Όθων Α΄ της Βουργουνδίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Όθων Α΄ της Βουργουνδίας
Othon Ier de Bourgogne.jpg
Γέννηση
Θάνατος
Μπεζανσόν
Σύζυγος Margaret of Blois
Τέκνα Joan I, Countess of Burgundy και Beatrice II, Countess of Burgundy
Γονείς Φρειδερίκος Α΄ Βαρβαρόσσα και Βεατρίκη της Βουργουνδίας
Αδέλφια Φίλιππος της Σουαβίας, Ερρίκος ΣΤ΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Φρειδερίκος Ε´, Φρειδερίκος ΣΤ´ και Κορράδος Β´
Commons page Πολυμέσα

Ο Όθων Α΄ (11701200) ήταν κόμης της Βουργουνδίας (11901200), και κόμης του Λουξεμβούργου (11961197), τέταρτος γιος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Φρειδερίκου Α΄ Μπαρμπαρόσα και της Βεατρίκης της Βουργουνδίας.

Όταν πέθανε ο κόμης Ερρίκος Δ΄ του Λουξεμβούργου (1196), η κομητεία ήρθε στα χέρια του αυτοκράτορα Ερρίκου, που την παραχώρησε στον αδελφό του Όθωνα. Ο Θεοβάλδος Α΄ της Βάρης που είχε παντρευτεί την κόρη του Ερρίκου Δ΄ τον αποκήρυξε την επόμενη χρονιά από το δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Παντρεύτηκε (1190) την Μαργαρίτα του Μπλουά, μεγαλύτερη κόρη του Θεοβάλδου Ε΄ του Μπλουά, μέσω της οποίας τον διαδέχθηκε ο Όθωνας. Δολοφονήθηκε σε ηλικία 30 ετών στη Μπεζανσόν και τον διαδέχθηκε η κόρη του, Ιωάννα Α΄ της Βουργουνδίας.

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Otto I, Count of Burgundy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).