Black Cats (Royal Navy)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι Black Cats το 2010

Οι Black Cats (Μαύρες Γάτες) είναι η ομάδα επιδείξεων ελικοπτέρων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού και ένα από τα τέσσερα επαγγελματικά ακροβατικά σμήνη ελικοπτέρων στον κόσμο, μαζί με τους Blue Eagles του Βρετανικού Στρατού, τους Scorpion της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας και τους Sarang της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η ομάδα χρησιμοποιεί δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Westland Lynx, τα οποία προέρχονται, όπως και τα πληρώματα, από την 702 Μοίρα Ναυτικής Αεροπορίας, με έδρα την αεροπορική βάση στο Γεοβίλτον του Σόμερσετ.

Η ομάδα συμμετέχει σε αεροπορικές επιδείξεις και δημόσια θεάματα τόσο στην Μεγάλη Βρετανία όσο και την Ευρώπη.

Οι Black Cats του Βρετανικού Ναυτικού

Οι "Black Cats" δημιουργήθηκε το 2001. Τις τρεις πρώτες περιόδους επιδείξεών τους χρησιμοποιούσαν το όνομα Lynx Pair, το όνομα "Black Cats" υιοθετήθηκε το 2004. Πρόγονοί τους αποτελούσαν οι The Sharks, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τέσσερα κόκκινα ελικόπτερα Aérospatiale Gazelle και οι οποίοι διαλύθηκαν το 1992.

Η ομάδα κέρδισε το βραβείο Steadman Sword ως η καλύτερη Βρετανική συμμετοχή στο Royal International Air Tattoo το 2003, ενώ συμμετείχαν, ως "Les Chats Noirs", στους εορτασμούς του Γαλλικού Ναυτικού για τα 30 χρόνια υπηρεσίας του Westland Lynx.

Δείτε ακόμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Οι Blue Eagles του Βρετανικού Στρατού.
  • Οι Sarang της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Οι Scorpion της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορία

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]