ΤηλεΦΩΣ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΤηλεΦΩΣ
ΤηλεΦΩΣ.jpg
Το λογότυπο του καναλιού ΤηλεΦΩΣ.
Ίδρυση 1994
Πρώτη λειτουργία 1994
Έναρξη λειτουργίας 1994
Τέλος λειτουργίας 13 Σεπτεμβρίου 2010
Ιδιοκτήτης Τηλεφώς - Νέα Ζωή Α.Ε.
Σημαντικά πρόσωπα Κώστας Παπανικόλας
Σλόγκαν Κάνε μια νέα αρχή στη ζωή σου
Ιδρυτής Κώστας Παπανικόλας
Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Γλώσσα Ελληνικά
Κεντρικά γραφεία Παλλήνη (1994-2007) και Μαρκόπουλο Ωρωπού (2007-2010)
Αντικαταστάθηκε από Kontra Channel
Ιστοσελίδα Οικολόγοι Ελλάδας
Λήψη
Επίγεια Αναλογικά
Συχνότητα 54 UHF (Υμηττός)
Δορυφορικά
NOVA Θέση 852
COSMOTE TV Θέση 651
Καλωδιακά
COSMOTE TV Θέση 61

Το ΤηλεΦΩΣ ήταν ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός και ο πρώτος κατά βάση οικολογικός στην Ελλάδα με εκπομπές γύρω από την οικολογία, τον υγιεινό τρόπο ζωής και της εναλλακτικής ιατρικής.

O σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 και εξέπεμπε στην Αττική από την συχνότητα 54 UHF από τον Υμηττό.

Ο σταθμός από το ξεκίνημά του και για δέκα χρόνια, ανήκε στην ετερόρρυθμη εταιρεία Κωνσταντίνος Παπανικόλας και Σία στην οποία μέτοχος ήταν ο ιδρυτής του σταθμού Κώστας Παπανικόλας, που είναι και πρόεδρος του κόμματος Οικολόγοι Ελλάδας ενώ παράλληλα ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2009.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2004 συστάθηκε η Βιοδιάσωση Ραδιοτηλεοπτική - Οικολογική Ανώνυμη Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο Τηλεφώς - Νέα Ζωή Α.Ε. η οποία ανέλαβε εκ νέου τον σταθμό,[1] με τον Κώστα Παπανικόλα να αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.[2][3] Λίγους μήνες αργότερα, τροποποιήθηκε το καταστατικό του φορέα, με επέκταση των δραστηριοτήτων.[4] Στα μέσα του 2010, λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας του σταθμού, ο φορέας παίρνει την τρέχουσα επωνυμία του, σε Kontra Media - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμη Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Kontra Media.[5]

Οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, στεγάζονταν αρχικά, σε έναν αγρότοπο στην Παλλήνη, στην οδό Αλαμάνας 37[1] μέχρι τα τέλη του 2007. Μετέπειτα μεταφέρθηκαν στο Μαρκόπουλο Ωρωπού[6] όπου και παρέμειναν έως τα τέλη του 2010. Με την αλλαγή της ιδιοκτησίας του σταθμού, μεταφέρθηκαν στον Ταύρο[5] όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]