Samakal

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Samakal
Τύποςεφημερίδα
Μορφήμεγάλο σχήμα
Ίδρυση31  Μαΐου 2005
Γλώσσαμπενγκάλι γλώσσα
ΈδραΝτάκα
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Σελίδα στο Twitter

Η Samakal (βεγγαλικά: সমকাল Samakal, "τρέχουσα ώρα, σύγχρονος") είναι μια Βεγγαλική ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Η Samakal άρχισε να δημοσιεύεται στις 31 Μαΐου 2005. Το 2007, η κυκλοφορία της Samakal ήταν περίπου 200.000 αντίτυπα.[1]

Ο Γκολάμ Σαρουάρ, διακεκριμένος δημοσιογράφος στο Μπαγκλαντές, εργάζεται ως συντάκτης. Ο Σ. Μ. Σαχάμπ Ουντίν υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής, ενώ ο Μουσταφίζ Σάφι είναι Εκτελεστικός Συντάκτης της καθημερινής.

Τακτικοί αρθογράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αξιοσημείωτοι αρθρογράφοι τακτικά γράφουν για την εφημερίδα. Ο Αμπντούλ Γκαφάρ Τσοουντχουρί γράφει κάθε εβδομάδα στο συμπλήρωμα Καλέρ Αϊνά (Ο Καθρέφτης του Χρόνου). Ο Χασάν Αζιζούλ Χουκ, γνωστός συγγραφέας στην Ινδική υποήπειρο, είναι επίσης αρθρογράφος για την εφημερίδα. Ο Ζιλλούρ Ραχμάν Σιντίκι, ο Μπαντρουντίν Ομάρ, ο Σαχριάρ Καμπίρ, ο Ανού Μοχάμεντ, ο Αμπού Αχμέντ και ο Μαμουνούρ Ρασίντ επίσης αρθρογραφούν στην εφημερίδα.

Συμπληρώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Kaler Kheya (Βάρκα του Χρόνου) είναι δημοφιλές λογοτεχνικό περιοδικό, το οποίο είναι ένα από τα εβδομαδιαία συμπληρώματα της Samakal. Τα άλλα εβδομαδιαία συμπληρώματα είναι τα "Κύβος", "Shaili", το "Taka Aana Pai (Οικονομία)", "Techline", "Alor Pathojatri', 'Moncharbaire" και "Ghassfaring (σελίδα για τα παιδιά)'. Η "Suhreed Samabesh (Πλατφόρμα καλοθελητών)" είναι η οργάνωση αναγνωστών της εφημερίδας.

Εκδηλώσεις και τις προσφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εφημερίδα έχει διαχείριση εκδηλώσεων και την προωθεί την ενότητα. Διάφορες κοινωνικές, πολιτικές, προωθητικές και άλλες εκδηλώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σεμινάρια, τηλεοπτικές εκπομπές και πολλά άλλα βρίσκονται υπό την εποπτεία του παρόντος τμήματος. Ο Ιμράν Καντίρ είναι επικεφαλής αυτού του τμήματος.

Απειλές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από την αρχή της λειτουργίας της το 2005, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας εργάζονται παρά τις απειλές και τους κινδύνους. Το 2005, ο Γκουτάμ Ντας, ο οποίος εργαζόταν ως επικεφαλής του γραφείου στο Φαριντπούρ δολοφονήθηκε. Το 2006, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επιτέθηκαν στο γραφείο της Samakal στο Ρατζσάχι και επιτέθηκαν στον επικεφαλής του.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Samakal, দৈনিক সমকাল

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]