Κατάλογος Περιφερειακών ενοτήτων Ελλάδας ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χάρτης απεικόνισης ορίων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) της Ελλάδος.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, οπότε τέθηκε σε ισχύ το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α΄ 87/2010 - Ν. 3852/2010)[1], οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν (με μετονομασία ή με διάσπαση[2]) από τις Περιφερειακές Ενότητες. Ακολουθεί ο Κατάλογος Περιφερειακών Ενοτήτων Ελλάδας ανά έκταση και σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (Απογραφή 2011).

Θέση Περιφερειακή Ενότητα Έκταση (τ.χλμ.)
1 Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας 5.423
2 Π.Ε. Λάρισας 5.387
3 Π.Ε. Ιωαννίνων 5.000
4 Π.Ε. Φθιώτιδας 4.442
5 Π.Ε. Αρκαδίας 4.420
6 Π.Ε. Έβρου 4.246
7 Π.Ε. Εύβοιας 4.164
8 Π.Ε. Σερρών 3.964
9 Π.Ε. Θεσσαλονίκης 3.681
10 Π.Ε. Λακωνίας 3.639
11 Π.Ε. Κοζάνης 3.517
12 Π.Ε. Δράμας 3.465
13 Π.Ε. Τρικάλων 3.387
14 Π.Ε. Αχαΐας 3.275
15 Π.Ε. Μεσσηνίας 2.996
16 Π.Ε. Βοιωτίας 2.954
17 Π.Ε. Χαλκιδικής 2.923
18 Π.Ε. Ηρακλείου 2.643
19 Π.Ε. Καρδίτσας 2.637
20 Π.Ε. Ηλείας 2.619
21 Π.Ε. Ροδόπης 2.551
22 Π.Ε. Κιλκίς 2.525
23 Π.Ε. Πέλλας 2.507
24 Π.Ε. Χανίων 2.377
25 Π.Ε. Μαγνησίας 2.364
26 Π.Ε. Γρεβενών 2.296
27 Π.Ε. Κορινθίας 2.295
28 Π.Ε. Αργολίδας 2.156
29 Π.Ε. Φωκίδας 2.124
30 Π.Ε. Φλώρινας 1.932
31 Π.Ε. Ευρυτανίας 1.870
32 Π.Ε. Λασιθίου 1.827
33 Π.Ε. Ξάνθης 1.796
34 Π.Ε. Καβάλας 1.737
35 Π.Ε. Καστοριάς 1.727
36 Π.Ε. Ημαθίας 1.702
38 Π.Ε. Λέσβου 1.639
37 Π.Ε. Άρτας 1.608
39 Π.Ε. Ρόδου 1.585
40 Π.Ε. Πιερίας 1.524
42 Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 1.517
41 Π.Ε. Θεσπρωτίας 1.515
43 Π.Ε. Ρεθύμνης 1.494
44 Π.Ε. Πρέβεζας 1.037
45 Π.Ε. Δυτικής Αττικής 1.002
46 Π.Ε. Χίου 907
47 Π.Ε. Νήσων 879
48 Π.Ε. Κεφαλληνίας 788
49 Π.Ε. Κέρκυρας 640
50 Π.Ε. Νάξου 627
51 Π.Ε. Λήμνου 521
52 Π.Ε. Σάμου 480
53 Π.Ε. Ζακύνθου 407
55 Π.Ε. Καλύμνου 399
56 Π.Ε. Καρπάθου 394
54 Π.Ε. Θάσου 385
57 Π.Ε. Άνδρου 381
58 Π.Ε. Μήλου 378
59 Π.Ε. Λευκάδας 355
60 Π.Ε. Κω 338
61 Π.Ε. Θήρας 315
62 Π.Ε. Ικαρίας 301
63 Π.Ε. Σποράδων 276
64 Π.Ε. Κέας-Κύθνου 249
65 Π.Ε. Πάρου 244
66 Π.Ε. Τήνου 197
67 Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών 134
68 Π.Ε. Ιθάκης 117
69 Π.Ε. Μυκόνου 106
70 Π.Ε. Σύρου 102
71 Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών 88
72 Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών 70
73 Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών 68
74 Π.Ε. Πειραιώς 51

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές και υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Νόμος υπ’ αριθ. 3852. Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης. [1]
  2. Βλ. α) εδώ και β) εδώ.