Κατάλογος Περιφερειακών Ενοτήτων Ελλάδας ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, οπότε τέθηκε σε ισχύ το Πρόγραμμα Καλλικράτης του Ν.3852/2010[1] οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν (με μετονομασία ή διάσπαση) από 74 Περιφερειακές Ενότητες. Ακολουθεί ο Κατάλογος Περιφερειακών Ενοτήτων Ελλάδας ανά πυκνότητα πληθυσμού, ταξινομημένη με βάση την πυκνότητα πληθυσμού κάθε Π.Ε. και σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ( Απογραφή 2011 ).

Θέση Περιφερειακή ενότητα Πληθυσμός
(κάτοικοι)
Έκταση
(km²)
Πυκνότητα πληθυσμού
(κάτοικοι/km²)
1 Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών 1.029.520 87,27 11.796,14
2 Π.Ε. Πειραιώς 448.997 50,41 8.905,67
3 Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών 529.826 68,87 7.692,46
4 Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών 489.675 66,77 7.332,66
5 Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών 591.680 138,78 4.263,22
6 Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 502.348 1.513 332,02
7 Π.Ε. Θεσσαλονίκης 1.110.312 3.682,74 301,49
8 Π.Ε. Σύρου 21.507 101,89 211,06
9 Π.Ε. Κέρκυρας 104.371 641,06 162,81
10 Π.Ε. Δυτικής Αττικής 160.927 1.004,03 160,28
11 Π.Ε. Ηρακλείου 305.490 2.641,27 115,66
12 Π.Ε. Κω 34.396 338,34 101,06
13 Π.Ε. Ζακύνθου 40.759 405,56 100,5
14 Π.Ε. Μυκόνου 10.134 105,17 96,35
15 Π.Ε. Αχαΐας 309.694 3.271,64 94,66
16 Π.Ε. Νήσων 74.651 878,97 84,93
17 Π.Ε. Πιερίας 126.698 1.516,61 83,54
18 Π.Ε. Ημαθίας 140.611 1.700,87 82,67
19 Π.Ε. Μαγνησίας 190.010 2.360,37 80,5
20 Π.Ε. Ρόδου 119.830 1.580 75,84
21 Π.Ε. Καλύμνου 29.452 399,67 73,69
22 Π.Ε. Καβάλας 124.917 1.731,59 72,14
23 Π.Ε. Σάμου 32.977 477,37 69,08
24 Π.Ε. Λευκάδας 23.693 355,91 66,57
25 Π.Ε. Χανίων 156.585 2.376,10 65,9
26 Π.Ε. Κορινθίας 145.082 2.289,8 63,36
27 Π.Ε. Ξάνθης 111.222 1.793 62,03
28 Π.Ε. Πάρου 14.926 241,16 61,89
29 Π.Ε. Ηλείας 159.300 2.617,91 60,85
30 Π.Ε. Θήρας 18.883 314,71 60
31 Π.Ε. Χίου 52.674 904,27 58,25
32 Π.Ε. Ρεθύμνης 85.609 1.496,13 57,22
33 Π.Ε. Πέλλας 139.680 2.505,92 55,74
34 Π.Ε. Πρέβεζας 57.491 1.035,87 55,5
35 Π.Ε. Μεσσηνίας 159.954 2.990,91 53,48
36 Π.Ε. Λέσβου 86.436 1.632,71 52,94
37 Π.Ε. Λάρισας 284.325 5.380,86 52,84
38 Π.Ε. Εύβοιας 210.815 4.167,12 50,59
39 Π.Ε. Σποράδων 13.798 275,79 50,03
40 Π.Ε. Κεφαλληνίας 35.801 786,48 45,52
41 Π.Ε. Αργολίδας 97.044 2.154,13 45,05
42 Π.Ε. Σερρών 176.430 3.967,39 44,47
43 Π.Ε. Τήνου 8.636 194,46 44,41
44 Π.Ε. Ροδόπης 112.039 2.542.87 44,06
45 Π.Ε. Καρδίτσας 113.544 2.635,65 43,08
46 Π.Ε. Κοζάνης 150.196 3.515,82 42,72
47 Π.Ε. Λασιθίου 75.381 1.822,55 41,36
48 Π.Ε. Άρτας 67.877 1.662 40,84
49 Π.Ε. Βοιωτίας 117.920 2.951,28 39,95
50 Π.Ε. Τρικάλων 131.085 3.383,71 38,74
51 Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας 210.802 5.461,19 38,6
52 Π.Ε. Χαλκιδικής 105.908 2.917,57 36,3
53 Π.Ε. Φθιώτιδας 158.231 4.440,94 35,63
54 Π.Ε. Έβρου 147.947 4.241,59 34,88
55 Π.Ε. Θάσου 13.770 402,27 34,23
56 Π.Ε. Ιωαννίνων 167.901 4.991,11 33,64
57 Π.Ε. Νάξου 20.837 622,18 33,49
58 Π.Ε. Λήμνου 17.262 520,88 33,14
59 Π.Ε. Ικαρίας 9.882 300,54 32,88
60 Π.Ε. Κιλκίς 80.419 2.518,60 31,93
61 Π.Ε. Καστοριάς 50.322 1.720,41 29,25
62 Π.Ε. Θεσπρωτίας 43.587 1.514,48 28,78
63 Π.Ε. Δράμας 98.287 3.468,13 28,34
64 Π.Ε. Ιθάκης 3.231 117,79 27,43
65 Π.Ε. Μήλου 9.932 362,48 27,4
66 Π.Ε. Φλώρινας 51.414 1.924,89 26,71
67 Π.Ε. Λακωνίας 89.138 3.635,31 24,52
68 Π.Ε. Άνδρου 9.221 380,09 24,26
69 Π.Ε. Αρκαδίας 86.685 4.418,19 19,62
70 Π.Ε. Φωκίδας 40.343 2.121,08 19,02
71 Π.Ε. Καρπάθου 7.310 394,28 18,54
72 Π.Ε. Κέας-Κύθνου 3.911 249,1 15,7
73 Π.Ε. Γρεβενών 31.757 2.291,26 13,86
74 Π.Ε. Ευρυτανίας 20.081 1.869,73 10,74


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]