Βασίλης Βιλιάρδος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βασίλης Βιλιάρδος
Βουλευτής Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
7 Ιουλίου 2019
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
28 Ιουνίου 2016
ΠρόεδροςΚυριάκος Βελόπουλος
ΠροκάτοχοςΘέση που καθιερώθηκε
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1955, Ζάκυνθος
ΕθνότηταΕλλάδα Ελληνική
ΥπηκοότηταΕλλάδα Ελλάδα
Πολιτικό κόμμαΕλληνική Λύση

Ο Βασίλης Βιλιάρδος (Ζάκυνθος[1], 1955) είναι Έλληνας οικονομολόγος, επιχειρηματίας και πολιτικός. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Ελληνική Λύση[2].

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βασίλης Βιλιάρδος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1955, όπου και τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, εκπονώντας τη διπλωματική εργασία του με στόχο τη διδακτορική διατριβή. Μετά από 5 χρόνια ίδρυσε επιχείρηση εισαγωγής και διανομής ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία.

Έχει εκδώσει σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά και το διαδίκτυο, αναλύσεις για την οικονομική κρίση. Ακόμα έχει εκδώσει τρία βιβλία με τον τίτλο «Η κρίση των κρίσεων». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, γύρω από την οικονομική κρίση.

Από το έτος 2018 συμμετέχει στο Κίνημα Ελληνική Λύση ως Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Προγράμματος του κόμματος.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με την Ελληνική Λύση και συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]