Nintendo GameCube

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από GameCube)
Nintendo GameCube

Το Nintendo GameCube είναι η κονσόλα έκτης γενιάς της Nintendo και κυκλοφόρησε μετά το Nintendo 64 και πριν το Wii, στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβρη του 2001[1] ενώ στην Ευρώπη τον Μάιο του 2002.[2] Είναι η πρώτη παιχνιδομηχανή της Nintendo που δεν χρησιμοποιεί σαν αποθηκευτικό μέσο για τα παιχνίδια της κασέτες, αλλά mini-DVD το οποίο πάλι ερχόταν σε αντίθεση με τους κύριους ανταγωνιστές της στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών Sony και Microsoft που χρησιμοποιούσαν DVD. Το Gamecube πούλησε παγκοσμίως περί τα 21.740.000 κομμάτια.[3][4] Ο επεξεργαστής του GameCube τρέχει στα 486 MHz. Δημοφιλή παιχνίδια περιλαμβάνουν τα Metroid Prime, Metroid Prime 2: Echoes, Super Smash Bros Melee, Mario Kart: Double Dash‼, Super Mario Sunshine, The Legend of Zelda: The Wind Waker, The Legend of Zelda: Four Swords Adventures και άλλα.

Επιπλέον, το GameCube εισήγαγε μια ποικιλία από επιλογές συνδεσιμότητας για κονσόλες Nintendo, και είναι η πρώτη κονσόλα της Nintendo έξω από την Ιαπωνία που υποστήριξε το online play επισήμως, μέσω του Nintendo GameCube Broadband Adapter και Modem Adapter (το οποίο πωλείται ξεχωριστά). Ωστόσο, η online υπηρεσία της είχε μόνο τέσσερα παιχνίδια που υποστηρίζονταν και δεν είχε προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό. Συγκριτικά, το Xbox Live, το PS2 Online και το SegaNet / Dreamarena ήταν πιο ενεργά στον online διαγωνισμό. Το GameCube διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να συνδεθεί με το Game Boy Advance για να υπάρξει πρόσβαση σε αποκλειστικές δυνατότητες ορισμένων παιχνιδιών ή να χρησιμοποιηθεί το φορητό σύστημα ως χειριστήριο για τον παίκτη του GameCube.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «GameCube launches in Japan». BBC News. 14 Σεπτεμβρίου 2001. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2013. 
  2. «GameCube gets midnight launch». BBC News. May 2, 2002. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/1963749.stm. Ανακτήθηκε στις July 8, 2013. 
  3. «Consolidated Sales Transition by Region» (PDF). Nintendo. Ιουνίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 4 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011. 
  4. «Nintendo GameCube». IGN. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]