Κατάλογος έργων των Βασιλικών Μουσείων Καλών Τεχνών του Βελγίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων των Βασιλικών Μουσείων Καλών Τεχνών του Βελγίου.


1. Oldmasters Museum (άλλοτε Βασιλικό Μουσείο Παλαιάς Τέχνης)

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Albrecht Bouts-Jesus chez Simon le Pharisien IMG 1407.JPG Έλμπρεχτ Μπάουτς Ο Χριστός στο σπίτι του Σίμωνα 1407
Robert Campin - Annunciation - WGA14402.jpg Ρομπέρ Καμπέν (Δάσκαλος του Φλεμάλ) Ευαγγελισμός μεταξύ 1415 και 1425
Mass of Saint Gregory (1440) by Robert Campin.jpg Ρομπέρ Καμπέν (Δάσκαλος του Φλεμάλ) Η λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου 1440
Rogier van der Weyden - Portrait Diptych of Laurent Froimont (right wing) - WGA25698.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Προσωπογραφία του Laurent Froimont
Rogier van der Weyden - Lamentation - WGA25686.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Pietà περί το 1441
Petrus christus, deposizione di bruxelles.jpg Πέτρους Κρίστους Αποκαθήλωση 1446-1456
Antoine de Bourgogne.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Antoine de Bourgogne μεταξύ 1456 και 1464
Joachim patenier, paesaggio con la predicazione del battista 02.JPG Γιοάχιμ Πατινίρ Τοπίο με κήρυγμα του Βαπτιστή
Rogier van der Weyden - Sforza Triptych.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Τρίπτυχο Σφόρτσα 1460
Rogier van der Weyden - Sforza Triptych (exterior) - WGA25683.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Τρίπτυχο Σφόρτσα (εξωτερικό) 1460
Dirk bouts, la giustizia dell'imperatore ottone, supplizio del conte innocente e prova del fuoco, 01.JPG Ντίρικ Μπάουτς Η δικαιοσύνη του αυτοκράτορα Όθωνα μεταξύ 1473 και 1475
Maestro della leggenda di sant'orsola, sant'anna metterza tra i ss. g, battista, luigi, caterina e barbara, 1475-1500, 01.JPG Δάσκαλος του Θρύλου της Αγίας Ούρσουλας Αγία Άννα, Παρθένος και Βρέφος και Άγιοι μεταξύ 1475 και 1500
Hans memling, madonna col bambino, bruxelles.JPG Χανς Μέμλινγκ Παρθένος και Βρέφος
Hans Memling 040.jpg Χανς Μέμλινγκ Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1475
Hans Memling - Portraits of Willem Moreel and His Wife - WGA14854.jpg Χανς Μέμλινγκ Ο Guillaume Moreel και η σύζυγός του Barbara van Vlaenderbergh περί το 1482
Meister von Moulins 003.jpg Δάσκαλος της Μουλέν (Ζαν Αι) Παρθένος και Βρέφος
CrucifixionWithADonorBosch.jpg Ιερώνυμος Μπος Σταύρωση με δωρητή
Da bosch, trittico della tentazione di sant'antonio, 01.JPG Ιερώνυμος Μπος Τρίπτυχο του Πειρασμού του Αγίου Αντωνίου
Bosch copyist The Birth of Christ 16th century.jpg Ιερώνυμος Μπος Η προσκύνηση του Βρέφους περί το 1568
Quinten Metsys - Triptyque de la confrérie de Sainte-Anne à Louvain.jpg Κουέντιν Μασσάις Τρίπτυχο της αδελφότητας της Αγίας Άννας στην Λουβαίν 1509
Quinten Massijs (I) - St Anne Altarpiece (closed) - WGA14269.jpg Κουέντιν Μασσάις Τρίπτυχο της αδελφότητας της Αγίας Άννας στην Λουβαίν (κλειστό)
Quinten Metsys101.JPG Κουέντιν Μασσάις Παρθένος και Βρέφος
Mostaert two wings Brussels.jpg Γιαν Μόστερτ Δύο πίνακες τριπτύχου
Jan mostaert, ritratto del cavaliere abel van coustler, post 1512, 01.JPG Γιαν Μόστερτ Προσωπογραφία του ιππότη Abel van Coustler μετά το 1512
Gerard David - Madonna and Child with the Milk Soup - WGA06026.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Η Παρθένος με την γαλακτόσουπα περί το 1515
Gerard David - Adoration of the Magi - WGA05992.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Η προσκύνηση των Μάγων
Gerard David - Pilate's Dispute with the High Priest; The Holy Women and St John at Golgotha - WGA6011.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Η διαφωνία του Πιλάτου με τον αρχιερέα και Οι άγιες γυναίκες και ο Ιωάννης Ευαγγελιστής στον Γολγοθά
Bernard van orley, trittico haneton con al sepoltura di cristo e i committenti, 01.JPG Μπέρναρντ φαν Ορλέι Τρίπτυχο Haneton
Bernard van orley, trittico della virtù della pazienza, 1521, 01.JPG Μπέρναρντ φαν Ορλέι Τρίπτυχο της αρετής της Υπομονής 1521
Bernard van Orley - Triptych of Virtue of Patience (closed) - WGA16694.jpg Μπέρναρντ φαν Ορλέι Τρίπτυχο της αρετής της Υπομονής (κλειστό) 1521
Lucas Cranach d.Ä. - Apollo und Diana (Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique, Brussels).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Απόλλων και Άρτεμις
Pieter aertsen, gesù in casa di marta e maria, 1559, 01.JPG Πίτερ Άερτσεν Ο Χριστός στο σπίτι της Μάρθας και της Μαρίας 1559
Pieter aertsen, ritorno di un pellegrinaggio a sant'antonio, 01.JPG Πίτερ Άερτσεν Επιστροφή από προσκύνημα στον Άγιο Αντώνιο
Pieter Aertsen - Cook in front of the Stove - WGA00057.jpg Πίτερ Άερτσεν Η μαγείρισσα
Maarten van Heemskerck - Triptych of the Entombment - WGA11317.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Τρίπτυχο της Ταφής
Anbetung der Könige (Bruegel, um 1564).jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η προσκύνηση των Μάγων 1564
Bruegel, Pieter de Oude - De val van icarus - hi res.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η πτώση του Ικάρου μεταξύ 1590-95 αβέβαιης αυθεντικότητας, πιθανώς αντίγραφο
1562 Bruegel Sturz der gefallenen Engel by anagoria.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η πτώση των επαναστατημένων αγγέλων 1562
Brueghel7.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η απογραφή της Βηθλεέμ 1566
Da bruegel il vecchio, il vino della festa di san martino, 01.JPG Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Το κρασί της γιορτής του Αγίου Μαρτίνου
Pieter Bruegel d. Ä. 093.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Χειμωνιάτικο τοπίο με παγοδρόμους και παγίδα για πουλιά 1565
Giuseppe Arcimboldo - Water - WGA00829.jpg Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο Nερό
Rubens, l'adorazione dei magi, bruxelles.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η προσκύνηση των Μάγων περί το 1618
Peter Paul Rubens - The Martyrdom of St Livinus - WGA20256.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Το μαρτύριο του Αγίου Λιβίνου περί το 1636-1637
Peter Paul Rubens - The Road to Calvary - WGA20258.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Πορεία προς τον Γολγοθά μεταξύ 1634 και 1637
Rubens, ritratto di paracelso.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Παράκελσος
Pieter bruegel il giovane, combattimento tra carnevale e quaresima, 01.JPG Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Η μάχη μεταξύ Καρναβαλιού και Σαρακοστής
Pieter Brueghel II-The good shepherd mg 3018.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Ο καλός ποιμήν 1616
Pieter bruegel il giovane (o bottega), festa paesana con spettacolo teatrale e processione, 01.JPG Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Αγροτική γιορτή με θεατρική παράσταση και λιτανεία
Antoon Van Dyck - Silène ivre soutenu par un faune et une bacchante.jpg Άντονι βαν Ντάικ Μεθυσμένος σειληνός υποβασταζόμενος από φαύνο και βακχίδα 1617-1618
Anthony van Dyck - Portrait of Porzia Imperiale and Her Daughter - WGA07423.jpg Άντονι βαν Ντάικ Η Porzia Imperiale και η κόρη της περί το 1625
Anthonis van Dyck 024.jpg Άντονι βαν Ντάικ Ο γλύπτης François Duquesnoy περί το 1625
Frans Snyders - Deer hunt.jpg Φρανς Σνάιντερς
Jordaens King Drinks.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Ο βασιλιάς πίνει 1640
Jakob Jordaens 012.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Σάτυρος και χωρικοί μεταξύ 1640-1645
Jacob Jordaens - Allegory of Fertility - WGA11994.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Αλληγορία της ευφορίας
Death of Marat by David.jpg Ζακ-Λουί Νταβίντ Ο θάνατος του Μαρά 1793
Jacques-Louis David - Mars desarme par Venus.JPG Ζακ-Λουί Νταβίντ Ο Άρης αφοπλίζεται από την Αφροδίτη και τις Χάριτες 1824