iTunes Store

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ITunes Store
Το iTunes Store στην έκδοση 12.2
Γενικά
Ημερ. Δημιουργίας28 Απριλίου 2003
Είδοςπλατφόρμα ψηφιακής διανομής, Διαδικτυακή εφαρμογή, ιστότοπος, εφαρμογή κινητού
Διανομή
ΛειτουργικάmacOS, iOS, iPadOS, tvOS, Microsoft Windows
ΑρχιτεκτονικήmacOS, iOS, iPadOS, tvOS, Microsoft Windows
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςApple
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
https://www.apple.com/itunes/

To iTunes Store (γνωστό ως iTunes Music Store μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006) είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που υλοποιήθηκε από την εταιρεία Apple Computers και λειτουργεί μέσω του προγράμματος iTunes. Παρέχει πάνω από 35 - 40 εκατομμύρια τραγούδια, 2.2 εκατομμύρια εφαρμογές, 25,000 τηλεοπτικές σειρές, και 65,000 ταινίες μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Το κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Απριλίου 2003. Έως τις 28 Μαΐου 2017 έχουν πουληθεί μέσω του iTunes Store πάνω από 35 δισεκατομμύρια μουσικά κομμάτια.[1]

Διαθεσιμότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να αγοράσει κάποιος αρχεία μέσω του iTunes Store, πρέπει να είναι εγγεγραμμένος χρήστης και να διαθέτει είτε μια προπληρωμένη κάρτα, όπως η κάρτα δώρου iTunes, είτε μια πιστωτική/χρεωστική κάρτα της οποίας η ταχυδρομική διεύθυνση χρέωσης να αντιστοιχεί σε μια από τις ακόλουθες χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες.

Τιμολόγηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε γεωγραφική περιοχή και χώρα έχει τη δική της τιμολόγηση. Ένα μουσικό κομμάτι κοστίζει 99¢ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, $1.69 στην Αυστραλία, €0.99 στην Ευρωζώνη, £0.79 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξαίρεση αποτελεί το Ιαπωνικό κατάστημα, που διαθέτει τα κομμάτια προς ¥150 ή ¥200 ανάλογα με την επιλογή.

Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κατάλογος του iTunes περιέχει πάνω από:

  • 60 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια (παγκοσμίως)
  • 40 χιλιάδες μουσικά βίντεο (στην Αμερική)
  • 65 χιλιάδες ταινίες (στην Αμερική)
  • 2,2 εκ. εφαρμογές.
  • 25 χιλιάδες τηλεοπτικές σειρές

Άδειες χρήσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κατάλογος του iTunes δίνει τη δυνατότητα για προακρόαση 30 δευτερολέπτων για κάθε μουσικό κομμάτι. Κάθε χρήστης μπορεί να μεταφέρει τα κομμάτια που αγόρασε σε απεριόριστο αριθμό iPods, ενώ μπορεί επίσης να εγγράψει το υλικό που επιθυμεί σε απεριόριστους δίσκους ακτίνας (cd) με τον περιορισμό πως ο ίδιος ακριβώς δίσκος (ίδια πολυμέσα και ίδια σειρά) μπορεί να εγγραφεί μόνο εφτά φορές. Τα μουσικά κομμάτια μπορούν να αναπαραχθούν σε έως και 5 υπολογιστές (Windows ή Mac OS), αρκεί ο χρήστης να εισάγει (την πρώτη φορά μόνο) το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των κομματιών. Το όνομα χρήστη του αγοραστή καταγράφεται σε κάθε αρχείο πολυμέσων που λαμβάνει από το iTunes Store.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • iTunes Store- Η επίσημη ιστοσελίδα του iTunes Store.