Κατάλογος αντιπροέδρων των ΗΠΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Κατάλογος Αντιπροέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει 49 (κατά το 2020) αντιπροέδρους των ΗΠΑ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. [1][2]

Κατάλογος Αντιπροέδρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αντιπρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών [3][4][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος των αντιπροέδρων των ΗΠΑ που έχουν ορκιστεί (†: απεβίωσε εν ενεργεία)
# Πορτραίτο Όνομα
(γέννηση-θάνατος)
Έναρξη θητείας Λήξη θητείας Κόμμα Πρόεδρος/οι
1 Official Presidential portrait of John Adams (by John Trumbull, circa 1792).jpg Τζον Άνταμς
(1735–1826)
21 Απριλίου 1789 4 Μαρτίου 1797 Φεντεραλιστικό Τζορτζ Ουάσινγκτον
2 Thomas Jefferson by Rembrandt Peale, 1800.jpg Τόμας Τζέφερσον
(1743-1826)
4 Μαρτίου 1797 4 Μαρτίου 1801 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Τζον Άνταμς
3 Vanderlyn Burr.jpg Ααρών Μπερρ
(1756-1836)
4 Μαρτίου 1801 4 Μαρτίου 1805 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Τόμας Τζέφερσον
4 George Clinton by Ezra Ames.jpg Τζορτζ Κλίντον
(1739-1812)
4 Μαρτίου 1805 20 Απριλίου 1812 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό
Τζέιμς Μάντισον
5 Elbridge-gerry-painting.jpg Έλμπριτζ Γκέρι
(1744-1814)
4 Μαρτίου 1813 23 Νοεμβρίου 1814 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό
6 Daniel D Tompins by John Wesley Jarvis.jpg Ντάνιελ Ντ. Τόμπκινς
(1774-1825)
4 Μαρτίου 1817 4 Μαρτίου 1825 Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Τζέιμς Μόνροου
7 John C Calhoun by Mathew Brady, 1849.png Τζον Κ. Καλχούν
(1782-1850)
4 Μαρτίου 1825 28 Δεκεμβρίου 1832 Δημοκρατικό *


Τζον Κουίνσι Άνταμς

Άντριου Τζάκσον
8 Martin Van Buren.jpg Μάρτιν Βαν Μπιούρεν
(1782-1862)
4 Μαρτίου 1833 4 Μαρτίου 1837 Δημοκρατικό
9 Richard Mentor Johnson A29919.jpg Ρίτσαρντ Μ. Τζόνσον
(1780-1850)
4 Μαρτίου 1837 4 Μαρτίου 1841 Δημοκρατικό Μάρτιν Βαν Μπιούρεν
10 John Tyler.jpg Τζον Τάιλερ
(1790-1862
4 Μαρτίου 1841 4 Απριλίου 1841 Ουίγων Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον
11 George Mifflin Dallas 1848 crop.png Τζορτζ Μ. Ντάλλας
(1792-1864)
4 Μαρτίου 1845 4 Μαρτίου 1849 Δημοκρατικό Τζέιμς Νοξ Πολκ
12 Millard Fillmore -13th president of the United States.jpg Μίλαρντ Φίλμορ
(1800-1874)
4 Μαρτίου 1849 9 Ιουλίου 1850 Ουίγων Ζαχαρίας Τέιλορ
13 William R. D. King Vice President.jpg Ουίλλιαμ Ρ. Κινγκ
(1786-1853)
4 Μαρτίου 1853 18 Απριλίου 1853 Δημοκρατικό Φράνκλιν Πιρς
14 John C Breckinridge-04775-restored.jpg Τζον Κ. Μπρέκινριτζ
(1821-1875)
4 Μαρτίου 1857 4 Μαρτίου 1861 Δημοκρατικό Τζέιμς Μπιουκάναν
15 Hannibal Hamlin, photo portrait seated, c1860-65-retouched-crop.jpg Χάνιμπαλ Χάμλιν
(1809-1891)
4 Μαρτίου 1861 4 Μαρτίου 1865 Ρεπουμπλικανικό Αβραάμ Λίνκολν
16 President Andrew Johnson.jpg Άντριου Τζόνσον
(1808-1875)
4 Μαρτίου 1865 15 Απριλίου 1865 Δημοκρατικό (ενωτικό)
17 Schuyler Colfax portrait.jpg Σουίλερ Κόλφαξ
(1823-1885)
4 Μαρτίου 1869 4 Μαρτίου 1873 Ρεπουμπλικανικό Οδυσσεύς Γκραντ
18 HenryWilson.jpg Χένρι Ουίλσον
(1812-1875)
4 Μαρτίου 1873 22 Νοεμβρίου 1875 Ρεπουμπλικανικό
19 VicePresident-WmAlWheeler.jpg Ουίλλιαμ Α. Ουίλερ
(1819-1887)
4 Μαρτίου 1877 4 Μαρτίου 1881 Ρεπουμπλικανικό Ράδερφορντ Χαίηζ
20 Chester Alan Arthur.jpg Τσέστερ Άρθουρ
(1829-1886)
4 Μαρτίου 1881 19 Σεπτεμβρίου 1881 Ρεπουμπλικανικό Τζέιμς Γκάρφιλντ
21 Thomas Andrews Hendricks.jpg Τόμας Α. Χέντρικς
(1819-1885)
4 Μαρτίου 1885 25 Νοεμβρίου 1885 Δημοκρατικό Γκρόβερ Κλίβελαντ
22 Levi P. Morton cph.3a02231.jpg Λεβί Π. Μόρτον
(1824-1920)
4 Μαρτίου 1889 4 Μαρτίου 1893 Ρεπουμπλικανικό Μπέντζαμιν Χάρρισον
23 Adlai Ewing Stevenson I head-on-shoulders.jpg Αντλάι Στίβενσον
(1835-1914)
4 Μαρτίου 1893 4 Μαρτίου 1897 Δημοκρατικό Γκρόβερ Κλίβελαντ
24 Garret Augustus Hobart.jpg Γκάρετ Α. Χόμπαρτ
(1844-1899)
4 Μαρτίου 1897 21 Νοεμβρίου 1899 Ρεπουμπλικανικό Ουίλλιαμ ΜακΚίνλεϊ
25 Theodore Roosevelt c1902 mid crop.jpg Θεόδωρος Ρούζβελτ
(1858-1919)
4 Μαρτίου 1901 14 Σεπτεμβρίου 1901 Ρεπουμπλικανικό
26 CharlesWFairbanks.jpg Τσαρλς Ο. Φέρμπανκς
(1852-1918)
4 Μαρτίου 1905 4 Μαρτίου 1909 Ρεπουμπλικανικό Θεόδωρος Ρούζβελτ
27 James Sherman, Bain bw photo portrait facing left.jpg Τζέιμς Σ. Σέρμαν
(1855-1912)
4 Μαρτίου 1909 30 Οκτωβρίου 1912 Ρεπουμπλικανικό Ουίλιαμ Χ. Ταφτ
28 Thomas Riley Marshall headshot.jpg Τόμας Ρ. Μάρσαλ
(1854-1925)
4 Μαρτίου 1913 4 Μαρτίου 1921 Δημοκρατικό Γούντροου Ουίλσον
29 Calvin Coolidge cph.3g10777 (cropped).jpg Κάλβιν Κούλιτζ
(1872-1933)
4 Μαρτίου 1923 2 Αυγούστου 1923 Ρεπουμπλικανικό Ουόρεν Χάρντινγκ
30 Chas G Dawes-H&E.jpg Τσαρλς Γκ. Ντωζ
(1865-1951)
4 Μαρτίου 1925 4 Μαρτίου 1929 Ρεπουμπλικανικό Κάλβιν Κούλιτζ
31 Charles Curtis-portrait.jpg Τσαρλς Κέρτις
(1860-1936)
4 Μαρτίου 1929 4 Μαρτίου 1933 Ρεπουμπλικανικό Χέρμπερτ Χούβερ
32 JohnNanceGarner.png Τζον Νανς Γκάρνερ
(1868-1967)
4 Μαρτίου 1933 20 Ιανουαρίου 1941 Δημοκρατικό Φραγκλίνος Ρούζβελτ
33 Henry-A.-Wallace-Townsend.jpeg Χένρι Α. Ουάλλας
(1888-1965)
20 Ιανουαρίου 1941 20 Ιανουαρίου 1945 Δημοκρατικό
34 TRUMAN 58-766-06 (cropped).jpg Χάρι Τρούμαν
(1884-1972)
20 Ιανουαρίου 1945 12 Απριλίου 1945 Δημοκρατικό
35 Alben Barkley.jpg Άλμπεν Ου. Μπάρκλεϊ
(1877-1956)
20 Ιανουαρίου 1949 20 Ιανουαρίου 1953 Δημοκρατικό Χάρι Τρούμαν
36 Richard Nixon presidential portrait.jpg Ρίτσαρντ Νίξον
(1913-1994)
20 Ιανουαρίου 1953 20 Ιανουαρίου 1961 Ρεπουμπλικανικό Ντιουάιτ Αϊζενχάουερ
37 37 Lyndon Johnson 3x4.jpg Λίντον Τζόνσον
(1909-1973)
20 Ιανουαρίου 1961 22 Νοεμβρίου 1963 Δημοκρατικό Τζον Φ. Κέννεντι
38 Hubert Humphrey crop.jpg Χιούμπερτ Χ. Χάμφρεϋ
(1911-1978)
20 Ιανουαρίου 1965 20 Ιανουαρίου 1969 Δημοκρατικό Λίντον Τζόνσον
39 Spiro Agnew.jpg Σπίρο Άγκνιου
(1918-1996)
20 Ιανουαρίου 1969 10 Οκτωβρίου 1973 Ρεπουμπλικανικό Ρίτσαρντ Νίξον
40 Gerald Ford (1974) (cropped).jpg Τζέραλντ Φορντ
(1913-2006)
6 Δεκεμβρίου 1973 9 Αυγούστου 1974 Ρεπουμπλικανικό
41 Nelson Rockefeller.jpg Νέλσον Ροκφέλερ
(1908-1979)
19 Δεκεμβρίου 1974 20 Ιανουαρίου 1977 Ρεπουμπλικανικό Τζέραλντ Φορντ
42 Vice President Mondale 1977 closeup.jpg Ουόλτερ Μοντέιλ
(1928-2021)
20 Ιανουαρίου 1977 20 Ιανουαρίου 1981 Δημοκρατικό Τζίμι Κάρτερ
43 George H. W. Bush vice presidential portrait.jpg Τζορτζ Χ.Ο. Μπους
(1924-2018)
20 Ιανουαρίου 1981 20 Ιανουαρίου 1989 Ρεπουμπλικανικό Ρόναλντ Ρήγκαν
44 Dan Quayle crop.jpg Νταν Κουέιλ
(1947-)
20 Ιανουαρίου 1989 20 Ιανουαρίου 1993 Ρεπουμπλικανικό Τζορτζ Χ.Ο. Μπους
45 Al Gore, Vice President of the United States, official portrait 1994.jpg Αλ Γκορ
(1948-)
20 Ιανουαρίου 1993 20 Ιανουαρίου 2001 Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον
46 46 Dick Cheney 3x4.jpg Ντικ Τσέινι
(1941-)
20 Ιανουαρίου 2001 20 Ιανουαρίου 2009 Ρεπουμπλικανικό Τζορτζ Ο. Μπους
47 Joe Biden 2013.jpg Τζο Μπάιντεν
(1942-)
20 Ιανουαρίου 2009 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα
48 Vice President Pence Official Portrait (cropped).jpg Μάικ Πενς
(1959-)
20 Ιανουαρίου 2017 20 Ιανουαρίου 2021 Ρεπουμπλικανικό Ντόναλντ Τραμπ
49 Kamala Harris Vice Presidential Portrait.jpg Κάμαλα Χάρις
(1964-)
20 Ιανουαρίου 2021 Εν ενεργεία Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]