Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Nikosguard

Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτησησυνεισφορές)

Νίκο, δεν είναι επαρκώς διαφωτιστική η Βικιπαίδεια για το τι πρακτικά είναι, ούτε ποιοι έχουν δικαίωμα να το βάζουν στα λήμματα. Ελάχιστα αν μου γράψεις, θα είναι το καλύτερο. Ευχαριστώ.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 12:30, 24 Αυγούστου 2022 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ @Γεώργιος Τερζής 2 το Authority control είναι πρότυπο όπως οποιοδήποτε άλλο στη ΒΠ.

Όταν το βάζουμε στο κάτω μέρος του λήμματος, εισάγει στην σελίδα πίνακα με εξωτερικούς συνδέσμους σε Καταλόγους καθιερωμένων όρων που αφορούν το λήμμα.  Το πρότυπο για να φτιάξει τον πίνακα «τραβάει» τα δεδομένα από τα Wikidata.

Δες για παράδειγμα στο λήμμα Ντάγκλας Άνταμς στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει πίνακας που αριστερά γράφει Καθιερωμένοι όροι και δεξιά υπάρχουν σύνδεσμοι. Ε! αυτός ο πίνακας  δημιουργείται αυτόματα με την εισαγωγή του {{Authority control}} στο  λήμμα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρότυπο αυτό.

Εάν κάτι είναι ασαφές ή εάν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες με ξαναρωτάς.

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Αν βοηθάει κάπως περισσότερο σε όσα σωστά ανέφερε ο Nikosguard, το πρότυπο αυτό παρέχει συνδέσμους σχετικούς με το θέμα του λήμματος προς βιβλιογραφικούς καταλόγους όπως πχ η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ή το ORCID. Στη πράξη είναι ένας καλός τρόπος να εντοπίσει κανείς επιπλέον πληροφορία για το θέμα του λήμματος που διαβάζει. Εννοείται όποιος θέλει το προσθέτει, το χω κάνει κι ο ίδιος σε πολλά λήμματα -δεν χρειάζεται ειδική "άδεια" κάποιου είδους,