Χριστουγεννιάτικη αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά εκτός της Γερμανίας βρίσκεται στην Πράγα Στο Advent , μερικές φορές ακόμη και τις μέρες μετά τα Χριστούγεννα , πραγματοποιείται χριστουγεννιάτικη αγορά σε πολλά μέρη . Ανάλογα με την τοπική παράδοση μιας τέτοιας αγοράς είναι επίσης Χριστουγεννιάτικη αγορά και η Χριστουγεννιάτικη αγορά ή Χριστουγεννιάτικη αγορά (ή Χριστουγεννιάτικη αγορά , Christkindlmarkt , Christkindchesmarkt ). Υπάρχουν επίσης περιφερειακές προσθήκες σε ονόματα ή πλήρη ονόματα, για παράδειγμα το Dresden Striezelmarkt ή το Neubrandenburger Weberglockenmarkt .

Ο αριθμός των χριστουγεννιάτικων αγορών είναι αόριστος. Μόνο στη Γερμανία, οι αριθμοί κυμαίνονται μεταξύ 1500 και 3000, [1] και η διάρκεια κυμαίνεται από μία ημέρα έως αρκετές εβδομάδες. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές πωλούν ειδικά προϊόντα, όπως χειροτεχνίες για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και τρόφιμα. Πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές προσφέρουν επίσης στους επισκέπτες βόλτες , μουσική και παραστάσεις όπως παιχνίδια γέννησης .

Η παράδοση των Χριστουγέννων στη γερμανόφωνη περιοχή είναι γνωστή παγκοσμίως, και υπάρχουν χριστουγεννιάτικες αγορές με βάση αυτό το μοντέλο σε πολλές χώρες.