Χρήστης:Nataly8/Αμμοδοχείο/προετοιμασία άρθρων/Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ (αγγ. Avatar: The Legend of Aang)
Αβατάρ: Ο τελευταίος μάγος αέρα (αγγ. Avatar: The Last Airbender)
ΣκηνοθεσίαΜάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο
Μπράιν Κονιέτζκο
Άαρον Έχασζ
Τιμ Χέντρικ
ΠαραγωγήΜάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο
Μπράιν Κονιέτζκο
ΠρωταγωνιστέςΖακ Τάιλερ Έισεν (Άανγκ)
Μέι Ούϊτμεν (Κατάρα)
Ντζέκ ΝτεΣένα (Σόκκα)
Ντζέσσι Φλάουερ (Τοφ)
Ντάντε Μπάσκο (Ζούκο)
ΜουσικήΤζέρεμι Ζούκερμαν
ΓλώσσαΑγγλικά


Το Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ (αγγ «Avatar: The Legend of Aang») επίσης γνωστό ως Αβατάρ: Ο τελευταίος μάγος αέρα (αγγ. «Avatar: The Last Airbender») είναι αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων. Η πρώτη προβολή των 3 κύκλων αυτής της τηλεοπτικής σειράς έγινε στα τηλεοπτικά κανάλια Nickelodeon και Nicktoons Network. Δημιουργοί και σκηνοθέτες της σειράς είναι ο Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο (αγγ. Michael Dante DiMartino) και ο Μπράιν Κονίετζκο (αγγ. Bryan Konietzko), ο οποίος συνεργάστηκε και με το Άαρον Έχασζ (αγγ. Aaron Ehasz). Οι πράξεις της σειράς διεξάγωνται στο κόσμο των πολεμικών τεχνών και του ελέγχου των 4 στοιχειών της φύσης, μέρος του ασιατικού πολιτισμού[1]. Επίσης υπάρχουν στοιχεία του ανατολικοασιάτικου, του νοτιασιατικού και του δυτικού πολιτισμού, κάτι που το κατατάσσει στη κατηγορία των παραδοσιακών κινουμένων σχεδίων της Αμερικής.

Η ιστορία μιλά για τις περιπέτειες του Άανγκ (κύριος πρωταγωνιστής) και των φίλων του. Ο Άανγκ πρέπει να σώσει το κόσμο, και για αυτό πρέπει να νικήσει το Λόρδο της Φωτιάς και με αυτό το τρόπο να σταματήσει ένα φρικτό πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε 100 χρόνια[2] πριν από τη Φυλή της Φωτιάς. Η πρεμέρια του πρώτου επεισόδειου της σειράς έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2005[3], ενώ στις 19 Ιουλίου 2008, η σειρά τελείωσε με ένα διώρο φιλμ (58ο-61ο επεισόδιο)[4]. Σήμερα η σειρά πουλιέται ως DVD, στα ηλεκτρονικά καταστήματα iTunes Store και Xbox Live Marketplace, καθώς και στην ιστοσελίδα του Nickelodeon[5]. Η σειρά είχε την ίδια επιτυχία, τόσο στους θεατές, τόσο και στους κριτικούς[6], αφού το παρακολούθησαν 5,6 εκατομμύριοι τηλεθεατές και έλαβε καλή θέση στη βαθμολογία του Nicktoons[2][7]. Το Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ προτάθηκε και έλαβε τα βραβεία Annual Annie Awards, Genesis Awards, καθώς επείσης και το κύριο βραβείο Emmy. Η επιτυχία του πρώτου κύκλου ώθησε τη Nickelodeon να αρχίσει τη δημιουργία του δεύτερου[8] και του τρίτου κύκλου[9]. Τον Ιούλιο του 2010, είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της ταινίας The Last Airbender, η οποία είναι βασισμένη σε αυτή τη σειρά. Στη διαφημιστική καμπάνια της ταινίας συμπεριλαμβάνονται τα πάρακατω παιχνίδια:

Μάικ Τάντε ΝτιΜάρτινο, ένας από τους δημιουργούς του Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ

Οι κύκλοι της σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλίο Κεφάλαια Στη τηλεόραση Ως DVD
Αρχή/Πρεμιέρα Τέλος Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4
1 Νερό 20 Φεβρουαρίου 21, 2005 Δεκεμβρίου 2, 2005 Σεπτεμβρίου 19, 2006 Ιανουαρίου 26, 2009 Ιουνίου 04, 2009[17]
2 Γη[18] 20 Μαρτίου 17, 2006 Δεκεμβρίου 1, 2006 Σεπτεμβρίου 11, 2007 Ιουλίου 20, 2009[19] Σεπτεμβρίου 09, 2010[20]
3 Φωτιά 21 Σεπτεμβρίου 21, 2007 Ιουλίου 19, 2008 Σεπτεμβρίου 16, 2008 Φεβρουαρίου 1, 2010 TBA

Βιβλίο 1 - Νερό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νούμερο επεισοδίου[21] Όνομα και περιγραφή Πρεμιέρα Κώδικας
1 Το αγόρι από το παγετώνα (The Boy in the Iceberg)[22] 21 Φεβρουαρίου 2005 101
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Μιλά για τη Κατάρα και το Σόκκα, μέλη της νότιας φυλής του Νερού, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ψαρέματος, ανακαλύπτουν ένα τεράστιο παγετώνα και μέσα σε αυτό βρίσκουν το Άανγκ, το τελευταίο μάγο αέρα.
2 Η επιστροφή του Αβατάρ(The Avatar Returns)[23] 21 Φεβρουαρίου 2005 102
Στο δεύτερο επεισόδιο ο Άανγκ μαθαίνει για το πόλεμο, ο οποίος άρχισε αμέσως μετά την εξαφάνιση του. Επίσης για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το Ζούκο, εξορισμένο πρίγκιπα της Φυλής της Φωτιάς, ο οποίος πρέπει να αιχμαλωτίσει τον Αβατάρ (Άανγκ) για να ξανακερδίσει το θρόνο, που δικαιωματικά του ανήκει. Ο Άανγκ γίνεται όμηρος του Ζούκο, αλλά χρησιμοποιεί τη μαγεία του αέρα και μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ και με αυτό το τρόπο καταφέρνει να απελευθερωθεί.
3 Νότιος Ναός του Αέρα (The Southern Air Temple)[24] 25 Φεβρουαρίου 2005 103
Από αυτό το επεισόδιο αρχίζει το μεγάλο ταξίδι για το Βόρειο Πόλο. Και το πρώτο μέρος που θα συναντήσουν είναι ο μητρικός, για το Άανγκ, Νότιος Ναός Αέρα, όπου ο Άανγκ μαθαίνει τι έγινε όσο έλειπε (ο λαός του καταστράφηκε) και μαθαίνει πολλά πράγματα για το πεπρωμένο του. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο μοναμαχεί με το στρατηγό Τζάο, και καταφέρνει να το νικήσει.
4 Οι πολεμιστές της Κιόσι (The Warriors of Kyoshi)[25] 4 Μαρτίου 2005 104
Ο Άανγκ, ο Σόκκα και η Κατάρα βρίσκονται στο νησί Κιόσι (προς τιμή της Αβατάρ Κιόσι). Στην αρχή αιχμαλωτίζονται από κάποιες γυναίκες, αλλά αργότερα τους συναντούν σαν ήρωες. Για πρώτη φορά εμφανίζεται η Σουγιούκι. Μαθαίνει στο Σόκκα τα μυστικά των Πολεμιστών της Κιόσι. Ο Ζούκο μαθαίνει πού βρίσκεται ο Άανγκ, και αυτό σημαίνει ότι οι 2 αντιπάλοι θα ξανασυντηθούν. Ο Ζούκο καίει το χωριό αλλά ο Άανγκ καταφέρνει να σβήσει τη φωτία και φεύγει.
5 Ο Βασιλιάς της Ομάσου (The King of Omashu)[26] 18 Μαρτίου 2005 105
Σε αυτό το επεισόδιο γνωρίζουμε το βασιλιά της Ομάσου, Μπούμι. Είναι παλιός φίλος του Άανγκ, αλλά τον αναγκάζει να περάσει από 3 δοκιμασίες. Όταν ο Άανγκ πέρασε τις δοκιμασίες το ρώτησε ποιό είναι το όνομα του. Ο Άανγκ στην αρχή θυμώνει, αλλά στο τέλος ξανασκέφτεται τις δοκιμασίες και τελικά αναγνωρίζει το φίλο του, Μπούμι.
6 Αιχμάλωτοι (Imprisoned)[27] 25 Μαρτίου 2005 106
Το επεισόδιο μιλά για ένα χωριό του Βασίλειου της Γης, το οποίο κατέλαβαν οι στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς. Εκεί απαγορεύεται η μαγεία της γης. Και όλοι οι μάγοι γης βρίσκονται στη φυλακή, σε ένα μεταλλικό καράβι όπου δεν μπορύν να χρησιμοποιήσουν τη μαγεία τους. Ο Άανγκ, και ειδικά η Κατάρα, καταφέρνουν να ξεσηκώσουν τους αιχμαλώτους. Αυτοί επαναστατούν και χάρη στην ευφυϊα του Σόκκα, καταφέρνουν να αποδράσουν. Προς κακή τύχη του Άανγκ, η Κατάρα χάνει το κολιέ της, το οποίο θα βρει ο Ζούκο.
7 Ο Κόσμος των Πνευμάτων: Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Μέρος 1 (The Spirit World: Winter Solstice, Part 1)[28] 8 Απριλίου 2005 107
Ο Άανγκ μαζί με τους φίλους του βρίσκεται σε ένα χωριό, το οποίο κινδυνέυει από το θυμωμένο πνεύμα του δάσους Χέι Μπάι. Προστατεύοντας το χωριό, ο Άανγκ για πρώτη φορά θα μπει στο Κόσμο των Πνευμάτων, όπου θα συναντήσει το πνεύμα του δράκου του Αβατάρ Ρόκου, και επίσης μαθαίνει πώς μπορεί να συναντήσει το Ρόκου. Την ίδια ώρα ο Ζούκο σώζει το θείο του Άιρο από τους μάγους της γης, οι οποίοι τον αιμχαλώτισαν καθώς κοιμόταν.
8 Αβατάρ Ρόκου: Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Μέρος 2 (Αvatar Roku: Winter Solstice, Part 2)[29] 15 Απριλίου 2005 108
Ο Άανγκ, η Κατάρα και ο Σόκκα αρχίζουν το επικύνδινο ταξίδι για το Ναό του Αβατάρ Ρόκου. Εκεί ο Άανγκ μαθαίνει νέα πράγματα για την αποστολή του και για το πεπρωμένο του. Για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε πώς οι προηγούμενες ζωές του Αβατάρ επιδρούν στον Άανγκ. Ο Άανγκ μαζί με το Ρόκου μπαίνουν στη Κατάσταση του Αβατάρ και έτσι καταφέρνει να ξεφύγει από το Ναό. Το νησί καταστρέφεται.
9 Περγαμηνή της μαγείας του νερού (The Waterbending Scroll)[30] 29 Απριλίου 2005 109
Η Κατάρα κλέβει από ένα «καλό έμπορο» (στη πραγματικότητα - πειρατή) μια περγαμηνή με κινήσεις της μαγίας του νερού, χάρη στις οποίες εκείνη και ο Άανγκ πρέπει να μάθουν τη μαγεία του νερού. Αυτό οδηγεί σε μάχη με τους πειρατές και σε νέα συνάντηση με το Ζούκο. Οι πειρατές και οι στρατιώτες του Ζούκο μάχονται άγρια μεταξύ τους και ο Άανγκ και οι φίλοι του ξεφεύγουν.
10 Ντζέτ (Jet)[31] 6 Μαΐου 2005 110
Ο Άανγκ και οι φίλοι του πέφτουν σε μάγους φωτιάς, αλλά τη κρίσιμη στιγμή τους σώζουν ο Ντζέτ και η παρέα του, οι οποίοι είναι αντάρτες. Ο Ντζέτ έγινε αντάρτης για να εκδικηθεί το θάνατο των γονιών του από τους μάγους της φωτιάς. Ο Ντζέτ εκδικείται όποιο κάτοικο της Φυλής της Φωτιάς βρίσκει μπροστά του, είτε στρατιώτη είτε αόπλο. Τώρα θέλει να καταστρέψει ένα χωριό και για αυτό εκμεταλλεύεται τον Άανγκ και τη Κατάρα. Ο Σόκκα καταλαμβαίνει πώς κάτι δεν πάει καλά, και προσπαθεί να πείσει τον Άανγκ και την αδερφή του ότι πρέπει να φύγουν, αλλά εκείνοι δε συμφωνούν. Ο Ντζέτ προσπαθεί να τον φυλακίσει, αλλά ο Σόκκα ξεφεύγει και προειδοποεί τους χωριάτες για το τι τους περιμένει. Εκείνοι τον πιστεύουν και φεύγουν. Την ίδια ώρα, ο Ντζέτ ανυποψίαστος για το τι έγινε καταστρέφει το χωριό και κυνηγά τον Άανγκ. Χάρη στη Κατάρα, ο Άανγκ καταφέρνει να νικήσει το Ντζέτ και την ίδια ώρα εμφανίζεται ο Σόκκα, ο οποίος τους εξηγά τι έγινε.
11 Μεγάλο Κανιόν (The Great Divide)[32] 20 Μαΐου 2005 111
Ο Άανγκ και οι συντρόφοι του πρέπει να περάσουν ένα τεράστιο κανιόν. Αυτό πρέπει να το κάνουν με 2 φυλές, οι οποίες έχουν εχθρικές σχέσεις μεταξύ τους, οι οποίες άρχισαν πολλά χρόνια πριν λόγω μιας θρησκευτικής διαμάχης. Ο Άανγκ καταφέρνει να τους ενώσει για να μπορούν να βγουν από το κανιόν, αφού πρώτα τους πει ψέματα.
12 Καταιγίδα (The Storm)[33] 3 Ιουνίου 2005 112
Ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια του πρώτου κύκλου. Κατά τη διάρκεια καταιγίδας, ο Άανγκ θυμάται τη ζωή του πριν να εξαφανιστεί. Λέει πώς εξαφανίστηκε επειδή έμαθε ότι είναι ο Αβατάρ, ο κυρίαρχος των 4 στοιχειών της φύσης. Την ίδια ώρα, ο Άιρο (θείος του Ζούκο) λέει στην ομάδα του το λόγο που ο Ζούκο έχει ένα μεγάλο σημάδι (από φωτιά που του έπεσε στο μάτι). Ο Ζούκο, όταν ήταν 13 χρονών, συμμετείχε σε πολεμικό συνέδριο. Ήταν αντίθετος με την άποψη ενός στρατηγού και ο πατέρας του, Οζάι, θύμωσε επειδή ο Ζούκο δεν είχε το δικαίωμα ούτε καν να συμμετέχει στο συνέδριο. Τον προκαλεί να αντιμετώπισει ένα από αυτούς στο Όγκνι Κάι (μονομαχίες μάγων φωτιάς). Ο Ζούκο δέχεται, χωρίς να ξέρει ότι αντίπαλος θα είναι ο ίδιος ο πατέρας του. Όταν το μαθαίνει ζητά συγχώρεση, αλλά ο πατέρας του του καίει το αριστερό του μάτι και τον εξορίζει.
13 Μπλε Μάσκα (αλλίως Μπλε Πνεύμα)(The Blue Spirit)[34] 17 Ιουνίου 2005 113
Ο Σόκκα και η Κατάρα αρρωσταίνουν. Ο Άανγκ φεύγει για να βρει το φάρμακο, αλλά τον αιχμαλωτεί ο στρατηγός Τζάο (Φυλή της Φωτιάς). Ξεφεύγει χάρη στη βοήθεια του Μπλέ Πνεύματος, αλλά στο τέλος, όταν φεύγουν από το στρατόπεδο, ένα βέλος χτυπά στο πρόσωπο το σωτήρα του Άανγκ. Ο Άανγκ του έβγαλε τη μάσκα και έμεινε έκπληκτος όταν είδες πώς ο σωτήρας του ήταν ο Ζούκο. Στην αρχή σκέφτεται να τον αφήσει εκεί, αλλά στο τέλος τον σώζει.
14 Μάντισσα (The Fortuneteller)[35] 23 Σεπτεμβρίου 2005 114
Ο Άανγκ, ο Σόκκα και η Κατάρα βρίσκονται σε ένα χωριό, όπου ζει μια μάντισσα. Ο Άανγκ και η Κατάρα πιστεύουν τα πάντα που τους λέει για το μέλλον τους, αλλά ο Σόκκα δεν τη πιστεύει και προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια. Όταν η μάντισσα ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει σεισμός κατά τη διάρκεια του θερισμού, την ίδια ώρα ο Άανγκ και ο Σόκκα βρίσκονται στο ηφαίστειο εκεί κοντά, επειδή ο Άανγκ ήθελα να κόψει ένα λουλούδι για τη Κατάρα, την οποία ερωτεύτηκε, αλλά βλέπει πώς ετοιμάζεται σεισμός. Γυρίζουν στο χωριό, το λένε σε όλους, αλλά και πάλι κανείς δεν τους πιστεύει. Για αυτό το λόγο, κλέβουν το βιβλίο της μάντισσας, το οποίο περιέχει σχήματα σύννεφων με τη σημασία του καθενός. Ο Άανγκ και η Κατάρα, πάνω στον Άππα, ζώο του Άανγκ, σχηματίζουν στην αρχή νεκροκεφαλή και μετά ένα παράξενο σχήμα. Ο Σόκκα το δείχνει στη μάντισσα, η οποία λέει πώς σεισμός θα γίνει. Οι κάτοικοι προετοιμάζονται και χάρη στο σχέδιο του Σόκκα και τη δύναμη του Άανγκ, το χωριό παραμένει αβλαβές.
15 Ο Μπάτο από τη Φυλή του Νερού (Bato of the Water Tribe)[36] 7 Οκτωβρίου 2005 115
Ο Άαγνκ, η Κατάρα και ο Σόκκα βρίσκουν το Μπάτο, φίλο του πατέρα του Σόκκα και της Κατάρας. Ο Άανγκ λαμβάνει ένα γράμμα, το οποίο προρίζεται στο Σόκκα και στη Κατάρα από το πατέρα τους, αλλά το κρύβει γιατί φοβάται ότι οι φίλοι του θα τον εγκαταλείψουν. Τελικά, οι φίλοι του το μαθαίνουν, μετά από μια δοκιμασία που περνά ο Σόκκα για να δείξει το ταλέντο του στην ηγεσία (παράδοση της Φυλής του Νερού). Ο Σόκκα θυμώνει μαζί του και μαζί με τη Κατάρα φεύγει, όμως πέφτει πάνω στο Ζούκο και τη Τζούν, η οποία με το ζώο της, το οποίο έχει την ικανότητα να βρίσκει ανθρώπους από τη μυρωδία ενός υλικού. Αλλά, ο Άανγκ το μαθαίνει και σώζει τους φίλους του. Ο Σόκκα χαλαρώνει και δέχεται να συνεχίσει μαζί με τη Κατάρα το ταξίδι με τον Άανγκ.
16 Προδότης (The Deserter)[37] 21 Οκτωβρίου 2005 116
Οι ήρωες της ιστορίας βρίσκονται σε ένα χωριός της Φυλής της Φωτίας, όπου διεξάγεται γιορτή. Εκεί μαθαίνουν ότι οι στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς ψάχνουν τον Άανγκ για να τον παραδώσουν στον Οζάι. Προς κακή τους τύχη, τους αναγνωρίζουν, επειδή ο Άανγκ χρησιμοποιά τη μαγεία του άερα. Τους σώζει όμως ένας αντάρτης που ζει εκεί κοντά. Οδηγεί τον Άανγκ στο πρώην στρατηγός της Φυλής της Φωτιάς και πρώην δάσκαλο του Τζάο, Τζόν-Τζόνγκ. Εκεί ο Άανγκ μεταμορφώνεται σε Ρόκου και πείθει το Τζον-Τζόνγκ να του μάθει τη μαγεία της Φωτιάς, αν και στην αρχή διαφωνούσε λόγω του ότι ο Άανγκ έπρεπε πρώτα να μάθει τις μαγείες της γης και του νερού. Κατα λάθος, καεί τη Κατάρα, αλλά την ίδια στιγμή φτάνει ο Τζάο, ο οποίος προσπαθεί να πιάσει τον Άανγκ. Ο Άανγκ θυμάται αυτά που του είπε ο δάσκαλος του για το Τζάο και έτσι καταφέρνει να το νικήσει.
17 Βόρειος Ναός του Αέρα (The Northern Air Temple)[38] 4 Νοεμβρίου 2005 117
Ο Άανγκ, ο Σόκκα και η Κατάρα ανακαλύπτουν το Βόρειο Ναό του Αέρα, το οποίο είναι γεμάτο με ανθρώπους τους οποίους κυβερνά ένας επιστήμονας. Αυτός ο επιστήμονας άλλαξε τόσο πολύ το ναό, που στην αρχή ο Άανγκ θύμωσε μαζί του. Ο επιστήμονας πρέπει να φτιάχνει νέα όπλα για το στρατό της Φυλής της Φωτιάς, αλλά όταν συναντά το πρωθυπουργό της Φυλής της Φωτιάς, ο Άανγκ αρνείται να παραδώσει το ναό και έτσι αρχίζει μια τρομερή μάχη. Τη κατάσταση σώζει η ευφυϊα του Σόκκα. Στο τέλος, οι πολιορκημένοι καταφέρνουν να νικήσουν, αλλά οι μάγοι φωτιάς βρίσκουν ένα αερόστατο (όπλο των αντιπάλων τους) και το μεταφέρνουν στη χώρα τους.
18 Ο δάσκαλος της μαγείας του νερού (The Waterbending Master)[39] 18 Νοεμβρίου 2005 118
Οι ήρωες της ιστορίας επιτέλους φτάνουν στο Βόρειο Πόλο, όπου θα μάθουν στον Άανγκ τη μαγεία του νερού, αλλά, λόγω των τοπικών παραδόσεων, αρνούνται να εκπαιδεύσουν τη Κατάρα. Εκείνη θυμώνει, αλλά ο Άανγκ της προτείνει να της δείχνει κάθε νύχτα τα νέα κόλπα που μαθαίνει. Προς κακή τους τύχη, αυτό το μαθαίνει ο δάσκαλος του, Πάκο. Ο Άανγκ ζητά συγγνώμη, αλλά η Κατάρα προκαλεί το Πάκο σε μονομαχία. Ο Πάκο θα τη νικήσει, αλλά μαθαίνει πώς η Κατάρα είναι η εγγονή της αρραβωναστικιάς του, Πρα-Πρα. Εξηγεί στη Κατάρα ότι το κολιέ που φορά το δημιούργησε αυτός για να ζητήσει σε γάμο τη γιαγιά της. Την ίδια ώρα, ο Σόκκα μαζί με τη πριγκίππισα Γιούι μαθαίνουν ότι ο νάυαρχος Τζάο σκοπεύει να αρχίσει επίθεση κατά της Βόρειας Φυλής του Νερού.
19 Η πολιορκία του Βορρά, Μέρος 1 (The Siege of the North, Part I)[40] 2 Δεκεμβρίου 2005 119
Η πολιορκία αρχίζει. Ο Ζούκο θέλει να αιχμαλωτίσει τον Άανγκ, την ώρα που αυτός θα ψάχνει την είσοδο για το Κόσμο των Πνευμάτων, για να βρει τα Πνευματα του Ωκεανού και του Φεγγαριού, πνεύματα-προστάτες της Φυλής του Νερού. Εκεί βρίσκει το Ρόκου, ο οποίος του λέει ότι υπάρχει ένα πνεύμα, το πνεύμα Κόου, το οποίο ξέρει απο κοντά τα πνεύματα που ψάχνει, όμως προειδοποιεί τον Άανγκ να είναι προσεχτικός μαζί του και να μην δείξει τα αισθήματα του, αλλίως το πνεύμα θα του κλέψει το πρόσωπο.
20 Η πολιορκία του Βορρά, Μέρος 2 (The Siege of the North, Part II)[41] 2 Δεκεμβρίου 2005 120
Το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς. Ο Άανγκ συναντά το Κόου και καταφέρνει να μην χάσει το πρόσωπο του. Γυρίζοντας στο κόσμο των θνητών, καταλαμβαίνει πώς έγινε αιχμάλωτος του Ζούκο, ο οποίος σε μια μονομαχία νίκησε τη Κατάρα. Ο Σόκκα, η Κατάρα, η Γιούι και ο Άππα ψάχνουν τον Άανγκ και τελικά τον βρίσκουν. Η Κατάρα ακινητοποιεί το Ζούκο, αλλά ο Άανγκ τους πείθει να τον πάρουν μαζί τους. Την ίδια ώρα ο Τζάο εξιστορεί στον Άιρο μια ανακάληψη που έκανε στο Βασίλειο της Γης, ότι δηλαδή τα πνεύματα του Ωκεανού και του Φεγγαριού έδωσαν την αθανασία τους για να γίνουν μέρος του κόσμου των θνητών. Μπαίνοντας μέσα στη πόλη, ο Τζάο βρίσκει μια όαση όπου βρίσκουνται τα 2 ψάρια, τα πνεύματα Ωκεανού και Φεγγαριού. Σκοτώνει το πνεύμα του Φεγγαριού. Την ίδια ώρα, η Γιούι εξιστορεί στον Άανγκ και στους φίλους του ότι χρωστά τη ζωή της στο πνεύμα του Φεγγαριού. Φτάνοντας στη λίμνη, ο Άανγκ και ο Άιρο προσπαθούν να πείσουν το Τζάο να ηρεμήσει και να μη σκοτώσει το πνεύμα, αλλά αυτός το έκανε. Αρχίζει χάος, και ο Άανγκ μπαίνοντας στη Κατάσταση του Αβατάρ εξουδετερώνει το στόλο της Φυλής της Φωτίας. Σε μια γέφυρα, ο Ζούκο και ο Τζάο μονομαχούν, αλλά στο τέλος ο Τζάο αιχμαλωτίζεται από το πνεύμα του Ωκεανού. Έτσι τελείωνει ο πρώτος κύκλος της σειράς.

Σε DVD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τόμος Δίσκοι Eπεισόδεια Πρεμιέρα
Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4
1 1 4 Ιανουαρίου 24, 2006[42] Φεβρουαρίου 19, 2007[43] Μαρτίου 15, 2007[44][45]
2 1 4 Μαρτίου 28, 2006[42] Ιουνίου 4, 2007[46] Ιουλίου 5, 2007[47]
3 1 4 Μαϊου 30, 2006[42] Σεπτεμβρίου 3, 2007[48] Mαρτίου 13, 2008[49]
4 1 4 Ιουλίου 18, 2006[42] Φεβρουαρίου 18, 2008[50] Ιουνίου 19, 2008[51]
5 1 4 Σεπτεμβρίου 19, 2006[42] Μαϊου 26, 2008[52] Mαρτίου 5, 2009[53][54]
Box set 6[55] 20[55] Σεπτεμβρίου 12, 2006[42] Ιανουαρίου 26, 2009[56] Ιουνίου 4, 2009[57][58]

Βιβλίο 2 - Γη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νούμερο επεισοδίου[59] Όνομα και περιγραφή Πρεμιέρα Κώδικας
1 Κατάσταση του Αβατάρ (The Avatar State)[60] 17 Μαρτίου 2006 201
Ο Άανγκ πρέπει να πάει στην Ομάσου, για να βρει ένα δάσκαλο της μαγείας της γης. Αλλά, ο Άανγκ καταλαμβαίνει πώς ο στρατηγός που το φιλοξενεί θέλει να μπει ο Άανγκ στη κατάσταση του Αβατάρ, για να το βοηθήσει να νικήσουν τους μάγους φωτιάς. Ο Άανγκ στην αρχή δέχεται, αλλά μετά σκέφτεται να αρνηθεί. Όταν ο Άανγκ ειδοποιεί το στρατηγό για την απόφαση του, εκείνος θυμώνει και αρχίζει να το κυνηγά για να τον αναγκάσει να μπει στη κατάσταση του Αβατάρ. Την ίδια ώρα, η Κατάρα ακούει τους ήχους που προκαλεί η μονομαχία και κατεβαίνει να δει τι γίνεται. Βρίσκει το Σόκκα, ο οποίος της λέει ότι ο στρατηγός τρελάθηκε. Ο Άανγκ ξεφεύγει ωστόσο ο στρατηγός αιχμαλωτίζει τη Κατάρα. Ο Άανγκ θυμώνει και με αυτό το τρόπο εισχωρεί στη κατάσταση του Αβατάρ και καταστρέφει τα πάντα και αναγκάζει το στρατηγό να απελευθερώσει τη Κατάρα. Την ίδια ώρα ο Άανγκ στη κατάσταση του Αβατάρ μαθαίνει πως αν τον σκοτώσουν στη Κατάσταση του Αβατάρ, τότε ο κύκλος του Αβατάρ θα σταματήσει να υπάρχει και ότι νέος Αβατάρ δε θα υπάρξει ποτέ. Την ίδια ώρα, η Αζούλα, αδερφή του Ζούκο, προσπαθεί να το πείσει να γυρίσει πίσω, αφού του λέει ψέματα ότι ο Οζάι μετάνιωσε για την εξορία του. Ο Ζούκο στην αρχή τη πιστεύει, μα όταν ο καπετάνιος του καραβιού της Αζούλα κατα λάθος ρωτά πώς θα μεταχειριστούν τους αιχμαλώτους, ο Ζούκο και ο Άιρο δέχονται επίθεση. Ο Άιρο τους ρίχνει όλους από το καράβι, και ο Ζούκο μοναμαχεί με την Αζούλα. Δεν καταφέρνει να νικήσει, αλλά τη κρίσιμη στιγμή ο Άιρο το βοηθά και ρίχνει την Αζούλα από το καράβι.
2 Η σπηλιά των δύο ερωτευμένων (The Cave of Two Lovers)[61] 24 Μαρτίου 2006 202
Οι ήρωες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ομάσου, συναντούν μια ομάδα μουσικών. Καθώς διασκεδάζουν βρίσκουν μια σπηλιά, αλλά την ίδια ώρα τους επιτείθονται στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς. Οι ήρωες μπαίνουν στη σπηλιά αλλά οι μάγοι φωτιάς μετά από μικρό βομβαρδισμό κλείνουν την είσοδο. Η σπηλιά είναι γεμάτοι με λαβύρινθους, τους οποίους δημιούργησαν 2 ερωτευμένοι για να μην μπορούν οι συγγενείς τους, οι οποίοι ήταν μέλη 2 εχθρικών φυλών. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο ένας από τους 2 πεθαίνει και αυτό οδηγεί στην ειρήνη. Προς τιμή αυτών των 2 ερωτευμένων δημιουργήθηκε η Ομάσου. Τελικά, οι ήρωες καταφέρνουν να βγουν από τη σπηλιά.
3 Η επιστροφή στην Ομάσου (Return to Omashu)[62] 7 Απριλίου 2006 203
Όταν ο Άανγκ και οι φίλοι του φτάνουν στην Ομάσου, ανακαλύπτουν πώς η Ομάσου παραδόθηκε στη Φυλή της Φωτιάς. Ο Άανγκ δεν ακούει τις συμβολές των φίλων του και προσπαθεί να βρεί το Μπούμι. Βρίσκει το ζώο του Μπούμι, Χλόπσι. Την ίδια ώρα, ο Σόκκα πείθει τους μαθητές του Μπούμι και στρατιώτες της Ομάσου να κάνουν τους άρρωστους. Έτσι καταφέρνουν να φύγουν. Προς κακή τους τύχη τους ακολουθεί ο γιος του νέου διοικητή, ο οποίος "κυνηγούσε" το Μόμο, το λεμούριο του Άανγκ. Ο νέος διοικητής της Ομάσου προτείνει στον Άανγκ να του γυρίσει το γιό του, και όταν το κάνει θα απελευθερώσει το Μπούμι. Στην Ομάσου φτάνει η Αζούλα, η οποία ψάχνει το Ζούκο και τον Άιρο, αλλά μόλις μαθαίνει πώς στην Ομάσου έρχεται ο Άανγκ ετοιμάζεται να τον αντιμετωπίσει. Ο Άανγκ όμως καταφέρνει να ξεφύγει και χάρη στη βοήθεια του Σόκκα γυρίζει στο νέο διοικητή της Ομάσου το γιό του.
4 Δάσος (The Swamp)[63] 14 Απριλίου 2006 204
Ένα φως οδηγεί τον Άανγκ και τη παρέα του σε ένα παράξενο δάσος. Ο Άππα και ο Μόμο χωρίζονται από τους υπόλοιπους και πέφτουν σε ψαράδες, οι οποίοι τους κυνηγούν και τους αιχμαλωτίζουν. Ο Άανγκ, ο Σόκκα και η Κατάρα με παράξενο τρόπο χωρίζονται και καθώς ο ένας ψάχνουν τον άλλο βλέπουν οράματα, στα οποία εμφανίζονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο Σόκκα βλέπει τη Γιούι, η Κατάρα τη μητέρα της, ενώ ο Άανγκ βλέπει ένα άγνωστο κορίτσι (το οποίο θα γίνει ο μελλοντικός του δάσκαλος στη μαγείας της γης). Όλα αυτά τα πνεύματα τους οδηγούν στο κέντρο του δάσους, αφού πρώτα αντιμετωπίζουν ένα όντο από χόρτα. Εκεί ο Άανγκ βρίσκει αυτούς που αιχμαλώτισαν τον Άππα και το Μόμο και εκείνοι του το γυρίζουν πίσω. Έτσι ο Άανγκ και οι φίλοι του συνεχίζουν το ταξίδι τους.
5 Ημέρα του Αβατάρ (Avatar Day)[64] 28 Απριλίου 2006 205
Ο Άανγκ βρίσκεται σε ένα χωριό, όπου μια από τις προηγούμενες του ζωές, η Κιόσι, είχε σκοτώσει τον ξακουστό ηγέτη του χωριού, το Τσιν το Μέγα. Ο Άανγκ φυλακίζεται μέχρι να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο και ο Άιρο πέφτουν σε μια ομάδα από στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς, οι οποίοι προσπαθούν να τους πιάσουν, αλλά στο τέλος καταφέρνουν να ξεφύγουν. Ο Σόκκα δέχεται να βοηθήσει τον Άανγκ να πείσει τους κατοίκους του χωριού ότι δεν διέπραξε κανένα έγκλημα, και έτσι μαζί με τη Κατάρα, ο Σόκκα αρχίζει να ψάχνει αποδείξεις για την αθωότητα του Άανγκ. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Άανγκ μπαίνει στη κατάσταση του Αβατάρ και μεταμορφώνεται σε Κιόσι, και διηγείται την ιστορία. Ο Τσίν ο Μέγας ήθελε να κατακτήσει το χωριό της και εκείνη για να το σώσει το σκότωσε. Στο τέλος ο Άανγκ θεωρείται ένοχος και είναι έτοιμοι να το βάλουν σε ένα καζάνι με ζεστό λάδι, αλλά εκείνη την ώρα επιτείθονται οι στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς. Ο Άανγκ και οι φίλοι του σώζουν το χωριό από τους εισβολές και έτσι από εχθροί έγιναν ήρωες του χωριού και οι εορταστικοί κανόνες της Ημέρας του Αβατάρ άλλαξαν.
6 Τυφλός ληστής (Blind bandit)[65] 5 Μαΐου 2006 206
Ο Άανγκ ψάχνει να βρει ένα δάσκαλο της μαγείας της γης. Ο Μπούμι το συμβούλευσε να ψάξει για δάσκαλο, ο οποίος όχι μόνο ξέρει να επιτείθεται, αλλά να ακούει τη γη και να περιμένει. Στην αρχή ο Άανγκ βρίσκεται σε μια σχολή μαγείας της γης, όπου μαθαίνει πώς γίνεται διαγωνισμός μάγων γης και αποφασίζει να παρακολουθήσει το διαγωνισμό μαζί με τους φίλους του. Εκεί βρίσκει ένα τυφλό κορίτσι, τη Τοφ, το οποίο καταφέρνει να νικήσει στο τελικό της διοργάνωσης. Ο διαιτητής ανακοινώνει πώς θα δώσει λεφτά σε όποιον καταφέρει να νικήσει τη Τοφ. Ο Άανγκ δέχεται γιατί θέλει να μιλήσει με τη Τοφ και να τη πείσει να γίνει δάσκαλος του. Ο Άανγκ χρησιμοποιά τη μαγεία του αέρα και κατά λάθος πετά τη Τοφ από την αρένα. Μετά πηγαίνει στο σπίτι της Τοφ, της ζητά συγγνώμη και τελικά την πείθει να έρθει μαζί του.
7 Μοναχικός Ζούκο (Zuko Alone)[66] 12 Μαΐου 2006 207
Ο κουρασμένος και πεινασμένος Ζούκο φτάνει σε ένα χωριό για να ξεκουραστεί και να φάει. Στην αρχή ένα αγόρι ρίχνει αυγά σε μια ομάδα στρατιωτιών του Βασιλείου της Γης. Εκείνοι όταν γυρίζουν να δούν ποιός το έκανε βλέπουν το Ζούκο και του παίρνουν το φαγητό. Προς καλή του τύχη, το αγόρι που πέταξε τα αυγά στους στρατιώτες τον παίρνει στο σπίτι όπου ζει μαζί με την οικογένεια του. Ο αδερφός του αγοριού βρίκσεται στο πόλεμο. Από εκεί παιρνούν οι στρατιώτες που πριν πήραν το φαγητό από το Ζούκο και λένε πώς ο αδερφός του αγοριού αιχμαλωτίστηκε και έγινε σκλάβος στη Φυλή της Φωτιάς. Ο Ζούκο ετοιμάζεται να φύγει, μα μαθαίνει πώς το αγόρι το πήραν αιχμάλωτο. Πηγαίνει και πάλι στο χωριό και μονομαχεί με τους στρατιώτες. Πέφτει κάτω από χτύπημα του αρχηγού και για μια στιγμή θυμάται τα λόγια της μητέρας του, την οποία θεωρεί νεκρή. Και θυμωμένος, χρησιμοποιά τη μαγεία της φωτιάς και λέει πώς είναι ο πρίγκιπας της Φυλής της Φωτιάς. Μετά από τη μονομαχία διώχνεται από το χωριό.
8 Το κυνήγι (The Chase)[67] 26 Μαΐου 2006 208
Η Αζούλα, μαζί με τη Μέι και Τάι Λι (δύο παιδικές της φίλες) χωρίς επιτυχία προσπαθούν να πιάσουν τον Άανγκ. Παρά τις προσπάθειες τους, ο Άανγκ και οι φίλοι του, παρά τη κούραση τους και την επιθυμία τους να κοιμηθούν, καταφέρνουν να ξεφύγουν. Μετά όμως η Τοφ τσακώνεται με τη Κατάρα και αυτό προκαλεί το θυμό του Άανγκ. Η Τοφ φεύγει, και τότε η Κατάρα και ο Άανγκ καταλαμβαίνουν πώς κάνουν λάθος και θέλουν να τη βρουν, αλλά ο Σόκκα τους λέει πώς αυτό είναι αδύνατο, αφού η Αζούλα τους κυνηγά και μάλιστα σε άρμα μάχης. Η Τοφ συναντά τον Άιρο, ο οποίος ψάχνει να βρει το Ζούκο. Ο Άιρο πείθει τη Τοφ (χωρίς να ξέρει ότι είναι φίλη του Άανγκ) να ψάξει τους φίλους της. Την ίδια ώρα ο Άανγκ σκοπεύει να αποσπάσει τη προσοχή της Αζούλα έτσι ώστε οι φίλοι του να μπορέσουν να βρουν τη Τοφ. Όμως η Αζούλα το κατάλαβε, και στέλνει τη Μέι και τη Τάι Λι να πιάσουν τους φίλους του Άανγκ, ενώ εκείνη θα ακολουθήσει τον Άανγκ. Ο Άανγκ κουρασμένος φτάνει σε ένα χωριό, ενώ λίγο αργότερα φτάνει και η Αζούλα. Την στιγμή που η Αζούλα είναι έτοιμη να επιτεθεί στον Άανγκ, εμφανίζεται ο Ζούκο και έτσι η μονομαχία γίνεται πιο δύσκολη. Η Αζούλα ακινητοποιεί το Ζούκο, αλλά τη κρίσιμη στιγμή εμφανίζονται η Κατάρα και ο Σόκκα, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη Μέι και τη Τάι Λι, καθώς και ο Άιρο με τη Τοφ. Περικυκλώνουν τη Αζούλα, αλλά εκείνη καταφέρνει να τραυματίσει τον Άιρο και για μια στιγμή να αποσπάσει τη προσοχή των άλλων και εξαφανίζεται. Η Κατάρα θέλει να βοηθήσει το Ζούκο αλλά εκείνος αρνείται και διώχνει τους πάντες μακριά.
9 Βρόμικη δουλειά (Bitter Work)[68] 2 Ιουνίου 2006 209
Η Τοφ αρχίζει να μαθαίνει στο Άανγκ τη μαγείας της γης. Ο Άανγκ στην αρχή δεν τα καταφέρνει, επείδη η γη είναι αντίθετο στοιχείο του αέρα. Την ίδια ώρα ο Σόκκα εξαφανίζεται. Πήγε στο δάσος για να βρει φαγητό. Είναι έτοιμος να πέσει σε ένα μικρό ελάφι, αλλά καθώς πέφτει ανοίγει η γη, το ζωό φεύγει λίγο μακριά και ο Σόκκα στριμώχνεται. Το ελάφι προσπαθεί να το βγάλει από εκεί, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Άανγκ αρχίζει να τα καταφέρνει με τη μαγεία της γης, αλλά η Κατάρα ειδοποιεί τους πάντες πώς ο Σόκκα πήγε στο δάσος και δε ξαναγύρισε. Ο Άανγκ βρίσκει το Σόκκα, αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζεται η μητέρα του ελαφιού και ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Σόκκα. Ο Άανγκ με ένα παραδοσιακό χορό του Λαού του Αέρα καταφέρνει να της αποσπάσει για λίγο τη προσοχή και καταφέρνει να τη νικήσει. Ούτε ο Άανγκ, ούτε ο Σόκκα ξέρουν πώς του παρακολουθεί η Τοφ, η οποία κάθεται σε μια πέτρα. Ο Άανγκ θυμώνει που εκείνη δεν τους βοήθησε, αλλά η Τοφ είναι έτοιμη να σπάσει ένα εργαλείο του Άανγκ. Ο Άανγκ θυμώνει και τότε η Τοφ του λέει πώς έμαθε τη κύρια φιλοσοφία της μαγείας της γης (Αν θέλεις να νικήσεις τη πέτρα, πρέπει να είσαι ο ίδιος σαν πέτρα). Την ίδια ώρα, ο Άιρο συνέρχεται και αρχίζει να προετοιμάζει το Ζούκο για μια μονομαχία με την Αζούλα. Προσπαθεί να του μάθει τη τεχνική του κεραυνού (αλλιώς γαλανής φωτιάς), αλλά ο Ζούκο δεν καταφέρνει να δημιουργήσει κεραυνό. Τότε, ο Άιρο του μαθαίνει πώς να απεκρούει κεραυνούς. Ο Ζούκο το μαθαίνει, αλλά ζητά από το θείο του να του ρίξει ένα κεραυνό. Εκείνος αρνείται να το κάνει φοβούμενος ότι ο Ζούκο μπορεί να πεθάνει. Ο Ζούκο θυμώνει και πάει στο λόφο, για να περιμένει ένα κεραυνό.
10 Βιβλιοθήκη (The Library)[69] 14 Ιουλίου 2006 210
Ο Άανγκ και οι φίλοι του φτάνουν σε μια όαση και βρίσκουν ένα καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπά-Σιν-Κσέ, το Ζέι και μαθαίνουν για τη βιβλιοθήκη Βαν Σι Τόνγκ και αποφασίζουν να την επισκεπτούν. Ο Σόκκα ανακαλύπτει την ημερομηνία της επόμενης έκλειψης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μάγοι φωτιάς θα μείνουν χωρίς τη δύναμη τους για λίγη ώρα. Ο ιδιοκτήτης της βιβλιοθήκης, η κουκουβάγια-πνέυμα Βαν Σι Τόνγκ, θυμώνει όταν μαθαίνει πώς χάρη στη πληροφορία που έλαβαν στη βιβλιόθηκη του θα καταστραφεί ένας λαός και θα συνεχιστεί ο πόλεμος, για αυτό και προσπαθεί να τους φυλακίσει μέσα στη βιβλιοθήκη. Ο Άανγκ και η παρέα τους όμως καταφέρνουν να βγούν έξω από τη βιβλιοθήκη, αλλά τους περιμένει μια δυσάρεστη είδηση. Κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής κλέβουν τον Άππα, ζώο-προστάτη του Άανγκ. Παρά τις προσπάθειες της, η Τοφ λόγω του ότι δεν μπορούσαν τα πόδια (είναι τυφλή, και βλέπει διαμέσου των ποδιών της) να δουν τις θέσεις των αντιπάλων.
11 Έρημος (The Desert)[70] 14 Ιουλίου 2006 211
Χωρίς τον Άππα, οι ήρωες της ιστορίας πρέπει να διαπεράσουν την έρημο, κάτι που μοιάζει στους ήρωες αδύνατο. Ο Άανκ συνέχεια θυμάται τον Άππα. Ο Σόκκα και ο Μόμο δοκιμάζουν το χυμό ενός κάκτου και χάνουν τα λογικά τους. Παιρνούν από μια σπηλιά με τεράστεις μέλισσες, οι οποίες πιάνουν αιχμάλωτο το Μόμο. Ο Άανγκ αποφασισμένος να μην παραδώσει το Μόμο, κυνηγκά τη μέλισσα και τη σκοτώνει. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο και ο Άιρο βρίσκονται σε ένα χωριό όπου βρίσκονται οι δάσκαλοι της Τοφ, οι οποίοι θέλουν να τη βρουν για να τη γυρίσουν στο πατέρα της, ο οποίος του πλήρωσε με χρυσό. Εκεί γίνεται γνωστό πώς ο Ζούκο και ο θείος του καταζητούνται και για αυτό ζητούν τη βοήθεια του Λευκού Λόττου, μιας αρχαίας μυστικής οργάνωσης.
12 Το φιδίσιο πέρασμα (The Serpent's Pass)[71] 15 Σεπτεμβρίου 2006 212
Ο Άανγκ βρίσκεται σε ένα βουνό με τους φίλους του. Ο Σόκκα προσπαθεί να βρεί ακίνδυνο δρόμο για να φτάσουν στη Μπά-Σιν-Κσέ. Αποφασίζει να περάσει από το λεγόμενο "φιδίσιο πέρασμα". Την ίδια ώρα εμφανίζοναι στο δρόμο τους μια οικογένεια, και όταν τους λένε ότι θα περάσουνε από το φιδίσιο πέρασμα, εκείνοι τρομάζουν και τους πείθουν πώς αυτό μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας. Προτείνουν να περάσουν από ένα μυστικό λιμάνι, για το οποίο οι μάγοι φωτιάς δεν ξέρουν τίποτα. Με δυσκολία αγοράζουν εισητήρια (τα καταφέρνουν χάρη στη Τοφ), αλλά αναγκάζονται να τα γυρίσουν. Εκεί βρίσκουν τη Σουγιούκι, η οποία τους ακολουθεί. Καταφέρνουν να περάσουν το φιδίσιο πέρασμα, αλλά μόλις φτάνουν στην απέναντι πλευρά, η Σουγιούκι αποφασίζει να φύγει. Ο Άανγκ ετοιμάζεται να πετάξει στη Μπά-Σιν-Κσέ για να ψάξει για τον Άππα. Καθώς φτάνει στο τείχος, ανακαλύπτει πώς η Φυλή της Φωτιάς ετοιμάζει μια επίθεση.
13 Πολιορκία (The Drill)[72] 15 Σεπτεμβρίου 2006 213
O Άανγκ ανακαλύπτει μια πολιορκιτική μηχανή της Φυλής της Φωτιάς, με την οποία η Αζούλα και ο πρωθυπουργός της Φυλής της Φωτιάς ετοιμάζονται να καταστρέψουν τα τεράστια τείχη της Μπά-Σιν-Κσέ. Γυρίζει στο λόφο, όπου βρίσκει τους φίλους του και τους ανακοινώνει ότι η Φυλή της Φωτιάς ετοιμάζεται να πολιορκήσει τη Μπά-Σιν-Κσέ. Επιστρέφουν στη πόλη, αν και αρχικά ο αρχηγός του στρατού αρνείται να δεχτεί τη βοήθεια τους, αναγκάζεται να το κάνει. Η Τοφ συγκρατεί τη πολιορκιτική μηχανή, ενώ ο Άανγκ, η Κατάρα και ο Σόκκα εισχωρούν μέσα στη μηχανή και καταφέρνουν να τη διαλύσουν. Η πολιορκία σταματά, αλλά η πολιορκιτική μηχανή έχει ήδη καταστρέψει ένα μέρος του τείχους.
14 Η πόλη των τοίχων και των μυστικών (City of Walls and Secrets)[73] 22 Σεπτεμβρίου 2006 214
Ο Άανγκ και οι φίλοι του μπαίνουν στη πόλη και θέλουν να μιλήσουν στο βασιλιά της πόλης, αλλά στη πόλη κανείς δεν ξέρει για το πόλεμο λόγω του ότι ο πρωθυπουργός της πόλης και σύμβουλος του βασιλιά απαγόρευσε να γίνει γνωστό το νέο του πολέμου. Ως και ο βασιλιας της πόλης δεν ήξερε τίποτα και τη διοίκηση του στρατού είχε λάβει το Συμβούλιο των 5. Για να εμποδίσει τον Άανγκ και τους φίλους του να συναντηθούν με το βασιλία και να του πούν για το πόλεμο, ο Λόνγκ Φένκ (ο πρωθυπουργός της πόλης και αρχηγός των Ντάι Λί) στέλνει τη Τζούν για να τους πείσει ότι ο βασιλιάς θα τους δεί σε δύο μήνες. Την ίδια ώρα στη πόλη φτάνουν ο Ζούκο και ο Άιρο, μαζί με το Ντζέτ. Όταν ο Ντζέτ ανακαλύπτει πώς ο Ζούκο και ο Άιρο είναι μάγοι φωτιάς, προσπαθεί να πείσει τους πελάτες του μαγαζιού, στο οποίο δουλεύουν ο Άιρο και ο Ζούκο, ότι αυτοί είναι μάγοι φωτιάς. Εκείνοι δεν το πιστεύουν και τότε επιτείθεται στο Ζούκο, αλλά εμφανίζονται οι Ντάι Λί και φυλακίζουν το Ντζέτ.
15 Ιστορίες από την Μπάν-Σιν-Κσέ (Tales of Ba Sing Se)[74] 29 Σεπτεμβρίου 2006 215
Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε ιστορίες για το κάθε ήρωα της ιστορίας. Ο Άανγκ ψάχνει να βρεί ένα ίχνος του Άππα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η Κατάρα και η Τοφ πηγαίνουν σε σπα, αλλά στο δρόμο βρίσκουν κορίτσια, τα οποία τους κοροϊδεύουν. Η Τοφ νευριασμένη της ρίχνει από τη γέφυρα. Στο τέλος η Κατάρα τη πείθει πώς είναι όμορφη. Το Ζούκο ερωτεύεται ένα κορίτσι, και βγαίνουν ραντεβού, αλλά στο τέλος ο Ζούκο εξαφανίζεται. Ο Μόμο κυνηγείται αλλά καταφέρνει να ξεφύγει και σώζει κάποιες γάτες, οι οποίες και αυτοί κυνηγήθηκαν. Αυτές για να τον ευχαριστήσουν του δείχνουν ένα ίχνος από το πόδι του Άππα. Ο Άιρο πηγαίνει στο τάφο του γιού του, Λου Τέν. Κάποτε, ο Άιρο πολιορκούσε τη Μπά-Σιν-Κσέ, αλλά έχασε το γιο του και αποφάσισε να σταματήσει τη πολιορκία της πόλης. Επίσης αυτό το μέρος του επεισοδίου αφιερώνεται στο Μάκο, ηθοποίο, ο οποίος υποδοιόταν τον Άιρο.
16 Οι χαμένες μέρες του Άππα (Appa's Lost Days)[75] 12 Οκτωβρίου 2006 216
Σε αυτό το επεισόδιο μαθαίνουμε για τις περιπέτειες του Άππα. Στην αρχή οι ληστές που τον έπιασαν τον πούλησαν σε διευθυντές ενός τσίρκου της Φυλής της Φωτιάς. Ο Άππα ξεφεύγει από εκεί και προς καλή του τύχη συναντά τη Σουγιούκι και της συντρόφους της, τους Πολεμιστές της Κιόσι, οι οποίες τον περιποιούνται. Την ίδια ώρα τους επιτείθονται η Αζούλα, η Μέι και η Τάι Λι, αλλά ο Άππα φεύγει από εκεί. Καθώς φτάνει στη Μπά-Σιν-Κσέ, ο Λόνγκ Φενκ το φυλακίζει σε μια υπόγεια φυλακή στη λίμνη Λάογκαι.
17 Λίμνη Λάογκαι (Lake Laogai)[76] 3 Νοεμβρίου 2006 217
Καθώς ψάχνουν τον Άππα, οι ήρωες συναντούν το Ντζέτ. Στην αρχή η Κατάρα ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ντζέτ, αλλά τη κατάσταση σώζει η Τοφ, η οποία έχει την ικανότητα να ελέγχει αν ο άνθρωπος λέει αλήθεια ή ψέματα. Ο Ντζέτ τους λέει πώς ξέρει πού βρίσκεται ο Άππα και όλοι δέχονται να του δώσουν δεύτερη ευκαιρία, αλλά η Κατάρα τον προειδοποιεί πώς αν κάνει κάτι που μπορεί να τους φέρει σε κύνδινο, τότε θα το πληρώσει ακριβά. Ο Ντζέτ τους οδηγεί στη λίμνη Λάογκαι, αλλά τον Άππα δεν το βρίσκουν εκεί, λόγω του ότι ο Ζούκο κατάφερε να τον απελευθερώσει. Ο Λόνγκ Φένκ επιτείθεται στην ομάδα και ο Ντζέτ πεθαίνει, αλλά τη κρίσιμη στιγμή εμφανίζεται ο Άππα και ρίχνει τους Ντάι Λι και τον Λόνγκ Φένκ στη λίμνη.
18 Ο Βασιλιάς της Γης (The Earth King)[77] 16 Νοεμβρίου 2006 218
Ο Λόνγκ Φενκ και οι Ντάι Λί ετοιμάζουν να ανατρέψουν το βασιλία, αλλά αυτό το μαθαίνουν ο Άανγκ και η παρέα του και ζητούν να δουν το βασιλία. Ο Λόνγκ Φενκ προσπαθεί να τους εμποδίσει γιατί ξέρει πώς ο βασιλιάς μπορεί να τους πιστέψει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Άανγκ και η παρέα του δείχνουν στο βασιλιά τα τείχη και τη πολιορκιτική μηχανή της Φυλής της Φωτιάς και ο βασιλιάς συλλαμβάνει και φυλακίζει το Λόνγκ Φένκ. Ο Ζούκο αρρωσταίνει βαριά, και βλέπει συνέχεια εφιάλτες.
19 Γκούρου (The Guru)[78] 1 Δεκεμβρίου 2006 219
Ο Άανγκ βρίσκει ένα γράμμα που του άφησε ο γκούρου Πάτικ, ένας μοναχός που ζεί στον Ανατολικό Ναό του Αέρα. Ο Άανγκ και ο Σόκκα φεύγουν από τη πόλη, αλλά καθώς φεύγουν εμφανίζονται η Αζούλα και οι φίλες της, μεταφιεσμένες σε Πολεμιστές της Κιόσι. Ο βασιλιάς και η Κατάρα ανυποψίαστοι τις φιλοξενούν στο παλάτι. Ο γκούρου Πάτικ μαθαίνει στον Άανγκ να ανοίγει τις 7 τρύπες του Αβατάρ, αλλά στο τέλος, όπου ο Άανγκ πρέπει να πάρει την ενέργεια του διαστήματος, βλέπει σε όραμα του πώς η Κατάρα είναι αιχμάλωτη και φεύγει για να βρεί το Σόκκα και να γυρίσει πίσω στη πόλη. Παρά τις προσπάθειες του γκούρου Πάτικ, ο Άανγκ αποφασίζει να φύγει. Η Τοφ αιχμαλωτίζεται από τους πρώην δασκάλους της, αλλά σπάει τη μεταλλική φυλακή της και καταφέρνει να ξεφύγει και κατευθύνεται στη Μπά-Σιν-Κσέ. Η Κατάρα μαθαίνει ότι ο Ζούκο και ο Άιρο βρίσκονται στη πόλη, αλλά μαθαίνει επίσης ότι οι Πολεμιστές της Κιόσι στην πραγματικότητα ήταν η Αζούλα και οι φίλες της και αυτές την αιχμαλωτίζουν και τη φυλακίζουν.
20 Το σταυροδρόμι της μοίρας (The Crossroads of Destiny)[79] 1 Δεκεμβρίου 2006 220
Μετά που ο Άανγκ μαθαίνει για τη αιχμαλωσία της Κατάρα, βρίσκει το Σόκκα και γυρίζουν στη πόλη. Στο δρόμο βρίσκουν και τη Τοφ και μαζί κατευθύνονται για τη πόλη. Ο Ζούκο συνέρχεται και ο Άιρο μαθαίνει πώς θέλει να το δεί ο Βασιλιάς της Γης, αλλά στη πραγματικότητα αυτό είναι παγίδα της Αζούλα. Η Αζούλα αιχμαλωτίζει το Ζούκο και ο Άιρο ψάχνει τον Άανγκ για να του ζητήσει βοήθεια. Ο Άανγκ και ο Άιρο κατεβαίνουν στην αρχαία πόλη και σώζουν τη Κατάρα και το Ζούκο, ενώ ο Σόκκα και η Τοφ φυλακίζονται, αλλά χάρη στην ικανότητα της Τοφ να σπάει μέταλλικά αντικείμενα καταφέρνουν να αποδράσουν και φεύγουν με τον Άππα. Στην αρχαία πόλη, η οποία βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα κάτω από τη γη, διεξάγεται τρομερή μάχη. Ο Ζούκο προδώνει τον Άιρο και βοηθά την Αζούλα να νικήσει τη Κατάρα, ενώ η Αζούλα με κεραυνούς βρίσκει τον Άανγκ, όταν αυτός βρίσκεται στη κατάσταση του Αβατάρ, και τον ακινητοποιεί. Ο Άιρο συνεχίζει να αντιστέκεται και με αυτό το τρόπο βοηθά τη Κατάρα να ξεφύγει μαζί με τον Άανγκ. Η Κατάρα δίνει στον Άανγκ λίγο μαγικό νερό από την Όαση των Πνευμάτων, η οποία βρίσκεται στη Βόρεια Φυλή του Νερού, και καταφέρνει να κρατήσει τον Άανγκ ζωντανό. Έτσι τελείωνει ο δεύτερος κύκλος της ιστορίας.

Σε DVD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τόμος Δίσκοι Επεισόδια Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4
1 1 5 Ιανουαρίου 23, 2007 Ακυρώθηκε Ιουνίου 04, 2009[80]
2 1 5 Απριλίου 10, 2007 Ακυρώθηκε Αυγούστου 06, 2009[81]
3 1 5 Μαϊου 22, 2007 Ακυρώθηκε Οκτωβρίου 29, 2009[82]
4 1 5 Αυγούστου 14, 2007 Ακυρώθηκε Mαρτίου 31, 2010[83]
Box set 5[84] 20[84] Σεπτεμβρίου 11, 2007 Ιουλίου 20, 2009 Σεπτεμβρίου 09, 2010[85]

Βιβλίο 3 - Φωτιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νούμερο επεισοδίου Όνομα και περιγραφή Πρεμιέρα Κώδικας
1 Ξύπνημα (The Awakening)[86] 21 Σεπτεμβρίου 2007 301
Ο Άανγκ συνέρχεται και βλέπει πώς βρίσκεται σε καράβι της Φυλής της Φωτίας. Στην αρχή πιστεύει πώς είναι αιχμάλωτος και προσπαθεί να αποδράσει μα όταν καταλαμβαίνει πώς οι φίλοι του, μετά από μια σύγκρουση με μάγους φωτιάς, πήραν το καράβι ανακουφίζεται. Μόλις η Κατάρα του λέει ότι έχει ωραία μαλλιά (ο Άανγκ στα προηγούμενα επεισόδια ήταν πάντα φαλακρός) ο Άανγκ τρομαγμένος ρωτά για πόσο καιρό ήταν στο κρεβάτι και η Κατάρα του απαντά πώς για μερικές εβδομάδες. Επίσης ο Άανγκ μαθαίνει πώς ο κόσμος το θεωρεί νεκρό. Ο Σόκκα λέει πώς αυτό είναι καλό, γιατί την ημέρα της εκλείψεως που οι μάγοι της φωτιάς θα χάσουν για λίγο τη δύναμη τους ο Άανγκ θα είναι μεγάλη έκπληξη για αυτούς και για το Λόρδο της Φωτιάς. Ο Άανγκ προσπαθεί να φύγει από το καράβι για να αντιμετωπίσει το Λόρδο της Φωτιάς, αφού πίστευε ότι έπρεπε να το κάνει μόνος του. Η Κατάρα είναι θυμωμένη με το πατέρα της, Χακόντα, για το ότι τους άφησε μαζί με το Σόκκα για να πάει στο πόλεμο, ειδικά όταν ήταν μετά το θάνατο της μητέρας τους. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο και η Αζούλα επιστρέφουν στη Φυλή της Φωτιάς, όπου τους υποδέχονται ως ήρωες. Ο Ζούκο ανησυχεί γιατί θα δεί το πατέρα του μετά από 3 χρόνια εξορίας. Η Αζούλα λέει στο πατέρα της ότι ο Ζούκο σκότωσε τον Αβατάρ (Άανγκ), και όταν ο Ζούκο βλέπει το πατέρα του, εκείνος του λέει ότι είναι περήφανος που ο γιός του βρήκε και σκότωσε τον Αβατάρ.
2 Ζώνη στο μέτωπο (The Headband)[87] 28 Σεπτεμβρίου 2007 302
Ο Άανγκ, ο Σόκκα, η Τοφ και η Κατάρα μεταφιεσμένοι μπαίνουν στη χώρα της Φυλής της Φωτιάς. Τα ρούχα που φορούν τα κλέβουν από ένα σπίτι. Αποφασίζουν να μείνουν σε μια σπηλιά και να μείνουν εκεί μέχρι τη μέρα της εκλείψεως. Ο Άανγκ γίνεται δεχτός σε ένα σχολείο, αλλά λέει πώς το όνομα του είναι Κούζον. Όταν το λέει στους φίλους του, ο Σόκκα προσπαθεί να τον πείσει να μην το κάνει γιατί είναι επικύνδινο. Ο Άανγκ καταφέρνει να πείσει το Σόκκα πώς πρέπει να μείνει λέγοντας του πώς θα τους μιλήσουν για μια μυστική λίμνη που οδηγεί στο Αυτοκρατορικό Παλάτι. Την επόμενη, ο Άανγκ δέχεται επίθεση από ένα μαθητή, αλλά καταφέρνει να αποφύγει τα χτυπήματα και ο αντίπαλος του πέφτει κάτω. Προς κακή του τύχη εμφανίζεται ο διευθυντής, ο οποίος βλέποντας το μαθητή στη γη, θεωρεί πώς ο Άανγκ του επιτέθηκε. Το βράδυ, ο Άανγκ διοργανώνει μια γιορτή και πείθει τους συμμαθητές του να κάνουν κάτι που στο σχολείο απαγορεύεται, να χορέψουν. Αλλά, και πάλι, εμφανίζεται ο διευθυντής, ο οποίος διατάζει τους φρουρούς του να πιάσουν το "αγόρι με τη ζώνη στο κεφάλι". Χάρη στη βοήθεια των συμμαθητών του, ο Άανγκ και οι φίλοι του ξεφεύγουν.
3 Χρωματιστή Κυρία (The Painted Lady)[88] 5 Οκτωβρίου 2007 303
Ο Άανγκ και η παρέα του παιρνούν απο ένα χωριό το οποίο βρίσκεται σε ένα ποταμό, το οποίο είναι λερωμένο λόγω του ότι κοντά στο χωριό υπάρχει ένα εργοστάσιο της Φυλής της Φωτιάς. Ο Σόκκα προσπαθεί να πείσει τους φίλους του να φύγουν, αλλά η Κατάρα αρνείται. Μεταφιέζεται σε Χρωματιστή Κυρία και σώζει το χωριό από τη καταστροφή. Για να το κάνει αυτό δίνει βατόμουρα στον Άππα για να πάρει η γλώσσα του μοβ χρώμα και να πιστέψουν οι άλλοι πώς είναι άρρωστος. Η Κατάρα σώζει το χωριό, αλλά μετά όλοι καταλαμβαίνουν πώς δεν είναι η πραγματική Χρωματιστή Κυρία και αρχικά σκέφτονται να τη διώξουν από το χωριό, αλλά στο τέλος τη δέχονται σαν ήρωα. Στο τέλος, μπροστά στη Κατάρα εμφανίζεται το πνεύμα της πραγματικής Χρωματιστής Κυρίας.
4 Ο δάσκαλος του Σόκκα (Sokka's Master)[89] 12 Οκτωβρίου 2007 304
Ο Σόκκα θεωρεί πώς δεν είναι αρκετά καλός για να ανήκει στην ομάδα "Αβατάρ". Οι φίλοι του, για να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν πώς είναι καλός το στέλνουν στο σπίτι ενός δάσκαλου πολεμικών τεχνών. Ο Σόκκα μαθαίνει ξιφασκία και ο ίδιος καταφέρνει να φτιάξει το δικό του σπαθί από κομμάτι μετεορίτη που έπεσε στο κοντινό χωριό τη προηγούμενη νύχτα. Ο Σόκκα γίνεται άριστος μαθητής αλλά λέει στο δάσκαλο του πώς δεν είναι από τη Φυλή της Φωτιάς αλλά από τη Φυλή του Νερού, και τότε αρχίζει μια μονομαχία στην οποία ο δάσκαλος του τον ακινητοποιεί. Στο τέλος, ο δάσκαλος του τού λέει πώς ήξερε πολύ καλά πώς ήταν από τη Φυλή του Νερού, αλλά δέχτηκε να του μάθει τις πολεμικές τέχνες γιατί πιστεύει ότι ο πόλεμος είναι αχρείαστος και ότι καταστρέφει το κόσμο.
5 Παραλία (The Beach)[90] 19 Οκτωβρίου 2007 305
Ο Ζούκο, η Αζούλα και οι φίλες της βρίσκονται στο Νησί των Χοβολέων. Εκεί ανταγωνίζονται νέους σε ένα παιχνίδι όμοιο της πετοσφαίρισης και βγαίνουν νικητές. Εκεί εμφανίζονται δύο νεαροί, οι οποίοι τους προσκαλούν σε μια γιορτή που διοργανώνουν οι ίδιοι κρυφά από τους γονείς τους. Στη γιορτή, ο Ζούκο τσακώνεται με το κορίτσι του, τη Μέι και φεύγει. Βρίσκει το παλαιό οικογενειακό του σπίτι και βλέπει τη φωτογραφία μαζί με τη μητέρα του. Εκεί το βρίσκει η Αζούλα και το καλεί στη παραλία όπου βρίσκονται η Τάι Λι και η Μέι. Η Μέι ησυχάζει το Ζούκο και όλοι αποφασίζουν να κάνουν μια φάρσα. Επιστρέφουν στη γιορτή και τα χαλάνε όλα αφήνοντας και μια αναμνηστική φωτογραφία.
6 Ο Αβατάρ και ο Λόρδος της Φωτιάς (The Avatar and the Firelord)[91] 24 Οκτωβρίου 2007 306
Ο Άανγκ και ο Ζούκο μαθαίνουν την ιστορία του Αβατάρ Ρόκου και του Σόζιν, παππού του Οζάι, ο οποίος άρχισε το πόλεμο. Ο Ρόκου και ο Σόζιν ήταν και οι δύο από τη Φυλή της Φωτιάς και ήταν καλοί φίλοι. Ο Ρόκου έφυγε για να μάθει τη μαγεία των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, επειδή ήταν ο Αβατάρ. Όταν επέστρεψε παντρεύτηκε αλλά ο Σόζιν ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να αρχίσει πόλεμο. Ο Ρόκου αρνήθηκε και για αρκετό καιρό δεν είδαν ο ένας τον άλλο. Μετά από λίγα χρόνια όταν ο Ρόκου πήγαινε στο Βασίλειο της Γης, είδε πώς ο Σόζιν δεν τον άκουσε. Ο Ρόκου το προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει θα το σκοτώσει. Ο Σόζιν υπόσχεται ότι δε θα συνεχίσει. Μετά από πολλά χρόνια, στο Νησί του Ρόκου γίνεται τρομερός σεισμός. Ο Σόζιν το βλέπει και έρχεται σε βοήθεια, αλλά όταν ο Ρόκου είναι έτοιμος να πεθάνει, τον αφήνει να πεθάνει. Μετά το θάνατο του Ρόκου, ο Σόζιν κατέστρεψε όλους του Ναούς του Αέρα, αλλά ο Άανγκ χάρη στην εξαφάνιση του κατάφερε να μείνει ζωντανός. Ο Ζούκο, μόλις τελείωσε το διάβασμα των ημερολογίων του Σόζιν, ρωτά το θείο του τι σήμαινε όλο αυτό. Ο Άιρο του λέει πώς ο Αβατάρ Ρόκου είναι προπαππούς του από τη πλευρά της μητέρας.
7 Δραπέτης (The Runaway)[92] 25 Οκτωβρίου 2007 307
Η Τοφ βρίσκει ένα τρόπο να βγάζει εύκολα (βρόμικα) λεφτά με τη βοήθεια των ικανοτήτων της. Αυτό ανησυχεί τη Κατάρα αλλά όχι και τους υπόλοιπους. Μετά ο Σόκκα μαθαίνει πώς η Τοφ καταζητείται. Η Τοφ το δωροδοκεί και έτσι αυτός δεν λέει τίποτα. Προς κακή της τύχη, η Κατάρα το μαθαίνει και έτσι και οι δυό τους τσακώνονται. Μετά η Τοφ, μετά από παρέμβαση του Σόκκα είναι έτοιμη να ζητήσει συγγνώμη από τη Κατάρα, αλλά προς έκπληξη της η Κατάρα της προτείνει να κάνουν ακόμα μια "επιχείρηση" για να βγάλουν λεφτά. Η Τοφ δέχεται αλλά τους βρίσκει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει την ικανότητα με τη βοήθεια της σκέψης να πυροβολεί με φωτιές. Αυτό τον άνθρωπο τον έστειλε ο Ζούκο να βρεί τον Άανγκ για να το σκοτώσει. Η Τοφ και η Κατάρα φυλακίζονται αλλά ο Σόκκα και ο Άανγκ τους βγάζουν από εκεί. Η Τοφ με τη βοήθεια της Κατάρα γράφει γράμμα στη μητέρα της.
8 Μαριονέτα (The Puppetmaster)[93] 25 Οκτωβρίου 2007 308
Τα παιδιά βρίσκονται σε μια σπηλία και λένε ο ένας στον άλλο τρομαχτικές ιστορίες. Ξαφνικά η Τοφ ακούει κάτι παράξενους ήχους από το απέναντι βουνό. Στη σπηλιά εμφανίζεται μια γρια, η Χάμα, η οποία οδηγεί τα παιδιά στο σπίτι της. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν ότι η Χάμα κατάγεται από τη Νότια Φυλή του Νερού. Οι στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς επιτέθηκαν στη Νότια Φυλή του Νερού και την αιχμαλώτισαν γιατί ήταν μάγος νερού. Κατάφερε να ξεφύγει τη φυλακή αφού έμαθε πώς να ελέγχει το νερό στο άλλο σώμα. Χρησιμοποιά αυτή την ικανότητα για να τιμωρεί τους συμπολίτες της. Όταν τα παιδιά το μαθαίνουν αυτό της επιτείθονται. Αν και αρχικά η Χάμα είναι νικήτρια, στο τέλος η Κατάρα καταφέρνει να τη νικήσει και τώρα αυτή είναι που ελέγχει το νερό στο άλλο σώμα, κάτι που λυπεί βαθιά τη Κατάρα.
9 Εφιάλτες και Ονειροπολήσεις(Nightmares and Daydreams)[94] 26 Οκτωβρίου 2007 309
Λίγες μέρες πριν την έκλειψη, ο Άανγκ βλέπει συνέχεια εφιάλτες και αρχίζει να τρελαίνεται. Θυμάται τι έγινε στη Μπά-Σιν-Κσέ και αρχίζει να ετοιμάζεται. Αλλά, οι εφιάλτες του συνεχίζονται και αρχίζει να ονειροπολείται. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον ηρεμήσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν. Στο τέλος, ο Άανγκ τρελένεται τελείως, και αυτό φαίνεται όταν πιστεύει πώς ο Άππα και ο Μόμο μονομαχούν. Οι φίλοι του παίρνουν δέρματα προβάτων και του φτιάχουν ένα μαλακό κρεβάτι. Ο Άανγκ στην αρχή πιστεύει πώς είναι ακόμα μια ονειροπόληση, αλλά όταν οι φίλοι του λένε πώς είναι αληθινό, τότε ο Άανγκ πέφτει πάνω στο κρεβάτι και κοιμάται. Βλέπει ένα καλό όνειρο και αρχίζει να έρχεται στα σύγκαλα του. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο παρακολουθεί πολεμικό συνέδριο. Μετά όταν βγαίνει λέει πώς αυτός ήταν ο γιος που ήθελε ο πατέρας του, αλλά δεν ήταν ο πραγματικός του εαυτός.
10 Η ημέρα του Μαύρου Ήλιου, Μέρος 1: Επίθεση (The Day of Black Sun Part 1 The Invasion)[95] 23 Νοεμβρίου 2007 310
Την ημέρα της εκλείψεως, τα παιδιά συγκεντρώνονται σε ένα βουνό και περιμένουν το στρατό τους να έρθει. Αρχηγός γίνεται ο Σόκκα, μιας και η εισβολή ήταν δική του ιδέα. Ο Σόκκα είναι αγχωμένος για αυτό ο πατέρας του εξηγεί στους στρατιώτες του το σχέδιο. Το σχέδιο είναι να επιτεθούν στη Φυλή της Φωτιάς πριν να αρχίσει η έκλειψη, έτσι ώστε όταν θα αρχίσει η έκλειψη να βρίσκονται στη πρωτεύουσα της Φυλής της Φωτιάς. Όλοι οι στρατιώτες ετοιμάζονται και μετά αρχίζουν το ταξίδι τους. Ο Άανγκ αφήνει τους φίλους για να πάει πρώτος. Φτάνει στο Αυτοκρατορικό Παλάτι αλλά δε βρίσκει κανένα εκεί.
11 Η ημέρα του Μαύρου Ήλιου, Μέρος 2: Έκλειψη (The Day of Black Sun Part 2 The Eclipse)[96] 26 Νοεμβρίου 2007 311
Αρχίζει η εισβολή στη Φυλή της Φωτιάς. Χάρη στα όπλα που διαθέτουν, η ομάδα του Άανγκ καταφέρνει στην αρχή της εκλείψεως να βρίσκεται λίγα μέτρα από τη πρωτεύουσα της Φυλής της Φωτιάς. Ο Άανγκ γυρίζει και ανακοινώνει πώς ο Λόρδος της Φωτιάς εξαφανίστηκε. Ο Σόκκα, η Τοφ και ο Άανγκ κατευθύνονται στο ηφαίστειο, όπου βρίσκεται το καταφήγιο του Λόρδους της Φωτιάς και της οικογένειας του. Βρίσκουν το πρωθυπουργό της Φυλής της Φωτιάς, ο οποίος του λέει να πάνε σε ένα δωμάτιο, όπου βρισκόταν ο Λόρδος της Φωτιάς, όμως εκεί βρισκόταν η Αζούλα, η οποία καθυστερεί τον Άανγκ και τους φίλους του. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο επισκέπτεται το πατέρα του και του ανακοινώνει πώς θα πάρει το μέρος του Άανγκ και θα ζητήσει συγχώρεση από το θείο του. Ο Οζάι του μιλά για τη μητέρα του Ζούκο έτσι ώστε όταν ξαναπάρει τη δύναμη του, να το σκοτώσει. Όταν η έκλειψη τελειώνει, ο Οζάι ρίχνει κεραυνούς στο Ζούκο, αλλά αυτός τους απεκρούει και φεύγει. Κατευθύνεται στη φυλακή, όπου μαθαίνει πώς ο θείος του δραπέτευσε. Η Αζούλα λέει στο Σόκκα πώς η Σουγιούκι είναι αιχμάλωτη και καταφέρνει να τους καθυστερήσει και άλλο. Μόλις τελειώνει η έκλειψη, οι μάγοι φωτιάς επιτείθονται. Όλοι αποφασίζουν πώς ο Άανγκ και οι φίλοι του πρέπει να φύγουν. Οι υπόλοιποι μένουν στη Φυλή της Φωτιάς και γίνονται αιχμάλωτοι. Ο Ζούκο ακολουθεί τον Άανγκ και τη παρέα του, η οποία κατευθύνεται στο Δυτικό Ναό του Αέρα.
12 Δυτικός Ναός του Αέρα (The Western Air Temple)[97] 14 Δεκεμβρίου 2007 312
Ο Άανγκ και οι φίλοι του κατευθύνονται στο Δυτικό Ναό του Αέρα. Ο Ζούκο φτάνει εκεί πρώτος και θυμάται όταν βρισκόταν εκεί την επόμενη της εξορίας του. Τότε ήθελε να πιάσει τον Άανγκ και να το παραδώσει στο πατέρα του, έτσι ώστε αυτός να του γυρίσει το θρόνο. Ο Ζούκο κρύβεται σε ένα δάσος και ετοιμάζεται για τη συνάντηση του με τον Άανγκ. Την ίδια ώρα, ο Άανγκ και οι φίλοι του μιλούν για τις μελλοντικές τους κινήσεις. Ο Άανγκ θεωρεί πώς είναι αδύνατο να βρούν ένα δάσκαλο της μαγείας της φωτιάς. Εκεί εμφανίζεται ο Ζούκο. Αυτός προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι με το μέρος τους, αλλά δεν το πιστεύουν. Μετά, η Τοφ λέει στους άλλους πώς ο Ζούκο έλεγε αλήθεια, αλλά οι άλλοι, πιστεύουν πώς κάνει λάθος. Εκείνη θυμωμένη πηγαίνει να δει το Ζούκο, ο οποίος κατα λάθος της καεί τα πόδια. Η Τοφ επιστρέφει στο Ναό και εκεί τη θεραπεύουν. Την ίδια ώρα, τους επιτείθεται ο Φωτεινός Άνθρωπος [Σημ. 1], αλλά ο Ζούκο το σταματά. Ο Φωτεινός Άνθρωπος προσπαθεί να το ρίξει από το βουνό, αλλά ο Ζούκο καταφέρνει να κρατηθεί. Ο Σόκκα ρίχνει το μπουμεράνγκ του και πετυχαίνει το Φωτεινό Άνθρωπο στο "τρίτο" του μάτι και τον εξουδετερώνει. Στο τέλος, ο Άανγκ δέχεται να γίνει ο Ζούκο ο δάσκαλος του στη μαγεία της φωτιάς. Ωστόσο, όταν ο Ζούκο βρίσκεται μόνος του, τον επισκέπτεται η Κατάρα και τον προειδοποιεί πώς αν κάνει κάτι που θα βλάψει τον Άανγκ τότε θα το σκοτώσει.
13 Ο δάσκαλος της μαγείας της φωτιάς (The Firebending Masters)[98] 4 Ιανουαρίου 2008 313
Ο Ζούκο χάνει σχεδόν όλη του τη μαγεία και είναι ανίκανος να μάθει στον Άανγκ τη μαγεία της φωτιάς. Οι άλλοι το συμβουλεύουν να μάθει την ιστορία της μαγείας της φωτιάς ή το πρώτο πλάσμα που κατάφερε να μάθει τη μαγεία της φωτιάς. Ο Ζούκο λέει πώς οι πρώτοι μάγοι φωτιάς ήταν οι δράκοι αλλά εξαφανίστηκαν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά, οι πρώτοι άνθρωποι που έμαθαν τη μαγεία της φωτιάς ήταν οι Πολεμιστές του Ήλιου, αλλά αυτοί εξαφανήστικαν εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Αλλά, το μέρος που ζούσαν βρίσκεται κοντά στο Δυτικό Ναό του Αέρα. Ο Άανγκ και ο Ζούκο πηγαίνουν στη χώρα των Πολεμιστών του Ήλιου. Βρίσκουν πολλές παγίδες αλλά τις περνούνε και φτάνουν στο Ναό του Ήλιου, αλλά όταν αγίζουν ένα χρυσό αυγό παγιδεύονται. Τότε τους βρίσκει ο αρχηγός των Πολεμιστών του Ήλιου και τους λέει πώς πρέπει να περάσουν μια δοκιμασία. Να φτάσουν μέχρι το απέναντι βουνό και να συναντήσουν τους δασκάλους Ράν και Σάο[99], οι οποίοι στη πραγματικότητα είναι δράκοντες. Κατά τη διάρκεια της "δίκης", ο Άανγκ και ο Ζούκο δείχνουν το Χορό των Δράκων[100] και έτσι οι δράκοντες τους δίνουν το μυστικό της μαγείας της φωτιάς.
14 Βράζοντας Βράχος, Μέρος 1 (The Boiling Rock Part 1)[101] 25 Απριλίου 2008 314
Ο Σόκκα και ο Ζούκο πηγαίνουν στο Βράζοντα Βράχο, όπου βρίσκεται η καλύτερη φυλακή της Φυλής της Φωτιάς. Πηγαίνουν εκεί για να βρουν το πατέρα του Σόκκα, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια της εκλείψεως. Οι δυό τους μεταφιέζονται σε φρουρούς και βρίσκουν τη Σουγιούκι. Σκέφτονται να αποδράσουν, αλλά μαζί τους θέλουν να αποδράσουν ο Τσίνγκ-Σένγκ, η κόρη του και ο καλύτερος του φίλος. Στο τέλος, ο Σόκκα αρνείται να αποδράσει, γιατί θέλει να δεί το πατέρα του, και μαζί του μένουν ο Ζούκο και η Σουγιούκι, ενώ οι άλλοι αρχίζουν να φεύγουν. Παρά τη προσπάθεια τους, λόγω του τρομερά ζεστού νερού δεν τα καταφέρνουν και τους αιχμαλωτίζουν. Ο Σόκκα και οι φίλοι του μένουν και βρίσκουν το πατέρα του Σόκκα.
15 Βράζοντας Βράχος, Μέρος 2 (The Boiling Rock Part 2)[102] 25 Απριλίου 2008 315
Ο Σόκκα και ο πατέρας του ετοιμάζουν σχέδιο απόδρασης. Ειδοποιεί το Ζούκο και τη Σουγιούκι. Την ίδια ώρα, ο Τσίνγκ-Σένκ λέει στο Βάρντεν, διευθηντή της φυλακής, πώς το σχέδιο απόδρασης δεν ήταν δικό του αλλά ενός φύλακα, ο οποίος δεν ήταν στη πραγματικότητα φύλακας. Ο Βάρντεν ζητά να δει όλους τους νεοφερμένους φύλακες, και ζητά από το Τσίνγκ-Σένκ να του δείξει ποιός είναι. Ο Τσίνγκ-Σενκ αντί το Σόκκα, δείχνει ένα παλιό του γνωστό. Ο Σόκκα, ανακουφισμένος, ειδοποεί τη Σουγιούκι ότι θα αποδράσουν, αφού πρώτα δημιουργήσουν μεγάλο καβγά μεταξύ των φυλακισμένων. Αρχίζει ο καβγάς. Το Ζούκο τον επισκέπτεται η Μέι, αλλά όταν αρχίζει ο καβγάς, ο Ζούκο τη κλειδώνει στη φυλακή. Όσο ο Ζούκο και ο Σόκκα προσπαθούν να καταλάβουν πώς να κάνουν το διευθυντή της φυλακής όμηρο, η Σουγιούκι τον αιχμαλωτίζει. Φεύγουν, αλλά καθώς ετοιμάζονται να πατήσουν την απέναντι στεριά, η Αζούλα και η Τάι Λι τους επιτείθονται. Η Μέι απελευθερώνεται. Ο Βάρντεν βγάζει τα σχοινιά από πάνω του και διατάζει τους φύλακες του να κόψουν τα καλώδια. Αυτοί το κάνουν, αλλά στο τέλος η Μέι τους ακινητοποιεί και αφήνει τα καλώδια. Η Αζούλα θυμώνει μαζί της και καθώς είναι έτοιμη να της επιτεθεί, αλλά η Τάι Λι, η οποία έχει την ικανότητα να ξέρει τα αδύνατα σημεία κάθε ανθρώπου, τη χτυπά και τη ρίχνει στο έδαφος. Φτάνουν οι φρουροί και τις φυλακίζουν. Ο Σόκκα, ο πατέρας του, η Σουγιούκι, ο Ζούκο και ο Τσίνγκ-Σένκ ξεφεύγουν και γυρίζουν στο Δυτικό Ναό του Αέρα.
16 Νότιοι Επιδρομείς (The Southern Raiders)[103] 17 Ιουλίου 2008 316
Η Αζούλα επιτείθεται στο Δυτικό Ναό του Αέρα και μονομαχεί με το Ζούκο. Η μονομαχία γίνεται στον αέρα και δε βρίσκει νικητή. Ο Ζούκο μαζί με τους νέους του φίλους βρίσκουν ένα μέρος και κατασκηνώνουν εκεί. Η Κατάρα είναι ακόμα θυμωμένη με το Ζούκο, και όταν εκείνος τη ρωτά τι συμβαίνει, εκείνη του θυμίζει ότι ήταν η πρώτη που το πίστεψε, στη Μπά-Σιν-Κσέ, και ότι εκείνος τη πρόδωσε. Ο Ζούκο τη ρωτά τι πρέπει να κάνει για να πιστέψει ότι είναι με το μέρος τους. Η Κατάρα του λέει, θυμωμένη, να γυρίσει στη ζωή τη μητέρα της. Ο Ζούκο βρίσκει το Σόκκα, καθώς αυτός με τριαντάφυλλο περιμένει σε ρομαντικό δείπνο τη Σουγιούκι, και εκείνος του λέει τι έγινε με τη μητέρα του, ότι την είχαν σκοτώσει οι μάγοι της φωτιάς, επειδή αυτή είπε ότι είναι μάγος νερού. Ο Ζούκο καταλαμβαίνει πώς αυτοί που το έκαναν ανήκουν στους Νότιους Επιδρομείς. Βρίσκουν ένα καράβι και ρωτούν το καπετάνιο πού βρίσκεται αυτός που ψάχνουν. Εκείνος τους λέει πώς ίσως ψάχνουν τον Γιαν-Ρο και ότι αυτός βρίσκεται σε σύνταξη εδώ και πολύ καιρό. Ο Ζούκο και η Κατάρα το βρίσκουν και του επιτείθονται, και εκείνος τους ζητά συγχώρεση. Η Κατάρα δε μπορεί να το σκοτώσει, για αυτό και φεύγει. Στο τέλος, η Κατάρα συγχωρεί το Ζούκο.
17 Οι ηθοποιοί του Νησιού των Χοβολέων (The Ember Island Players)[104] 18 Ιουνίου 2008 317
Ο Σόκκα και η Σουγιούκι βρίσκουν στη πόλη μια αφίσα για μια παράσταση αφιερωμένη σε αυτούς. Τους χαρακτήρες υποδείονται οι ηθοποιοί του Νησιού των Χοβολέων. Η παράσταση δεν αρέσει σε κανένα, εκτός τη Τοφ, την οποία υποδείεται ένα δυνατό αγόρι. Τον Άανγκ υποδείεται ένα φαλακρό κορίτσι, το Σόκκα ένας λεπτός σάτιρος, τη Κατάρα ένα χοντρό κορίτσι και το Ζούκο ένας ηθοποιός, ο οπόιος έχει το σημάδι σε λάθος μάτι. Η παράσταση τελείωνει με νίκη της Αζούλα κατά του Ζούκο και νίκη του Λόρδου της Φωτιάς κατά του Άανγκ.
18 Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 1: Βασιλιάς Φένιξ (Sozin's Comet, Part 1: The Phoenix King)[105] 19 Ιουλίου 2008 318
Ο Οζάι μετανομάζεται σε Βασιλία Φένιξ. Ο Ζούκο θυμώνει που οι φίλοι του χαλαρώνουν αντί να ετοιμάζονται για την αποφασιστική μάχη. Ο Άανγκ του λέει πώς αποφάσισε να μονομαχήσει με το Λόρδο της Φωτιάς μετά το πέρασμα του κομήτη. Ο Ζούκο του λέει πώς αν το κάνει αυτό μετά το πέρασμα του κομήτη, δεν θα τα καταφέρει, καθώς ο κομήτης θα αυξήσει τη δύναμη των μάγων της φωτιάς και θα τους κάνει ανίκητους. Επίσης του λέει το σχέδιο του πατέρα για τη κατάκτηση του Βασιλείου της Γης. Αυτό τρομάζει τον Άανγκ και τους φίλους του. Ο Ζούκο και οι άλλοι προσπαθούν να πείσουν τον Άανγκ ότι πρέπει να σκοτώσει το Λόρδο της Φωτιάς, αλλά εκείνος αρνείται γιατί δεν το θεωρεί σωστό. Τη κρίσιμη στιγμή, ο Άανγκ εξαφανίζεται από το Νησί των Χοβολέων.
19 Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 2: Οι παλιοί δασκάλοι (Sozin's Comet, Part 2: The Old Masters)[106] 19 Ιουλίου 2008 319
Ο Άανγκ βρίσκεται σε ένα κινούμενο νησί. Εκεί ζητά τη γνώμη των προηγούμενων Αβατάρ για το πώς να νικήσει το Λόρδο της Φωτιάς, μα όλοι τους το συμβουλεύουν να το σκοτώσει. Ο Άανγκ δεν καταλαμβαίνει γιατί πρέπει να το σκτοώσει και διαφωνεί με όλους τους υπόλοιπους Αβατάρ. Ο Ζούκο και οι φίλοι του Άανγκ κατευθύνονται στο Βασίλειο της Γης για να βρούν τη Τζούν, της οποίας το ζώο μπορεί να βρίσκει ανθρώπους με το άρωμα τους. Η Τζούν λέει πώς ο Άανγκ δεν υπάρχει και τότε ο Ζούκο της δίνει ένα σανδάλι που φορούσε ο θείος του. Έτσι οι ήρωες κατευθύνονται στη Μπά-Σιν-Κσέ όπου βρίσκουν τους παλαιούς τους φίλους και δάσκαλους, οι οποίοι είναι μέλη του Λευκού Λόττου. Εκεί ο Ζούκο βρίσκει το θείο του, Άιρο και του ζητά συγχώρεση. Ο Άιρο το συγχωρεί. Ο Άανγκ καταλαμβαίνει πώς βρίσκεται στη πλάτη της Λεωντοχελώνας και τη ρωτά τι πρέπει να κάνει όταν μονομαχήσει με το Λόρδο της Φωτιάς. Εκείνη του λέει πώς αν θέλει να το νικήσει χωρίς να το σκοτώσει πρέπει να του κλέψει τη μαγείας της φωτιάς.
20 Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 3: Μέσα στον Άδη (Sozin's Comet, Part 3: Into the Inferno)[107] 19 Ιουλίου 2008 320
Ο Άιρο φιλοξενεί το Ζούκο και τους φίλους του και συζητούν για τα μελλοντικά τους σχέδια. Ο Άιρο λέει πώς το θρόνο της Φυλής της Φωτιάς θα πάρει ο Ζούκο, αλλά θα του αντισταθεί η Αζούλα. Για να τη νικήσει θα χρειαστεί βοήθεια και ο Ζούκο ζητά τη βοήθεια της Κατάρα. Έτσι οι δύο τους κατευθύνονται στη Φυλή της Φωτιάς. Ο Σόκκα, η Τοφ και η Σουγιούκι βρίσκουν το καταφήγιο των ιπτάμενων καραβιών της Φυλής της Φωτιάς και καταφέρνουν να πάρουν ένα στη κατοχή τους. Το καράβι τους ενοχλά τα υπόλοιπα και αρχίζει να καταστρέφει, αλλά το καράβι του Λόρδου της Φωτιάς βρίσκεται μακριά. Καθώς αρχίζει την επίθεση στο Βασίλειο της Γης, εμφανίζεται ο Άανγκ και αρχίζει η αναμέτρηση τους. Ταυτόχρονα αρχίζει και η αναμέτρηση του Ζούκο και της Αζούλα, η οποία με ένα βρόμικο κόλπο καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει και αρχίζει την επίθεση στη Κατάρα.
21 Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 4: Αβατάρ Άανγκ (Sozin's Comet, Part 4: Avatar Aang)[108] 19 Ιουλίου 2008 321
Η Αζούλα επιτείθεται στη Κατάρα και προσπαθεί να τη κρατήσει μακριά από το Ζούκο, έτσι ώστε να μη το σώσει από το θάνατο. Η Κατάρα καταφέρνει στο τέλος να νικήσει, αφού βάζει χειροπέδες στην Αζούλα και θεραπεύει το Ζούκο. Ο Σόκκα, η Τοφ και η Σουγιούκι καταφέρνουν να σπάσουν αρκετά καράβια της Φυλής της Φωτιάς, αλλά το δικό τους σπάει στη μέση και έτσι ο Σόκκα μένει με τη Τοφ, ενώ η Σουγιούκι συνεχίζει τη δουλειά μόνη της. Στη κρίσιμη στιγμή, όταν ο Σόκκα και η Τοφ χάνουν τις ελπίδες τους για επιβίωση, η Σουγιούκι τους σώζει και έτσι όλα τα καράβια καταστρέφονται. Ο Σόκκα, όμως, έσπασε το πόδι του. Την ίδια ώρα, ο Οζάι καταφέρνει, αρχικά, να νικήσει τον Άανγκ, αλλά ο Άανγκ χάρη σε χτύπημα στη πλάτη, στο σημείο όπου η Αζούλα το χτύπησε με κεραυνούς, μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ και αρχίζει να παίρνει την υπεροχή. Καθώς ετοιμάζεται να σκοτώσει τον αντίπαλο του, αλλάζει γνώμη. Ο Οζάι του επιτείθεται αλλά ο Άανγκ απεκρούει την επίθεση του και αρχίζει η μονομαχία μεταξύ των ψυχών τους, στην οποία ο Άανγκ βγαίνει νικητής και καταφέρνει να πάρει από τον Οζάι τη μαγεία φωτιάς του. Ο Άανγκ βγαίνει νικήτης και έτσι εκπληρώνει την αποστολή του. Ο Ζούκο γίνεται ο νέος Λόρδος της Φωτιάς. Έτσι τελείωνει η ιστορία.

Σε DVD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τόμος Δίσκοι Επεισόδια Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4
1 1 5 Οκτωβρίου 30, 2007 Ακυρώθηκε Ιουνίου 01, 2010
2 1 5 Ιανουαρίου 22, 2008 Ακυρώθηκε TBA
3 1 5 Μαϊου 6, 2008 Ακυρώθηκε TBA
4 1 6 Ιουλίου 29, 2008 Ακυρώθηκε TBA
Box set 5[109] 21[109] Σεπτεμβρίου 16, 2008 Φεβρουαρίου 1, 2010[110] TBA

Οι 4 λαοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κόσμος χωρίζεται σε 4 λαούς, οι οποιό παίρνουν το όνομα τους από τη μαγεία που κατέχουν. Αυτοί είναι:

  • Η Φυλή του Νερού
  • Το Βασίλειο της Γης
  • Η Φυλή της Φωτιάς
  • Ο Λαός του Αέρα

Φυλή του Νερού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Φυλή του Νερού[111] χωρίζεται σε 2 φυλές: τη Βόρεια Φυλή του Νερού[112], η οποία βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο και τη Νότια Φυλή του Νερού[113], η οποία βρίσκεται στο Νότιο Πόλο. Η ιστορία[114] αρχίζει στο Νότιο Πόλο και ο πρώτος κύκλος τελειώνει με την αποτυχημένη πολιορκία του Βόρειου Πόλου από τη Φυλή της Φωτιάς.

Νότια Φυλή του Νερού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Νότια Φυλή του Νερού βρίσκεται στο Νότιο Πόλο. Είναι και η πιο αδύναμη φυλή του Νερού, επειδή μετά από τις επιθέσεις των μάγων φωτιάς δεν μένει σχεδόν κανένας μάγος νερού. Η τελευταία μάγος νερού από το Νότιο Πόλο, στην αρχή της ιστορίας, είναι η Κατάρα. Η ιστορία αρχίζει στη Νότια Φυλή, όταν μετά από ατύχημα, η Κατάρα και ο Σόκκα βρίσκουν ένα μεγάλο παγετώνα, στον οποίο βρίσκεται εδώ και 100 χρόνια ο Άανγκ, ο τελευταίος μάγος αέρα.

Αρχηγός της Νότιας Φυλής του Νερού είναι ο Χακόντα[115], πατέρας του Σόκκα και της Κατάρα. Αλλά, 2 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας, μαζί με τους άλλους πολεμιστές της φυλής, φεύγει στο Βασίλειο της Γης, για να το βοηθήσει να αντέξει τις επιθέσεις της Φυλής της Φωτιάς. Τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Σόκκα, ο οποίος πρέπει να προστατεύει την αδερφή καθώς και όλη τη φυλή του.

Βόρεια Φυλή του Νερού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Βόρεια Φυλή του Νερού βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο. Είναι και η πιο δυνατή φυλή του Νερού. Για 100 χρόνια άντεξε τις επιθέσεις των μάγων φωτιάς. Εκεί υπάρχει μια όαση, όπου ο Άανγκ μπήκε στο Κόσμο των Πνευμάτων[116] και έψαχνε για τα πνεύματα του Φεγγαριού και του Ωκεανού[Σημ. 2]. Στο τέλος του πρώτου κύκλου της σειράς, ο στόλος της Φυλής της Φωτιάς, υπό την ηγεσία του ναύαρχου Τζάο[117] επιτείθεται στη Βόρεια Φυλή του Νερού, και μάλιστα σκοτώνει το πνεύμα του Φεγγαρίου[Σημ. 3][118]. Σύμφωνα με την ιστορία, η Γιούι γεννήθηκε ήσυχη, κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να πεθάνει. Ο πατέρας της, αρχηγός της Βόρειας Φυλής του Νερού παρακάλεσε το πνεύμα του Φεγγαριού να κρατήσει τη Γιούι στη ζωή. Όταν ο Τζάο σκοτώνει το πνεύμα του Φεγγαριού, η Γιούι κατεβαίνει στην όαση και γυρίζει τη ζωή που της είχε δώσει το πνεύμα</ref>. Όμως, ο Άανγκ μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ και καταστρέφει όλο το στόλο του Τζάο.

Εκεί, ο Άανγκ αρχίζει να μαθαίνει τη μαγεία νερού[Σημ. 4]από το δάσκαλο Πάκο[119]. Στην αρχή, ο Άανγκ ετοιμάζεται να αρνηθεί, αφού θεωρεί τις παραδόσεις της Βόρειας Φυλή του Νερού προς τα κορίτσια άδικες, αλλά η Κατάρα το πείθει να συνεχίσει. Στην αρχή του δεύτερου κύκλου της σειράς, ο Πάκο και μερικοί μαθητές του κατευθύνονται στη Νότια Φυλή του Νερού για να βοηθήσουν τη φυλή να ξαναπάρει τη δύναμη της πίσω.

Δασικοί μάγοι νερού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για αυτούς υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες[120]. Κάνουν την εμφάνιση τους στο 4ο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου[Σημ. 5]. Συμμετέχουν και στη επίθεση κατά της Φυλής της Φωτιάς κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, αλλά όπως και οι άλλοι στρατιώτες αιχμαλωτίζονται.

Πίστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι δύο φυλές του Νερού πιστεύουν πώς οι πρώτοι μάγοι του Νερού ήταν το Φεγγάρι και ο Ωκεανός. Σύμφωνα με τη παράδοση, οι πρώτοι μάγοι νερού έμαθαν τη μαγεία από το Φεγγάρι, και τη διέδωσαν στις φυλές τους[Σημ. 6]. Αυτά τα πνεύματα έδωσαν τη αθανασία τους για να γίνουν μέρος του κόσμου[Σημ. 7].

Βασίλειο της Γης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Βασίλειο της Γης[121] είναι το πιο μεγάλο βασίλειο του κόσμου. Πρωτεύουσα του στην αρχή της ιστορίας είναι η Ομάσου, αλλά μετά τη κατάκτηση της από τη Φυλή της Φωτιάς, πρωτεύουσα γίνεται η Μπά-Σιν-Κσέ[Σημ. 8]. Η κάθε πόλη του Βασιλείου της Γης κυβερνείται από το δικό της βασιλιά[122].

Μπά-Σιν-Κσέ (Ba Sing Se)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πιο δημοφιλής πόλη του Βασιλείου της Γης[123]. Ο βασιλιάς της ασχολείται με το πολιτισμό της πόλης, ενώ το στρατό και τη πολιτική διοίκηση αναλαμβάνουν το Συμβούλιο των 5 και οι Ντάι Λι με αρχηγό το Λόνγκ Φένκ[Σημ. 9]. Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε να μιλά για το πόλεμο[Σημ. 10].

Η Μπά-Σιν-Κσέ διαθέτει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στο Βασίλειο της Γης[Σημ. 11], το οποίο αποτελείται από διάφορα τμήματα. Και εκεί απαγορεύεται να γίνεται αναφορά στο πόλεμο[Σημ. 12]

Η πόλη περυκυκλώνεται από γιγάντια τείχη, τα οποία προστατεύουν τη πόλη από τις επιθέσεις της Φυλής της Φωτιάς, μιας και η κατάληψη της Μπά-Σιν-Κσέ αποτελεί πρωταρχικός στόχος της Φυλής της Φωτιάς[Σημ. 13]. Γνωστή είναι η αντίσταση της πόλης κατά του στρατού του στρατηγού Άιρο[Σημ. 14], ο οποίος πολιορκούσε τη πόλη για 600 μέρες, αλλά δεν άντεξε το θάνατο του γιού του Λουτέν και αποφάσισε να γυρίσει πίσω[Σημ. 15].

Η πόλη κατακτήθηκε από τη πριγκίπισσα της Φυλής της Φωτιάς, Αζούλα και από τον αδερφό της Ζούκο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Άανγκ και του Οζάι, τα μέλη του Λευκού Λόττου[124][Σημ. 16] επιτείθονται στου μάγους φωτιάς που βρίσκονται στη πόλη και καταφέρνουν να τους νικήσουν[Σημ. 17].

Ομάσου (Omashu)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βασιλείου της Γης[125]. Βασιλιάς της στην αρχή της ιστορίας είναι ο παιδικός φίλος του Άανγκ, Μπούμι[126]. Η Ομάσου κατακτήθηκε από τους μάγους φωτιάς κατά τη διάρκεια της επιστροφής του Άανγκ από τη Βόρεια Φυλή της Φωτιάς[Σημ. 18], αλλά στο τέλος κατάφερε να απελευθερωθεί[Σημ. 19].

Η Ομάσου πήρε το όνομα της από δύο ερωτευμένους, την Ομά και το Σού. Αυτοί οι δύο ήταν οι πρώτοι μάγοι γης. Κατάγονταν από δύο εχθρικές φυλές, οι οποίες εδώ και αρκετό καιρό πολεμούν μεταξύ τους[Σημ. 20]. Οι δύο ερωτευμένοι φτιάχνουν ένα λαβύρινθο[Σημ. 21] για να μπορούν να βρεθούν μαζί χωρίς να τους ενοχλεί κανένας[Σημ. 22][Σημ. 23]. Ο Σού μια μέρα δεν ήρθε, και τότε η Όμα έμαθε πώς ο αγαπημένος της πέθανε στο πόλεμο από ένα βέλος[Σημ. 24]. Προς τιμή αυτών των δύο ερωτευμένων, δημιουργήθηκε η Ομάσου.

Νησί της Κιόσι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Νησί της Κιόσι ανήκει[127], θεωρητικά, στο Βασίλειο της Γης[Σημ. 25]. Το νησί είναι αφιερωμένο στην Αβατάρ Κιόσι[Σημ. 26], καθώς στο κέντρο βρίσκεται ένα μεγάλο άγαλμα προς τιμή της. Παρόλο που ο αρχηγός του νησιού είναι άντρας, ο στρατός αποτελείται από γυναίκες[Σημ. 27].

Το νησί δημιουργήθηκε από την Αβατάρ Κιόσι, καθώς έτσι θα προστατεύε το τόπο της από το Τσίν το Κατακτητή[128][Σημ. 28]. Ο Τσίν ήθελε να κατακτήσει το νησί της Κιόσι, αλλά αυτή αρνήθηκε, και μπαίνοντας στη Κατάσταση του Αβατάρ κατάφερε να τρέψει σε φυγή το στρατό του Τσίν, ενώ ο ίδιος ο Τσίν έπεσε από τη πεδιάδα στη θάλασσα και πέθανε[Σημ. 29].

Μετά την επίσκεψη του Άανγκ και των φίλων του στο Νησί της Κιόσι, οι πολεμιστές της Κιόσι[129] αποφασίζουν να συμμετείχουν στο πόλεμο. Η επόμενη συνάντηση με τους πολεμιστές της Κιόσι θα γίνει όταν τα παιδιά θα περνάνε από το φιδίσιο πέρασμα[Σημ. 30].

Έρημος Σι Βόνγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μεγαλύτερη έρημος[130] τους Βασιλείου της Γης και η μεγαλύτερη όλου του κόσμου[Σημ. 31]. Εκεί μένουν φυλές νομάδων[Σημ. 32]. Είναι γνωστή και χάρη στη βιβλιοήθηκη Βάν-Σιν-Τόνγκ[131], την οποία προστατεύει το ομώνυμο πνεύμα[Σημ. 33].

Φιδίσιο πέρασμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πιο επικύνδινος δρόμος προς τη Μπά-Σιν-Κσέ. Βρίσκεται στο κέντρο του Βασιλείου της Γης. Το περιτρυγιρίζουν τα καράβια του στόλου της Φυλής της Φωτιάς, για να μην επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να φτάσουν στη Μπά-Σιν-Κσέ. Στη πύλη υπάρχει η επιγραφή «Αφήστε την ελπίδα»[Σημ. 34].

Φυλή της Φωτιάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Φυλή της Φωτιάς[132] βρίσκεται στα δυτικά του Βασιλείου της Γης. Είναι αυτή που άρχισε το πόλεμο, 100 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας[Σημ. 35].

Πρωτεύουσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρωτεύουσα[133] βρίσκεται στο κέντρο της Φυλής της Φωτιάς, κοντά σε ένα κόλπο. Περικυκλώνεται από ένα βουνό, το οποίο έχει το σχήμα ηφαίστειου, κάτι που δίνει στη πόλη εξαιρετική προστασία. Την είσοδο στο κόλπο προστατεύουν οι μεγάλες πύλες του Αζουλόν[134][Σημ. 36][Σημ. 37].

Νησί των Χοβολέων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται[135] στα ανατολικά της Φυλής της Φωτιάς. Υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την ιστορία του νησιού. Κάνει τη μοναδική του εμφάνιση στο 3ο κύκλο της σειράς, όταν το επισκέπτονται ο Ζούκο, η Αζούλα, η Μέι[136] και η Τάι Λι[137]. Εκεί υπάρχει το οικογενειακό σπίτι του Ζούκο και της Αζούλα, όπου περνούσαν το καλοκαίρι όταν ήταν μικροί[Σημ. 38]

Ναός του Ρόκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ναός του Ρόκου[138] είναι αφιερωμένος στον Αβατάρ Ρόκου, τον προηγούμενο Αβατάρ. Γνωστό είναι ότι ο Ναός χτίστηκε πάνω από 100 χρόνια και ότι εκεί ζούσαν οι σοφοί της Φωτιάς. Παλιά, οι σοφοί[139] υπηρετούσαν μόνο τον Αβατάρ, αλλά όταν άρχισε ο πόλεμος αναγκάστηκαν να πάρουν το μέρος του Λόρδου της Φωτιάς[140]. Περίμεναν για αρκετό καιρό την επιστροφή του νέου Αβατάρ, αλλά μετά πίστεψαν πώς ο Αβατάρ πέθανε[Σημ. 39]. Παρόλο αυτά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άανγκ στο Ναό, ένας από τους σοφούς μένει ακόμα πιστός στον Αβατάρ και αποφασίζει να βοηθήσει τον Άανγκ να μιλήσει με το Ρόκου[Σημ. 40] και για αυτό αιχμαλωτίζεται από το ναύαρχο Τζάο.

Μετά την επίσκεψη του Άανγκ στο Ναό, ο Ρόκου στη Κατάσταση του Αβατάρ το καταστρέφει.

Λαός του Αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λαός του Αέρα[141] χωρίζεται σε 4 Ναούς του Αέρα:

  • Βόρειος Ναός του Αέρα
  • Νότιος Ναός του Αέρα
  • Ανατολικός Ναός του Αέρα
  • Δυτικός Ναός του Αέρα

Βόρειος Ναός του Αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται[142] στα βόρεια του Βασιλείου της Γης. Παλαιότερα, πριν την αρχή της ιστορίας, εκεί διοργάνωναν διαγωνισμούς για τη μαγεία αέρα[Σημ. 41]. Όταν άρχισε ο πόλεμος, όλοι οι μάγοι αέρα του Βόρειου Ναού του Αέρα, όπως και των υπόλοιπων Ναών του Αέρα, πέθαναν[Σημ. 42].

Μετά από λίγα χρόνια, μια εξορισμένη φυλή βρέθηκε στο Βόρειο Ναό του Αέρα, και αποφάσισε να κατοικήσει εκεί. Στην αρχή, αυτό θυμώνει τον Άανγκ, καθώς αυτοί έφτιαξαν ένα καινούργιο σπίτι καταστρέφοντας τα αγάλματα των μοναχών[Σημ. 43].

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Φυλής της Φωτιάς κατά του Βόρειου Ναού του Αέρα, το βουνό που οδηγεί στο Ναό καταστρέφεται καθώς ο Σόκκα ρίχνει βόμβα σε αποθηκεύματα φυσικού αερίου[Σημ. 44].

Νότιος Ναός του Αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται[143] βόρεια της Νότιας Φυλής του Νερού. Εκεί γεννιέται ο Άανγκ. Εκεί υπάρχει το άγαλμα του Γκιάτσο, δάσκαλο του Άανγκ, ο οποίος του έμαθε όλα όσα ξέρει στην αρχή της ιστορίας[Σημ. 45].

Δυτικός Ναός του Αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται[144] βόρεια της Φυλής της Φωτιάς και δυτικά του Βασιλείου της Γης. Υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την ιστορία του Ναού. Το πιο γνωστό είναι ότι, όπως και οι άλλοι Ναοί του Αέρα, καταστράφηκε από επιθέσεις της Φυλής της Φωτιάς.

Από εκεί περνά ο Ζούκο τη πρώτη εβδομάδα της εξορίας του[Σημ. 46]. Εκεί ο Άανγκ μαθαίνει τη μαγεία της φωτιάς, αλλά όταν ο Ζούκο χάνει σχεδόν όλη τη δύναμη του, παίρνει τη μαγεία από τους δράκοντες[Σημ. 47], αλλά αναγκάζεται να φύγει από εκεί εξαιτίας της επίθεσης της Αζούλα.

Ανατολικός Ναός του Αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται[145] στα νοτιοδυτικά του Βασιλείου της Γης. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ιστορία του Ναού. Αλλά, αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας, καθώς ο Άανγκ συναντά το γκούρου Πάτικ[146], ο οποίος προσπαθεί να τον κάνει αληθινό Αβατάρ[Σημ. 48].

Κόσμος των Πνευμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κόσμος των Πνευμάτων[147] υπάρχει παράλληλα με το κόσμο των θνητών. Το μοναδικό πλάσμα που ενώνει το Κόσμο των Πνευμάτων και το κόσμο των θνητών είναι ο Αβατάρ. Η μαγεία στο Κόσμο των Πνευμάτων είναι άχρηστη.

Πνεύμα Κοχ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γνωστό και με το επίθετο ληστής των προσώπων[148]. Ο μόνος τρόπος για να συναντηθεί κανείς είναι να βρεθεί στο Κόσμο των Πνευμάτων, διαμέσου της Όασης των Πνευμάτων που βρίσκεται στη Βόρεια Φυλή του Νερού. Αλλά, αυτός που το συναντά πρέπει να είναι προσεχτικός και να μη υποδεικνείει τα αισθήματα του, αλλιώς το Πνεύμα Κοχ θα του κλέψει το πρόσωπο[Σημ. 49].

Όαση των Πνευμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Όαση των Πνευμάτων[149] είναι κήπος που βρίσκεται στη Βόρεια Φυλή του Νερού και συνδέει το κόσμο των θνητών με το Κόσμο των Πνευμάτων. Από εκεί ο Άανγκ μπαίνει στο Κόσμο των Πνευμάτων για να ψάξει τα πνεύματα του Φεγγαριού και του Ωκεανού.

Ηλιοστάσιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ηλιοστάσιο[150] είναι αστρονομικό φαινόμενο, το οποίο διεξάγεται 2 φορές[Σημ. 50] κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια του Ηλιοστάσιου, ο κόσμος των θνητών και ο Κόσμος των Πνευμάτων έρχονται πιο κοντά από ποτέ.

Αβατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ορισμός της λέξης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η λέξη Αβατάρ προέρχεται από τη Σανσκριτική γλώσσα, η οποία αποτελεί μιά από τις γλώσσες της Ινδίας. Η λέξη Avatāra (σανσκριτική γλώσσα: अवतार) σημαίνει κάθοδος: μιας και άβα σημαίνει κάτω και τρι σημαίνει οδός (να περάσει). Στην Ινδουϊστική θρησκεία, είναι ένα πνεύμα, το οποίο κατεβαίνει στη Γη για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Οι κινέζικοι χαρακτήρες, οι οποίοι υπάρχουν στο πάνω μέρος του χάρτη που χρησιμοποιά η σειρά (Βλ. χάρτη) σημαίνουν οι ήρωες μοιράζουν (το κόσμο, τη χώρα ή τη γη) στα 4[151].

Όταν ο Άανγκ ήταν νέος, οι δάσκαλοι του έμαθαν ότι είναι ο Αβατάρ, μιας και επέλεξε 4 παιχνίδια, τα οποία συμβόλιζαν τα 4 στοιχεία της φύσης. Ο Άανγκ έπρεπε, όπως και οι υπόλοιποι μάγοι αέρα, να διαλέξει 4 παιχνίδια. Σύμφωνα με τις παραδόσεις του Βουδισμού του Θιβέτ αυτό είναι ένα τεστ για την μετενσάρκωση για ένα Λάμα του Τούλκου.

Ορισμός της λέξης στην ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αβατάρ είναι ο κυρίαρχος των τεσσάρων στοιχειών της φύσης: το νερό, τη γη, τη φωτιά και τον αέρα.

Ο κύκλος του Αβατάρ έχει την ακόλουθη μορφή:

  • Φυλή του Νερού
  • Βασίλειο της Γης
  • Φυλή της Φωτιάς
  • Λαός του Αέρα

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η ενσωμάτωση του Αβατάρ είναι ο Άανγκ, ο τελευταίος εκπρόσωπος του Λαού του Αέρα[Σημ. 51]. Ο Άανγκ κατάφερε να μείνει ζωντανός, επειδή φοβήθηκε όταν έμαθε πώς είναι ο Αβατάρ[Σημ. 52]. Ο κάθε λαός έχεις του δικούς του σοφούς (γέροι), οι οποίοι έχουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν ποιός είναι ο Αβατάρ όσο η νέα του μορφή βρίσκεται στη παιδική ηλικία[Σημ. 53] και ο νέος Αβατάρ μαθαίνει τη πραγματική του ταυτότητα στην ηλικία των 16[Σημ. 54].

Μετά από αυτό ο Αβατάρ πρέπει για πολύ καιρό να ταξιδεύει στο κόσμο για να μάθει τη μαγεία όλων των τεσσάρων στοιχείων. Η εκπαίδευση των τεσσάρων στοιχείων περνά με την ίδια σειρά όπως και ο κύκλος του Αβατάρ[Σημ. 55]. Κανένας Αβατάρ δεν μπορεί να αλλάξει τη σειρά του κύκλου μάθησης των τεσσάρων στοιχείων. Για παράδειγμα, η φωτιά πάντα πάει μετά τη γη, ωστόσο ο Άανγκ προσπαθεί να μάθει τη μαγεία της φωτιάς πριν τη μαγεία της γης[Σημ. 56], αλλά δεν τα καταφέρνει. Εξαίρεση αποτελούν οι Αβατάρ που γεννήθηκαν ως μάγοι φωτιάς[Σημ. 57].

Ρόλος του Αβατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αβατάρ πρέπει να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των 4 λαών. Πρέπει να σταματήσεις τη προσπάθεια οποιασδήποτε από τις 4 φυλές να αρχήσει πόλεμο κατά των άλλων φυλών[Σημ. 58].

Ο Αβατάρ αποτελεί και μεγάλη γέφυρα μεταξύ του κόσμου των θνητών και του Κόσμου των Πνευμάτων. Είναι ικανός κατά τη διάρκεια αυτοσυγκέντρωσης να βρεθεί στο Κόσμο των Πνευμάτων[Σημ. 59] και να ζητήσει τη συμβουλή και τη βοήθεια των πνευμάτων.

Κατάσταση του Αβατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κατάσταση του Αβατάρ[152] - είναι αμυντικός μηχανισμός, στον οποίο μπαίνει ο προσωρινός Αβατάρ και χρησιμοποιείται για να μεταδώσεις τις γνώσεις και τη δύναμη των προηγούμενων Αβατάρ. Το φως, το οποίο εισέρχεται από τον Αβατάρ[Σημ. 60], αποτελεί σημάδι της ενέργειας όλων των προηγούμενων του ζωών, συγκετρωμένες σε ένα σώμα. Ο Αβατάρ στη Κατάσταση του Αβατάρ γίνεται πιο δυνατός αλλά και πιο τρωτός[Σημ. 61]. Αν κάποτε ο Αβατάρ πεθάνει στη Κατάσταση του Αβατάρ, τότε ο κύκλος του Αβατάρ θα καταστραφεί και ο Αβατάρ θα σταματήσει να υπάρχει

— Αβατάρ Ρόκου (Βιβλίο 2 - Γη: Κεφάλαιο 1

Η Κατάσταση του Αβατάρ είναι μικρόχρονη είσοδος του Αβατάρ σε μια σημαντική κατάσταση, κατά την οποία έχει στη διάθεση του την ενέργεια των παλαιότερων Αβατάρ. Σε αυτή τη κατάσταση ο Αβατάρ διαθέτει εξαιρετική δύναμη και μπορεί να ελέγχει όλα τα τέσσερα στοιχεία[Σημ. 62]. Επίσης ο Αβατάρ μπορεί να καλεί στο κόσμο των θνητών πνεύματα και να χρησιμοποιά τη δύναμη τους εναντίον αυτών που τόλμησαν να χαλάσουν την ισορροπία στο κόσμο ή και να απειλούν τη ζωή του ίδιου του Αβατάρ.

Ο Αβατάρ μπορεί να εισχωρήσει στη Κατάσταση του Αβατάρ και χάρη στα δυνατά του αισθήματα: όπως το φόβο, το θυμό, τη λύπη και με αυτό το τρόπο είναι ανίκανος να ελέγχει τη Κατάσταση του Αβατάρ. Για να μπορέσει ο Αβατάρ να ελέγχει τη Κατάσταση του Αβατάρ πρέπει να περάσει από στάδιο ατομικής καθαριότητας και ελέγχου[Σημ. 63]. Πρέπει να νικήσει τους φόβους του, να ξεχάσει τα αισθήματα του, όλα όσα έχουν επίδραση στη ζωή του και στη ψυχική του αρμονία.

Η μοναδική αδυναμία του Αβατάρ όταν βρίσκεται στη Κατάσταση του Αβατάρ είναι ότι καθώς είναι ο Αβατάρ γίνεται ο πιο δυνατός μάγος στο κόσμο γίνεται και πιο τρωτός από ποτέ. Σε περίπτωση που ο Αβατάρ πεθάνει στη Κατάσταση του Αβατάρ τότε ο κύκλος του Αβατάρ θα καταστραφέι και ο Αβατάρ θα σταματήσει να υπάρχει. Σε περίπτωση που ο Αβατάρ πεθάνει στη κανονική[Σημ. 64] κατάσταση, τότε ο Αβατάρ θα ξαναγεννηθεί σύμφωνα με το κύκλο.

Γνωστοί Αβατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αβατάρ Άανγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άανγκ[153](κιν. 安昂) είναι μάγος αέρα και ο Αβατάρ κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Όταν είναι 12 χρονών μαθαίνει ότι είναι ο Αβατάρ και ότι πρέπει να σταματήσει τη Φυλή της Φωτιάς να αρχίσει το πόλεμο. Αυτό το γεγονός τρομάζει τον Άανγκ, ο οποίος παίρνει τον ιπτάμενο του βίσονα Άππα και φεύγει. Την ώρα όμως που φεύγει ξεσπά μια τρομερή καταιγίδα και παρασύρει τον Άανγκ στη θάλασσα. Εκεί μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ και δημιουργά ένα παγετώνα όπου αυτός και ο Άππα θα μείνουν για 100 χρόνια.

Αβατάρ Ρόκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρόκου[154](κιν. 肉刳) είναι μάγος φωτιάς και ο Αβατάρ πριν από τον Άανγκ. Ζωό του αποτελεί ο δράκος. Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής που διοργάνωνε με το Σόζιν[155][Σημ. 65], ο Ρόκου έμαθε πώς είναι ο Αβατάρ.

Μετά αρχίζει το ταξίδι του στις υπόλοιπες φυλές για να μάθει τις υπόλοιπες μαγείες. Πρώτο επισκέπτεται το Νότιο Ναό του Αέρα, όπου γίνεται φίλος του Γκιάτσο[156], δάσκαλο του Άανγκ. Μετά κατευθύνεται στη Βόρεια Φυλή του Νερού όπου μαθαίνει τη μαγεία του νερού από ένα μάγο νερού[157][Σημ. 66] και μετά τελείωνει την αποστολή του στο Βασίλειο της Γης, όπου μαθαίνει τη μαγεία της γής από το Σούντ[158], με τον οποίο γίνεται φίλος.

Μετά από 12 χρόνια ταξιδιού επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς και παντρεύεται τη Τα Μιν[159], την οποία γνώρισε όταν ήταν νεαρός[Σημ. 67]. Κατά τη διάρκεια του γάμου, ο Σόζιν λέει στο Ρόκου πώς πρέπει να μοιράσουν τα πλούτη τους με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά ο Ρόκου καταλαμβαίνει πώς εννοεί πόλεμο και αρνείται να τον ακούσει. Μετά ο Ρόκου και η γυναίκα του επιστρέφουν στο Νησί του Ρόκου. Μια μέρα, καθώς ο Ρόκου πετούσε με το δράκο του στο Βασίλειο της Γης, βλέπει πώς ο Σόζιν δεν τον άκουσε και πώς άρχισε το πόλεμο. Κατεβαίνει και το προειδοποεί πώς αν συνεχίσει δε θα φοβηθεί να το σκοτώσει.

Μετά από αυτό το περιστατικό ο Σόζιν και ο Ρόκου δεν ξανασυναντήθηκαν. Μια ημέρα όμως, στο Νησί του Ρόκου ξέσπασε τρομερός σεισμός. Ο Ρόκου έμεινε για να σταματήσει το ηφαίστειο και μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ, αλλά δεν τα καταφέρνει. Από μίλια μακριά το σεισμό παρακολουθεί ο Σόζιν, ο οποίος σπεύδει σε βοήθεια. Τη κρίσιμη στιγμή όμως, όταν ο Ρόκου χρειαζόταν τη βοήθεια του για να μείνει ζωντανός, ο Σόζιν το προδώνει, μιας και τα σχέδια του θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν ο Ρόκου πεθάνει.

Αβατάρ Κιόσι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κιόσι[160] (κιν. 虛子) είναι μάγος της γης και Αβατάρ πριν από το Ρόκου. Σε αντίθεση με τους επόμενους Αβατάρ, πίστευε πώς μόνο η δικαιοσύνη θα σώσει το κόσμο, για αυτό δε φοβάται να σκοτώσει ανθρώπους για να πετύχει αυτό το στόχο[Σημ. 68].

Ο Τσίν ο Κατακτητής ήθελε να κατακτήσει όλο το κόσμο και η Κιόσι ως Αβατάρ που ήταν, έπρεπε να το σταματήσει. Μια μέρα ο Τσίν και ο στρατός του έφτασαν μέχρι το νησί της Κιόσι. Αυτή του ζήτησε να παραδωθεί, αλλά αυτός αρνήθηκε να το κάνει. Η Κιόσι μπήκε στη Κατάσταση του Αβατάρ και έτρεψε το στρατό του Τσίν σε άτακτη φυγή. Ο Τσίν έπεσε από τη κοιλάδα στη θάλασσα και πέθανε, ενώ την ίδια ώρα δημιουργήθηκε ξανά το Νησί της Κιόσι[Σημ. 69].

Η Κιόσι ήταν αυτή που δημιούργησε τους Ντάι Λι. Είχε επισκεπτεί πολλές φορές τη Μπά-Σιν-Κσέ και το βασιλιά της. Οι κανόνες που εφάρμοσε δημιούργησαν αναταραχές στη πόλη[161]. Όταν η Κιόσι έφτασε στη πόλη, είδε πώς οι διαμαρτυρίες προκάλεσαν καταστροφές. Θύμωσε και ο βασιλιάς διέταξε να τη συλλάβουν, αλλά η Κιόσι θύμωσε και ο βασιλιάς βλέποντας τη δύναμη της αποφάσισε να συμφωνήσει. Η Κιόσι δημιούργησε τους Ντάι Λι καθώς και ένα ειδικό σχολείο για τα μέλη της οργάνωσης[162].

Αβατάρ Κούρουκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αβατάρ Κούρουκ ήταν μάγος νερού. Ήταν παντρεμένος με την Ούμμι[163], αλλά το πνεύμα Κόχ[Σημ. 70][164] έκλεψε το πρόσωπο της αγαπημένης του. Προσπάθησε να το σκοτώσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αβατάρ Γιάνκ Τσένκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Γιάνκ Τσένκ ήταν μάγος αέρα. Προσπαθεί να πείσει τον Άανγκ να μη φοβάται καθώς όλοι οι προηγούμενοι Αβατάρ είχαν κάνει και αυτοί λάθη. Επίσης του λέει πώς ο Αβατάρ πρέπει να ανήκει στο κόσμο και όχι στον εαυτό του.

Μαγεία στο κόσμο του Αβατάρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαγεία του νερού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σύμβολο της μαγείας νερού

Αποτελεί ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης[165]. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στοιχεία, δεν πρόηλθε από ζώο, αλλά από το Φεγγάρι. Για αυτό, οι μάγοι νέροι νιώθουν περισσότερη δύναμη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά κατά τη πανσέληνο. Υπάρχουν πολλές τεχνικές, αλλά η πιο δύσκολη είναι αυτή κατά την οποία ο μάγος νερού ελέγχει το νερό στο αντίπαλο σώμα. Αυτή τη τεχνική την δημιούργησε η Χάμα[166], αλλά στο τέλος της ιστορίας τη κατέχει η Κατάρα. Επίσης νερό μπορεί να δημιουργηθεί από τον αέρα καθώς και από νερό λουλουδιών. Η κύρια φιλοσοφία της μαγείας του νερού είναι ο μάγος νερού να χρησιμοποιά τη δύναμη του αντιπάλου κατά του ιδίου. Αντίθετο στοιχείο του νερού αποτελεί η φωτιά. Η μαγεία του νερού χρησιμοποιείται και στην ιατρική, καθώς μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από το θάνατο.

Μαγεία της γης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σύμβολο της μαγείας της γης

Αποτελεί[167] ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το αντίθετο του στοιχείο είναι ο αέρος. Η μαγεία της γης προήλθε από γιγάντιους ασβούς[168], ενώ οι πρώτοι μάγοι γης ήταν η Ομά[169] και ο Σού[170]. Η μαγεία της γης έχει διάφορες τεχνικές, ωστόσο οι πιο δύσκολες είναι η μαγεία της άμμου και η μαγεία του μέταλλου[171]. Η φιλοσοφία της μαγείας της γης είναι ο μάγος γης να ακούει τη γη και να περιμένει πριν να επιτεθεί στον αντίπαλο[Σημ. 71].

Μαγεία της φωτιάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σύμβολο της μαγείας φωτιάς

Αποτελεί[172] ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το αντίθετο του στοιχείο είναι το νερό. Οι πρώτοι μάγοι φωτιάς ήταν οι δράκοι, αλλά οι πιο πολλοί εξαφανίστηκαν[Σημ. 72] και εξαιτίας ενός έθιμου που δημιούργησε ο Λόρδος της Φωτιάς, Σόζιν. Όποιος μπορούσε να νικήσει τους δράκους[173], η μαγεία φωτιάς του θεωρούταν θρυλική και μπορούσε να λάβει το τιμητικό τίτλο «Δράκοντας». Οι πρώτοι άνθρωποι που έμαθαν τη μαγεία φωτιάς από τους δράκους ήταν οι Πολεμιστές του Ήλιου[174], ο οποίος δίνει ενέργεια στους μάγους φωτιάς, οι οποίοι είναι πιο δυνατοί την ημέρα. Η πιο δύσκολη τεχνική της μαγείας φωτιάς είναι η δημιουργία κεραυνού.

Οι μάγοι φωτιάς χάνουν τελείως τη δύναμη τους κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, αλλά γίνονται πιο δυνατοί όταν πέφτει ο κομήτης του Σόζιν[Σημ. 73]. Η ενέργεια που λαμβάνει ο μάγος φωτιάς πρέπει να προέρχεται από την αναπνοή του.


Μαγεία του αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σύμβολο της μαγείας του αέρα

Αποτελεί[175] το τελευταίο στοιχείο της φύσης. Το αντίθετο του στοιχείο είναι η γη. Οι πρώτοι μάγοι αέρα ήταν οι ιπτάμενοι βίσονες[176]. Οι πρώτοι άνθρωποι που έμαθαν τη μαγεία του αέρα ήταν οι Νομάδες του Αέρα[177]. Η κύρια φιλοσοφία της μαγείας είναι ο μάγος αέρα να αποφεύγει τα χτυπήματα των αντιπάλων.

Μαγεία της ενέργειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μαγεία της ενέργειας[178] υπήρχε πριν την εμφάνιση του Αβατάρ και τη δημιουργία των τεσσάρων στοιχειών της φύσης. Γνωστός μάγος ενέργειας είναι η λεοντοχελώνα[179].

Μόνο το αληθινό μυαλό μπορεί να αντιμετωπίσει το ψέμα, μόνο η αληθινή καρδιά μπορεί να τα βάλει με το δηλητήριο του μίσους. Από την δημιουργία του κόσμου το σκοτάδι ακμάζει στο κενό, αλλά πάντα χάνει τη θέση του από το αληθινό φως. Περίμενε αυτό το φώς και αυτό θα έρθει

— Λεοντοχελώνα

Η ψυχή του μάγου πρέπει να είναι δυνατή αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ο ίδιος τη μαγεία του.

Χάρη στη μαγεία της ενέργειας, ο Άανγκ καταφέρνει να κλέψει τη μαγεία φωτιάς από τον Οζάι. Με αυτό το τρόπο ο Άανγκ βγαίνει νικήτης στην αναμέτρηση και καταφέρνει να σώσει το κόσμο.

Μαγεία των Πνευμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μόνο τα πνεύματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μαγεία, και στο κόσμο των θνητών και στο Κόσμο των Πνευμάτων. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει εκτός ο Αβατάρ, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ του κόσμου των θνητών και του Κόσμου των Πνευμάτων. Η μαγεία των Πνευμάτων χρησιμοποιείται κυριώς για τον έλεγχο του φωτός.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άανγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν την αρχή της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κύριος πρωταγωνιστής[180]της ιστορίας. Γεννήθηκε στο Νότιο Ναό του Αέρα και ήταν μαθητής του μοναχού Γκιάτσο. Όταν γεννήθηκε διάλεξε τέσσερα παιχνίδια[Σημ. 74]ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες και χάρη στην επιλογή αυτή οι μοναχοί κατάλαβαν πώς αυτός είναι ο Αβατάρ. Κανονικά έπρεπε να το πουν όταν θα γινόταν 16, αλλά κάποια σημάδια τους έδειξαν πώς ετοιμάζεται τρομερός πόλεμος και πώς μόνο ο Αβατάρ είναι ικανός να το σταματήσει. Αποφασίζουν να το χωρίσουν από το Γκιάτσο και να το στείλουν στο Δυτικό Ναό του Αέρα για να συνεχίσει εκεί την εκπαίδευση του. Προς κακή τους τύχη, ο Άανγκ κρυφάκουσε τη συνομιλία και τρομαγμένος αποφάσισε να δραπετεύσει. Κλέβει τον Άππα, τον ιπτάμενο βίσονα του[Σημ. 75], αλλά τότε αρχίζει καταιγίδα και μαζί με τον Άππα πέφτουν στη θάλασσα. Μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ και δημιουργά ένα παγετώνα και μαζί με τον Άππα βρίσκεται μέσα στο παγετώνα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μένει στο παγετώνα για 100 χρόνια[181]. Τον βρίσκουν η Κατάρα και ο Σόκκα, οι οποίοι έχασαν τη βάρκα τους. Στην αρχή, ο Σόκκα δεν τον εμπιστεύεται καθώς θεωρεί πώς ο Άανγκ είναι κατάσκοπος της Φυλής της Φωτιάς. Ο Άανγκ μαθαίνει πώς κανείς δεν είδε μάγους αέρα για 100 χρόνια αλλά δε πιστεύει πώς αυτοί πέθαναν. Στη Νότια Φυλή του Νερού θα συγκρουστεί για πρώτη φορά με το Ζούκο, αλλά θα καταφέρει να ξεφύγει. Μαζί με τη Κατάρα και το Σόκκα αρχίζουν το ταξίδι για τη Βόρεια Φυλή του Νερού, αλλά όταν φτάνουν αρχίζει η πολιορκία της φυλής από τη Φυλή της Φωτιάς.

Μετά αρχίζει το ταξίδι στο Βασίλειο της Γης και φτάνει στη Μπά-Σιν-Κσέ. Φτάνει στη πόλη χωρίς τον Άππα επειδή του το έχουν κλέψει στην έρημο Σι Βόνγκ. Μετά πηγαίνει στον Ανατολικό Ναό του Αέρα για να μάθει πώς να ελέγχει τη Κατάσταση του Αβατάρ, αλλά δεν τα καταφέρνει καθώς σε όραμα του μαθαίνει πώς η Κατάρα κινδυνεύει. Παρά τη προειδοποίηση του γκούρου Πάτικ, ότι αν φύγει δε θα γίνει ποτέ αληθινός Αβατάρ, ο Άανγκ φεύγει. Εκεί στη Μπά-Σιν-Κσέ, συγκρούεται με το Ζούκο και την Αζούλα, και τους αντιμετωπίζει με τη Κατάρα. Όταν η Κατάρα περικυκλώθηκε, ο Άανγκ αποφάσισε να μπει στη Κατάσταση του Αβατάρ, αλλά η Αζούλα με τους κεραυνούς της τον ακινητοποιεί. Η Κατάρα, χάρη στη βοήθεια του Άιρο, ξεφεύγει με τον Άανγκ και τους υπόλοιπους και καταφέρνει να το φέρει πίσω στη ζωή. Παρόλο αυτά, ο κόσμος θεωρεί πώς ο Άανγκ πέθανε.

Όταν συνέρχεται μαθαίνει πώς ο κόσμος το θεωρεί νεκρό, κάτι που στην αρχή το τρόμαξε. Μαθαίνει πώς οι φίλοι του ετοιμάζουν εισβολή στη Φυλή της Φωτιάς κατά τη διάρκεια της εκλείψεως. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, με θυμό καταλαμβαίνει πώς ο Λόρδος της Φωτιάς και ο στρατός της Φυλής της Φωτιάς ήξεραν για την εισβολή και καταλαμβαίνει πώς δε θα μπορέσει να νικήσει το Λόρδο της Φωτιάς εκείνη τη στιγμή. Παρόλο αυτά, μαθαίνει τη μαγεία της φωτιάς από το Ζούκο, και όταν πέφτει ο κομήτης αντιμετωπίζει τον Οζάι. Αρχικά βγαίνει ηττημένος, αλλά προς καλή του τύχη ο Οζάι τον πέταξε στις πέτρες, και μια από αυτές βρήκε τη πλάτη του Άανγκ, όπου βρισκόταν το τραύμα από την Αζούλα. Αυτό το βοηθά να μπει στη Κατάσταση του Αβατάρ και να νικήσει τον Οζάι.

Δάσκαλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άανγκ είχε 4[Σημ. 76] δασκάλους, οι οποίοι τον βοήθησαν να εκπληρώσουν την αποστολή του. Αυτοί είναι:

  • Ο Γκιάτσο - Μαγεία αέρα
  • Η Κατάρα - Μαγεία νερού
  • Η Τοφ - Μαγεία γης
  • Ο Ζούκο - Μαγεία φωτιάς


Έρωτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άανγκ είναι ερωτευμένος με τη Κατάρα[Σημ. 77]. Για πρώτη φορά θα φιληθούν στη σπηλιά των δύο ερωτευμένων και χάρη σε αυτό θα βρούν την έξοδο[Σημ. 78]

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Άανγκ αρχικά υποδείεται ο Μίτσελ Μούσσο[182], αλλά αργότερα το ρόλο αυτό παίρνει ο Ζάχαρι Τίλερ Έισεν[183].

Κατάρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[184] στη Νότια Φυλή του Νερού. Πατέρας είναι ο Χακόντα, ο οποίος έφυγε 2 χρόνια πριν την αρχή της ιστορία στο Βασίλειο της Γης για να βοηθήσει τους μάγους γης να αντέξουν τις πολιορκίες της Φυλής της Φωτιάς. Μένει στη Νότια Φυλή του Νερού μαζί με τον αδερφό της, Σόκκα, και τη γιαγιά της, Κάννα[185]. Η μητέρα της, Κία[186], πέθανε καθώς τη σκότωσαν οι Νότιοι Επιδρομείς[187] και συγκεκριμένα ο Γιάν Ρο[188].

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κατάρα είναι αυτή που ανακαλύπτει το παγετώνα, στον οποίο βρίσκεται ο Άανγκ. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, του μαθαίνει τη μαγεία του νερού. Όταν βρίσκονταν στη Μπά-Σιν-Κσέ φυλακίστηκε μαζί με το Ζούκο. Εκείνος της μιλά για τη μητέρα του, την οποία θεωρεί νεκρή, και η Κατάρα το πιστεύει. Μετά όμως, ο Ζούκο διάλεξε να συμμαχήσει με την Αζούλα και καταφέρνει να ακινητοποιήσει τη Κατάρα. Η Κατάρα σώζει τον ετοιμοθάνατο Άανγκ χάρη στο νερό που έλαβε από την Όαση των Πνευμάτων. Κατά τη διάρκεια της τελικής αναμέτρησης, μαζί με το Ζούκο, ο οποίος πήρε το μέρος τους, καταφέρνει να νικήσει την Αζούλα. Ο Ζούκο όμως, δέχτηκε τρομερό χτύπημα από την Αζούλα, αλλά η Κατάρα του γυρίζει τη ζωή.

Έρωτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι ερωτευμένη[189] με τον Άαγνκ, αλλά το κρύβει μέχρι το τέλος της ιστορίας.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη Κατάρα υποδείεται η Μάε Ουάιτμαν[190].

Σόκκα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[191] στη Νότια Φυλή του Νερού. Είναι αδερφός της Κατάρα, γιός του Χακόντα και της Κία. Μαζί με τη Κατάρα βρίσκουν τον Άανγκ. Στην αρχή δεν τον εμπιστεύεται καθώς το θεωρεί κατάσκοπο της Φυλής της Φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πατέρας του έφυγε στο πόλεμο 2 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας. Για αυτό και αναλαμβαίνει τη διοίκηση της φυλής καθώς και τη στρατιωτική εκπαίδευση των παιδιών. Ανυπομονεί να δεί το πατέρα του, ο οποίος έφυγε λέγοντας του πώς είναι ακόμα μικρός για να πολεμήσει και ότι το χρειάζεται για να προστατεύει τη Κατάρα και τη φυλή. Μαζί με τη Κατάρα και τον Άανγκ περνά από πολλές περιπέτεις μέχρι να φτάσουν στη Βόρεια Φυλή του Νερού. Εκεί ερωτεύεται τη πριγκίπισσα Γιούι, αλλά αυτή πεθαίνει. Συμμετέχει ως εθελοντής στην άμυνα της Βόρειας Φυλής του Νερού.

Μετά κατευθύνεται στο Βασίλειο της Γης, αλλά στο δρόμο για τη Μπά-Σιν-Κσέ αρχίζει να τρελένεται. Συνέρχεται καθώς φτάνουν στο μυστικό λιμάνι που οδηγεί στη Μπά-Σιν-Κσέ, όπου ξαναβρίσκει τη Σουγιούκι. Στο φιδίσιο πέρασμα θα φιληθούν για πρώτη φορά. Φτάνοντας στη Μπά-Σιν-Κσέ βοηθά το βασιλιά της πόλης να καταλάβει πώς θέλουν να τον ανατρέψουν οι Ντάι Λι. Μετά φεύγει και συναντά το πατέρα καθώς και όλο το στρατό της Νότιας Φυλής του Νερού. Αναγκάζεται όμως να φύγει για να βοηθήσει τον Άανγκ. Στη Μπά-Σιν-Κσέ φυλακίζεται, αλλά χάρη στη Τοφ καταφέρνει να ξεφύγει.

Ο Σόκκα ήταν αυτός που είχε την ιδέα για την εισβολή στη Φυλή της Φωτιάς, καθώς ήταν αυτός που ανακάλυψε τη δύναμη της εκλείψεως. Αλλά, η εισβολή αποτυχαίνει, αφού ο Σόκκα μαθαίνει πώς η Σουγιούκι είναι στη φυλακή. Πηγαίνει στο Βράζοντα Βράχο μαζί με το Ζούκο και καταφέρνει να αποδράσει μαζί με τη Σουγιούκι και το πατέρα του. Στη τελική αναμέτρηση καταστρέφει όλα τα ιπτάμενα καράβια της Φυλής της Φωτιάς, τα οποία κατευθύνονται στη Μπά-Σιν-Κσέ.

Έρωτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καθώς φτάνει στη Βόρεια Φυλή του Νερού, συναντά τη πριγκίπισσα Γιούι και την ερωτεύεται. Εκείνη όμως αναγκάζεται να δώσει τη ζωή της στο πνεύμα του Φεγγαριού για να το σώσει και έτσι πεθαίνει. Μετά ο Σόκκα συναντά τη Σουγιούκι[Σημ. 79], με την οποία καταστρέφει τον ιπτάμενο στόλο της Φυλής της Φωτιάς. Το Σόκκα ερωτεύεται η Τάι Λι, κάτι που ο Σόκκα δε ξέρει.

Γνώμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σόκκα θεωρείται αρχηγός της ομάδας "Αβατάρ"[192]. Θεωρείται πώς κάνει τα καλύτερα αστεία και πώς είναι ο μόνος που μπορεί να διαβάζει χάρτες και να επινοεί στρατιωτικές επειχηρήσεις.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Σόκκα υποδείεται ο Τζάκ ΝτεΣένα[193].

Τοφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τοφ[194] ανήκει στην οικογένεια των Μπέι Φόνκ. Γεννήθηκε στο Βασίλειο της Γης, και συγκεκριμένα στη Γκάολινγκ[195]. Είναι τυφλή από την γέννηση της, παρόλο αυτά είναι εξαιρετικός μάγος γης. Ήταν μαθήτρια του Δάσκαλου Γιού[196].

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τοφ συμμετέχει στο 6ο διεθνές τουρνουά μάγων γης[197], μιας και στο προηγούμενο κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια. Φτάνει στο τελικό και καταφέρνει να νικήσει. Μετά, ο Ξιν Φού[198], ο διοργανωτής του τουρνουά, ανακοινώνει πώς θα δώσει χρήματα σε αυτό που θα νικήσει τη Τοφ[Σημ. 80]. Ο Άανγκ, θέλοντας να μιλήσει στη Τοφ, δέχεται να την αντιμετωπίσει. Παρά τις προσπάθειες του, η Τοφ δεν θέλει να τον ακούσει, και έτσι αναγκάζεται να τη πετάξει από την αρένα. Μετά, βρίσκει το σπίτι της Τοφ και προσπαθεί να μιλήσει μαζί της. Αλλά, ο Ξιν Φού και οι αντίπαλοι της Τοφ στο 6ο διεθνές τουρνουά μάγων γης, τους αιχμαλωτίζουν. Ζητούν λύτρα για τη Τοφ, αλλά καθώς την απελευθερώνουν η Κατάρα ζητά από τη Τοφ τη βοήθεια της για να απελευθερώσει τον Άανγκ. Η Τοφ δέχεται και διεξάγεται τρομερή μάχη, στην οποία η Τοφ βγαίνει νικήτρια και έτσι καταφέρνει να απελευθερώσει τον Άανγκ.

Μαθαίνει στον Άανγκ τη μαγεία της γης. Όταν φτάνει στη Μπά-Σιν-Κσέ βοηθά τους υπόλοιπους να περάσουν τη Βασιλική Φρουρά[199] για να συναντήσουν το βασιλιά της Μπά-Σιν-Κσέ και να του πουν την αλήθεια. Μετά τις περιπέτειες στη Μπά-Σιν-Κσέ λαμβάνει γράμμα από τη μητέρα της, το οποίο στη πραγματικότητα έγραψαν ο Ξιν Φού και ο Γιού. Πέφτει στη παγίδα που της ετοίμασαν, αλλά χάρη στη μαγεία του μετάλλου που ανακαλύπτει καταφέρνει να ξεφύγει. Μετά την ήττα στη Μπά-Σιν-Κσέ από την Αζούλα και το Ζούκο, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα "Αβατάρ" φεύγει από τη πόλη και περνά τις μέρες μέχρι την έκλειψη στη Φυλή της Φωτιάς. Μετά την αποτυχία της εισβολής, συνεχίζουν το δρόμο τους μέχρι που και πάλι φτάνουν στη Μπά-Σιν-Κσέ, όπου βρίσκουν το Λευκό Λόττο. Κατά τη διάρκεια της τελικής αναμέτρησης, μαζί με το Σόκκα και τη Σουγιούκι καταστρέφουν τον ιπτάμενο στόλο της Φυλής της Φωτιάς.

Μαγεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τοφ είναι μια από τους καλύτερους μάγους γης. Είναι από τους λίγους που κατέχουν τη μαγεία της άμμου καθώς και η μοναδική που κατέχει τη μαγεία μέτλλου. Είναι τυφλή, για αυτό και βλέπει τα πάντα χάρη στα πόδια της. Όταν ο Ζούκο αποφασίζει να πάρει το μέρος τους, η Τοφ τον επισκέπτεται τη νύχτα, αλλά αυτός νόμιζε πώς του επιτείθονται, για αυτό κατά λάθος καεί τα πόδια της Τοφ. Αλλά, η Τοφ θεραπεύεται.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη Τοφ υποδείεται η Τζέσι Φλάουερ[200].

Ζούκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ζούκο[201] είναι γιος του Λόρδου της Φωτιάς Οζάι, αδερφός της Αζούλα και ανιψιός του Άιρο. Είναι πρίγκιπας[202], αλλά στην ηλικία των 13 εξορίστηκε. Κατά τη διάρκεια ενός πολεμικού συνεδριού, στο οποίο δεν έπρεπε καν να συμμετείχε, αλλά κατάφερε να μπει χάρη στο θείο του Άιρο, διαφώνησε με ένα στρατηγό, ο οποίος πρότεινει να στείλου ένα σώμα από νεοφερμένους κατά των πιο δυνατών μάγων γης, για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να επιτεθούν από πίσω. Αυτό θύμωσε πολύ το πατέρα του, και ο μόνος τρόπος για να αποδείξει πώς είχε δίκαιο ήταν να αναμετρηθεί στο Όγκνι Κάι[203]. Στην αρχή ο Ζούκο δήλωσε πώς δε φοβάται, αλλά δεν ήξερε πώς έπρεπε να αντιμετωπίσει το πατέρα του. Όταν το μαθαίνει, ο Ζούκο ζητά έλεος από το πατέρα του, αλλά αυτός του καίει το μάτι.

Η μητέρα του, Ούρσα[204] πέθανε, καθώς έσωζε το Ζούκο από το θάνατο. Όταν πέθανε ο Λου Τέν, ξάδερφος του Ζούκο, ο Οζάι ζήτησε από το πατέρα του, Αζουλόν, να του δώσει τη θέση του Άιρο. Ο Αζουλόν θυμώνει και λέει πώς ο μόνος τρόπος να δώσει το θρόνο στον Οζάι αντί στον Άιρο, είναι να πεθάνει ο πρωτότοκος γιος του Οζάι, δηλαδή ο Ζούκο. Ο Οζάι ήταν έτοιμος να σκοτώσει το γιο του, αλλά η Ούρσα το κατάλαβε και πρόλαβε να σώσει το Ζούκο. Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, όταν ο Ζούκο ανακοίνωσε πώς θα πάρει το μέρος του Αβατάρ, ο Οζάι του λέει πώς η μητέρα του δεν πέθανε, αλλά εξορίστηκε. Για αυτό, όταν ο Οζάι ηττηθεί από τον Άανγκ στη τελική αναμέτρηση, ο Ζούκο το πρώτο που κάνει είναι να το ρωτήσει πού βρίσκεται η μητέρα του[Σημ. 81]


Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία αρχίζει[205] με το Ζούκο και τον Άιρο να κατευθύνονται στη Νότια Φυλή του Νερού, με το Ζούκο να ελπίζει ότι εκεί θα βρούν τον Αβατάρ. Ο Ζούκο βρίσκει τον Άανγκ και στην αρχή μένει έκπληκτος καθώς περίμενε να τα βάλει με ένα γέρο και όχι με ένα παιδί. Αναγκάζει τον Άανγκ να παραδωθεί και το παίρνει στο καράβι του, αλλά ο Άανγκ καταφέρνει να ξεφύγει. Ο Ζούκο προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι ο Αβατάρ είναι ζωντανός, αλλά δεν τα καταφέρνει. Όλη η Φυλή της Φωτιάς μαθαίνει πώς ο Αβατάρ γύρισε και πώς είναι μόνο 12 χρονών. Ο Ζούκο συγκρούεται με πειρατές, οι οποίοι λίγο αργότερα, μετά από πρόταση του Τζάο, προσπαθούν να το σκοτώσουν. Ο Τζάο θέλει να σκοτώσει το Ζούκο επειδή αυτός είναι το Μπλέ Πνεύμα, εχθρός της Φυλής της Φωτιάς, ο οποίος απελευθέρωσε τον Άανγκ όταν αυτός ήταν φυλακισμένος στο στρατόπεδο του Τζάο. Παρά τη προσπάθεια του Τζάο, ο Ζούκο παραμένει ζωντανός και χάρη στο θείο του, ο οποίος δέχτηκε τη πρόταση του Τζάο να συμμετέχει στη πολιορκία της Βόρειας Φυλής του Νερού, μεταφιέζεται σε στρατιώτη. Φτάνοντας στη Βόρεια Φυλή του Νερού, φεύγει από το καράβι και προσπαθεί να μπει μέσα στη Βόρεια Φυλή του Νερού. Τα καταφέρνει και φτάνει ως την Όαση των Πνευμάτων, όπου αντιμετωπίζει τη Κατάρα. Αρχικά, βγαίνει ηττημένος, αλλά όταν ανατέλει ο ήλιος, επιτείθεται και αιχμαλωτίζει τον Άανγκ, ο οποιός εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στο Κόσμο των Πνευμάτων. Όταν ο Άανγκ γυρίζει από το Κόσμο των Πνευμάτων, μαθαίνει πώς τον αιχμαλώτισε ο Ζούκο. Προς καλή του τύχη, ο Ζούκο δεν κατάφερε να φύγει μακριά, και έτσι οι φίλοι του Άανγκ καταφέρνουν να τον απελευθερώσουν.

Μετά την ήττα στη Βόρεια Φυλή του Νερού, ο Οζάι στέλνει την Αζούλα για να αιχμαλωτίσει το Ζούκο, μιας και ο Οζάι το θεωρούσε άχρηστο. Η Αζούλα προσπαθεί να τους αιχμαλωτίσει, αλλά ο καπετάνιος του καραβιού στο οποίο ταξιδεύει, τη προδώνει. Ο Ζούκο και ο Άιρο κόβουν τα μαλλιά τους και ζουν σαν πρόσφυγες στο Βασίλειο της Γης[206]. Για να μη πεθάνει από τη πείνα, ο Ζούκο συνεχίζει να κλέβει ανθρώπους ως Μπλέ Πνεύμα. Ως πρόσφυγας, μαζί με το θείο του φτάνουν στη Μπά-Σιν-Κσέ και βρίσκουν δουλειά σε ένα μαγαζί. Μετά ο θείος του καταφέρνει να δημουργήσει το δικό του μαγαζί στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο αρρωσταίνει βαριά, αλλά καταφέρνει να αναρώσει. Φυλακίζεται με τη Κατάρα, αλλά ο Άιρο και ο Άανγκ καταφέρνουν να τους βρουν και να τους απελευθερώσουν. Όταν ο Άιρο μιλά με το Ζούκο, του επιτείθεται η Αζούλα και αναγκάζει το Ζούκο να διαλέξει μεταξύ της ζωής του προδότη και της ζωής του ήρωα. Αυτός αποφασίζει να βοηθήσει την Αζούλα, και μαζί με αυτήν ακινητοποιούν τη Κατάρα.

Ο Ζούκο επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς[207]. Η Αζούλα λέει στο πατέρα τους πώς ο Ζούκο σκότωσε τον Αβατάρ και ο Οζάι τη πιστεύει. Ο Ζούκο επισκέπτεται συχνά το θείο του, και μια μέρα μαθαίνει πώς ο Αβατάρ Ρόκου είναι ο πρόππαπους του. Στην αρχή αυτό το τρομάζει, αλλά όταν συνέρχεται αποφασίζει πώς πρέπει να βοηθήσει τον Άανγκ. Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, το ανακοινώνει στο πατέρα του, ο οποιός προσπαθεί με τους κεραυνούς του να το σκοτώσει, αλλά ο Ζούκο απεκρούει το χτύπημα. Φεύγει και φτάνει στο Δυτικό Ναό του Αέρα, όπου βρίσκει τον Άανγκ και τους φίλους του και τους πείθει ότι είναι με το μέρος τους. Μαθαίνει στον Άανγκ τη μαγεία της φωτιάς και του λέει το σχέδιο του πατέρα του. Στη τελική αναμέτρηση, ο Ζούκο, χάρη στη βοήθεια της Κατάρα, νικά την Αζούλα. Γίνεται ο νέος Λόρδος Φωτιάς και ανακοινώνει τη λήξη του πολέμου.

Έρωτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O Ζούκο[208] είναι ερωτευμένος με τη Μέι. Τη γνώριζει από τη παιδική ηλικία, όταν η Μέι έγινε φίλη της Αζούλα. Όταν αποφασίζει να βοηθήσει τον Άανγκ, αναγκάζεται να την αφήσει. Τη ξανασυναντά στη φυλακή του θείου της, όπου βρίσκεται φυλακισμένος. Στην αρχή, αυτή θυμώνει μαζί του, μα όταν ο Ζούκο μαζί με το Σόκκα ξεφεύγουν, τους βοηθά να μη πέσουν στη βραστή λίμνη. Μετά τη τελική αναμέτρηση, βγαίνει από τη φυλακή και ξανασυναντά το Ζούκο.

Όταν ο Ζούκο και ο θείος του δουλεύουν σε ένα μαγαζί της Μπά-Σιν-Κσέ, μια πελάτισα τους, η Τζίν[209], τον ερωτεύεται. Βγαίνουν μαζί, αλλά στο τέλος ο Ζούκο την αφήνει.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ζούκο υποδείεται ο Ντάντε Μπάσκο[210].

Αζούλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[211] στη Φυλή της Φωτιάς. Είναι κόρη του Λόρδου της Φωτιάς Οζάι και της γυναίκας του, Όυρσα, αδερφή του Ζούκο, ανιψιά του Άιρο και εγγονή του Λόρδου της Φωτιάς Αζουλόν, προς τιμή του οποίου έλαβε το όνομα της.

Είναι πριγκίπισσα της Φυλής της Φωτιάς. Όταν ο Οζάι γίνεται Βασιλιάς Φένιξ εκείνη έπρεπε να αναλάβει το ρόλο του Λόρδου της Φωτιάς, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ καθώς στη τελική αναμέτρηση θα ηττηθεί από τη Κατάρα και το Ζούκο. Πιο πριν, προδόθηκε από τις παιδικές της φίλες, Μέι και Τάι Λι.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Οζάι στέλνει την Αζούλα για να πιάσει το Ζούκο και τον Άιρο, μιας και ο Οζάι τους θεωρεί υπεύθυνους για την ήττα στη Βόρεια Φυλή τςη Φωτιάς. Η Αζούλα προσπαθεί να τους πίασει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Για αυτό το λόγο, βρίσκει τις παιδικές της φίλες, Μέι[Σημ. 82] και Τάι Λι[Σημ. 83].

Η Αζούλα και οι φίλες της ψάχνουν τον Άανγκ. Παρά τις προσπάθειες τους, δεν τα καταφέρνουν, μιας και ο Άανγκ και οι φίλοι του πάντα ξεφεύγουν. Μια μέρα συναντούν τις Πολεμιστές της Κιόσι[Σημ. 84] και καταφέρνουν να τις νικήσουν. Χάρη στα ρούχα τους, μεταφιέζονται σε Πολεμιστές της Κιόσι και καταφέρουν να μπούν στη Μπά-Σιν-Κσέ. Εκεί βρίσκουν το Ζούκο και τον Άιρο. Την ίδια ώρα, όταν ο Λόνκ Φένκ[212], ο αρχηγός των Ντάι Λι, βρίσκεται τη φυλακή, αναλαμβάνει τη διοίκηση των Ντάι Λι. Καταφέρνει να τους κάνει να πάρουν το μέρος τους, κάτι που κάνει και με το Ζούκο. Χάρη στη βοήθεια του, καταφέρνει να νικήσει τη Κατάρα. Καθώς ο Άανγκ μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ, ρίχνει ένα κεραυνό και τον ακινητοποιεί, αλλά χάρη στη Κατάρα, αυτός μένει ζωντανός.

Επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς και λέει στο πατέρα της πώς ο Ζούκο σκότωσε τον Αβατάρ. Μιας και ήξερε για την εισβολή κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, κατάφερει να ετοιμάσει ένα σχέδιο άμυνας, το οποίο πετυχαίνει. Αυτό το καταφέρνει και χάρη στην αγάπη του Σόκκα για τη Σουγιούκι. Το παραπλανεί, λέγοντας του πώς η Σουγιούκι βρίσκεται στη φυλακή, κάτι που θυμώνει το Σόκκα. Μόλις φεύγει ο Ζούκο, γίνεται η μοναδική διάδοχος του θρόνου. Στη τελική αναμέτρηση, θα αντιμετωπίσει το Ζούκο. Καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει, αλλά η Κατάρα της βάζει αλυσίδες και έτσι η Αζούλα χάνει την αναμέτρηση.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την Αζούλα υποδείεται η Γκρέι ΝτεΛίσλε[213].

Οζάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[214] στη Φυλή της Φωτιάς. Είναι γιός του Λόρδου της Φωτιάς Αζουλόν και της συζύγου του, Ιλάχ[215], αδερφός του Άιρο, πατέρας του Ζούκο και της Αζούλα και θείος του Λου Τέν.

Μετά το θάνατο του Λου Τέν, ο Οζάι ζήτησε από το πατέρα του να αποκληρώσει τον Άιρο και να δώσει σε εκείνο το θρόνο. Ο Αζουλόν θύμωσε μαζί του, αλλά αν ο Οζάι ήθελε πραγματικά το θρόνο, έπρεπε να σκοτώσει το πρωτότοκο του γιο, το Ζούκο, για να μην αδικηθεί ο Άιρο, ο οποίος έχασε το γιό του. Ο Οζάι ήταν πρόθυμος να το κάνει, αλλά η γυναίκα του, Ούρσα, το κατάλαβε και κατάφερε να σώσει το Ζούκο. Την ίδια ώρα, με μυστήριο τρόπο, ο Αζουλόν πεθαίνει και σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο Οζάι έγινε Λόρδος της Φωτιάς.

Λίγα χρόνια αργότερα, εξαιτίας ενός πολεμικού συνεδρίου, εξορίζει το Ζούκο. Ο Ζούκο ήταν αντίθετος με ένα στρατηγό, και παρόλο που είχε δίκαιο, δεν είχε το δικαίωμα να κάνει σχόλια. Ο Οζάι θύμωσε, και ο Ζούκο έπρεπε να αποδείξε ότι είχε δίκαιο. Για να το κάνει αυτό, έπρεπε να αναμετρηθεί στο Όγκνι Κάι. Ο Ζούκο δεν ήξερε, πώς αφού ντρόπιασε το συμβούλιο των στρατηγών, έπρεπε να μονομαχήσει με το πατέρα του. Ζητά έλεος, αλλά ο Οζάι δεν τον ακούει και του καεί το αριστερό μάτι. Μετά από αυτό, το στέλνει στην εξορία και του λέει πώς θα γυρίσει πίσω μόνο όταν πιάσει τον Αβατάρ.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Οζάι στέλνει την Αζούλα να βρεί το Ζούκο και τον Άιρο, για να τους φέρει πίσω στη Φυλή της Φωτιάς, έτσι ώστε αυτοί να μη το ντροπιάζουν. Ελέγχει το πόλεμο από το Αυτοκρατορικό Παλάτι και ετοιμάζει σχέδια για τη κατάληψη του Βασιλείου της Γης. Όταν επιστρέφει ο Ζούκο και η Αζούλα, τους καλωσορίζει σαν ήρωες. Την ημέρα της εκλείψεως, ο Ζούκο του ανακοινώνει πώς θα πάρει το μέρος του Αβατάρ. Ο Οζάι προσπαθεί να το σκοτώσει, αλλά ο Ζούκο απεκρούει το χτύπημα και ξεφεύγει. Τη προηγούμενη, ο Οζάι ανακοίνωσε το σχέδιο του για τη καταστροφή του Βασιλείου της Γης την ημέρα που θα πέσει ο κομήτης. Αρχικά, δέχτηκε τη πρόταση της Αζούλα να το κάνουν μαζί, αλλά στο τέλος ο Οζάι αποφάσισε να οδηγήσει μόνος το στρατό του στο Βασίλειο της Γης. Μετανομάστηκε σε Βασιλιά Φένιξ[216] και έδωσε το θρόνο στην Αζούλα.

Στη τελική αναμέτρηση αντιμετωπίζει τον Άανγκ. Στην αρχή βγαίνει νικητής, αλλά ο Άανγκ καταφέρνει να μπεί στη Κατάσταση του Αβατάρ και έτσι ο Οζάι αρχίζει να χάνει. Στη μάχη των ψυχών, καταφέρνει στην αρχή να κλέψει τη μαγεία του Άανγκ, αλλά αυτός θυμάται τη συμβουλή της λεοντοχελώνας και καταφέρνει να πάρει τη μαγεία φωτιάς του Οζάι. Ο Οζάι μένει χωρίς τη μαγεία του και έτσι δεν είναι ικανός πια να συνεχίσει το πόλεμο. Βγαίνει ηττημένος και φυλακίζεται.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Οζάι υποδείεται ο Μάρκ Χάμιλ[217].

Άιρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιός[218] του Λόρδου της Φωτιάς Αζουλόν, μεγαλύτερος αδερφός του Οζάι, πατέρας του Λου Τέν, θείος του Ζούκο και της Αζούλα. Αρχηγός του Λευκού Λόττου. Στρατηγός της Φυλής της Φωτιάς, και μάλιστα με το τίτλο «Δυτικός Δράκοντας», καθώς είχε περάσει μια δοκιμασία με τους δράκοντες, οι οποίοι του έδωσαν το μυστικό της μαγείας της φωτιάς.

Ο Άιρο έχασε το γιό του, το Λου Τέν[219], κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μπά-Σιν-Κσέ[220][Σημ. 85]. Από εκείνη τη στιγμή, ο Άιρο θεωρεί πώς γιός του είναι ο Ζούκο, τον οποίο επίσης αγαπούσε πολύ[221]. Ο Άιρο έπρεπε να είχε γίνει Λόρδος της Φωτιάς, αλλά εξαιτίας του Οζάι δεν έγινε. Παρόλο αυτά, παραμένει στη θέση του στρατηγού και μέλος του συμβουλίου των στρατηγών.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άιρο ταξιδεύει μαζί με το Ζούκο για να βρούν τον Αβατάρ. Το βρίσκουν στη Νότια Φυλή του Νερού. Ο Ζούκο καταφέρνει να το πιάσει, μα ο Άανγκ ξεφεύγει. Μετά συνεχίζουν το ψάξιμο για τον Αβατάρ, αλλά βρίσκουν ως εμπόδιο το ναύαρχο Τζάο. Παρά τις προσπάθειες του Άιρο να ηρεμήσει το Ζούκο και να το πείσει πώς κανένας δε θα του γυρίσει τη τιμή του, ο Ζούκο συνεχίζει τη προσπαθεία. Μετά, πέφτουν σε πειρατές, οι οποίοι τους κλέβουν το καράβι. Βρίσκουν άλλο, και καθώς συνεχίζουν το δρόμο τους, συναντούν το Τζάο. Αυτός προσπαθεί να σκοτώσει το Ζούκο, αλλά αυτός μένει ζωντανός. Ο Άιρο το βοηθά να μπει στο καράβι του Τζάο μεταφιεσμένος σε στρατιώτη. Φτάνοντας στη Βόρεια Φυλή του Νερού, μένει στο καράβι καθώς ο Ζούκο συνεχίζει το ψάξιμο. Όταν ο Τζάο σκοτώνει το πνεύμα του Φεγγαριού, ο Άιρο επιτείθεται και κατατροπώνει όλους τους αντιπάλους του, αλλά ο Τζάο ξεφεύγει. Βλέποντας τη Γιούι, της λέει πώς αυτή έλαβε τη ζωή της από το πνεύμα του Φεγγαριού και τη πείθει να του τη γυρίσει πίσω.

Μετά, ο Άιρο και ο Ζούκο ζουν σαν πρόσφυγες στο Βασίλειο της Γης. Για μια στιγμή θα χωριστούν. Ο Άιρο το ψάχνει, και βρίσκει τη Τοφ, όταν αυτή έφυγε από τον Άανγκ και τους φίλους του, επειδή θύμωσε με τη Κατάρα. Ο Άιρο τη πείθει να γυρίσει πίσω στους φίλους της, και εκείνη τη στιγμή βρίσκει το Ζούκο, όταν αυτός αντιμετωπίζει την Αζούλα και τον Άανγκ. Μαζί του φτάνουν στη Μπά-Σιν-Κσέ, μιας και μαθαίνουν πώς καταζητούνται. Εκεί, ο Άιρο τους βρίσκει δουλεία σε ένα μαγαζί και μετά δέχεται μια προτάση να ανοίξει το δικό του μαγαζί. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο αρρωσταίνει βαρία, αλλά χάρη στη βοήθεια του Άιρο καταφέρνει να αναρρώσει. Ο Άιρο προσπαθεί να πείσει το Ζούκο να διαλέξει το καλό, αλλά αυτός δέχεται τη πρόταση της Αζούλα και έτσι προδώνει τον Άιρο. Ο Άιρο βοηθά τη Κατάρα να σώσει τον Άανγκ. Μόλις καταλαμβαίνει πώς η Κατάρα και ο Άανγκ είναι ασφαλές, παραδίνεται.

Ο Άιρο βρίσκεται στη φυλακή. Όλοι νομίζουν πώς τρελάθηκε, αλλά αυτό δεν είναι έτσι. Όταν κανείς δε το βλέπει, κάνει γυμναστική και ετοιμάζει το σχέδιο απόδρασης του από τη φυλακή. Το πραγματοποιεί την ημέρα της εκλείψεως. Σπάζει τα κάγκελα της φυλακής του και ξεφεύγει. Καλεί όλα τα μέλη του Λευκού Λόττου να συγκεντρωθούν για κάτι σημαντικό στη Μπά-Σιν-Κσέ. Όταν ο Ζούκο και η υπόλοιπη ομάδα "Αβατάρ" φτάνουν στη πόλη, ο Άιρο τους λέει πώς θα πάρει τη Μπά-Σιν-Κσέ από τη Φυλή της Φωτιάς. Ο Άιρο καταφέρνει να πάρει τη Μπά-Σιν-Κσέ από τη Φυλή της Φωτιάς και να ξανανοίξει το μαγαζί του.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Άιρο, αρχικά, υποδείεται ο Μάκο[222], ο οποίος πέθανε στις 21 Ιουλίου 2006. Προς μνήμη του, στο επεισόδιο "Ιστορίες της Μπά-Σιν-Κσέ", στο τέλος της ιστορίας του Άιρο, εμφανίζεται η επιγραφή "Προς μνήμη του Μάκο" (αγγ. "IN HONOR OF MAKO"). Μετά τον Άιρο υποδείεται ο Γκρέγκ Μπάλντουιν[223].

Σημαντικοί χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άππα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι[224] ιπτάμενος βίσονας[225] και ζώο-προστάτης του Άανγκ. Όταν ο Άανγκ έμαθε πώς είναι ο Αβατάρ, το παίρνει μαζί του και φεύγει. Ο Άππα θα μείνει μαζί του στο παγετώνα για 100 χρόνια, μέχρι να τους βρούν ο Σόκκα και η Κατάρα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μένει για 100 χρόνια σε ένα παγετώνα μαζί με τον Άανγκ. Καταφέρνει να επιζήσει επειδή ο Άανγκ μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ. Λόγω της παραμονής του στο παγετώνα, στην αρχή δυσκολεύεται να πετάξει. Όταν όμως ο Άανγκ γίνεται αιχμάλωτος του Ζούκο, χάρη στο Σόκκα καταφέρνει να ξαναπετάξει[Σημ. 86].

Όταν βρίσκονται στην έρημο Σι Βόνγκ, κάποιοι νομάδες τον αιχμαλωτίζουν. Το πουλούν σε δύο ιδιοκτήες ενός τσίρκου της Φυλής της Φωτιάς. Ο Άππα προσπαθεί να αντισταθεί, μα ένας από τους δύο ιδιοκτήτες τον ακινητοποιεί. Μένει για λίγο στο τσίρκο, από το οποίο ξεφεύγει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Μετά αντιμετωπίζει ένα αγριογούρουνο σε ένα δάσος και καταφέρνει να το νικήσει. Εκεί στο δάσος βρίσκει καταφύγιο. Λίγες μέρες αργότερα, το βρίσκει η Σουγιούκι, η οποία μαζί με τις άλλες Πολεμιστές της Κιόσι μάζευε φρούτα[Σημ. 87]. Αυτές το φροντίζουν, αλλά την ίδια ώρα η Αζούλα και οι φίλες της επιτείθονται. Ο Άππα ξεφεύγει και κατευθύνεται στη Μπά-Σιν-Κσέ. Εκεί ακούει ένα σφύριγμα και νομίζει πώς είναι ο Άανγκ, ο οποίος είχε ένα σφυρί σε σχήμα ιπτάμενου βίσονα. Στη πραγματικότητα, αυτός ήταν ο Λόνγκ Φένκ. Αυτός το φυλακίζει στη λίμνη Λάογκαι, από όπου το βγάζει ο Ζούκο. Καθώς ο Άανγκ βρίσκεται σε κίνδυνο, εμφανίζεται και ρίχνει τους Ντάι Λι και τον αρχηγός τους στη λίμνη.

Δεν κάνει σημάντικες εμφανίσεις μέχρι την ημέρα της εκλείψεως. Ο Σόκκα του φτίαχνει μεγάλη πανοπλία[226] έτσι ώστε να μη καεί από χτυπήματα των μάγων φωτιάς. Στη τελική αναμέτρηση, θα πετάξει μαζί με το Ζούκο και τη Κατάρα στη Φυλή της Φωτιάς.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Άππα υποδείεται ο Ντι Μπράντλεϊ Μπάκερ[227].

Μόμο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι[228] ο τελευταίος λεμούριος του Λαού του Αέρα[229].

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο Άανγκ, ο Σόκκα και η Κατάρα φτάνουν στο Νότιο Ναό του Αέρα, βρίσκουν μια αίθουσα με τα αγάλματα των προηγούμενων Αβατάρ, και καθώς μπαίνουν βρίσκουν μια σκιά. Πιστεύουν πώς είναι μάγος φωτιάς και ετοιμάζονται να επιτεθούν. Βγαίνοντας από τη κρυψώνα τους βλέπουν πώς η σκιά είναι ο Μόμο. Ο Σόκκα, ο οποίος ήταν πολύ πεινασμένος, κυνήγησε το Μόμο για να το φάει. Ο Άανγκ κυνηγά και αυτός το Μόμο για να γίνουν φίλοι. Ο Μόμο τον οδηγεί σε μια σκηνή, όπου ο Άανγκ βρίσκει το σκελετό του Γκιάτσο. Την ίδια ώρα μπαίνει ο Σόκκα, ο οποίος του λέει πώς δεν ήθελε να φάει το λεμούριο, αλλά ο Άανγκ δεν τον άκουγε καθώς ήταν στη Κατάσταση του Αβατάρ. Όταν ο Άανγκ συνέρχεται, πιάνει το λεμούριο και τον ονομάζει Μόμο.

Όταν ο Άππα αιχμαλωτίζεται, ο Μόμο και οι υπόλοιποι αναγκάζονται να περάσουν την έρημο Σι Βόνγκ. Ο Σόκκα βρίσκει ένα κάκτο, και μαζί με το Μόμο δοκιμάζουν το χυμό του. Ως αποτέλεσμα, για λίγο καιρό, και οι δύο τρελαίνονται, ωστόσο συνεχίζουν μαζί με τους υπόλοιπους το ταξίδι. Συνέρχονται μόλις βγαίνουν από την έρημο. Στη Μπά-Σιν-Κσέ, ο Μόμο φυλακίζεται για λίγο, αλλά καταφέρνει να ξεφύγει. Σώζει και κάποιες γάτες, οι οποίες του δείχνουν ένα ίχνος που άφησε ο Άππα.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μόμο, όπως και τον Άππα, υποδείεται ο Ντι Μπράντλεϊ Μπάκερ.

Μέι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[230] στη Φυλή της Φωτιάς. Είναι φίλη της Αζούλα και της Τάι Λι. Από παιδί είναι ερωτευμένη με το Ζούκο[231].

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αζούλα επισκέπτεται την Ομάσου, όταν ο πατέρας της Μέι ήταν βασιλιάς της πόλης. Η Μέι δέχεται αμέσως να βοηθήσει την Αζούλα να βρεί το Ζούκο, τον Άιρο και τον Άανγκ. Βοηθά την Αζούλα να νικήσεις τις Πολεμιστές της Κιόσι και κατευθύνεται με τις υπόλοιπες στη Μπά-Σιν-Κσέ.

Επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς. Όταν ο Ζούκο φεύγει, της αφήνει ένα σημείωμα όπου προσπαθεί να της ζητήσει συγγνώμη. Η Μέι το ξαναβρίσκει στη φυλακή του Βράζοντα Βράχου, όπου ο θείος της είναι διευθυντής[232]. Στην αρχή θυμώνει μαζί του, αλλά στο τέλος το βοηθά να ξεφύγει. Η Αζούλα μένει άφωνη από αυτό που έκανε και ετοιμάζεται να της επιτεθεί, αλλά η Τάι Λι την ακινητοποιεί. Για αυτό και οι δύο μένουν στη φυλακή. Όταν ο Ζούκο γίνεται Λόρδος της Φωτιάς, η Μέι απελευθερώνεται και συμφιλιώνεται με το Ζούκο.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη Μέι υποδείεται η Κρίκετ Λέι[233]

Τάι Λι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[234] στη Φυλή της Φωτιάς. Είναι φίλη[235] της Αζούλα και της Μέι, αν και στο τέλος διαλέγει μόνο τη Μέι. Γνωστή για την ικανότητα της να ακινητοποιά τον αντίπαλο, μιας και ξέρει τα αδύνατα του σημεία.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αζούλα τη βρίσκει καθώς κατευθύνεται στην Ομάσου για να βρεί τη Μέι. Της προτείνει να έρθει μαζί της, αλλά η Τάι Λι, αρχικά, αρνείται. Μετά από τη παράσταση της, τελικά αποφασίζει να ακολουθήσει την Αζούλα. Όταν πολιορκούν τη Μπά-Σιν-Κσέ, καταφέρνει να ακινητοποίησει πολλούς στρατιώτες του Βασιλείου της Γης[Σημ. 88]. Βοηθά την Αζούλα να φυλακίσει το Σόκκα και τη Τοφ, οι οποίοι στο τέλος ξεφεύγουν.

Επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς. Όταν ο Ζούκο και ο Σόκκα βρίσκονται στη φυλακή του Βράζοντα Βράχου, μαζί με την Αζούλα επισκέπτεται τη φυλακή. Συμμετέχει σε μια μονομαχία, όπου αντιμετωπίζει τη Σουγιούκι, όμως όλοι αναγκάζονται να φύγουν. Όταν η Μέι σώζει το Ζούκο, η Αζούλα θυμώνει και ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Μέι, αλλά η Τάι Λι την ακινητοποιεί. Μετά από αυτό, φυλακίζεται μαζί με τη Μέι. Μόλις τελείωνει ο πόλεμος, απελευθερώνεται και γίνεται Πολεμιστής της Κίοσι.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη Τάι Λι υποδείεται η Ολίβια Χακ[236].

Σουγιούκι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[237] στο Νησί της Κιόσι. Η Σουγιούκι[Σημ. 89] είναι η αρχηγός των Πολεμιστών της Κιόσι.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο Ζούκο επιτέθηκε στο Νησί της Κιόσι, εκείνη και οι υπόλοιπες Πολεμιστές της Κιόσι, καθώς και ο Σόκκα, αμύνονται. Αρχικά, χάνουν, αλλά χάρη στη βοήθεια του Άανγκ, ο Ζούκο και οι στρατιώτες του φεύγουν από το χωριό. Εμπνεύσμενη από το Σόκκα, η Σουγιούκι και οι υπόλοιπες Πολεμιστές της Κιόσι φεύγουν στο πόλεμο.

Ξανασυναντά το Σόκκα και τη παρέα του, όταν αυτοί κατευθύνονται στη Μπά-Σιν-Κσέ, διαμέσου του λιμανιού, στο οποίο η Σουγιούκι δούλευε ως φρουρός. Τους ακολουθεί στο φίδισιο πέρασμα, και όταν φτάνουν στη Μπά-Σιν-Κσέ, επέστρεψε πίσω. Σε ένα δάσος, βρίσκει τον Άππα και το φροντίζει. Ετοιμάζεται να τον επιστρέψει στον Άανγκ, αλλά την ίδια ώρα της επιτείθονται η Αζούλα και οι φίλες της. Έτσι η Σουγιούκι μπαίνει στη φυλακή, αλλά μιας και ήταν αρχηγός, τη στέλνουν στη φυλακή του Βράζοντα Βράχου.

Εκεί τη βρίσκει ο Σόκκα και ο Ζούκο και την απελευθερώνουν. Έτσι η Σουγιούκι γίνεται μέλος της ομάδας "Αβατάρ". Μαζί με το Σόκκα και τη Τοφ καταφέρνουν να διαλύσουν τον ιπτάμενο στόλο του Οζάι. Στο τέλος της ιστορίας, επιστρέφει στους Πολεμιστές της Κιόσι.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη Σουγιούκι υποδείεται η Τζένι Κβάν[238].

Χακόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι[239] αρχηγός της Νότιας Φυλής του Νερού, πατέρας της Κατάρα και του Σόκκα, σύζυγος της Κάι. Φεύγει στο Βασίλειο της Γης με τον υπόλοιπο στρατό της Νότιας Φυλής του Νερού, για να βοηθήσει το Βασίλειο της Γης.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χακόντα βρίσκεται σε ένα λιμάνι, όπου ο Σόκκα το βρίσκει, καθώς ο Άανγκ πετά για τον Ανατολικό Ναό του Αέρα. Ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με καράβια της Φυλής της Φωτιάς, αλλά εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο Άανγκ, ο οποιός λέει πώς η Κατάρα έχει σοβαρά προβλήματα. Έτσι ο Χακόντα και ο γιός του θα χωριστούν.

Ο Χακόντα και οι στρατιώτες του καταφέρνουν να κλέψουν ένα καράβι της Φυλής της Φωτιάς και σε αυτό θα βρίσκεται ο Άανγκ μέχρι να ξυπνήσει από το χτύπημα που δέχτηκε από τη Αζούλα στη Μπά-Σιν-Κσέ. Η επόμενη φορά που θα συναντηθούν θα είναι τη μέρα της εκλείψεως. Ο Χακόντα αναλαμβάνει να συγκεντρώσει το στρατό, να τους εξηγήσει το σχέδιο και να τους οδηγήσει στη μάχη. Σε μια μονομαχία, όμως, ο Χακόντα τραυματίζεται και δε μπορεί να συνεχίσει τη μάχη. Εξαιτίας της αποτυχίας, ο Χακόντα θα πάει στη φυλακή του Βράζοντα Βράχου, όπου θα τον απελευθερώσει ο Σόκκα.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Χακόντα υποδείεται ο Αντρέ Σογκλιούζο[240].

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία/Κατηγορία Αποτέλεσμα
2005 Pulcinella Awards:[241]
Best Action/Adventure TV Series Νικητής
Best TV Series Νικητής
33α Annie Awards:[242]
Best Animated Television Production Προτάθηκε/Δεν έλαβε
Storyboarding in an Animated Television Production Προτάθηκε/Δεν έλαβε
Writing for an Animated Television Production Προτάθηκε/Δεν έλαβε
34α Annie Awards:[243]
Character Animation in a Television Production Νικητής
Directing in an Animated Television Production Νικητής
36α Annie Awards:[244]
Best Animated Television Production for Children Νικητής
Directing in an Animated Television Production Νικητής
2007 Genesis Awards:
Outstanding Children's Programming Νικητής
Primetime Emmy Awards:
Outstanding Animated Program Προτάθηκε/Δεν έλαβε
Individual Achievement Award Νικητής
Nickelodeon Kid's Choice Awards 2008:
Favorite Cartoon[245] Προτάθηκε/Δεν έλαβε
Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανσί 2008:
TV series [246] Προτάθηκε/Δεν έλαβε
56ο Golden Reel Awards:
Best Sound Editing in a Television Animation [247] Προτάθηκε/Δεν έλαβε
2008 Peabody Awards:
"Unusually complex characters and healthy respect for the consequences of warfare"[248] Νικητής

Επίδραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε βιντεοπαιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη σειρά Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ βασίστηκαν 3 βιντεοπαιχνίδια[249][250]:

  • Avatar: The Last Airbender, το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου 2006 και βασίζεται στο πρώτο κύκλο της σειράς.
  • Avatar: The Last Airbender – The Burning Earth, το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου 2007 και βασίζεται στο δεύτερο κύκλο της σειράς.
  • Avatar: The Last Airbender – Into the Inferno, το οποίο κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 2008 και βασίζεται στο τρίτο και τελευταίο κύκλο της σειράς.

Ακόμα ένα γνωστό παιχνίδι βασισμένο στη σειρά είναι το Avatar: Legends of the Arena, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2008, από τη Nickelodeon[251].


Σε ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Last Airbender[252], το οποίο κυκλοφόρησε στις 1 Ιουλίου 2010 και βασίζεται στο πρώτο κύκλο της σειράς Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ
  • The Last Airbender 2[253], το οποιό θα κυκλοφορήσει το 2012, και βασίζεται στο δεύτερο κύκλο της σειράς Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ.
  • The Last Airbender 3[254], το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2014, και βασίζεται στο τρίτο και τελευταίο κύκλο της σειράς Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιοί Ρόλος
Νόα Ρίνγκερ[255] Άανγκ
Τζάκσον Ρέτμπουν[255] Σόκκα
Νίκολα Πέλτζ[255] Κατάρα
Ντέβ Πάτελ[256] Ζούκο
Σάμμερ Μπίσιλ[257] Αζούλα
Αασίφ Μάντβι[258] Ντζάο
Σόν Τόουμπ[258] Άιρο
Κλίφ Κιόρτις[258] Οζάι
Ντζέσσικα Άντρες[255] Σουγιούκι
Σέισελλ Γκάμπριελ[255] Γιούι


Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Το αρχικό όνομα που του έδωσαν τα παιδιά είναι Σπάρκι-Σπάρκι Μπουμέν. Αυτός ήταν που επιτέθηκε στον Άανγκ και στο Σόκκα όταν έψαχναν τη Τοφ και τη Κατάρα
  2. Ο Άανγκ ακόμα δεν ήξερε πώς τα πνεύματα βρίσκονται μπροστά του με τη μορφή ψαριών
  3. Τη ζωή στο πνεύμα επιστρέφει η πριγκίπισσα Γιούι
  4. Στη πραγματικότητα, ο Άανγκ αρχίζει να μαθαίνει τη μαγεία του νερού από τη Κατάρα, η οποία όμως δεν είχε δάσκαλο για αυτό και δεν μπορεί να του μάθει πολλά. Όταν φτάνουν στη Βόρεια Φυλή του Νερού, ο Άανγκ ζητά από το Πάκο να μάθει και στη Κατάρα τη μαγεία νερού, αλλά αυτός αρνείται, μιας και οι παραδόσεις της φυλής δεν το επιτρέπουν. Ωστόσο, μόλις μαθαίνει πώς η Κατάρα είναι εγγονή της αρραβωνιαστικιάς του, τότε δέχεται να της μάθει τη μαγεία νερού. Στην αρχή του δεύτερου κύκλου, τους δίνει μερικές συμβουλές και τους αποχαιρετά και φεύγει για τη Νότια Φυλή του Νερού
  5. Βιβλίο 2: Κεφάλαιο 4 - Δάσος
  6. Αναφορά σε αυτό γίνεται καθώς ο Τζάο πολιορκεί τη Βόρεια Φυλή του Νερού
  7. Αναφορά σε αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Βόρειας Φυλής του Νερού. Ο Τζάο λέει στον Άιρο για μια περιπέτεια του στο Βασίλειο της Γης. Όταν ήταν απλός στρατιώτικης μιας μονάδας μάγων φωτιάς στο Βασίλειο της Γης. Βρήκε μια υπόγεια βιβλιοθήκη (αυτή της ερήμου Βαν Σι Τόνγκ) και εκεί έμαθε ένα τρομερό μυστικό. Τα πνεύματα του Φεγγαριού (Τουί) και του Ωκεανού (Λα) έδωσαν την αθανασία τους για να γίνουν κομμάτι του κόσμου. Επίσης λέει πώς θεωρεί ότι το πεπρωμένο του είναι τα σκοτώσει αυτά τα δύο πνεύματα για να κατακτήσει τη Βόρεια Φυλή του Νερού, κάτι που σήμαινε την απόλυτη καταστροφή όλης της Φυλής του Νερού
  8. Η Μπά-Σιν-Κσέ θεωρούταν και παλαιότερα πρωτεύουσα, αλλά ο Άανγκ και οι φίλοι του θεωρούν, στην αρχή της ιστορίας, ότι πρωτεύουσα είναι η Ομάσου
  9. Ο βασιλιάς, παρόλο που είναι βασιλιάς, δε ξέρει τίποτα για το πόλεμο, κάτι που αποτελούσε μέρος του σχεδίου του Λόνγκ Φένκ για την ανατροπή του βασιλιά
  10. Όπως εξήγησε ο Λόνγκ Φένκ στον Άανγκ όταν αυτός κατάλαβε πώς κανίες δε ξέρει για το πόλεμο, το κάνει για να διατηρήσει το πολιτισμό και την ηρεμία στη πόλη
  11. Όταν ο Άανγκ και οι φίλοι του βρίσκονταν στην έρημο τους βρήκε ένας καθηγητής αυτού του πανεπιστημίου
  12. Ο Άανγκ βρίσκει ένα καθηγητή του πανεπιστημίου και όταν το ρώτησε με ποιό μπορεί να μιλήσει για το πόλεμο, εκείνος τρομαγμένος απαντά πώς δεν ασχολείται με πολιτικά θέματα και φεύγει
  13. Ο Οζάι σχεδιάζει να καταστρέψει τελείως τη πόλη κατά τη διάρκεια του περάσματος του κομήτη
  14. Ο Άιρο είχε και το τίτλο «Δυτικός Δράκοντας». Αναφορές σε αυτό γίνονται όταν τον αιχμαλωτίζουν οι μάγοι γης και όταν ο Ζούκο και ο Άανγκ βρίσκονται στο Ναό του Ήλιου
  15. Ο ίδιος ο Άιρο, όταν τον αιχμαλώτισαν οι μάγοι γης λέει πώς οι στρατιώτες του ήταν πολύ κουρασμένοι όπως και ο ίδιος, για αυτό αποφάσισε να γυρίσει πίσω. Αναγνωρίζει την ήττα του
  16. Μυστική οργάνωση που υπήρχε πριν ο κόσμος χωριστεί σε 4 λαούς
  17. Απελευθερωτής της πόλης θεωρείται ο Άιρο, καθώς ήταν αυτός που έκαψε τη σημαία της Φυλής της Φωτιάς που βρισκόταν πάνω από αυτή του Βασιλείου της Γης
  18. Όταν ο Άανγκ επιστρέφει στην Ομάσου μαθαίνει πώς ο Μπούμι αποφάσισε να παραδωθεί. Όταν βρίσκει το Μπούμι το ρωτά γιατί το έκανε αυτό και εκείνος του λέει πώς αποτελεί μέρος ενός σχεδίου του
  19. Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως ο Μπούμι απελευθερώθηκε από τη φυλακή του και μόνος του έδιωξε όλους τους μάγους φωτιάς από την Ομάσου. Στο τέλος καταστρέφει τη γέφυρα που οδηγεί στη πόλη με το άγαλμα του Οζάι
  20. Δεν είναι γνωστή η αιτία του πολέμου
  21. Βιβλίο 2: Κεφάλαιο 2 - Η σπηλιά των δύο ερωτευμένων
  22. Όσοι προσπαθήσουν να το κάνουν αυτό πέθαιναν μέσα στο λαβύρινθο
  23. Εκεί για πρώτη φορά θα φιληθούν ο Άανγκ και η Κατάρα
  24. Αυτό αποτέλεσε αιτία για τη λήξη του πολέμου
  25. Το νησί δε θέλει να εμπλακεί στο πόλεμο
  26. Η Κιόσι είναι Αβατάρ πριν το Ρόκου
  27. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αρχηγός του στρατού είναι η Σουγιούκι
  28. Βιβλίο 1 - Νερό: Κεφάλαιο 4
  29. Όταν ο Άανγκ ρωτά τη Κιόσι τι πρέπει να κάνει όταν συναντηθεί με τον Οζάι, συζητούν και για αυτό το περιστατικό. Ο Άανγκ πιστεύει πώς η Κιόσι δε σκότωσε το Τσίν, ωστόσο αυτή δε βλέπει τη διαφορά
  30. Θα συναντήσουν μόνο τη Σουγιούκι, η οποία δουλεύει φύλακας σε ένα μυστικό λιμάνι που οδηγεί στη Μπά-Σιν-Κσέ
  31. Ίσως και η μοναδική έρημος στην ιστορία
  32. Μια από αυτές είχαν κλέψει τον Άππα και το πούλησαν σε τσίρκο της Φυλής της Φωτιάς
  33. Το πνεύμα απαγορεύει σε κάθε επισκέπτη της βιβλιοθήκης του να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που διαθέτει η βιβλιοθήκη του για να νικήσει στο πόλεμο
  34. Ο Άανγκ αποφασίζει να περάσει το φιδίσιο πέρασμα, καθώς δεν πιστεύει πώς θα ξαναδεί τον Άππα
  35. Η πρώτη επίθεση έγινε στο Λαό του Αέρα, καθώς ο Λόρδος της Φωτιάς Σόζιν ήξερε πώς ο επόμενος Αβατάρ θα καταγόταν από το Λαό του Αέρα
  36. Ο Αζουλόν είναι πατέρας του Οζάι
  37. Την ημέρα της εκλείψεως τα ο Άανγκ και η παρέα του, μαζί με τον υπόλοιπο στρατό τους, καταφέρνουν να περάσουν τις πύλες χάρη στα υποβρύχια που είχαν στη διάθεση τους. Τα υποβρύχια ήταν ιδέα του Σόκκα και η δημιουργία του έγινε από το μηχανικό του στρατού
  38. Ο Ζούκο λέει πώς από τότε πέρασε πολύς καιρός, ίσως μετά το θάνατο της μητέρας τους, ο Ζούκο και η Αζούλα δεν πέρασαν κανένα καλοκαίρι εκεί πριν από αυτή την επίσκεψη
  39. Ο Σόζιν είχε καταστρέψει όλους τους 4 Ναούς του Αέρα, και εξάλλου ο Άανγκ έλειπε για πάρα πολύ καιρό
  40. Όταν ο Άανγκ βρισκόταν στο Κόσμο των Πνευμάτων για να βρεί το Σόκκα (Βιβλίο 1 - Νερό: Κεφάλαιο 7) ο Ρόκου στέλνει στον Άανγκ το δράκοντα του με το μύνημα να τον επισκεπτεί κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Ηλιοστάσιου γιατί πρέπει να του μιλήσει για το κομήτη του Σόζιν
  41. Βιβλίο 1 - Νερό: Κεφάλαιο 17
  42. Ο Άανγκ τη γλίτωσε επειδή τρόμαξε όταν έμαθε πώς είναι ο Αβατάρ
  43. Από το θυμό του, ο Άανγκ καταστρέφει μια μηχανή και τα βάζει με τον αρχηγός της φυλής, ο οποίος θα γίνει ο μηχανικός του στρατού του Άανγκ, ο οποίος του εξιστορεί τη λυπητερή του ιστορία
  44. Πριν την επίθεση, ο Σόκκα και ο μηχανικός (άγνωστο το όνομα του) ανακαλύπτουν τη λύση στο πρόβλημα με το φυσικό αέριο, το οποίο κατά καιρό αρχίζει να εξαφανίζεται
  45. Ο κόσμος μαθαίνει πώς ο Αβατάρ είναι ζωντανός επειδή ο Άανγκ μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ επειδή βρίσκει το σκελετό του Γκιάτσο
  46. Σε αυτό γίνεται αναφορά όταν ο Ζούκο φτάνει στο Δυτικό Ναό του Αέρα για να βρεί τον Άανγκ και να του μάθει τη μαγεία της φωτιάς. Ο Ζούκο θυμάται επίσης και τα λόγια του θείου του Άιρο, ο οποίος την ίδια ώρα ξέφυγε από τη φυλακή
  47. Βιβλίο 3 - Φωτιά: Κεφάλαιο 13
  48. Ο Άανγκ όμως δεν τα καταφέρνει, καθώς σε όραμα του μαθαίνει πώς η Κατάρα κινδυνεύει. Παρά τη προσπαθεία του γκούρου Πάτικ να το πείσει να μείνει, ο Άανγκ αποφασίζει να φύγει για να σώσει τη Κατάρα
  49. Αυτή ήταν η προειδοποιήση του Ρόκου στον Άανγκ
  50. Χειμερινό και Θερινό Ηλιοστάσιο
  51. Δεν είναι γνωστό αν ο Άανγκ κατάφερε να ξαναδημιουργήσει το Λαό του Αέρα. Η ιστορία το χαρακτηρίζει ως το τελευταίο μάγο αέρα
  52. Ο Άανγκ λέει στη Κατάρα πώς έφυγε επειδή είχαν σκοπό να το χωρίσουν από το φίλο του Γκιάτσο και να το στείλουν στο Δυτικό Ναό του Αέρα (Βιβλίο 1 - Νερό: Κεφάλαιο 12)
  53. Δεν γίνεται γνωστό πώς ο κάθε λαός το κάνει αυτό, το μόνο περιστατικό είναι αυτό με την ανακάλυψη από τους μοναχούς του αέρα ότι ο Άανγκ είναι ο Αβατάρ
  54. Ο Άανγκ το μαθαίνει στην ηλικία των 12 επειδή στους μοναχούς του αέρα εμφανίζονται σημάδια πολέμου
  55. Χαρακτηριστική αναφορά σε αυτό γίνεται στην αρχή κάθε επεισοδίου
  56. Βιβλίο 1 - Νερό: Κεφάλαιο 16
  57. Όπως ο Αβατάρ Ρόκου
  58. Όπως λέει ο Ρόκου στον Άανγκ θα μπορούσε να σταματήσει το πόλεμο πριν καν να αρχίσει αν ήταν πιο αποφασιστικός και γρήγορος
  59. Κάτι που κάνει ο Άανγκ κατά τη πολιορκία της Βόρειας Φυλής του Νερού
  60. Αυτό το φώς εμφανίζεται στα μάτια του Αβατάρ όταν αυτός βρίσκεται στη Κατάσταση του Αβατάρ
  61. Αυτό φαίνεται και κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του Άανγκ και της Κατάρα απέναντι στο Ζούκο και στην Αζούλα. Η Αζούλα ρίχνει κεραυνούς στον Άανγκ όταν αυτός βρίσκεται στη Κατάσταση του Αβατάρ και τον ακινητοποιεί
  62. Έστω και αν στην ανθρώπινη του μορφή δεν τα κατέχει
  63. Όπως κάνει ο Άανγκ μαζί με το γκούρου Πάτικ
  64. Όπως όλοι οι θνητοί
  65. Όταν ο Άανγκ το ρώτησε έκπληκτος αν ήταν φίλος με το Σόζιν, ο Ρόκου του απάντησε πώς ήταν και πώς τα έκαναν όλα μαζί
  66. Το όνομα του δάσκαλου του Ρόκου στη μαγεία νερού είναι άγνωστο
  67. Λόγω του ότι ο Ρόκου ήταν ντροπαλός δεν κατάφεραν να γνωριστούν καλύτερα
  68. Όπως έκανε με το Τσίν το Κατακτητή
  69. Στο Νησί της Κιόσι αυτή η μέρα θεωρείται ως Μέρα της Κιόσι ενώ στο νησί όπου πέθανε ο Τσίν αυτή η μέρα θεωρείται ως Μέρα του Αβατάρ, όπου οι ντόπιοι καίνε τα αγάλματα των Αβατάρ Κιόσι, Ρόκου και Άανγκ
  70. Επίσης γνωστό με το όνομα Κόχ, ο ληστής των προσώπων
  71. Αυτή ήταν η συμβουλή του βασιλιά Μπούμι στον Άανγκ στο θέμα δασκάλου της μαγείας της γης
  72. Οι μονοι δράκοντες που επίζησαν είναι ο Ράν και ο Σάο
  73. Πέφτει κάθε 100 χρόνια. Πήρε το όνομα κομήτης του Σόζιν, επειδή χάρη στη δύναμη που δίνει στους μάγους φωτιάς ο κομήτης άρχισε το πόλεμο. Τότε, 100 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας, χρησιμοποίησε το κομήτη για να καταστρέψει το Λαό του Αέρα
  74. Ήξεραν πώς ο επόμενος Αβατάρ (μετά το Ρόκου) θα γεννιόταν στο Λαό του Αέρα και ήξεραν πώς έπρεπε να διαλέξει τέσσερα παιχνίδια που θα συμβόλιζαν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης
  75. Αυτό ήταν έθιμο του Λαού του Αέρα. Ο μάγος αέρα, όταν βρίσκεται στη παιδική ηλικία, διαλέγει ένα ιπτάμενο βίσονα, ο οποίος θα είναι το ζωό-προστάτης του
  76. Μαζί με το Πάκο, 5
  77. Άγνωστο αν παντρεύτηκαν
  78. Σύμφωνα με το θρύλο, μόνο αυτός που πιστεύει στην αγάπη θα καταφέρει να βγεί ζωντανός από τη σπηλιά
  79. Για πρώτη φορά τη συναντά στο Νησί της Κιόσι, αλλά την ερωτεύεται αργότερα
  80. Ή αλλιώς Τυφλός Ληστής
  81. Αυτό το ερώτημα όμως δεν απαντήθηκε
  82. Η Μέι βρισκόταν στην Ομάσου, μιας και ήταν κόρη του νέου άρχοντα της πόλης
  83. Η Τάι Λι δούλευε ως ακροβάτης σε τσίρκο
  84. Αναφορά σε αυτό γίνεται στο επεισόδιο για τις μέρες που ο Άππα ήταν αιχμάλωτος
  85. Εξαιτίας του θάνατου του γιού του, ο Άιρο σταμάτησε τη πολιορκία
  86. Για να πετάξει ο Άππα, ήταν αρκετό κανείς να πεί χιπ-χιπ
  87. Η Σουγιούκι το βρίσκει μετά από το ταξίδι στο φιδίσιο πέρασμα με τον Άανγκ και τους φίλους του
  88. Αυτό έγινε όταν ο Άανγκ έφτασε στη πόλη για να ψάξει τον Άππα
  89. Τη φωνάζουν και Σούκι

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. DiMartino, Michael Dante; Konietzko, Bryan (2006). «In Their Elements». Nickelodeon Magazine (Winter 2006): 6. (Αγγλικά)
  2. 2,0 2,1 «Element of Shyamalan in "Airbender"». The Hollywood Reporter. Nielsen Business Media, Inc. 9 Ιανουαρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2008. (Αγγλικά)
  3. «The Boy in the Iceberg». Avatar: The Last Airbender. IGN. 21 Φεβρουαρίου 2005. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2008. (Αγγλικά)
  4. «Sozin's Comet». Avatar: The Last Airbender. TV Guide. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2008. (Αγγλικά)
  5. «BitTorrent Launches Download Platform». worldscreen. 2007-02-26. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2008-01-20. http://web.archive.org/web/20080120150858/http://www.worldscreen.com/newscurrent.php?filename=bit022607.htm. Ανακτήθηκε στις 2007-03-19. (Αγγλικά)
  6. Fitzgerald, Tony (10 Ιουνίου 2005). «Aang the Avatar, our kids' newest hero». TV.com Tracking. Media Life. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2006. (Αγγλικά)
  7. «In Brief: Avatar's Big Finish». TVGuide: 12. December 18 – 24, 2006. (Αγγλικά)
  8. Carlsbad (24 Ιανουαρίου 2006). «Article on Launch of Avatar Card Game». PR Newswire. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2006. (Αγγλικά)
  9. A third season consisting of twenty-one episodes began airing on September 21, 2007(Αγγλικά)
  10. «Avatar: Toys & Games». The Nickelodeon Shop. Nickelodeon, Inc. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2008. (Αγγλικά)
  11. «Avatar Trading Card Game». Nickelodeon. Ανακτήθηκε στις 24 Μαρτίου 2008. (Αγγλικά)
  12. «Avatar: The Last Airbender Trading Card Game». BoardGameGeek. Ανακτήθηκε στις 24 Μαρτίου 2008. (Αγγλικά)
  13. «Avatar: The Last Airbender Video Game». Nick.com. Nickelodeon. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2008. (Αγγλικά)
  14. «Avatar: The Last Airbender — The Burning Earth» (Flash). Nickelodeon. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2008. (Αγγλικά)
  15. «IGN.com: Avatar: The Burning Earth». IGN. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2008. (Αγγλικά)
  16. Jim Cordeira (21 Αυγούστου 2006). «THQ Announces Games Convention». Gaming Age. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2006. (Αγγλικά)
  17. http://www.jbhifionline.com.au/dvd/dvd-genres/animation/avatar-the-legend-of-aang-the-complete-book-1-collection/427117(Αγγλικά)
  18. «Season 2 DVD Information». TVShowsOnDVD.com. Φεβρουαρίου 24, 2005. Ανακτήθηκε στις Σεπτεμβρίου 6, 2008. (Αγγλικά)
  19. Amazon.co.uk(Αγγλικά)
  20. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/814508(Αγγλικά)
  21. «Season 1». Avatar: The Last Airbender. IGN. Ανακτήθηκε στις Ιουλίου 21, 2008. (Αγγλικά)
  22. Avatar Wiki: The Boy in the Iceberg(Αγγλικά)
  23. Avatar Wiki: Th Avatar Returns(Αγγλικά)
  24. Avatar Wiki: The Southern Air Temple(Αγγλικά)
  25. Avatar Wiki: The Warriors of Kyoshi(Αγγλικά)
  26. Avatar Wiki: The King of Omashu(Αγγλικά)
  27. Avatar Wiki: Imprisoned(Αγγλικά)
  28. Avatar Wiki: Winter Solstice Part 1: The Spirit World(Αγγλικά)
  29. Avatar Wiki: Winter Solstice Part 2: Avatar Roku(Αγγλικά)
  30. Avatar Wiki: The Waterbending Scroll(Αγγλικά)
  31. Avatar Wiki: Jet(Αγγλικά)
  32. Avatar Wiki: The Great Divide(Αγγλικά)
  33. Avatar Wiki: The Storm(Αγγλικά)
  34. Avatar Wiki: The Blue Spirit(Αγγλικά)
  35. Avatar Wiki: The Fortuneteller(Αγγλικά)
  36. Avatar Wiki: Bato of the Water Tribe(Αγγλικά)
  37. Avatar Wiki: The Deserter(Αγγλικά)
  38. Avatar Wiki: The Northern Air Temple(Αγγλικά)
  39. Avatar Wiki: The Waterbending Master(Αγγλικά)
  40. Avatar Wiki: The Siege of the North, Part I(Αγγλικά)
  41. Avatar Wiki: The Siege of the North, Part 2(Αγγλικά)
  42. 42,0 42,1 42,2 42,3 42,4 42,5 «Avatar: The Last Airbender on DVD». TVShowsOnDVD.com. Φεβρουαρίου 24, 2005. Ανακτήθηκε στις Οκτωβρίου 28, 2008. (Αγγλικά)
  43. «Avatar — The Legend of Aang — Book 1 - Water Vol.1». Amazon.com, Inc. Ανακτήθηκε στις Μαϊου 30, 2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)(Αγγλικά)
  44. «Avatar - The Last Airbender: Book 1 - Water: Volume 1». EzyDVD. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  45. «Avatar: Book 1 - Water - Vol 1 DVD». JB Hi-Fi. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  46. «Avatar — The Legend of Aang — Book 1 - Water Vol.2». Amazon.com, Inc. Ανακτήθηκε στις Μαϊου 30, 2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)(Αγγλικά)
  47. «Avatar: Book 1 - Water Vol - 2». JB Hi-Fi. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  48. «Avatar — The Legend of Aang — Book 1 - Water Vol.3». Amazon.com, Inc. Ανακτήθηκε στις Μαϊου 30, 2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)(Αγγλικά)
  49. «Avatar: Book 1 - Water Vol - 3». JB Hi-Fi. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  50. «Avatar — The Legend of Aang — Book 1 - Water Vol.4». Amazon.com, Inc. Ανακτήθηκε στις Μαϊου 30, 2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)(Αγγλικά)
  51. «Avatar: Book 1 - Water Vol - 4». JB Hi-Fi. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  52. «Avatar — The Legend of Aang — Book 1 - Water Vol.5». Amazon.com, Inc. Ανακτήθηκε στις Μαϊου 30, 2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)(Αγγλικά)
  53. «Avatar: Book 1 - Water Vol - 5». JB Hi-Fi. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  54. «Avatar - The Legend of Aang: Book 1 - Water: Volume 5». EzyDVD. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  55. 55,0 55,1 «Avatar: The Last Airbender — Season One DVD Information». TVShowsOnDVD.com. Ανακτήθηκε στις Οκτωβρίου 28, 2008. (Αγγλικά)
  56. «DVD: Avatar: Book 1 Water: Volume 1/2/3/4/5: 5dvd (2009)». hmv.com. Ανακτήθηκε στις Φεβρουαρίου 1, 2009. (Αγγλικά)
  57. «Avatar - The Legend of Aang: The Complete Book 1 Collection (5 Disc Box Set)». EzyDVD. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  58. «Avatar: The Legend of Aang (Complete Book 1) (5 DVD Set) - DVD». JB Hi-Fi. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 20, 2009. (Αγγλικά)
  59. «Season 2». Avatar: The Last Airbender. IGN. Ανακτήθηκε στις Ιουλίου 21, 2008. (Αγγλικά)
  60. Avatar Wiki: The Avatar State(Αγγλικά)
  61. Avatar Wiki: The Cave of Two Lovers(Αγγλικά)
  62. Avatar Wiki: Return to Omashu(Αγγλικά)
  63. Avatar Wiki: The Swamp(Αγγλικά)
  64. Avatar Wiki: Avatar Day(Αγγλικά)
  65. Avatar Wiki: The Blind Bandit(Αγγλικά)
  66. Avatar Wiki: Zuko Alone(Αγγλικά)
  67. Avatar Wiki: The Chase(Αγγλικά)
  68. Avatar Wiki: Bitter Work(Αγγλικά)
  69. Avatar Wiki: The Library(Αγγλικά)
  70. Avatar Wiki: The Desert(Αγγλικά)
  71. Avatar Wiki: Thw Serpent's Pass(Αγγλικά)
  72. Avatar Wiki: The Drill(Αγγλικά)
  73. Avatar Wiki: City of Walls and Secrets(Αγγλικά)
  74. Avatar Wiki: Tales of Ba Sing Se(Αγγλικά)
  75. Avatar Wiki: Appa's Lost Days(Αγγλικά)
  76. Avatar Wiki: Lake Laogai(Αγγλικά)
  77. Avatar Wiki: The Earth King(Αγγλικά)
  78. Avatar Wiki: The Guru(Αγγλικά)
  79. Avatar Wiki: The Crossroads of Destiny(Αγγλικά)
  80. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/806137(Αγγλικά)
  81. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/807324(Αγγλικά)
  82. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/808541(Αγγλικά)
  83. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/811540(Αγγλικά)
  84. 84,0 84,1 «Avatar: The Last Airbender — Season Two DVD Information». TVShowsOnDVD.com. Ανακτήθηκε στις Οκτωβρίου 28, 2008. (Αγγλικά)
  85. http://www.ezydvd.com.au/item.zml/814508(Αγγλικά)
  86. Avatar Wiki: The Awakening(Αγγλικά)
  87. Avatar Wiki: The Headband(Αγγλικά)
  88. Avatar Wiki: The Painted Lady(Αγγλικά)
  89. Avatar Wiki: Sokka's Wiki(Αγγλικά)
  90. Avatar Wiki: The Beach(Αγγλικά)
  91. Avatar Wiki: The Avatar and the Fire Lord(Αγγλικά)
  92. Avatar Wiki: The Runaway(Αγγλικά)
  93. Avatar Wiki: The Puppetmaster(Αγγλικά)
  94. Avatar Wiki: Nightmares and Daydreams(Αγγλικά)
  95. Avatar Wiki: The Day of Black Sun, Part 1: The Invansion(Αγγλικά)
  96. Avatar Wiki: The Day of Black Sun, Part 2: The Eclipse(Αγγλικά)
  97. Avatar Wiki: The Western Air Temple(Αγγλικά)
  98. Avatar Wiki: The Firebending Masters(Αγγλικά)
  99. Avatar Wiki: Ran and Shao(Αγγλικά)
  100. Avatar Wiki: Dancing Dragon(Αγγλικά)
  101. Avatar Wiki: The Boiling Rock, Part 1(Αγγλικά)
  102. Avatar Wiki: The Boiling Rock, Part 2(Αγγλικά)
  103. Avatar Wiki: The Southern Raiders(Αγγλικά)
  104. Avatar Wiki: The Ember Island Players(Αγγλικά)
  105. Avatar Wiki: Sozin's Comet, Part 1: The Phoenix King(Αγγλικά)
  106. Avatar Wiki: Sozi's Comet, Part 2: The Old Masters(Αγγλικά)
  107. Avatar Wiki: Sozin's Comet, Part 3: Into The Inferno(Αγγλικά)
  108. Avatar Wiki: Sozin's Comet, Part 4: Avatar Aang(Αγγλικά)
  109. 109,0 109,1 «Avatar: The Last Airbender Season Three DVD Information». TVShowsOnDVD.com. Ανακτήθηκε στις Οκτωβρίου 28, 2008. (Αγγλικά)
  110. «Avatar: The Last Airbender Season 3». Play.com. Ανακτήθηκε στις Ιανουαρίου 30, 2010. (Αγγλικά)
  111. Avatar Wiki: Water Tribe(Αγγλικά)
  112. Avatar Wiki: Northern Water Tribe(Αγγλικά)
  113. Avatar Wiki: Southern Water Tribe(Αγγλικά)
  114. History of the Water Tribes(Αγγλικά)
  115. Avatar Wiki: Hakoda(Αγγλικά)
  116. Avatar Wiki: Spirit World(Αγγλικά)
  117. Avatar Wiki: Zhao(Αγγλικά)
  118. Avatar Wiki: Yue(Αγγλικά)
  119. Avatar Wiki: Pakku(Αγγλικά)
  120. Avatar Wiki: Foggy Swamp Trible(Αγγλικά)
  121. Avatar Wiki: Earth Kingdom(Αγγλικά)
  122. Avatar Wiki: Earth King(Αγγλικά)
  123. Avatar Wiki: Ba Sing Se(Αγγλικά)
  124. Avatar Wiki: Order of the White Lotus(Αγγλικά)
  125. Avatar Wiki: Omashu(Αγγλικά)
  126. Avatar Wiki: Bumi(Αγγλικά)
  127. Avatar Wiki: Kyoshi Island(Αγγλικά)
  128. Avatar Wiki: Chin(Αγγλικά)
  129. Avatar Wiki: Kyoshi Warriors(Αγγλικά)
  130. Avatar Wiki: Si Wong Desert(Αγγλικά)
  131. Avatar Wiki: Wan Sin Tong's Library(Αγγλικά)
  132. Avatar Wiki: Fire Nation
  133. Avatar Wiki: Fire Nation Capital(Αγγλικά)
  134. Avatar Wiki: Azulon(Αγγλικά)
  135. Avatar Wiki: Ember Island(Αγγλικά)
  136. Avatar Wiki: Mai(Αγγλικά)
  137. Avatar Wiki: Ty Lee(Αγγλικά)
  138. Avatar Wiki: Roku's Island
  139. Avatar Wiki: Fire Sages(Αγγλικά)
  140. Avatar Wiki: Fire Lord(Αγγλικά)
  141. Avatar Wiki: Air Nomads(Αγγλικά)
  142. Avatar Wiki: Northern Air Temple(Αγγλικά)
  143. Avatar Wiki: Southern Air Temple(Αγγλικά)
  144. Avatar Wiki: Western Air Temple(Αγγλικά)
  145. Avatar Wiki: Eastern Air Temple(Αγγλικά)
  146. Avatar Wiki: Pathik(Αγγλικά)
  147. Avatar Wiki: Spirit World(Αγγλικά)
  148. Avatar Wiki: Realm of Koh(Αγγλικά)
  149. Avatar Wiki: Spirit Oasis(Αγγλικά)
  150. Avatar Wiki: Solstice(Αγγλικά)
  151. KTChong. «Calligraphy Writing In Avatar». Distant Horizon. Ανακτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2006. (Αγγλικά)
  152. Avatar Wiki: Avatar State(Αγγλικά)
  153. Avatar Wiki: Aang(Αγγλικά)
  154. Avatar Wiki: Roku(Αγγλικά)
  155. Avatar Wiki: Prince Sozin(Αγγλικά)
  156. Avatar Wiki: Gyatso(Αγγλικά)
  157. Avatar Wiki: Roku's Waterbending teacher(Αγγλικά)
  158. Avatar Wiki: Sud(Αγγλικά)
  159. Avatar Wiki: Ta Min(Αγγλικά)
  160. Avatar Wiki: Kyoshi(Αγγλικά)
  161. Avatar Wiki: Peasant Uprising in Ba Sing Se(Αγγλικά)
  162. Avatar Wiki: Dai Li(Αγγλικά)
  163. Avatar Wiki: Ummi(Αγγλικά)
  164. Avatar Wiki: Koh(Αγγλικά)
  165. Avatar Wiki: Bending Arts(Αγγλικά)
  166. Avatar Wiki: Hama(Αγγλικά)
  167. Avatar Wiki: Earthbending(Αγγλικά)
  168. Avatar Wiki: Badgermoles(Αγγλικά)
  169. Avatar Wiki: Oma(Αγγλικά)
  170. Avatar Wiki: Shu(Αγγλικά)
  171. Avatar Wiki: Metalbending(Αγγλικά)
  172. Avatar Wiki: Firebending(Αγγλικά)
  173. Avatar Wiki: Dragon(Αγγλικά)
  174. Avatar Wiki: Sun Warriors(Αγγλικά)
  175. Avatar Wiki:Airbending(Αγγλικά)
  176. Avatar Wiki: Sky Bison(Αγγλικά)
  177. Avatar Wiki: Air Nomads(Αγγλικά)
  178. Avatar Wiki: Energybending(Αγγλικά)
  179. Avatar Wiki: Lion Turtle(Αγγλικά)
  180. Avatar Wiki: Aang(Αγγλικά)
  181. Avatar Wiki: History of Aang (12 BSC - 100 ASC)(Αγγλικά)
  182. Mitchel Musso(Αγγλικά)
  183. Avatar Wiki: Zachary Tyler Eisen(Αγγλικά)
  184. Avatar Wiki: Katara(Αγγλικά)
  185. Avatar Wiki: Gran Gran(Αγγλικά)
  186. Avatar Wiki: Kya(Αγγλικά)
  187. Avatar Wiki: Southern Raiders(Αγγλικά)
  188. Avatar Wiki: Yon Rha(Αγγλικά)
  189. Avatar Wiki: Katatar's Relationships(Αγγλικά)
  190. Avatar Wiki: Mae Whitman(Αγγλικά)
  191. Avatar Wiki: Sokka(Αγγλικά)
  192. Avatar Wiki: Avatar Team(Αγγλικά)
  193. Avatar Wiki: Jack DeSena(Αγγλικά)
  194. Avatar Wiki: Toph
  195. Avatar Wiki: Gaoling(Αγγλικά)
  196. Avatar Wiki: Yu(Αγγλικά)
  197. Avatar Wiki: Earth Rumble VI(Αγγλικά)
  198. Avatar Wiki: Xin Fu(Αγγλικά)
  199. Avatar Wiki: Royal Earthbender Guards(Αγγλικά)
  200. Avatar Wiki: Jessie Flower(Αγγλικά)
  201. Avatar Wiki: Zuko
  202. Avatar Wiki: Crown Prince(Αγγλικά)
  203. Avatar Wiki: Agni Kai(Αγγλικά)
  204. Avatar Wiki: Ursa(Αγγλικά)
  205. Avatar Wiki: History of Zuko (83 ASC - 100 ASC)(Αγγλικά)
  206. Avatar Wiki: History of Zuko (Spring 100 ASC)(Αγγλικά)
  207. Avatar Wiki: History of Zuko (Summer 100 ASC)(Αγγλικά)
  208. Avatar Wiki: Zuko's Relationships(Αγγλικά)
  209. Avatar Wiki: Jin(Αγγλικά)
  210. Avatar Wiki: Dante Basco(Αγγλικά)
  211. Avatar Wiki: Azula(Αγγλικά)
  212. Avatar Wiki: Long Feng(Αγγλικά)
  213. Avatar Wiki: Grey DeLisle(Αγγλικά)
  214. Avatar Wiki: Ozai(Αγγλικά)
  215. Avatar Wiki: Ilah(Αγγλικά)
  216. Avatar Wiki: Phoenix King(Αγγλικά)
  217. Avatar Wiki: Mark Hamill(Αγγλικά)
  218. Avatar Wiki: Iroh(Αγγλικά)
  219. Avatar Wiki: Lu Ten(Αγγλικά)
  220. Avatar Wiki: Siege of Ba Sing Se(Αγγλικά)
  221. Avatar Wiki: Iroh's Relationships(Αγγλικά)
  222. Avatar Wiki: Mako(Αγγλικά)
  223. Avatar Wiki: Greg Baldwin(Αγγλικά)
  224. Avatar Wiki: Appa(Αγγλικά)
  225. [ http://avatar.wikia.com/wiki/Flying_Bison/ Avatar Wiki: Flying Bison](Αγγλικά)
  226. Avatar Wiki: Appa's Armor(Αγγλικά)
  227. Avatar Wiki: Dee Bradley Baker(Αγγλικά)
  228. Avatar Wiki: Momo(Αγγλικά)
  229. Avatar Wiki: Winged Lemur(Αγγλικά)
  230. Avatar Wiki: Mai(Αγγλικά)
  231. Avatar Wiki: Mai's Relationships(Αγγλικά)
  232. Avatar Wiki: The Warden(Αγγλικά)
  233. Avatar Wiki: Cricket Leigh(Αγγλικά)
  234. Avatar Wiki: Ty Lee(Αγγλικά)
  235. Avatar Wiki: Ty Lee's Relationships
  236. Avatar Wiki: Olivia Hack(Αγγλικά)
  237. Avatar Wiki: Suki(Αγγλικά)
  238. Avatar Wiki: Jennie Kwan(Αγγλικά)
  239. Avatar Wiki: Hakoda(Αγγλικά)
  240. Avatar Wiki: André Sogliuzzo(Αγγλικά)
  241. Ball, Ryan (3 Μαΐου 2005). «Cartoons on the Bay Picks Winners». Animation Insider. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2007. (Αγγλικά)
  242. «Annie Awards: Legacy - 33rd Annual Annie Awards». International Animated Film Society. 9 Φεβρουαρίου 2005. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2008. (Αγγλικά)
  243. «Annie Awards: Legacy - 34th Annual Annie Awards». International Animated Film Society. 9 Φεβρουαρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2008. (Αγγλικά)
  244. «2008 Annie Awards: For Your Consideration». Annie Awards. Ανακτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2008. (Αγγλικά)
  245. «2008 Nickelodeon "Kids Choice Awards" Winners». BumpShack. 29 Μαρτίου 2008. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2008. (Αγγλικά)
  246. «Annecy 2008 - Official Selection». Annecy 2008. 2009-03-14. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2009-03-14. Ανακτήθηκε στις 2008-05-07.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |year= / |date= mismatch (βοήθεια)(Αγγλικά)
  247. «56th Golden Reel Awards Television Nominees». Motion Picture Sound Editors. 2009. Ανακτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2009. (Αγγλικά)
  248. Peabody «2008 Peabody» Check |url= value (βοήθεια). Peabody Awards. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2009. (Αγγλικά)
  249. «Nickelodeon Launching Avatar MMORPG Worldwide In September». Worlds in Motion. http://www.worldsinmotion.biz/2008/07/nickelodeon_launching_avatar_m.php. Ανακτήθηκε στις 2008-09-09. (Αγγλικά)
  250. «The Official LotA site on Nick.com». Nickelodeon. Ανακτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2008. (Αγγλικά)
  251. «Nickelodeon Announces Avatar: The Legend of Aang». Avatarspirit.net. http://www.avatarspiritmedia.net/index.php#541. Ανακτήθηκε στις 2008-09-09. (Αγγλικά)
  252. Avatar Wiki: The Last Airbender (Film)(Αγγλικά)
  253. Avatar Wiki: The Last Airbender 2(Αγγλικά)
  254. Avatar Wiki: Film: The Last Airbender 3(Αγγλικά)
  255. 255,0 255,1 255,2 255,3 255,4 Entertainment Weekly — Shyamalan lines up his cast for 'The Last Airbender'(Αγγλικά)
  256. Variety — Shyamalan cast floats on 'Air'(Αγγλικά)
  257. Avatar Wiki: Summer Bishil(Αγγλικά)
  258. 258,0 258,1 258,2 Sci Fi Wire — More are cast in M. Night Shyamalan’s Last Airbender(Αγγλικά)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Avatar: The Last Airbender της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Аватар: Легенда об Аанге της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).