Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

O χρήστης ΔώραΣτρουμπούκη (αρχείο φραγώνφραγές σε ισχύφραγές ip rangeσυνεισφ.διαγραμμ. συνεισφ.αρχείο δημιουργίαςάρση φραγής) του οποίου ο λογαριασμός βρίσκεται σε φραγή ζήτησε την άρση της φραγής του, αλλά ένας διαχειριστής έκανε επανέλεγχο και απέρριψε την αίτηση. Άλλοι διαχειριστές μπορούν επίσης να προχωρήσουν σε επανέλεγχο της φραγής, αλλά δεν θα πρέπει να παρακάμψουν την απόφαση χωρίς ισχυρό λόγο (δείτε την πολιτική φραγής). Μην αφαιρείτε αυτή την αίτηση αναίρεσης όσο ισχύει η φραγή.

Αιτία αίτησης: "#22915 Θεωρώ ότι η φραγή μου μπήκε παράτυπα, καθώς δεν υπάρχει αιτιολόγηση με βάση τις οδηγίες για τους λόγους της φραγής. Το inclusion/safety δεν αναγράφεται πουθενά ως αιτία φραγής. Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες Σκοπός της φραγής είναι η εκτόνωση μιας διαμάχης ή η πρόληψη και όχι η τιμωρία. Συνεπώς, η χρονική διάρκειά της σχετίζεται με την πιθανότητα επανάληψης της ανάρμοστης συμπεριφοράς του χρήστη. Η διαμάχη εκτονώνεται σε 1 ή 2 ημέρες, οι 7 ημέρες μου φαίνονται σαν τιμωρία. Εκτός από αυτό, αιτούμαι, τουλάχιστον την δυνατότητα να επεξεργάζομαι το πρόχειρό μου καθώς έχω λήμματα που δουλεύω. Χρήστης:Geraki και Χρήστης:Kalogeropoulos"


Αιτία απόρριψης: αναφέρεται παρακάτω.

Εάν θέλετε να κάνετε επιπλέον αιτήσεις αναίρεσης της φραγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το πρότυπο {{unblock}}. Κατάχρηση του προτύπου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της σελίδας συζήτησής σας.
Ah3kal (συζήτησησυνεισφορές)

@ΔώραΣτρουμπούκη: Θεωρώ ότι καλώς μπήκε φραγή. Η φραγή όντως δεν είναι ποινή. Ένας από τους σκοπούς είναι η εκτόνωση της διαμάχης, κύριος σκοπός όμως είναι η ομαλή λειτουργία της Βικιπαίδειας άρα δεν εκτίεις κάποια ποινή, αλλά σου δίνεται χρόνος να σκεφτείς τι δεν έκανες καλά ώστε να το αποφύγεις στο μέλλον. Άρα η διάρκεια είναι τυπικότητα υπό αυτό το πρίσμα. Δεν έχει σημασία αν εγώ επέλεγα 1 μέρα, 3 μέρες, 1 ή 2 εβδομάδες. Αν στην αιτιολόγηση της αίτησης έβλεπα ότι ήδη έχεις σκεφτεί και κατανοήσει τους λόγους της φραγής θα την διέκοπτα αμέσως, καθώς δεν θα υπήρχε όντως πια λόγος, η Βικιπαίδεια δεν είναι γραφειοκρατία και η φραγή δεν είναι ποινή. Δεν βλέπω όμως κάτι τέτοιο, π.χ. παραδοχή ότι δεν έκανες κάτι σωστά, αντιθέτως ζητάς να αρθεί ως παράτυπη, που όπως είπα δεν την θεωρώ τέτοια καθώς το σκεπτικό της είναι στο πνεύμα και το γράμμα των Αξιών του Ιδρύματος Wikimedia, ο διαχειριστής που έβαλε την φραγή σε ειδοποίησε, σου έδωσε την ευκαιρία να αναθεωρήσεις, και ως τελευταία λύση έβαλε φραγή. Από μένα συνεπώς δεν γίνεται δεκτό το αίτημα.

Δεν θα είχα αντίρρηση από την στιγμή που τεχνικά γίνεται, και από την στιγμή που η φραγή δεν είχε σχέση με το περιεχόμενο λημμάτων, να αλλάξουν οι ρυθμίσεις φραγής ώστε να γίνει μερική, σε όλους τους ονοματοχώρους εκτός από τον ονοματοχώρο Χρήστης και υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο πλην της επεξεργασίας των λημμάτων που δουλεύεις χωρίς κανένα σχόλιο σε συνόψεις ή στο κείμενο. Αφήνω ωστόσο την απόφαση αυτή στον διαχειριστή που έβαλε την φραγή (@FocalPoint)

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Ah3kal, θεωρώ αδιανόητο οτιδήποτε που θα μειώσει τη σημασία της φραγής αυτής. Το Ίδρυμα Wikimedia έχει ειδική ομάδα για θέματα m:Trust and Safety και πιστεύω ότι το περιστατικό αυτό ανήκει στα ζητήματα αυτά, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμεσότητα (έγινε), να εξηγούνται (έγινε αναλυτικά) και να τηρούνται οι διαδικασίες απαρέγκλιτα, ώστε να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι επανάληψη με οποιονδήποτε τρόπο («light» αντιμετώπιση) θα έχει πολλαπλασιασμό της φραγής ή/και αόριστη φραγή. Πολύ περισσότερο, όταν ορθά βλέπεις, ότι εδώ δεν έγινε καμιά αναγνώριση λάθους και ανάληψης ευθύνης (ούτε άλλωστε από τον άλλο εμπλεκόμενο χρήστη). Για το λόγο αυτό έχω αφήσει ανοιχτό το ζήτημα της επέκτασης της φραγής.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Πολύ ευχαρίστως θα αναγνωρίσω το λάθος που έχω κάνει - δεν συνηθίζω να υπεκφεύγω- αν καταλάβω που έκανα λάθος. Από την εξήγηση που έδωσες εσύ, που μπορεί να την θεωρείς αναλυτική, εγώ όμως δεν κατάλαβα που έκανα λάθος. Και δεν έχω καταλάβει όσο και αν το σκέφτομαι. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι απαγορεύεται να αναφέρουμε -ακόμα και ως παραδείγματα - θέματα που έχουν να κάνουν με ετεροφυλόφιλους κα ομοφυλόφιλους. Αν αυτό ήθελες να καταλάβω, πες το μου για να συννενοηθούμε, τουλάχιστον. Να ξέρω γιατί απειλούμαι ακόμα και με αόριστη φραγή...

My Cozmos (συζήτησησυνεισφορές)

Ειρήνη ημίν... Η δική μου άποψη:

Αν και Δ-Ε-Ν ξέρω κανέναν βικιπαιδιστή. Αν και Δ-Ε-Ν έχω εντρυφήσει στους βαθύτερους κανόνες του εγχειρήματος (ίδρυμα κλπ). Αν και Δ-Ε-Ν ήμουν στο περιστατικό, ούτε καν έχω ιδέα του ιστορικού...

Πάρα ταύτα, αν οι εμπλεκόμενοι συνάδελφοι έχουν μετανιώσει. Κι αν για τους εμπλεκόμενους συναδέρφους είναι η πρώτη φορά, που (προφανώς) "έρχονται" σε διορθωπόλεμο κι αντιπαράθεση, τότε η πρότασή μου είναι η εξής:

Δημόσια να καταλάβουν τί έκαναν. Να τους παρατεθούν τα αποσπάσματα, και οι συνάδελφοι να κατανοήσουν. Αν δώσουν την αίσθηση της μεταμέλειας, τότε η κοινότητα να "ανοίξει" τις φραγές τους για το θέμα επεξεργασίας λημμάτων στα πρόχειρα. Αυστηρά μόνο για αυτή την ενέργεια. Κι αφού πρώτα είμαστε σίγουροι ότι Δ-Ε-Ν υπάρχει άλλο προφίλ στην Βικιπαίδεια.

Κυρίες και κύριοι, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν είναι υπέρ ή κατά των ομοφυλόφιλων - αμφιφυλόφιλων ΚΟΚ, αλλά και για την Παγκόσμια "μετάδοση" του Ανθρωπισμού. Ανθρωπιστής είσαι εσύ που δεν χλευάζεις εμένα γιατί λ.χ είμαι ανάπηρος, αλλά κι εσύ που αγαπάς το Γένος των Ανθρώπων. Η συμμόρφωση έρχεται και δια μέσω της αγάπης. Της αλληλεγγύης.

Ας μην "τιμωρούνται" άλλο οι (δεν ξέρω ποιοι είναι!) συνάδερφοι. Ας φερθούμε με επιείκεια. Το να γίνουμε ελαστικοί Δ-Ε-Ν σημαίνει ότι θα γίνει η κοινότητα - αλαλούμ. Δεν είναι κανένας ανόητος. Ούτε και θα υπάρξει ιστορικό και κακό προηγούμενο.

Το μάτι των προϊσταμένων θα είναι και μετά την ολοκλήρωση της φραγής - στους συναδέλφους. Ας μην είμαστε εξαντλητικά αυστηροί........

Ευχαριστώ πολύ (που με διαβάσατε ως το τέλος).

ΥΓ: Για να αναφερθεί κάποιος - σε κάτι δυσάρεστο για τον ίδιο, σε εμένα είναι ξεκάθαρο: Έρχεται σε δύσκολη θέση να εκθέσει τον εαυτό του, αναμοχλεύοντας το συμβάν. Άρα έχουμε συνείδηση. Γιατί οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες, έχω δει, δεν αναγνωρίζουν τίποτα. Ευχαριστώ πολύ.

Απαντήστε στο "Άρση φραγής"