Αρσενικό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το σύμβολο του αρσενικού φύλου.

Ο όρος αρσενικό στη Βιολογία αναφέρεται στο άτομο ενός είδους που παράγει σπερματοζωάρια ή γενικότερα παράγει μεγάλο αριθμό γεννητικών κυττάρων προκειμένου να αναπαραχθεί, σε αντίθεση με το θηλυκό που παράγει ωάρια ή σαφώς μικρότερο αριθμό γεννητικών κυττάρων.

Η σημαντικότερη μορφολογική διαφορά του αρσενικού ατόμου από το θηλυκό στη ζωολογία είναι τα γεννητικά όργανα. Τα εξωτερικά γεννητικά του αρσενικού είναι το πέος και το όσχεο, δηλαδή ο σάκκος όπου βρίσκονται οι όρχεις. Το πέος στα αρσενικά άτομα έχει διπλή λειτουργία. Η μία είναι η ούρηση και η άλλη η αναπαραγωγή. Άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του αρσενικού στον άνθρωπο, αλλά και στα περισσότερα θηλαστικά, είναι η μεγαλύτερη μυϊκή μάζα, η δύναμη και το μεγαλύτερο ανάστημα ως εκδηλώσεις του φυλετικού διμορφισμού. Σε άλλα είδη ωστόσο, όπως σε ορισμένα είδη εντόμων, το αρσενικό μπορεί να είναι σε μειονεκτική θέση από άποψη σωματότυπου.

Άλλες διαφορές μεταξύ αρσενικού και θηλυκού εντοπίζονται στην Ψυχολογία.

Σύμβολο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αρσένικο έχει το σύμβολο του Πλανήτη άρη και έχει έναν κύκλο και ένα τόξο,που δείχνει προς στα Βορειοανατολικά.
Ο πατέρας προσωποποιεί τον ήλιο, τη δύναμη, το παράδειγμα και την αυθεντία. Για το μικρό παιδί ο πατέρας έχει υπεράνθρωπα χαρακτηριστικά και τοποθετείται επάνω σε ένα βάθρο. Δεν τοποθετεί ακριβώς το δικό του πατέρα επάνω στο βάθρο, μα την ιδέα του πατέρα. Για ένα παιδί, ο πατέρας είναι ένα σύμβολο … πριν ακόμα να είναι ο δικός του πατέρας. Το παιδί απαιτεί ασυνείδητα ο πατέρας του να ανταποκρίνεται στο σύμβολο και να έχει δύναμη, δόξα, και ακτινοβολία. Πρέπει να είναι οδηγός, να φωτίζει, να αναγνωρίζει τις ικανότητες του παιδιού του, να του δίνει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να το οδηγεί στην ώριμη και υπεύθυνη ηλικία.
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο http://www.symptoms.gr/?p=341