Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος περιέχει όλες τις σημαντικές στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μικρά αποσπάσματα του στρατού διασκορπισμένα σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας, ιδιαίτερα στις ακριτικές, αλλά εδώ αναφέρονται οι αξιοσημείωτες στρατιωτικές βάσεις με στρατηγική σημασία.

Βάσεις Στρατού Ξηράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1η Στρατιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2η Στρατιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

3η Στρατιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στρατιά Αιγαίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι βάσεις αυτές κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος κατά τον μαινόμενο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο.

  1. Στρατιωτική Βάση Αλ-Μπαμπ
  2. Στρατιωτική Βάση Αλ-Ράι
  3. Στρατιωτική Βάση Αχταρίν
  4. Στρατιωτική Βάση Τζαράμπλους
  5. Στρατιωτική Βάση Ατμέ
  6. Στρατιωτική Βάση Νταράτ Ίτσα

Ιρακινό Κουρδιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βόρεια Κύπρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η βάση αυτή κατασκευάστηκε μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ ως μέρος της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Εκεί βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένοι 3.000 στρατιωτικοί.

Σομαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναύσταθμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ναύσταθμος Αλεξανδρέττας
  2. Ναύσταθμος Ακσάζ (Μαρμαρίς) - βάση με φρεγάτες, κορβέττες, αποβατικά και ειδικών δυνάμεων
  3. Ναύσταθμος Φώκαιας (Σμύρνη) - βάση ταχυπλόων αποβατικών και ειδικών δυνάμεων
  4. Ναύσταθμος Αρτάκης - βάση ναρκοθετιδών και ναρκαλιευτών
  5. Ναυσταθμος Γκιολτσούκ (Νικομήδεια) - η κεντρική βάση
  6. Ναύσταθμος Μπαρτίν- βάση υποβρυχίων
  7. Ναύσταθμος Πασαλιμάνι (Αυλώνας, Αλβανία)

Αεροπορικές Βάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αεροδρόμιο Μουρτέντ (Άγκυρα)
  2. Αεροδρόμιο Μπαλικεσίρ
  3. Αεροδρόμιο Πανόρμου
  4. Αεροδρόμιο Τσιγλί (Σμύρνη)
  5. Αεροδρόμιο Ντιγιάρμπακιρ
  6. Αεροδρόμιο Γκιολτσούκ (Νικομήδεια)
  7. Αεροδρόμιο Μαλάτειας
  8. Αεροδρόμιο Ερκιλέτ (Καισάρεια)
  9. Αεροδρόμιο Εσκισεχίρ
  10. Αεροδρόμιο Ετιμεσγκούτ (Άγκυρα)
  11. Αεροδρόμιο Γκαζιεμίρ (Σμύρνη)
  12. Αεροδρόμιο Ιντζιρλίκ
  13. Αεροδρόμιο Ικόνιου
  14. Αεροδρόμιο Μυρσυφώνης
  15. Αεροδρόμιο Μπατμάν (UAV)
  16. Αεροδρόμιο Αλεμντάγ (βαλλιστικοί πύραυλοι)

Χάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Τουρκία
2
2
6
6
4
4
3
3
5
5
6
6
1
1
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
9
9
4
4
13
13
1
1
14
14
3
3
7
7
5
5
2
2
12
12
8
8
15
15
16
16
10
10
11
11
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας (οι βάσεις του Στρατού Ξηράς σημειώνονται με πράσινο)
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Cyprus
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο


Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Αλβανία
7
7
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Αλβανία
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας βρίσκεται στο τόπο Σομαλία
Κατάλογος Στρατιωτικών Βάσεων της Τουρκίας
Στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στην Σομαλία

Δείτε Επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]