m 34.9s +27° 41′ 30″ 14.3
261 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Διάχυτο νεφέλωμα Τουκάνα 00h 46m 33.0s -73° 05′ 55″
262 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 48m 47.1s +31° 57′ 25″ 15.0
263 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 48m 48.4s -13° 06′ 28″ 14
264 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 48m 21.1s -38° 14′ 05″ 14.9
265 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 47m 11.6s -73° 28′ 38″ 12.5
266 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 49m 48.0s +32° 16′ 39″ 12.6
267 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Διάχυτο νεφέλωμα Τουκάνα 00h 48m 37.6s -73° 18′ 59″
268 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 50m 09.4s -05° 11′ 37″ 12.5
269 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 48m 21.2s -73° 31′ 49″ 13.0
270 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 50m 32.4s -08° 39′ 05″ 13
271 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 50m 41.9s -01° 54′ 37″ 13.2
272 Ανοικτό σμήνος Ανδρομέδα 00h 51m +35° 50′
273 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 50m 48.5s -06° 53′ 08″ 13
274 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 51m 01.9s -07° 03′ 26″ 13
275 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 51m 04.4s -07° 03′ 56″ 13
276 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 52m 06.4s -22° 40′ 50″ 15.7
277 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 51m 17.2s -08° 35′ 48″ 13
278 Σπειροειδής γαλαξίας Κασσιόπη 00h 52m 04.4s +47° 33′ 01″ 10.5
279 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 52m 09.0s -02° 13′ 07″ 14.0
280 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 52m 30.3s +24° 21′ 04″ 14.6
281 Διάχυτο νεφέλωμα και σμήνος αστέρων Κασσιόπη 00h 52m 25.1s +56° 33′ 54″ 7.3
282 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 52m 42.2s +30° 38′ 21″ 14.7
283 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 53m 13.2s -13° 09′ 50″ 14
284 Γαλαξίας Κήτος 00h 54m -13° 09′ 15
285 Γαλαξίας Κήτος 00h 53m 29.8s -13° 09′ 39″ 14.9
286 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 53m 30.4s -13° 06′ 46″ 14
287 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 53m 28.3s +32° 28′ 56″ 14.8
288 Σφαιρωτό σμήνος Γλύπτης 00h 52m 45.3s -26° 34′ 43″ 10
289 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 52m 41.7s -31° 12′ 28″ 11.6
290 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 51m 14.1s -73° 09′ 42″ 12.1
291 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 53m 29.8s -08° 46′ 04″ 14
292 Μικρό νέφος του Μαγγελάνου Ανώμαλος γαλαξίας Τουκάνα 00h 52m 38.0s -72° 48′ 01″ 2.8
293 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 54m 16.0s -07° 14′ 09″ 14
294 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 53m 05.6s -73° 22′ 49″ 12.7
295 Ανύπαρκτο αντικείμενο Ιχθύες 00h 55m 07.7s +31° 32′ 32″ 13.5
296 (Κάποιες φορές αναγνωρίζεται λανθασμένα ως NGC 295) Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 55m 21.7s +31° 40′ 37″ 15.4
297 Γαλαξίας Κήτος 00h 54m 58.9s -07° 20′ 58.8″ 17.3
298 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 55m 02.3s -07° 19′ 57″ 13.5
299 Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 53m 24.7s -72° 11′ 48″ 12.1

300-399[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
300 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 54m 53.5s -37° 40′ 59″ 8.7
301 Γαλαξίας Κήτος 00h 56m 18.3s -10° 40′ 25″ 15.5
302 Άστρο Κήτος 00h 56m -10° 39′
303 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 54m 54.9s -16° 39′ 14″ 15.5
304 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 00h 56m 06.1s +24° 07′ 39″ 14.0
305 Αστερισμός Ιχθύες 00h 55m 58.7s +12° 07′ 25″ 15.4
306 Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 54m 14.3s -72° 14′ 27″ 12.2
307 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 00h 56m 32.6s -01° 46′ 20″ 14.1
308 Άστρο Κήτος 00h 56m 22.4s -01° 46′ 45″
309 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 56m 42.7s -09° 54′ 50″ 12
310 Άστρο Κήτος 00h 57m -01° 46′
311 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 00h 57m 32.8s +30° 16′ 50″ 14.1
312 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 00h 56m 15.7s -52° 46′ 59″
313 Τριπλό άστρο Ιχθύες 00h 58m +30° 21′
314 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 56m 52.4s -31° 57′ 45″ 14.5
315 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 00h 57m 48.9s +30° 21′ 09″ 12.5
316 Άστρο Ιχθύες 00h 58m +30° 21′
317 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ανδρομέδα 00h 57m 40.5s +43° 47′ 31″ 14.5
318 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 58m 05.2s +30° 25′ 32″ 15.2
319 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 56m 57.5s -43° 50′ 22″ 15
320 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 58m 46.3s -20° 50′ 25″ 15.0
321 Γαλαξίας Κήτος 00h 57m 39.2s -05° 05′ 10″ 16
322 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 57m 09.8s -43° 43′ 38″ 14.1
323 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 00h 56m 41.4s -52° 58′ 35″
324 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 57m 14.7s -40° 57′ 29″ 13.5
325 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 57m 47.8s -05° 06′ 45″ 15
326 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 00h 58m 22.7s +26° 51′ 57″ 14.9
327 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 57m 55.3s -05° 07′ 50″ 13
328 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 00h 56m 57.5s -52° 55′ 27″
329 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 58m 01.5s -05° 04′ 17″ 13
330 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 00h 56m 18.7s -72° 27′ 50″ 9.8
331 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 57m 03.8s -02° 45′ 27″ 15.2
332 Γαλαξίας Ιχθύες 00h 58m 49.2s +07° 06′ 40″ 14.9
333 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 00h 58m 51.3s -16° 28′ 08″ 13.9
334 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 00h 58m 49.8s -35° 06′ 54″ 14
335 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 59m 19.8s -18° 14′ 05″ 15.8
336 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 00h 58m 58.1s -18° 44′ 37″
337 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 00h 59m 50.2s -07° 34′ 33″ 11
338 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 00m 36.6s +30° 40′ 08″ 14.0
339 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 00h 57m 48.9s -74° 28′ 00″ 12.0
340 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 00m 34.9s -06° 52′ 00″ 14
341 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 00m 45.7s -09° 11′ 08″ 15.5
342 Γαλαξίας Κήτος 01h 00m 49.9s -06° 46′ 21″ 14.5
343 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 00h 58m 23.9s -23° 13′ 31″
344 Γαλαξίας Κήτος 01h 01m 35.5s -23° 15′ 53″
345 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 01m 22.1s -06° 53′ 04″ 13.5
346 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 00h 59m 18s -72° 11′
347 Γαλαξίας Κήτος 01h 01m 35.2s -06° 44′ 02″ 15.5
348 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 01h 00m 51.9s -53° 14′ 41″
349 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 01m 50.7s -06° 48′ 00″ 13.5
350 Γαλαξίας Κήτος 01h 01m 56.7s -06° 47′ 45″ 15
351 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 01m 57.9s -01° 56′ 13″ 14.3
352 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 02m 09.0s -04° 14′ 44″ 12.5
353 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 02m 24.7s -01° 57′ 29″ 14.7
354 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 03m 16.6s +22° 20′ 33″ 14.2
355 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 03m 07.0s -06° 19′ 26″ 15
356 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 03m 07.1s -06° 59′ 19″ 13.5
357 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 03m 21.9s -06° 20′ 22″ 12
358 Αστερισμός Κασσιόπη 01h 05m +62° 02′
359 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 04m 17.0s -00° 45′ 54″ 14.8
360 Σπειροειδής γαλαξίας Τουκάνα 01h 02m 51.4s -65° 36′ 36″
361 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 02m 12.8s -71° 36′ 16″ 12.4
362 Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 01h 03m 14.3s -70° 50′ 54″ 8.0
363 Γαλαξίας Κήτος 01h 06m 15.8s -16° 32′ 34″ 15
364 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 04m 41.0s -00° 48′ 11″ 14.6
365 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 04m 18.7s -35° 07′ 13″ 12.5
366 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 07m +62° 14′
367 Γαλαξίας Κήτος 01h 05m 48.9s -12° 07′ 42″ 15.3
368 Φακοειδής γαλαξίας Φοίνιξ 01h 04m 22.0s -43° 16′ 37″
369 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 05m 08.7s -17° 45′ 33″ 14.3
370 Τριπλό άστρο Ιχθύες 01h 06m 44.6s +32° 25′ 43″
371 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 03m 25s -72° 04′
372 Τριπλό άστρο Ιχθύες 01h 07m +32° 26′
373 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 06m 58.2s +32° 18′ 30″
374 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 06.0s +32° 47′ 42″ 14.3
375 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 05.9s +32° 20′ 53″ 16.5
376 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 03m 53.4s -72° 49′ 34″ 11.2
377 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 06m 34.8s -20° 19′ 57″
378 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 06m 12.1s -30° 10′ 42″
379 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 15.9s +32° 31′ 14″ 14.0
380 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 17.7s +32° 28′ 59″ 13.9
381 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 08m 19.9s +61° 35′ 02″ 9.3
382 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 24.1s +32° 24′ 14″ 14.2
383 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 25.0s +32° 24′ 45″ 13.6
384 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 25.1s +32° 17′ 34″ 14.3
385 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 27.4s +32° 19′ 12″ 14.3
386 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 31.4s +32° 21′ 43″ 15.4
387 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 33.0s +32° 23′ 28″ 17.2
388 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 07m 47.2s +32° 18′ 36″ 15.5
389 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 08m 30.1s +39° 41′ 43″ 15.0
390 Άστρο Ιχθύες 01h 08m 12.9s +32° 27′ 12″
391 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 07m 22.7s +00° 55′ 33″ 14.6
392 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 08m 23.6s +33° 08′ 01″ 13.9
393 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 08m 37.1s +39° 38′ 38″ 13.3
394 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 08m 26.0s +33° 08′ 52″ 14.8
395 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 05m 08.0s -71° 59′ 49″
396 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 08m 08.5s +04° 31′ 51″ 16.6
397 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 08m 31.1s +33° 06′ 33″ 15.7
398 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 08m 53.8s +32° 30′ 52″ 15.4
399 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 08m 59.3s +32° 38′ 03″ 14.5

400-499[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
400 Άστρο Ιχθύες 01h 09m +32° 44′
401 Άστρο Ιχθύες 01h 09m +32° 46′
402 Άστρο Ιχθύες 01h 09m +32° 49′
403 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 09m 14.4s +32° 45′ 08″ 13.3
404 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 09m 27.0s +35° 43′ 05″ 11.3
405 Διπλό άστρο Φοίνιξ 01h 08m -46° 40′
406 Σπειροειδής γαλαξίας Τουκάνα 01h 07m 24.1s -69° 52′ 35″ 12.5
407 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 10m 36.7s +33° 07′ 36″ 14.3
408 Άστρο Ιχθύες 01h 11m +33° 06′
409 Ελλειπτικός γαλαξίας Γλύπτης 01h 09m 33.2s -35° 48′ 19″ 12
410 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 10m 59.1s +33° 09′ 07″ 12.6
411 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 07m 56.0s -71° 46′ 05″ 11.0
412 Ανύπαρκτο αντικείμενο Κήτος 01h 10m 20.5s -20° 00′ 57″
413 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 12m 31.5s -02° 47′ 37″ 14
414 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ιχθύες 01h 11m 17.7s +33° 06′ 48″ 14.5
415 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 10m 05.6s -35° 29′ 28″ 13
416 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 01h 07m 59.0s -72° 21′ 20″ 11.4
417 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 11m 05.6s -18° 08′ 54″ 15.2
418 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 10m 35.7s -30° 13′ 11″ 12.9
419 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Σφαιρωτό σμήνος Τουκάνα 01h 08m 19.5s -72° 53′ 03″ 10.6
420 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 12m 09.8s +32° 07′ 24″ 13.4
421 Ανύπαρκτο αντικείμενο Ιχθύες 01h 12m +32° 09′
422 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 09m 24.5s -71° 45′ 59″ 13.5
423 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 11m 22.7s -29° 14′ 07″
424 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 11m 27.5s -38° 05′ 01″ 12
425 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 13m 02.9s +38° 46′ 07″ 13.5
426 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 12m 48.7s -00° 17′ 26″ 14.4
427 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 12m 19.2s -32° 03′ 43″ 14.9
428 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 01h 12m 55.8s +00° 58′ 52″ 11.9
429 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 12m 57.4s -00° 20′ 42″ 14.4
430 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 13m 00.1s -00° 15′ 09″ 13.6
431 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 14m 04.7s +33° 42′ 15″ 14.0
432 Φακοειδής γαλαξίας Τουκάνα 01h 11m 46.2s -61° 31′ 40″
433 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 15m +60° 08′
434 Σπειροειδής γαλαξίας Τουκάνα 01h 12m 13.6s -58° 14′ 47″ 13.0
435 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 14m 00.0s +02° 04′ 16″ 15.0
436 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 16m +58° 49′ 8.0
437 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 14m 22.4s +05° 55′ 38″ 14.0
438 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 13m 33.5s -37° 54′ 08″ 12
439 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 13m 47.3s -31° 44′ 52″ 13
440 Σπειροειδής γαλαξίας Τουκάνα 01h 12m 48.5s -58° 16′ 58″ 13.7
441 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 13m 51.2s -31° 47′ 20″
442 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 14m 38.5s -01° 01′ 14″ 14.5
443 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 15m 07.6s +33° 22′ 38″ 14.4
444 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 15m 49.7s +31° 04′ 50″ 14.7
445 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 14m 38.7s +01° 49′ 45″ 15.0
446 IC 89 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 16m 03.7s +04° 17′ 38″ 13.8
447 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 15m 37.7s +33° 04′ 04″ 14.0
448 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 15m 16.7s -01° 37′ 35″ 13.2
449 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 16m 07.2s +33° 05′ 22″ 15.5
450 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 15m 32.8s -00° 51′ 17″ 13.0
451 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 16m 12.4s +33° 03′ 51″ 15.5
452 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 16m 15.0s +31° 02′ 01″ 14.0
453 Τριπλό άστρο Ιχθύες 01h 16m +33° 05′
454 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Φοίνιξ 01h 14m 26.1s -55° 23′ 40″ 13.4
455 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 15m 57.7s +05° 10′ 42″ 13.9
456 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 14m -73° 16′ 14.2
457 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 19m 40s +58° 17′ 7.0
458 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 14m 53.4s -71° 32′ 59″ 11.9
459 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 18m 08.3s +17° 33′ 44″ 15.7
460 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 14m 41.5s -73° 17′ 51″
461 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 17m 20.5s -33° 50′ 25″ 13
462 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 18m 11.0s +04° 13′ 34″
463 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 18m 58.3s +16° 19′ 32″ 15.2
464 Διπλό άστρο Ανδρομέδα 01h 19m 06.4s +34° 56′ 48″
465 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Τουκάνα 01h 16m -73° 19′
466 Φακοειδής γαλαξίας Τουκάνα 01h 17m 13.4s -58° 54′ 35″
467 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 19m 10.2s +03° 18′ 02″ 13.3
468 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 19m 48.5s +32° 46′ 02″ 15.1
469 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 19m 33.0s +14° 52′ 17″ 15.0
470 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 19m 45.0s +03° 24′ 35″ 12.4
471 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 19m 59.5s +14° 47′ 12″ 14.0
472 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 20m 28.8s +32° 42′ 32″ 14.2
473 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 19m 55.1s +16° 32′ 40″ 13.4
474 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 20m 06.8s +03° 24′ 56″ 12.9
475 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 20m 02.0s +14° 51′ 40″ 17.4
476 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 20m 19.8s +16° 01′ 12″ 15.2
477 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 21m 20.3s +40° 29′ 19″ 14.0
478 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 20m 09.3s -22° 22′ 39″ 14.8
479 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 21m 15.9s +03° 51′ 44″ 15.1
480 Γαλαξίας Κήτος 01h 20m 34.3s -09° 52′ 49″ 16.3
481 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 21m 12.4s -09° 12′ 40″ 14
482 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 01h 20m 20.4s -40° 57′ 60″ 14.5
483 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 21m 56.4s +33° 31′ 16″ 14.0
484 Ελλειπτικός γαλαξίας Τουκάνα 01h 19m 34.9s -58° 31′ 29″ 13.0
485 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 21m 27.7s +07° 01′ 04″ 14.2
486 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 10.6s +05° 24′ 40″
487 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 21m 55.1s -16° 22′ 13″ 14.0
488 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 21m 47.0s +05° 15′ 18″ 11.4
489 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 21m 54.0s +09° 12′ 24″ 13.4
490 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 02.9s +05° 22′ 02″ 15.6
491 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 21m 20.3s -34° 03′ 48″ 13.2
492 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 13.6s +05° 25′ 01″ 15.5
493 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 22m 09.5s +00° 56′ 48″ 13.0
494 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 55.4s +33° 10′ 26″ 13.8
495 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 56.1s +33° 28′ 17″ 14.0
496 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 11.5s +33° 31′ 39″ 14.3
497 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 22m 23.9s -00° 52′ 32″ 14.1
498 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 11.3s +33° 29′ 22″ 16
499 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 11.5s +33° 27′ 37″ 13.3

500-599[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
500 Γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 39.4s +05° 23′ 14″ 15.2
501 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 22.4s +33° 25′ 59″ 15.2
502 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 55.7s +09° 02′ 57″ 13.8
503 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 28.4s +33° 19′ 54″ 15.1
504 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 28.0s +33° 12′ 16″ 14.0
505 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 22m 57.2s +09° 28′ 08″ 15.1
506 Άστρο Ιχθύες 01h 24m +33° 14′
507 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 40.0s +33° 15′ 22″ 13.0
508 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 40.6s +33° 16′ 50″ 14.5
509 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 24.2s +09° 26′ 01″ 14.7
510 Διπλό άστρο Ιχθύες 01h 24m +33° 26′
511 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 23m 30.8s +11° 17′ 27″ 15.4
512 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 23m 59.9s +33° 54′ 29″ 14.0
513 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 24m 26.9s +33° 47′ 57″ 13.4
514 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 04.0s +12° 55′ 02″ 12.8
515 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 38.6s +33° 28′ 22″ 14.3
516 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 08.1s +09° 33′ 06″ 14.3
517 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 43.9s +33° 25′ 47″ 13.6
518 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 17.8s +09° 19′ 51″ 14.4
519 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 24m 28.7s -01° 38′ 31″ 15.3
520 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ιχθύες 01h 24m 35.4s +03° 47′ 25″ 12.4
521 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 24m 33.8s +01° 43′ 53″ 12.9
522 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 45.9s +09° 59′ 41″ 14.2
523 Ανώμαλος γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 25m 20.9s +34° 01′ 29″ 13.5
524 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 47.7s +09° 32′ 20″ 11.5
525 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 24m 53.0s +09° 42′ 11″ 14.5
526 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Γλύπτης 01h 23m 54.2s -35° 03′ 55″ 14.5
527 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 23m 58.2s -35° 06′ 51″ 13
528 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 25m 33.6s +33° 40′ 16″ 13.7
529 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 25m 40.4s +34° 42′ 46″ 13.1
530 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 24m 41.8s -01° 35′ 16″ 14.0
531 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 26m 19.1s +34° 45′ 14″ 14.9
532 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 25m 17.3s +09° 15′ 51″ 13.5
533 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 25m 31.5s +01° 45′ 32″ 13.1
534 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 24m 44.7s -38° 07′ 45″ 14
535 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 25m 31.2s -01° 24′ 32″ 14.9
536 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 26m 21.9s +34° 42′ 11″ 13.2
537 (Αντίγραφο του NGC 523) Ανώμαλος γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 25m 20.9s +34° 01′ 29″ 13.5
538 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 25m 26.2s -01° 33′ 04″ 14.7
539 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 25m 21.7s -18° 09′ 50″ 13.9
540 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 27m 08.9s -20° 02′ 12″
541 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 25m 44.3s -01° 22′ 47″ 14.6
542 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 26m 30.9s +34° 40′ 32″ 15.4
543 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 25m 50.0s -01° 17′ 34″ 15.0
544 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 25m 12.0s -38° 05′ 38″ 15.1
545 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 25m 59.2s -01° 20′ 25″ 14.4
546 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 25m 12.8s -38° 04′ 11″ 14.8
547 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 26m 00.8s -01° 20′ 43″ 14.4
548 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 26m 02.6s -01° 13′ 33″ 15.1
549 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 25m 28.3s -38° 16′ 03″ 13
550 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 26m 42.6s +02° 01′ 20″ 13.6
551 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 27m 40.8s +37° 10′ 58″ 13.5
552 (Ασαφής ταυτοποίηση) Ιχθύες 01h 28m +33° 28′
553 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 26m 12.6s +33° 24′ 18″
554 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 01h 27m 09.6s -22° 43′ 31″
555 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 27m 11.8s -22° 45′ 44″
556 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 27m 12.6s -22° 41′ 52″
557 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 26m 25.2s -01° 38′ 21″ 14.2
558 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 27m 16.2s -01° 58′ 15″ 15.0
559 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 29m 21.6s +63° 16′ 48″ 9.9
560 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 27m 25.4s -01° 54′ 49″ 14.0
561 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 28m 18.9s +34° 18′ 30″ 14.1
562 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 28m 29.4s +48° 23′ 13″ 14.5
563 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 27m 10.1s -18° 39′ 12″ 14.2
564 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 27m 48.3s -01° 52′ 48″ 13.8
565 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 28m 10.2s -01° 18′ 22″ 14.5
566 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 29m 03.1s +32° 19′ 56″ 14.6
567 Γαλαξίας Κήτος 01h 27m 02.4s -10° 15′ 55″ 14
568 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 27m 56.8s -35° 42′ 60″ 12.5
569 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 29m 07.3s +11° 07′ 51″ 14.7
570 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 28m 58.7s -00° 56′ 57″ 14.2
571 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 29m 56.2s +32° 30′ 03″ 15.0
572 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 28m 36.5s -39° 18′ 27″ 15.5
573 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 30m 49.4s +41° 15′ 26″ 13.5
574 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 29m 03.0s -35° 35′ 56″ 14
575 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 30m 46.7s +21° 26′ 25″ 13.8
576 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 01h 28m 57.4s -51° 35′ 56″
577 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 30m 40.8s -01° 59′ 41″ 14.3
578 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 30m 28.7s -22° 40′ 01″ 11.5
579 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 31m 46.7s +33° 36′ 56″ 13.6
580 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 30m 40.8s -01° 59′ 41″ 14.3
581 Μεσιέ 103 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 33m +60° 39′ 7.7
582 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 31m 58.1s +33° 28′ 34″ 13.7
583 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 29m 44.2s -18° 20′ 22″ 15.0
584 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 31m 20.7s -06° 52′ 06″ 12
585 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 31m 42.1s -00° 55′ 59″ 14.4
586 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 31m 36.9s -06° 53′ 38″ 14
587 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 32m 33.5s +35° 21′ 30″ 13.7
588 (Βρίσκεται στον Γαλαξία του Τριγώνου) [2] Διάχυτο νεφέλωμα Τρίγωνον 01h 32m 45.2s +30° 38′ 54″ 11.5
589 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 32m 39.9s -12° 02′ 34″ 15.0
590 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 33m 41.1s +44° 55′ 44″ 14.2
591 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 33m 31.3s +35° 40′ 05″ 14.5
592 (Βρίσκεται στον Γαλαξία του Τριγώνου)[2] Διάχυτο νεφέλωμα Τρίγωνον 01h 33m 00.1s +30° 34′ 37″ 13.0
593 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 32m 20.8s -12° 21′ 17″ 14
594 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 32m 56.8s -16° 32′ 10″ 13.9
595 (Βρίσκεται στον Γαλαξία του Τριγώνου)[2] Διάχυτο νεφέλωμα Τρίγωνον 01h 33m 35.5s +30° 41′ 52″ 13.1
596 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 32m 52.1s -07° 01′ 55″ 11.5
597 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 32m 14.8s -33° 29′ 51″ 14.5
598 Μεσιέ 33;
Γαλαξίας του Τριγώνου
Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 33m 51.0s +30° 39′ 37″ 6.3
599 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 32m 53.8s -12° 11′ 29″ 13.7

600-699[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
600 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 33m 05.4s -07° 18′ 41″ 12.5
601 Γαλαξίας Κήτος 01h 32m 53.8s -12° 11′ 29″ 13
602 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Ύδρος 01h 30m -73° 34′
603 Τριπλό άστρο Τρίγωνον 01h 34m 44s +30° 14′ 14
604 (Βρίσκεται στον Γαλαξία του Τριγώνου)[2] Διάχυτο νεφέλωμα Τρίγωνον 01h 34m 33.2s +30° 47′ 06″ 11.5
605 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 35m 02.5s +41° 14′ 53″ 14.3
606 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 34m 50.2s +21° 25′ 05″ 14.5
607 Τριπλό άστρο Κήτος 01h 34m -07° 25′
608 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 35m 28.3s +33° 39′ 23″ 14.0
609 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 36m 24.9s +64° 32′ 12″ 12.3
610 Ανύπαρκτο αντικείμενο Κήτος 01h 34m
611 Ανύπαρκτο αντικείμενο Κήτος 01h 34m -20° 08′
612 Φακοειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 33m 57.7s -36° 29′ 35″ 14.2
613 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 34m 18.2s -29° 25′ 06″ 10.8
614 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 35m 52.3s +33° 40′ 54″ 13.9
615 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 35m 05.7s -07° 20′ 27″ 12
616 Διπλό άστρο Τρίγωνον 01h 36m +33° 46′
617 Γαλαξίας Κήτος 01h 34m 02.7s -09° 46′ 28″ 15.2
618 (Πιθανό αντίγραφο του NGC 614) Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 35m 52.3s +33° 40′ 54″ 13.9
619 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 34m 51.7s -36° 29′ 21″ 14
620 Ανώμαλος γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 37m 00.0s +42° 19′ 20″ 13.9
621 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 36m 49.2s +35° 30′ 43″ 14.2
622 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 36m 00.1s +00° 39′ 49″ 14.1
623 Ελλειπτικός γαλαξίας Γλύπτης 01h 35m 06.3s -36° 29′ 23″ 13.5
624 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 35m 51.0s -10° 00′ 10″ 14
625 Ανώμαλος γαλαξίας Φοίνιξ 01h 35m 04.7s -41° 26′ 14″ 12.2
626 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 35m 12.0s -39° 08′ 41″ 14
627 (Αντίγραφο του NGC 614) Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 35m 52.3s +33° 40′ 54″ 13.9
628 Μεσιέ 74 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 36m 41.8s +15° 46′ 60″ 10.5
629 Αστερισμός Κασσιόπη 01h 40m +72° 53′
630 Ελλειπτικός γαλαξίας Γλύπτης 01h 35m 36.5s -39° 21′ 28″ 13.5
631 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 36m 47.1s +05° 50′ 06″ 15.0
632 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 37m 17.7s +05° 52′ 38″ 13.5
633 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 36m 23.5s -37° 19′ 16″ 12.9
634 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 38m 18.7s +35° 21′ 53″ 14.0
635 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 38m 17.8s -22° 55′ 44″
636 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 39m 06.5s -07° 30′ 46″ 12.5
637 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 43m +64° 02′ 8.6
638 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 39m 37.9s +07° 14′ 14″ 14.4
639 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 38m 59.1s -29° 55′ 31″ 15.4
640 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 39m 24.8s -09° 24′ 03″ 15
641 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 01h 38m 39.2s -42° 31′ 37″ 13
642 Σπειροειδής γαλαξίας Γλύπτης 01h 39m 06.5s -29° 54′ 56″ 13.1
643 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Ύδρος 01h 35m 01.1s -75° 33′ 26″
644 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 01h 38m 52.9s -42° 35′ 07″ 15
645 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 40m 08.8s +05° 43′ 36″ 13.8
646 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ύδρος 01h 37m 23.6s -64° 53′ 45″ 13.6
647 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 39m 56.2s -09° 14′ 33″ 15
648 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 38m 39.6s -17° 49′ 52″ 14.4
649 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 40m 07.4s -09° 16′ 19″ 14.7
650 Μεσιέ 76;
Νεφέλωμα Μικρός Αλτήρας
Πλανητικό νεφέλωμα Περσεύς 01h 42m 19.9s +51° 34′ 31″ 16.1
651 (Αντίγραφο του NGC 650) Πλανητικό νεφέλωμα Περσεύς 01h 42m 19.9s +51° 34′ 31″ 16.1
652 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 40m 43.3s +07° 58′ 55″ 14.7
653 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 42m 25.9s +35° 38′ 18″ 14.1
654 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 44m +61° 53′ 7.4
655 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 41m 55.1s -13° 04′ 54″ 14
656 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 42m 27.4s +26° 08′ 34″ 13.5
657 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 44m +55° 52′
658 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 42m 09.8s +12° 36′ 07″ 13.6
659 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 44m +60° 40′ 8.4
660 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 43m 01.7s +13° 38′ 36″ 12.8
661 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 01h 44m 14.6s +28° 42′ 21″ 13.0
662 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 44m 35.6s +37° 41′ 45″ 13.6
663 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 46m +61° 14′ 7.8
664 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 43m 45.9s +04° 13′ 22″ 13.9
665 Φακοειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 44m 56.2s +10° 25′ 23″ 13.5
666 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 46m 06.3s +34° 22′ 27″ 13.6
667 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 44m 56.7s -22° 55′ 09″
668 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 46m 22.7s +36° 27′ 36″ 13.5
669 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 47m 16.4s +35° 33′ 46″ 12.9
670 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 47m 25.1s +27° 53′ 09″ 13.5
671 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 46m 59.2s +13° 07′ 30″ 14.3
672 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 47m 54.1s +27° 25′ 56″ 11.4
673 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 48m 22.6s +11° 31′ 16″ 13.3
674 (Αντίγραφο του NGC 697) Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 51m 17.6s +22° 21′ 28″ 12.7
675 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 49m 08.6s +13° 03′ 34″ 15.5
676 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 48m 57.4s +05° 54′ 26″ 12
677 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 01h 49m 14.1s +13° 03′ 19″ 14.3
678 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 49m 24.9s +21° 59′ 48″ 13.3
679 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 49m 43.9s +35° 47′ 07″ 13.1
680 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 01h 49m 47.4s +21° 58′ 14″ 13.0
681 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 49m 10.7s -10° 25′ 35″ 12
682 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 49m 04.5s -14° 58′ 29″ 13
683 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 49m 46.8s +11° 42′ 03″ 14.8
684 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 50m 14.0s +27° 38′ 45″ 13.2
685 Σπειροειδής γαλαξίας Ηριδανός 01h 47m 43.1s -52° 45′ 40″ 12.0
686 Φακοειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 48m 56.3s -23° 47′ 55″ 13.0
687 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 50m 33.3s +36° 22′ 14″ 14.4
688 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 50m 44.3s +35° 17′ 03″ 13.3
689 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 49m 51.8s -27° 27′ 56″ 14.4
690 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 47m 48.2s -16° 43′ 19″ 14.4
691 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 50m 41.7s +21° 45′ 34″ 13.5
692 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 01h 48m 42.0s -48° 38′ 57″
693 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 50m 30.9s +06° 08′ 41″ 13.5
694 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 01h 50m 58.6s +21° 59′ 48″ 13.9
695 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 01h 51m 14.4s +22° 34′ 56″ 13.7
696 Φακοειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 49m 30.9s -34° 54′ 22″ 13.5
697 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 51m 17.6s +22° 21′ 28″ 12.7
698 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 49m 43.8s -34° 49′ 52″ 14.5
699 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 50m 43.7s -12° 02′ 09″ 14

700-799[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
700 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 52m 12.8s +36° 05′ 49″ 15.6
701 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 51m 03.8s -09° 42′ 08″ 12
702 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 01h 51m 18.3s -04° 03′ 21″ 14
703 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 52m 39.7s +36° 10′ 16″ 14.5
704 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ανδρομέδα 01h 52m 37.7s +36° 07′ 37″ 14.1
705 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 52m 41.7s +36° 08′ 38″ 14.5
706 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 51m 50.6s +06° 17′ 47″ 13.2
707 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 51m 27.2s -08° 30′ 21″ 14
708 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 52m 39.7s +36° 10′ 16″ 14.5
709 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 52m 50.6s +36° 13′ 21″ 15.2
710 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 52m 54.1s +36° 03′ 12″ 14.3
711 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 01h 52m 27.8s +17° 30′ 44″ 14.5
712 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 53m 08.6s +36° 49′ 10″ 13.9
713 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 55m 21.5s -09° 05′ 02″ 14.9
714 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 53m 29.8s +36° 13′ 15″ 13.9
715 Γαλαξίας Κήτος 01h 53m 12.4s -12° 52′ 26″ 15
716 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 52m 59.7s +12° 42′ 28″ 14.0
717 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 53m 55.2s +36° 13′ 45″ 14.7
718 Σπειροειδής γαλαξίας Ιχθύες 01h 53m 13.2s +04° 11′ 44″ 12.8
719 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 01h 53m 39.0s +19° 50′ 25″ 14.7
720 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 53m 00.4s -13° 44′ 18″ 11
721 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 54m 45.6s +39° 22′ 59″ 13.8
722 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 54m 47.0s +20° 41′ 53″ 14.6
723 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 53m 45.6s -23° 45′ 28″ 13.1
724 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 53m 45.6s -23° 45′ 28″ 13.1
725 Γαλαξίας Κήτος 01h 52m 35.5s -16° 31′ 04″ 14
726 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 01h 55m 31.9s -10° 48′ 04″ 14.3
727 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 53m 49.2s -35° 51′ 22″ 14.5
728 Τριπλό άστρο Ιχθύες 01h 55m +04° 12′
729 (Αντίγραφο του NGC 727) Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 53m 49.2s -35° 51′ 22″ 14.5
730 Άστρο Ιχθύες 01h 55m +05° 37′
731 Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 54m 56.9s -09° 00′ 47″ 13
732 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 56m 27.8s +36° 48′ 07″ 14.9
733 Άστρο Τρίγωνον 01h 56m 24.7s +33° 03′ 55″
734 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 54m 29.5s -16° 42′ 28″ 15
735 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 56m 38.0s +34° 10′ 37″ 13.9
736 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 01h 56m 41.0s +33° 02′ 37″ 13.6
737 Άστρο Τρίγωνον 01h 57m +33° 03′
738 Γαλαξίας Τρίγωνον 01h 56m 45.7s +33° 03′ 30″ 15.5
739 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 56m 54.7s +33° 16′ 00″ 14.8
740 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 56m 55.1s +33° 00′ 55″ 14.9
741 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 56m 21.1s +05° 37′ 43″ 13.2
742 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 56m 24.2s +05° 37′ 36″ 14.8
743 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 01h 59m +60° 11′
744 Ανοικτό σμήνος Περσεύς 01h 59m +55° 28′ 8.4
745 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ηριδανός 01h 54m 08.7s -56° 41′ 27″ 14.0
746 Ανώμαλος γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 57m 51.0s +44° 55′ 05″ 13.8
747 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 57m 30.4s -09° 27′ 44″ 14
748 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 56m 22.8s -04° 28′ 03″ 12
749 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 55m 40.9s -29° 55′ 16″
750 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 01h 57m 32.8s +33° 12′ 34″ 12.9
751 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 01h 57m 33.0s +33° 12′ 11″ 12.9
752 Ανοικτό σμήνος Ανδρομέδα 01h 57m 41s +37° 47′ 6.5
753 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 57m 42.5s +35° 54′ 55″ 12.6
754 Ελλειπτικός γαλαξίας Ηριδανός 01h 54m 20.9s -56° 45′ 40″
755 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 56m 22.4s -09° 03′ 45″ 13
756 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 01h 54m 29.5s -16° 42′ 28″ 15
757 (Αντίγραφο του NGC 731) Ελλειπτικός γαλαξίας Κήτος 01h 54m 56.9s -09° 00′ 47″ 13
758 Γαλαξίας Κήτος 01h 55m 42.1s -03° 03′ 59″ 15.1
759 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 01h 57m 50.5s +36° 20′ 35″ 13.7
760 Διπλό άστρο Τρίγωνον 01h 57m 47.4s +33° 21′ 19″ 14.5
761 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 57m 49.6s +33° 22′ 37″ 14.5
762 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 56m 57.7s -05° 24′ 12″ 13.5
763 (Αντίγραφο του NGC 755) Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 56m 22.4s -09° 03′ 45″ 13
764 Διπλό άστρο Κήτος 01h 57m -16° 02′
765 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 58m 48.1s +24° 53′ 32″ 14.2
766 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 01h 58m 42.1s +08° 20′ 48″ 14.4
767 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 58m 50.8s -09° 35′ 14″ 14
768 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 58m 41.0s +00° 31′ 44″ 14.3
769 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 01h 59m 36.2s +30° 54′ 36″ 13.4
770 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 01h 59m 13.8s +18° 57′ 17″ 14.2
771 Άστρο Κασσιόπη 02h 03m +72° 25′ 3.95
772 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 59m 19.7s +19° 00′ 28″ 11.3
773 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 58m 52.0s -11° 30′ 52″ 14
774 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 01h 59m 34.8s +14° 00′ 30″ 14.4
775 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 01h 58m 32.5s -26° 17′ 32″ 12.9
776 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 01h 59m 54.6s +23° 38′ 41″ 13.4
777 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 02h 00m 15.0s +31° 25′ 46″ 12.7
778 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 00m 19.5s +31° 18′ 46″ 14.2
779 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 01h 59m 42.3s -05° 57′ 47″ 12
780 Γαλαξίας Τρίγωνον 02h 00m 35.3s +28° 13′ 30″ 14.6
781 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 00m 09.0s +12° 39′ 22″ 14.0
782 Σπειροειδής γαλαξίας Ηριδανός 01h 57m 37.8s -57° 47′ 24″ 12.8
783 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 01m 06.7s +31° 52′ 56″ 12.8
784 Ανώμαλος γαλαξίας Τρίγωνον 02h 01m 17.1s +28° 50′ 14″ 12.1
785 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 01m 39.9s +31° 49′ 40″ 13.9
786 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 01m 24.7s +15° 38′ 46″ 14.3
787 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 00m 48.6s -09° 00′ 09″ 13
788 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 01m 06.5s -06° 48′ 57″ 13
789 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 02m 26.1s +32° 04′ 18″ 14.0
790 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 01m 21.5s -05° 22′ 20″ 13.5
791 Ελλειπτικός γαλαξίας Ιχθύες 02h 01m 44.4s +08° 29′ 59″ 14.8
792 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 02h 02m 15.4s +15° 42′ 44″ 14.6
793 Διπλό άστρο Τρίγωνον 02h 03m +32° 00′
794 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 02h 02m 29.5s +18° 22′ 22″ 14.0
795 Φακοειδής γαλαξίας Ηριδανός 01h 59m 49.1s -55° 49′ 28″
796 (Βρίσκεται στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου) Ανοικτό σμήνος Ύδρος 01h 56m 45s -74° 13′
797 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Ανδρομέδα 02h 03m 28.1s +38° 07′ 01″ 13.9
798 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 02h 03m 19.7s +32° 04′ 38″ 14.7
799 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 02m 12.4s -00° 06′ 03″ 14.2

800-899[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
800 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 02m 11.9s -00° 07′ 50″ 14.7
801 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 03m 45.1s +38° 15′ 33″ 14.2
802 Φακοειδής γαλαξίας Ύδρος 01h 59m 05.5s -67° 52′ 11″
803 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 03m 44.8s +16° 01′ 51″ 13.5
804 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 04m 02.2s +30° 49′ 58″ 14.7
805 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 04m 29.7s +28° 48′ 44″ 14.7
806 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 03m 31.2s -09° 56′ 00″ 14
807 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 02h 04m 55.8s +28° 59′ 15″ 13.8
808 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 03m 56.6s -23° 18′ 45″ 14.3
809 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 04m 19.0s -08° 44′ 07″ 14
810 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κριός 02h 05m 28.6s +13° 15′ 03″ 15.4
811 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 04m 35.0s -10° 06′ 32″ 14.0
812 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 06m 51.6s +44° 34′ 19″ 12.8
813 Φακοειδής γαλαξίας Ύδρος 02h 01m 36.9s -68° 26′ 27″ 14.6
814 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 10m 37.6s -15° 46′ 25″
815 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 02h 02m 54.2s -14° 40′ 25″ 15.1
816 Γαλαξίας Τρίγωνον 02h 08m 08.9s +29° 15′ 21″ 15.3
817 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 07m 33.8s +17° 12′ 08″ 13.9
818 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 08m 44.7s +38° 46′ 38″ 12.7
819 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 08m 34.6s +29° 14′ 00″ 14.1
820 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 08m 25.0s +14° 20′ 58″ 13.7
821 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 02h 08m 21.0s +10° 59′ 41″ 12.6
822 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 02h 06m 38.9s -41° 09′ 25″ 13
823 Φακοειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 07m 20.1s -25° 26′ 30″ 13.6
824 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 06m 53.1s -36° 27′ 08″ 13
825 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 08m 32.4s +06° 19′ 25″ 14.5
826 Γαλαξίας Τρίγωνον 02h 09m 25.2s +30° 44′ 22″ 15.4
827 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 08m 56.4s +07° 58′ 16″ 14.0
828 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 10m 09.7s +39° 11′ 27″ 13.0
829 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 08m 42.2s -07° 47′ 27″ 14
830 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 08m 58.7s -07° 46′ 00″ 15.0
831 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 09m 34.6s +06° 05′ 46″ 15.2
832 Διπλό άστρο Τρίγωνον 02h 10m +35° 32′
833 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 09m 20.9s -10° 08′ 00″ 14
834 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 11m 01.5s +37° 39′ 60″ 13.2
835 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 09m 24.7s -10° 08′ 11″ 13.5
836 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 10m 24.9s -22° 03′ 18″ 13.7
837 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 10m 16.2s -22° 25′ 51″
838 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 09m 38.6s -10° 08′ 49″ 14.0
839 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 09m 42.9s -10° 11′ 03″ 13.7
840 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 10m 16.3s +07° 50′ 41″ 14.7
841 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 11m 17.5s +37° 29′ 49″ 12.8
842 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 09m 50.8s -07° 45′ 45″ 14
843 Τριπλό άστρο Τρίγωνον 02h 11m 08s +32° 06′
844 Γαλαξίας Κήτος 02h 10m 11.9s +06° 02′ 54″ 15.0
845 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 12m 19.8s +37° 28′ 38″ 14.5
846 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 12m 12.6s +44° 34′ 05″ 13.2
847 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 12m 12.6s +44° 34′ 05″ 13.2
848 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 10m 17.6s -10° 19′ 17″ 15.0
849 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 10m 11.2s -22° 19′ 23″ 15.7
850 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 11m 13.6s -01° 29′ 08″ 14.1
851 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 11m 12.2s +03° 46′ 46″ 14.7
852 Σπειροειδής γαλαξίας Ηριδανός 02h 08m 55.4s -56° 44′ 11″
853 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 11m 41.6s -09° 18′ 17″ 13
854 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 11m 30.8s -35° 50′ 05″ 13
855 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 02h 14m 03.7s +27° 52′ 37″ 13.0
856 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 13m 38.5s -00° 43′ 03″ 14.4
857 Φακοειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 12m 37.2s -31° 56′ 40″ 13.3
858 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 12m 30.2s -22° 28′ 18″ 14.0
859 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 13m 38.5s -00° 43′ 03″ 14.4
860 Γαλαξίας Τρίγωνον 02h 15m 00.2s +30° 46′ 44″ 15.1
861 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 15m 51.2s +35° 54′ 48″ 14.8
862 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 02h 13m 02.8s -42° 02′ 02″ 13.7
863 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 14m 33.6s -00° 46′ 00″ 14.0
864 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 15m 27.6s +06° 00′ 09″ 12.0
865 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 16m 15.2s +28° 36′ 01″ 14.0
866 (Αντίγραφο του NGC 863) Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 14m 33.6s -00° 46′ 00″ 14.0
867 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 17m 04.8s +01° 14′ 39″ 14.2
868 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 15m 58.4s -00° 42′ 48″ 15.6
869 Σμήνος Η Περσέα Ανοικτό σμήνος Περσεύς 02h 19m +57° 09′ 5.7
870 Γαλαξίας Κριός 02h 17m 09.2s +14° 31′ 22″ 16
871 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 17m 10.8s +14° 32′ 53″ 13.6
872 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 15m 25.2s -17° 46′ 52″
873 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 16m 32.3s -11° 20′ 55″ 13.8
874 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 16m 02.0s -23° 18′ 21″
875 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 17m 04.8s +01° 14′ 39″ 14.2
876 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 17m 53.3s +14° 31′ 17″ 16.5
877 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 17m 59.7s +14° 32′ 38″ 12.5
878 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 17m 54.2s -23° 23′ 04″ 14.8
879 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 16m 51.3s -08° 57′ 48″ 15.5
880 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 18m 27.1s -04° 12′ 22″ 15.6
881 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 18m 45.4s -06° 38′ 22″ 12.5
882 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 02h 19m 40.0s +15° 48′ 50″ 14.9
883 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 19m 05.2s -06° 47′ 29″ 13
884 Σμήνος Χ Περσέα Ανοικτό σμήνος Περσεύς 02h 22m +57° 08′ 6.6
885 (Αντίγραφο του NGC 863) Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 14m 33.6s -00° 46′ 00″ 14.0
886 Ανοικτό σμήνος Κασσιόπη 02h 24m +63° 46′
887 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 19m 32s -16° 04′ 13
888 Ελλειπτικός γαλαξίας Ωρολόγιον 02h 17m 26.9s -59° 51′ 40″
889 Ελλειπτικός γαλαξίας Φοίνιξ 02h 19m 06.9s -41° 44′ 58″ 14.2
890 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 22m 00.9s +33° 15′ 59″ 12.6
891 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 22m 32.9s +42° 20′ 46″ 10.8
892 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 20m 52.0s -23° 06′ 50″
893 Σπειροειδής γαλαξίας Φοίνιξ 02h 19m 57.8s -41° 24′ 09″ 13.5
894 (Ο ΒΔ βραχίονας του NGC 895) Σπειροειδής βραχίονας Κήτος 02h 21m 36.2s -05° 31′ 13″ 11.5
895 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 21m 36.2s -05° 31′ 13″ 11.5
896 Διάχυτο νεφέλωμα Κασσιόπη 02h 26m +61° 59′
897 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 21m 06.1s -33° 43′ 18″ 11
898 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 23m 20.3s +41° 57′ 04″ 13.8
899 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 21m 53.2s -20° 49′ 22″ 13.3

900-999[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αριθμός στον NGC Άλλο όνομα Κατηγορία Αστερισμός Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος
900 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 02h 23m 32.3s +26° 30′ 41″ 15.0
901 Γαλαξίας Κριός 02h 23m 34.1s +26° 33′ 25″
902 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 22m 21.8s -16° 40′ 45″ 14
903 Γαλαξίας Κριός 02h 24m 00.9s +27° 21′ 23″
904 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 02h 24m 05.7s +27° 20′ 32″ 15.0
905 Γαλαξίας Κήτος 02h 22m 43.6s -08° 43′ 09″ 15.9
906 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 25m 16.2s +42° 05′ 25″ 14.4
907 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 23m 01.9s -20° 42′ 43″ 14.2
908 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 23m 04.8s -21° 14′ 03″ 10.9
909 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 25m 22.8s +42° 02′ 06″ 14.5
910 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 25m 26.8s +41° 49′ 27″ 14.5
911 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 25m 42.4s +41° 57′ 21″ 14.0
912 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 25m 42.7s +41° 46′ 39″ 15.0
913 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 25m 44.8s +41° 47′ 58″ 16.0
914 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 26m 05.1s +42° 08′ 38″ 13.9
915 Γαλαξίας Κριός 02h 25m 45.6s +27° 13′ 16″ 15.0
916 Γαλαξίας Κριός 02h 25m 47.6s +27° 14′ 33″ 14.9
917 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 26m 07.8s +31° 54′ 43″ 14.5
918 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 25m 50.8s +18° 29′ 47″ 14.3
919 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 26m 16.8s +27° 12′ 43″ 15.5
920 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 27m 51.9s +45° 56′ 49″ 15.6
921 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 26m 33.5s -15° 50′ 51″ 14
922 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 25m 03.5s -24° 47′ 22″ 12.6
923 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 27m 34.7s +41° 58′ 40″ 14.4
924 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 02h 26m 46.9s +20° 29′ 51″ 13.8
925 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 27m 16.8s +33° 34′ 45″ 10.5
926 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 26m 06.8s -00° 19′ 56″ 13.9
927 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 26m 37.4s +12° 09′ 18″ 14.5
928 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 27m 40.9s +27° 13′ 15″ 14.7
929 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 27m 18.3s -12° 05′ 11″ 15
930 Ανύπαρκτο αντικείμενο Κριός 02h 28m +20° 20′
931 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 28m 14.6s +31° 18′ 39″ 13.9
932 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 27m 54.8s +20° 19′ 57″ 13.7
933 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 29m 17.7s +45° 54′ 40″ 15.5
934 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 27m 33.0s -00° 14′ 40″ 14.4
935 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 28m 11.2s +19° 35′ 59″ 13.6
936 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 27m 37.3s -01° 09′ 23″ 11.3
937 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 29m 28.3s +42° 14′ 59″ 15.0
938 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 02h 28m 33.6s +20° 17′ 02″ 13.8
939 Ελλειπτικός γαλαξίας Ηριδανός 02h 26m 21.2s -44° 26′ 47″ 14
940 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 29m 27.5s +31° 38′ 28″ 13.4
941 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 28m 27.9s -01° 09′ 04″ 13.4
942 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 29m 11.0s -10° 49′ 36″ 14
943 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 29m 09.6s -10° 49′ 42″ 14
944 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 26m 42.1s -14° 30′ 55″ 14
945 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 28m 37.2s -10° 32′ 23″ 12
946 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 30m 38.6s +42° 13′ 56″ 14.5
947 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 28m 32.8s -19° 02′ 33″ 12.9
948 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 28m 45.1s -10° 30′ 44″ 14
949 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 30m 48.8s +37° 08′ 10″ 12.0
950 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 29m 12.4s -11° 01′ 36″ 14
951 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 28m 56.9s -22° 20′ 55″
952 Ανύπαρκτο αντικείμενο Τρίγωνον 02h 31m +34° 45′
953 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 02h 31m 09.9s +29° 35′ 19″ 14.5
954 Σπειροειδής γαλαξίας Ηριδανός 02h 28m 51.4s -41° 24′ 10″ 13.3
955 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 30m 33.4s -01° 06′ 31″ 13.0
956 Ανοικτό σμήνος Ανδρομέδα 02h 32m +44° 39′ 8.9
957 Ανοικτό σμήνος Περσεύς 02h 33m +57° 34′ 8.3
958 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 30m 42.5s -02° 56′ 30″ 13
959 Ανώμαλος γαλαξίας Τρίγωνον 02h 32m 24.1s +35° 29′ 41″ 12.5
960 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 31m 41.4s -09° 18′ 02″ 14
961 Ανώμαλος γαλαξίας Κήτος 02h 41m 02.5s -06° 56′ 09″ 13
962 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 02h 32m 40.0s +28° 04′ 12″ 14.2
963 Γαλαξίας Κήτος 02h 30m 31.2s -04° 13′ 00″ 14.5
964 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 31m 06.2s -36° 01′ 60″ 12.5
965 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 32m 25.0s -18° 38′ 23″ 14.3
966 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 31m 46.9s -19° 52′ 52″ 14.1
967 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 32m 12.7s -17° 13′ 01″ 13.7
968 Ελλειπτικός γαλαξίας Τρίγωνον 02h 34m 06.3s +34° 28′ 47″ 13.8
969 Φακοειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 34m 08.0s +32° 56′ 50″ 13.4
970 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Τρίγωνον 02h 34m 11.8s +32° 58′ 39″ 15.7
971 Άστρο Τρίγωνον 02h 34m 11.6s +32° 58′ 36″
972 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 34m 13.4s +29° 18′ 38″ 12.1
973 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 34m 20.2s +32° 30′ 19″ 13.7
974 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 34m 25.8s +32° 57′ 16″ 13.9
975 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 33m 22.8s +09° 36′ 06″ 14.2
976 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 34m 00.1s +20° 58′ 37″ 12.9
977 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 33m 03.4s -10° 45′ 36″ 13
978 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Τρίγωνον 02h 34m 47.1s +32° 50′ 46″ 13.3
979 Φακοειδής γαλαξίας Ηριδανός 02h 31m 38.6s -44° 31′ 26″ 13.8
980 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 35m 18.7s +40° 55′ 35″ 14.3
981 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 32m 59.9s -10° 58′ 31″ 14
982 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 35m 24.9s +40° 52′ 09″ 13.2
983 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 38m 55.8s +34° 37′ 20″ 14.0
984 Φακοειδής γαλαξίας Κριός 02h 34m 43.3s +23° 24′ 46″ 14.5
985 Δακτυλιοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 34m 37.8s -08° 47′ 15″ 14.5
986 Σπειροειδής γαλαξίας Κάμινος 02h 33m 34.2s -39° 02′ 40″ 11.8
987 Σπειροειδής γαλαξίας Τρίγωνον 02h 36m 49.6s +33° 19′ 38″ 13.4
988 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 35m 27.4s -09° 21′ 17″ 11.4
989 Γαλαξίας Κήτος 02h 33m 46.1s -16° 30′ 40″ 15
990 Ελλειπτικός γαλαξίας Κριός 02h 36m 18.3s +11° 38′ 31″ 13.9
991 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 35m 32.9s -07° 09′ 17″ 13.4
992 Σπειροειδής γαλαξίας Κριός 02h 37m 25.6s +21° 06′ 01″ 13.5
993 Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 36m 46.2s +02° 02′ 59″ 14.9
994 (Αντίγραφο του NGC 993) Φακοειδής γαλαξίας Κήτος 02h 36m 46.2s +02° 02′ 59″ 14.9
995 Φακοειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 38m 32.2s +41° 31′ 45″ 14.9
996 Ελλειπτικός γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 38m 40.0s +41° 38′ 49″ 14.5
997 Αλληλεπιδρώντες γαλαξίες Κήτος 02h 37m 14.4s +07° 18′ 20″ 14.6
998 Σπειροειδής γαλαξίας Κήτος 02h 37m 20.3s +07° 26′ 24″ 15.6
999 Σπειροειδής γαλαξίας Ανδρομέδα 02h 38m 47.6s +41° 40′ 13″ 14.5

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Δεν ανήκει στους 88 επίσημους αστερισμούς
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 B. P. Wakker, B. D. Savage, K. R. Sembach, P. Richter, M. Meade, E. B. Jenkins, J. M. Shull, T. B. Ake, W. P. Blair, W. V. Dixon, S. D. Friedman, J. C. Green, R. F. Green, J. W. Kruk, H. W. Moos, E. M. Murphy, W. R. Oegerle, D. J. Sahnow, G. Sonneborn, E. Wilkinson, D. G. York (2003). «The Far Ultraviolet Spectroscopic Explorer Survey of O VI Absorption in and near the Galaxy». Astrophysical Journal Supplement Series 146: 1–123. doi:10.1086/346230. http://adsabs.harvard.edu/abs/2003ApJS..146....1W.  }}