Jaijaidin

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Jaijaidin
Τύποςεφημερίδα
Μορφήμεγάλο σχήμα
Γλώσσαμπενγκάλι γλώσσα
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Σελίδα στο Twitter

Η Jaijaidin (βεγγαλικά: যায়যায়দিন‎‎ Jaejaedin) είναι Βεγγαλόφωνη καθημερινή εφημερίδα που εκδίδεται από τη Ντάκα στο Μπαγκλαντές.

Συντάκτης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Μπαγκλαντές, η Jaijaidin δημοσιευόταν και συντασσόταν από τον Σαφίκ Ραχμάν,[1] αλλά έχασε την ιδιότητα αυτή το 2008 για τη στάση του ενάντια σε μια κυβέρνηση υποστηριζόμενη από το στρατό. Ο Καζί Ρουκανουντίν Αχμέτ είναι τώρα ο αναπληρωτής συντάκτης.[2] Ο Σαΐντ Χοσσαΐν Τσοουντχουρί είναι τώρα ο Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου των Συντακτών. Παλαιότερα δημοσιευόταν ως εβδομαδιαία[3] μέχρι τα μέσα του 2006, όταν έγινε καθημερινή. Έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, λόγω της σύγχρονης άποψης και της σθεναρής στάσης κατά του στρατιωτικού ηγέτη Μοχαμάντ Χοσσαΐν Ερσάντ.[4] Σε ένα σημείο είχε απαγορευτεί από τον Ερσάντ. Ξεκίνησε τη δημοσίευση μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1991.

Τοποθεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το εξωτερικό της έδρας της εφημερίδας

Βρίσκεται στο "HRC Media Bhaban" στη Βιομηχανική Περιοχή του Τετζγκαόν. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο κτίρια.

Στο Νότιο Κτίριο έχει τρεις ορόφους. Το ισόγειο στεγάζει το τμήμα εκτύπωσης το εμπορικό τμήμα, το τμήμα κυκλοφορίας και τη ρεσεψιόν. Ο πρώτος όροφος είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες. Το δωμάτιο Κλίντον είναι η αίθουσα στρογγυλής τραπέζης. Άνοιξε επίσημα από τον πρέσβη των ΗΠΑ Μπαγκλαντές Πατρίσια Μπουτένις. Το Δωμάτιο Μαχαθίρ είναι το μέρος που οργανώνονται τα εργαστήρια. Το στούντιο Μονρόε χρησιμοποιείται για την στημένη φωτογράφηση για την εφημερίδα και για εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Περιέχει επίσης την αίθουσα Χίτσκοκ, ένα κινηματογράφο 40 θέσεων. Στη συνέχεια, περιέχει τη Γκαλερί του Πικάσο και το Καφέ Τσε. Αυτό είναι το μέρος για το δημοφιλές άρθρο ψυχαγωγίας "10 λεπτά στο Καφέ Τσε". Ο δεύτερος όροφος είναι ο χώρος εργασίας για τους δημοσιογράφους. Τα τμήματα ειδήσεων, σύνταξης, πληροφορικής και φωτογραφίας στεγάζονται εδώ. Αυτός ο όροφος έχει 176 γραφεία για τους Δημοσιογράφους.

Το Βόρειο Κτίριο έχει δύο ορόφους. Η αποθήκη χαρτιού εκτύπωσης είναι στο ισόγειο. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επίσης στεγάζονται εκεί. Ο πρώτος όροφος έχει κοιτώντες με 44 κρεβάτια. Αυτή η εγκατάσταση εστίας είναι για τους μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που έχουν προσκληθεί από την εφημερίδα για μια σύντομη επίσκεψη στην Ντάκα για να λάβουν μια πρακτική ιδέα της εσωτερικής δομής μιας καθημερινής εφημερίδας. Η εφημερίδα προσφέρει δωρεάν σύντομα μαθήματα για τους φοιτητές επίσης. Αυτό το πάτωμα έχει επίσης τη καντίνα Μάο.

Άλλες πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Jaijaidin έχει εισάγει τον εορτασμό της Ημέρας της Αγάπης (ভালবাসা দিবস, Bhalobasha Dibôsh, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) στις 14 Φεβρουαρίου. Η Jaijaidin εισήγαγε επίσης ειδικά θέματα με άρθρα από τους αναγνώστες. Ειδικά περιοδικά γράφονται από αρκετά άτομα, και αυτά τα περιοδικά βοηθούν στη δημιουργία χιλιάδων ελεύθερων συγγραφέων στο Μπαγκλαντές. Η εφημερίδα είναι ο χώρος γραφής για τους περισσότερους μη κατοικώντες Μπαγκλαντεσιανούς. Δίπλα από την εισαγωγή της Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν η πρώτη εφημερίδα του Μπαγκλαντές που απέκτησε δική της ιστοσελίδα. Ως εβδομαδιαία εφημερίδα η Jaijaidin εισήγαγε για πρώτη φορά την ιδέα της Δημοσκόπησης του Αναγνώστη για να εκλέξει τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κατάλογος εφημερίδων στο Μπαγκλαντές

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Order on Shafik Rehman's bail plea Sunday». The Daily Star. 2016-07-14. http://www.thedailystar.net/country/order-shafik-rehmans-bail-plea-sunday-1253575. Ανακτήθηκε στις 2016-08-09. 
  2. «Rakib made CEC». The Daily Star. 2012-02-08. http://www.thedailystar.net/news-detail-221680. Ανακτήθηκε στις 2016-08-09. 
  3. «Newspapers and Periodicals - Banglapedia». en.banglapedia.org. Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2016. 
  4. «Ahmed, Syed Ishtiaq - Banglapedia». en.banglapedia.org. Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]