Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος περιέχει όλες τις σημαντικές στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μικρά αποσπάσματα του στρατού διασκορπισμένα σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας, ιδιαίτερα στις ακριτικές, αλλά εδώ αναφέρονται οι αξιοσημείωτες στρατιωτικές βάσεις με στρατηγική σημασία.

Βάσεις Στρατού Ξηράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1η Στρατιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2η Στρατιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

3η Στρατιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στρατιά Αιγαίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι βάσεις αυτές κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος κατά τον μαινόμενο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο.

Ιρακινό Κουρδιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βόρεια Κύπρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η βάση αυτή κατασκευάστηκε μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ ως μέρος της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Εκεί βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένοι 3.000 στρατιωτικοί.

Σομαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναύσταθμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μεσόγειος Θάλασσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αιγαίο Πέλαγος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θάλασσα του Μαρμαρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαύρη Θάλασσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιόνιο Πέλαγος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αεροπορικές Βάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Τουρκία
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
(βάση υποβρυχίων)
(βάση υποβρυχίων)
(βάση ναρκοθετιδών/ναρκαλιευτών)
(βάση ναρκοθετιδών/ναρκαλιευτών)
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας (οι βάσεις του Στρατού Ξηράς σημειώνονται με πράσινο)
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Cyprus
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο


Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Αλβανία
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Αλβανία


Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Σομαλία
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Σομαλία

Δείτε Επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]