Χημική μεταβολή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Χημικές αλλαγές συμβαίνουν όταν μια ουσία συνδυάζεται με ένα άλλο για να σχηματίσουν μια νέα ουσία, που ονομάζεται σύνθεση ή, εναλλακτικά, αποσυντίθεται σε δύο ή περισσότερες διαφορετικές ουσίες. Αυτές οι διαδικασίες ονομάζονται χημικές αντιδράσεις και, σε γενικές γραμμές, δεν είναι αναστρέψιμες, εκτός από την περαιτέρω χημικές αντιδράσεις. Ορισμένες αντιδράσεις παράγουν θερμότητα και ονομάζονται εξώθερμες αντιδράσεις και άλλοι μπορεί να απαιτούν θερμότητα για να μπορέσει η αντίδραση να συμβεί, οι οποίες ονομάζονται ενδόθερμες αντιδράσεις. Η κατανόηση χημικές αλλαγές είναι ένα σημαντικό μέρος της επιστήμης της χημείας.

Όταν συμβαίνουν χημικές αντιδράσεις, τα άτομα αναδιατάσσονται και η αντίδραση συνοδεύεται από αλλαγή της ενέργειας καθώς τα νέα προϊόντα παράγονται. Ένα παράδειγμα ενός χημικού αλλαγής είναι η αντίδραση μεταξύ του νατρίου και νερού για την παραγωγή υδροξειδίου του νατρίου και υδρογόνο. Τόσο πολύ ενέργεια απελευθερώνεται ότι το αέριο υδρογόνο απελευθερώνεται αυθόρμητα καίγεται στον αέρα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας χημικής μεταβολής επειδή τα τελικά προϊόντα είναι χημικά διαφορετικά από τις ουσίες πριν από την αντίδραση.

Περιεχόμενα [εμφάνιση] τύποι Χημικοί κατηγοριοποίηση χημικές αλλαγές σε τρεις κύριες κατηγορίες: ανόργανες χημικές αλλαγές, οργανικές χημικές αλλαγές και βιοχημικές μεταβολές.

ανόργανα αλλαγές Ανόργανη χημεία περιγράφει τις αντιδράσεις των στοιχείων και ενώσεων οι οποίες, γενικά, δεν συνεπάγονται άνθρακα. Οι αλλαγές συνήθως πραγματοποιούνται σε εργαστήρια, ή σε μεγαλύτερη κλίμακα σε βαριές βιομηχανίες.

Τυπικοί τύποι αλλαγής περιλαμβάνουν εξουδετέρωσης (ανάμιξη ενός οξέος με μια βάση, με αποτέλεσμα το νερό και αλάτι), οξείδωση συμπεριλαμβανομένων καύσης, αντιδράσεις οξειδοαναγωγής κλπ

οργανικές αλλαγές Οργανική χημεία ασχολείται με τη χημεία του άνθρακα και των στοιχείων και ένωσης με την οποία αντιδρά. Αυτές οι ενώσεις περιλαμβάνουν ορυκτέλαιο και όλα τα προϊόντα της και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής των βιομηχανιών κατασκευής φαρμακευτικών, χρώματα, απορρυπαντικά, καλλυντικά, καύσιμα κ.λπ. Τυπικά παραδείγματα οργανικών χημικών μεταβολών περιλαμβάνουν πυρόλυση βαρέων υδρογονανθράκων σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου για τη δημιουργία περισσότερων βενζίνης από αργό πετρέλαιο , όπως η βενζίνη είναι στην υψηλότερη ζήτηση από τους βαρύτερους υδρογονάνθρακες, όπως υπολειμματικά έλαια καυσίμων. Άλλες αντιδράσεις περιλαμβάνουν, μεθυλίωση, αντιδράσεις συμπύκνωσης, πολυμερισμού, αλογόνωση κ.λπ.

βιοχημική αλλαγή Βιοχημεία ασχολείται με την χημεία της αύξησης και της δραστηριότητας των ζωντανών οργανισμών. Είναι μια χημεία όπου οι περισσότερες αντιδράσεις ελέγχονται από πολύπλοκες πρωτεΐνες που ονομάζονται ένζυμα και εποπτεύονται και περιορίζονται από τις ορμόνες. Η χημεία είναι πάντα εξαιρετικά πολύπλοκη και δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή. Η αποσύνθεση του οργανικού υλικού είναι επίσης μέσα στο πεδίο της βιοχημείας, αν και σε αυτή την περίπτωση είναι η ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των μυκήτων, βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών που εμπλέκεται. Τυπικοί τύποι αλλαγής περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία που εμπλέκονται στη φωτοσύνθεση, μια διαδικασία στην οποία το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό μετατρέπεται σε σάκχαρα και οξυγόνο από τα φυτά, πέψη στο οποίο πλούσια σε ενέργεια υλικά που χρησιμοποιούνται από οργανισμούς να αναπτυχθούν και να προχωρήσουμε, κύκλο του Krebs που ελευθερώνει ενέργεια από αποθηκευμένα αποθέματα, σύνθεση πρωτεϊνών που επιτρέπουν οργανισμούς να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας διαδικασίες που ελέγχονται από την RNA κ.λπ.

Αποδεικτικά στοιχεία μιας χημικής αλλαγής Τα ακόλουθα μπορεί να δείχνουν ότι μια χημική αλλαγή έχει λάβει χώρα, αν και αυτά τα στοιχεία δεν είναι πειστικά:

Αλλαγή της οσμής. Αλλαγή του χρώματος (για παράδειγμα, το ασήμι με κοκκινωπό-καφέ, όταν σκουριάζει ο σίδηρος). Αλλαγή στη θερμοκρασία ή την ενέργεια, όπως η παραγωγή (εξώθερμη) ή απώλεια (ενδοθερμική) θερμότητας. Αλλαγή της σύνθεσης - χαρτί στρέφονται σε τέφρα όταν καίγονται. Φως ή / και θερμότητας που εκπέμπεται. Σχηματισμός των αερίων, που συχνά εμφανίζεται ως φυσαλίδες στα υγρά. Ο σχηματισμός ενός ιζήματος (αδιάλυτα σωματίδια). Η αποσύνθεση της οργανικής ύλης (για παράδειγμα, σήψη των τροφίμων). Η αλλαγή είναι δύσκολο ή αδύνατο να αντιστραφεί.