Τατουάζ φλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το σετ δημιουργίας Τατουάζ φλας περιλαμβάνει λευκό χαρτί στένσιλ και ίσως ένα προσχεδιασμένο χαρτί.

Ένα τατουάζ φλας είναι ένα στερεότυπο [1] σχέδιο τατουάζ τυπωμένο ή σχεδιασμένο σε χαρτί ή χαρτόνι και μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος βιομηχανικού σχεδιασμού. Συνήθως υπάρχει αναρτημένο στους τοίχους των αιθουσών τατουάζ ώστε να δώσει ιδέες στους πελάτες που μπαίνουν. Τα περισσότερα παραδοσιακά τατουάζ φλας έχουν σχεδιαστεί για γρήγορα τατουάζ και για να χρησιμοποιηθούν σε πρόχειρα καταστήματα που χειρίζονται μεγάλο όγκο έτοιμων τατουάζ για τους υποψήφιους πελάτες.[2]

Το τατουάζ φλας είτε ζωγραφίζεται από τον καλλιτέχνη τατουάζ με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για επίδειξη στο κατάστημά του ή για να το ανταλλάξει ή να το πουλήσει σε άλλους επαγγελματίες του τατουάζ. Τα χειροποίητα τατουάζ φλας που πωλούνταν σε τοπικό επίπεδο (καταστήματα), έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο ποσοστό από τα σχέδια επαγγελματιών "καλλιτεχνών τατουάζ φλας" που παράγουν φλας με πνευματικά δικαιώματα που θα πουληθούν σε σχετικές εκθέσεις ή μέσω του διαδικτύου. Μέχρι το 2000 ήταν συνηθισμένη πρακτική τα τατουάζ φλας στα περισσότερα στούντιο τατουάζ να εξυπηρετούν περισσότερο για να δώσουν ιδέες στους πελάτες. Τα περισσότερα σχέδια δημιουργούνται από τον καλλιτέχνη τατουάζ βασισμένα σε μια ιδέα του πελάτη. Δεν υπάρχει τυποποιημένο μέγεθος για το φλας, αλλά συναντάται πιο συχνά έτοιμο για εκτύπωση σε διαστάσεις 11x14 ιντσών στη Βόρεια Αμερική, και σε μέγεθος χαρτιού Α3 στην Ευρώπη. Το τατουάζ φλας μπορεί να έχει ή όχι περίγραμμα, που είναι γνωστό ως γραμμικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο συνήθως εκτυπώνεται σε ξεχωριστό φύλλο χαρτιού, πράγμα που είναι βολικό για τον καλλιτέχνη τατουάζ, ο οποίος διαφορετικά θα έπρεπε να το σχεδιάσει μόνος του.

Δείτε ακόμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Steele, Valerie (2010). The Berg Companion to Fashion. Oxford, UK: Berg Publishers. ISBN 1-84788-563-2. 
  2. Vail, David J.· Sanders, Clinton (2008). Customizing the Body: The Art and Culture of Tattooing. Philadelphia: Temple University Press. ISBN 1-59213-888-8.