Συζήτηση χρήστη:Geilamir/Αρχείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τυφλοπόντικας[επεξεργασία κώδικα]

Η άδεια χρήσης της Livepedia ισχύει για λήμματα της που δημιουργήθηκαν πριν την 1 Νοεμβρίου 2008. Το λήμμα στη Livepedia δημιουργήθηκε στις 19 Μαϊου 2008 [1], επομένως η άδεια χρήσης ισχύει. Γι΄αυτό τον λόγο αναιρώ την τελευταία σου επεξεργασία.--Vagrand (Συζήτηση) 08:16, 4 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Όχι δεν το κατάλαβες καλά! Ισχύει για όσα μεταφέρθηκαν από την Livepedia στη Βικιπαίδεια πριν τις 1/11/2008 οπότε και η άδεια της Βικιπαίδειας από GFDL άλλαξε σε GFDL και CC-BY-SA. Από 1/11/2008 και μέχρι και αν αλλάξει άδεια η Livepedia απαγορεύονται οι μεταφορές οποτεδήποτε και αν έχει δημιουργηθεί εκεί το άρθρο! --GeilamirFroja armes 08:26, 4 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Το κώλυμα ουσιαστηκά είναι ότι με την μεταφορά παραβιάζουμε την άδεια της Livepedia γιατί αυτόμάτως υλικό που διατ΄θεται με GFDL το διαθέτουμε και με CC-BY-SA πράγμα που παραβιάζει την GFDL που απαιτεί το υλικό να διατίθεται με τους όρους αυτής. Εξαίρεση είχε γίνει μόνο στην έκδοση που ίσχυε τον Οκτώβριο του 2008 για να επιτραπεί η αλλαγή της άδειας της Βικιπαίδειας και η μετανάστευση της στην CC-BY-SA, πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. --GeilamirFroja armes 08:29, 4 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Οκ, ίσως πρέπει να αλλάξει η διατύπωση στο πρότυπο για να είναι πιο κατανοητό, ειδικά στους νέους χρήστες, σε : "Η εισαγωγή του κειμένου στην βικιπαίδεια από την Livepedia έγινε πριν την 1 Νοεμβρίου 2008, συνεπώς ισχύει η διπλή αδειοδότηση υπό την άδεια CC-BY-SA 3.0 και την GFDL.".--Vagrand (Συζήτηση) 08:33, 4 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Διαγραφή άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί να διαγραφούν αυτά τα άρθρα????????--Παρις (συζήτηση) 10:25, 14 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Όπως εξηγείται και στην αιτιολόγηση της σήμανσης ο λόγος είναι ότι μεταφέρθηκαν από τον ιστότοπο Livepedia πράγμα που τυπικά δεν επιτρέπεται καθώς η άδεια διάθεσης του υλικού του και η άδεια διάθεσης του υλικού της Βικιπαίδειας είναι ασύμβατες. --GeilamirFroja armes 10:50, 14 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Βανδαλισμοί[επεξεργασία κώδικα]

Οι επεξεργασίες του ανώνυμου βανδάλου που ανέστρεψες μου θυμίζουν κάποιον άλλο... επίσης ανώνυμο... Μάλλον θα πρέπει να άλλαξε άι πι... Δες το ιστορικό του λήμματος Παναθηναϊκός Α.Ο. και θα καταλάβεις αν και οι επεξεργασίες του αποκρύφτηκαν... Ένα πάντως είναι το συμπέρασμα: δεν είναι απλώς βάνδαλος, αλλά επίμονος βάνδαλος... SFriendly.svg --ze french connection (συζήτηση) 13:14, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, τέτοια άρθρα όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός είναι συχνότατα θύματα οπαδικού βανδαλισμού. Ως χουλιγκάνικη πράξη φυσικά δεν έχει ιδιαίτερη φαντασία και δημιουργηκότητα έτσι δεν εκπλήσομαι που όλοι σχεδόν οι βανδαλισμοί δίνουν την εντύπωση ότι είναι από 1-2 άτομα :) --GeilamirFroja armes 13:30, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν συμφωνω απόλυτα μαζί σου, αλλά από την στιγμή που είσαι πιο έμπειρος μάλλον δίκιο έχεις, αν και επιμένω να πιστεύω πως μιλάμε για το ίδιο άτομο, το οποίο άλλαξε πλά άι πι και συνεχίζει τους βανδαλισμούς παρά την φραγή που έπεσε την πρώτη φορά... Αλλά το να ασχολείσαι μαζί του είναι και καλά μεγάλη τιμή γι'αυτόν οπότε... περιμένουμε και στην επόμενη... φραγούλα... SFriendly.svg --ze french connection (συζήτηση) 13:36, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Τεχνικό θέμα[επεξεργασία κώδικα]

Αν καταλαβαίνεις λίγο τα τεχνικά (έχω την εντύπωση πως ξέρεις καλύτερα από μένα), μπορείς αν θέλεις και έχεις χρόνο, να δεις γιατί στο πρότυπο Πρότυπο:Γκαλερί δεν δουλεύει το κεντράρισμα όταν έχουμε περισσότερες από 2 γραμμές εικόνων; Δες ένα παράδειγμα εδώ Συζήτηση_προτύπου:Γκαλερί Ggia (συζήτηση) 13:14, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν καταλαβαίνω δυστυχώς με μια πρώτη ματιά. Ούτε στην αγγλική λειτουργεί έτσι όπως θες. Θα το κοιτάξω αλλά δεν υπόσχομαι. Πιστεύω ότι αν δεν βρεις κάποιον είναι καλύτερο να ζητήσεις βοήθεια στα κόμμονς, εκεί όλο και κάποιος θα ξέρει. Μία πατέντα που μπορώ να σκεφτώ είναι να το χρησιμοποιείς 2-3-4 φορές (όσες χρειάζεται) έχοντας σε κάθε γραμμή 4-5 εικόνες. Αλλά και πάλι αυτό είναι λύση μόνο για την δική σου ανάλυση φαντάζομαι. --GeilamirFroja armes 13:27, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Οκ ευχαριστώ.. θα το θέσω το θέμα στα commons.. Ggia (συζήτηση) 14:49, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)


Ζε φγεντς κονέκτιον[επεξεργασία κώδικα]

<humor>Επειδή μου πήρε αρκετό καιρό να συσχετίσω την υπογραφή σου με το Glorious 93, σου έχω μία τιμωρία για εξιλεασμό:</humor> Δεν γνωρίζω γαλλικά και θα ήθελα να μου μεταγράψεις ή/και επιβεβαιώσεις κάποια ονόματα στα ελληνικά: Saint Croix (Σεν Κρουά?), Pierre Dugua, Sieur de Mons. Αυτά προς το παρόν και ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλα.--GeilamirFroja armes 07:43, 20 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Αν αυτό είναι η τιμωρία μου... βάλε μου κι άλλες!!! SMocking.gif

Για να το σοβαρέψουμε, σου γράφω απευθείας τις μεταφράσεις: Σαιν Κρουά (καλύτερο του Σεν που παραπέμεπει περισσότερο στον Σηκουάνα), Πιέρ Ντυγκά (με το υ να παίρνει την θέση του γαλλικού u), Σιέρ ντε Μον (αν και το Sieur προέρεχεται από το Monseigneur-Άρχοντά μου ή το Seigneur-Άρχοντας πλην των εκκλησιαστικών, καθώς σε αυτούς έχει περισσότερο τον ιερό χαρακτήρα-το διατηρούν και σήμερα αυτό πχ. monseigneur le cardinal Barbarin-monseigneur ο καρδνάλιος Μπαρμπαρέν... αν είναι όμως για εκκλησιαστικό πρόσωπο κράτα το όπως είναι το sieur...)... Ελπίζω να σε κάλυψα... Πάντα στη διάθεσή σου... --ze french connection (συζήτηση) 08:41, 20 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Επειδή δεν θέλω να σου χαλάσω την επεξεργασία στο γράφω εδώ... για το Πιέρ Ντυγκά, Σιέρ ντε Μον άκυρο... Συμβουλεύτηκα την γαλλική ΒΠ (πιο έγκυρη από την αγγλική για τους Γάλλους...), όπου του δίνειόνομα Πιέρ Ντυγκά ντε Μον, όπου το το ντε-de στα γαλλικά ήταν συνήθως τίτλος ευγενίας, κάτι που διατηρείται και σήμερα: πχ. Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν...--ze french connection (συζήτηση) 08:50, 20 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Ευχαριστώ--GeilamirFroja armes 08:44, 20 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Ακόμα ένα Fort Pentagouet και επιβεβαίωση ότι οι Claude και Charles de Saint-Étienne de la Tour είναι Κλοντ και Σαρλ ντε Σαιν Ετιέν ντε λα Τουρ. (Αν θέλεις απάντα μου εδώ, έφερα και τα άλλα, για να μην γίνεται πινγκ πονγκ η συζήτηση) --GeilamirFroja armes 07:05, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Το πρώτο είναι Φορτ Πανταγκουέ και όσο για το δεύτερο είναι σωστό αν κι εγώ προσωπικά θα το έβαζα Σαιντ-Ετιέν...--ze french connection (συζήτηση) 07:16, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Οκ, ευχαριστώ και πάλι! --GeilamirFroja armes 07:24, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)


Ίων ο Χίος[επεξεργασία κώδικα]

Σ'ευχαριστώ για τα σχόλια και τα καλά σου λόγια Geilamir :) Επιφυλάσσομαι να κάνω τις αλλαγές και τον εμπλουτισμό που προτείνεις και να σου απαντήσω στη σελίδα της κριτικής σύντομα. Κάτι άλλο: Μήπως θα ήταν καλύτερα οι σύνδεσμοι προς το editio princeps να μπουν με bot; Σκοπεύω να το ζητήσω και για το floruit γιατί ειδικά αυτό το χουν χρησιμοποιήσει αρκετοί.--Ptoliethron (συζήτηση) 08:14, 8 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Εξαρτάται από το πόσοι είναι. Για κάτω από δεκάδα δεν είναι τόσο απαραίτητο. π.χ. editio princeps: [2] δεν ήταν τόσοι πολλοί, και κάποιοι αναφέρονταν σε πρώτη έκδοση με την σημερινή έννοια και όχι πρώτη έκδοση κειμένου προϋπάρχοντος της τυπογραφίας. Για το floruit ίσως είναι δύσκολο να βρεις τους συνδέσμους μόνο με το google, ολόκληρο δεν έχει πολλούς: [3] αλλά οι συντομογραφίες που έχουν ίσως περισσότερες εμφανίσεις μολύνονται από άσχετα: [4], [5]. Ίσως και να υπάρχει καλύτερος τρόπος αναζήτησης που όμως δεν τον γνωρίζω. --GeilamirFroja armes 08:23, 8 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Για πες, τι βρήκες σχετικά με τον Ίωνα και τον Πούσκιν; (σχετικό:ξέρεις ρώσικα;)--Ptoliethron (συζήτηση) 08:09, 14 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Νόμιζα ότι το ανέφερα στην σελίδα της κριτικής. Τα αποσπάσματα που έχουν στην ρωσική βικιθήκη είναι μεταφρασμένα (μέσω γαλλικών) στα ρώσικα από τον Πούσκιν, και ότι αυτό μου έκανε εντύπωση (μπορείς και να πεις ότι εντυπωσιάζομαι με το οτιδήποτε :). Αυτό. (δεν θα έλεγα ότι ξέρω ρώσικα).--GeilamirFroja armes 09:19, 14 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Πρότυπο Weatherbox[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Δοκίμασα να αλλάξω τις τιμές στο πρότυπο στην παράγραφο "κλίμα" της Κομοτηνής από, π.χ., 50.8 σε 50,8 και, ενώ δέχεται τις τιμές, πάνε περίπατο τα χρώματα (!!). Ίσως, ως δημιουργός του προτύπου, να ξέρεις κάτι γι' αυτό. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 07:20, 21 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Δεν πρέπει να αλλάξουν, γιατί δεν αναγνωρίζει το δεκαδικό με υποδιαστολή. Μπορεί (κάκιστα κατά τη γνώμη μου) στα μη επιστημονικά ελληνικά κείμενα να χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά εδώ δεν τα αναγνωρίζει και σε κάποιες περιπτώσεις που δοκίμασα δημιουργεί χοντρό πρόβλημα στο πρότυπο. Το πρότυπο κάνει πράξεις για τον υπολογισμό των χρωμάτων καθώς και για τον υπολογισμό των ετήσιων τιμών όταν αυτές δεν δίνονται και πρέπει να ακολουθηθεί ο επιστημονικός συμβολισμός με την τελεία ως υποδιαστολή, γιατί το Χ,ΧΧ δεν το αναγνωρίζει ως αριθμό.--Geilamirσυζήτηση
Αντιληπτότατο, λύθηκε η απορία μου. Ωστόσο, σε όλα τα ελληνικά κείμενα ως υποδιαστολή χρησιμοποιείται ακόμη το κόμμα (π.χ. σχολικά βιβλία). Ευχαριστώ για την εξήγηση και το χρόνο σου. --Ttzavarasσυζήτηση 07:40, 21 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Όχι σε όλα, στα μη επιστημονικά (τα σχολικά δεν είναι hardcore επιστήμη :). Σε ένα επιστημονικό (ενν. θετικών επιστημών) βιβλίο το (1,1,1,1) συμβολίζει ένα σημείο του τετραδιάστατου χώρου. Αν χρησιμοποιούνταν η σύμβαση που λές θα ήταν εντελώς ακατανόητο, θα μπορούσε να είναι το σημείο (1.1, 1.1) ή το (1,1.1,1) ή το (1,1,1.1) ή το (1.1,1,1) κτλ. Και στις επιστήμες τέτοιες αμφισημίες δεν επιτρέπονται. (π.χ. [6]. Πέρα από αυτό, δεν έχω πρόχειρο σχολικό βιβλίο μαθηματικών, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν υπάρχει κεφάλαιο που πραγματεύεται καρτεσιανές συντεταγμένες, ή διαστήματα και έχει αριθμητικό παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην χρησιμοποιεί τις επιστημονικές συμβάσεις. --Geilamirσυζήτηση 07:52, 21 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Και όμως, από περιέργεια έψαξα στο δίκτυο και στο βιβλίο στατιστικής της Γ' Λυκείου μου πετάχτηκαν τα μάτια όταν είδα [0, 0,1]! Τι να πει κανείς. --Geilamirσυζήτηση 08:03, 21 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Χμμμ... ούτε εγώ θυμάμαι αν υπάρχει κάτι σχετικό στα μαθηματικά Λυκείου αλλά θα το ψάξω (αν και με πρόλαβες, το έψαξες ήδη). Να σου θυμίσω πως αντίστοιχη ρύθμιση για την υποδιαστολή υπάρχει και στο MS Excel γιατί αλλιώς στην Ελλάδα θα έβγαζε τους υπολογισμούς κάτι σαν "greek statistics".SFriendly.svg Πάντως μου έφτιαξες το κέφι με το σημείο τα σχολικά δεν είναι hardcore επιστήμη :).. Όπως κι αν έχει, ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρινίσεις σχετικά με το πρότυπο! --Ttzavarasσυζήτηση 08:09, 21 Οκτωβρίου 2012 (UTC)


Glorious 93[επεξεργασία κώδικα]

Για να μάθεις περισσότερα...--Glorious 93 (συζήτηση) 13:22, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Το έχω διαβάσει ήδη, θα σου απαντήσω όμως με email κάποια στιγμή γιατί (ευτυχώς και καλώς, ουδεμία αμφιβολία για αυτό) οι συμβάσεις τις βικιπαίδειας δεν μου επιτρέπουν να εκφραστώ ελεύθερα. --Geilamirσυζήτηση 13:25, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Το ξέρω... Η λογοκρισία στην Γαλλία σταμάτησε με την πτώση της βασιλείας... Στην Ελλάδα πότε θα σταματήσει άραγε???--Glorious 93 (συζήτηση) 13:28, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Όχι εδώ κάνεις λάθος φίλε μου, όπως και πολλοί άλλοι. Η Βικιπαίδεια δεν είναι ούτε δημοκρατία ούτε κανονική κοινότητα. Έξω στην κοινωνία ισχύουν άλλα και θεωρούνται καλά και σωστά άλλα, εδώ καλώς δεν ισχύουν ακριβώς έτσι. Κύριος λόγος είναι ότι χρησιμοποιούμε μόνο τον γραπτό λόγο. Ένα άλλο είναι ότι εδώ δεν είναι σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε οι κανόνες είναι πιο αυστηροί, είσαι για το καλό της συνεργασίας υποχρεωμένος να μιλάς ευγενικά και σε άτομα που δεν χωνεύεις, που θεωρείς μαλάκες, ακόμα και σε κάποιον που σε προσέβαλε μόνο και μόνο για μην εντείνεται το κλίμα. Δεν θα μπορούσε να δουλέψει αλλιώς. Επιπλέον πρέπει να υποθέτεις καλή πίστη μέχρι τελικής πτώσης. Στον έξω κόσμο κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ύπαρξή σου, π.χ. θα σε κλέβανε, θα σου τρώγανε τα λεφτά σε δανεικά και αγύριστα, θα σου πουλούσανε σάπιο κρέας, θα σε κεράτωνε η γυναίκα κτλ, εδώ όμως προκειμένου να υπερβούμε το εμπόδιο της γραπτής επικοινωνίας που είναι διφορούμενη και προκειμένου να προαχθεί η συνεργασία, ακόμα και αν κάνει μπαμ το κίνητρο κάποιου εσύ οφείλεις να κάνεις την πάπια και φέρεσαι σαν να έχει ο άλλος αγνά κίνητρα και απλά διαφωνείς. Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς αγαπητέ. Ένα απλό παράδειγμα είναι η περίπτωσή σου. Αν σου γράψω πώς πιστεύω ότι έχουν τα πράγματα με τον χρήστη που σε προσέβαλε θα ρίζω λάδι στη φωτιά, πιθανότατα θα προσβληθούν και κάνα δυο χρήστες (ασχέτως αν θα έχω δίκιο ή όχι, ειδικά δε αν έχω δίκιο θα προσβληθούν περισσότερο), και η βικιπαίδεια τι θα κερδίσει; ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί εδώ είμαστε για να φτιάξουμε εγκυκλοπαίδεια, τίποτα άλλο! Δεν χρειάζεται η βικιπαίδεια ούτε κοινωνιολόγους, ούτε ψυχολόγους, ούτε πολιτικούς, ούτε τίποτα. Και δεν θα το κάνω. Τέτοιες κουβέντες είναι μόνο για την προσωπική μας εξωβικιπαιδική επικοινωνία, για αυτό σου είπα ότι θα σου απαντήσω με email. Με το μόνο που διαφωνώ φίλε μου με αυτά που γίνονται εδώ, είναι ότι δεν πολυεφαρμόζονται, και πολλοί δεν τα έχουν καν υπόψη τους. Το Υποθέστε καλή πίστη είναι ο πιο συχνά παραβιαζόμενος κανόνας! Είναι ο μόνος ουσιαστικός μηχανισμός και για την πυρόσβεση και για την πρόληψη των κρίσεων στην κοινότητα. --Geilamirσυζήτηση 13:52, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Έγραψες... Τίποτα παραπάνω... --Glorious 93 (συζήτηση) 13:55, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)


Αρχείο Ι.Ε. γλωσσών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μεταφράσω την εικόνα Αρχείο:Ie-boom.jpg που βρίσκεται στο άρθρο Γλωσσοχρονολογία, για να μην κάνω λάθη και αλλάζω μετά ξανά την εικόνα θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου δώσετε μία δυο συμβουλές για την μετάφραση ώστε να κάνω σωστά, Είναι: Κελτική, Ιταλική/Ρωμαϊκή; (Ρωμανική;), Γερμανική, Βαλτική, Σλαβική, Ινδική, Ιρανική, Αλβανική, Ελληνική, Αρμενική, Τοχαρική, Ανατολική;; (Ανατολίας;) ή μήπως είναι ορθότερο στον πληθυντικό (Κελτικές, Ιταλικές/Ρωμανικές... κτλ) ή στον πληθυντικό + γλώσσες (Κελτικές γλώσσες.. κτλ); Ευχαριστώ. --→Geilamir (συζήτηση) 11:41, 29 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Αγαπητέ μου, σας ευχαριστώ που έχετε την πρόθεση να μεταφράσετε τον πίνακα που χρησιμοποίησα στο λήμμα Γλωσσοχρονολογία. Όταν το έγραψα, δεν είχα την τεχνική γνώση που απαιτεί η διαμόρφωση ήδη υπάρχοντος πίνακα—και εξακολουθώ να μην την έχω, πράγμα που κάνει τη συμβολή σας ευπρόσδεκτη.
Ως προς το ερώτημα που θέσατε, το καλύτερο είναι να ακολουθήσετε μικτή προσέγγιση. Για τις γλώσσες στις οποίες ο ενικός αριθμός μπορεί να έχει περιληπτική σημασία, η χρήση του παραμένει κατάλληλη: Αλβανική, Ελληνική, Αρμενική, Τοχαρική (κυρίως επειδή θεωρείται ιστορικά ότι διασπάστηκαν σε διαλέκτους, όχι σε γλώσσες με θεσμική κατοχύρωση). Στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι συνετό να χρησιμοποιήσετε πληθυντικό: Κελτικές, Ιταλικές/Ρομανικές, Γερμανικές, Βαλτικές, Σλαβικές, Ινδικές, Ιρανικές, Ανατολικές. Η αντιμετώπιση αυτή ανταποκρίνεται στις γλωσσολογικά καθιερωμένες ονομασίες.
Ευχαριστώ και πάλι για την καλή συνεργασία. Dr Moshe 21:53, 29 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Ευχαριστώ πολύ! Η νέα εικόνα είναι αυτή File:Ie-boom el.svg.--→Geilamir (συζήτηση) 23:21, 29 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Καλλιρρόη[επεξεργασία κώδικα]

"6 χρόνια τίτλος λήμματος, δεν σβήνεται για ένα ορθογραφικό λάθος". Τι πάει να πει αυτό; --Το αλλήθωρο οπόσουμ (συζήτηση) 11:37, 11 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων: Αν δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα σαν αποτέλεσμα ορθογραφικού λάθους (κατά τη μετακίνηση μιας σελίδας ή σαν προληπτικό (proactive) μέτρο. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει κοινά λάθη ή λανθασμένες ονομασίες, ή τον πληθυντικό εκεί που το σωστό είναι ο ενικός, καθώς τέτοιες ανακατευθύνσεις είναι χρήσιμες., που θα πάει να πει ότι αντιβαίνει την πολιτική η διαγραφή της. για παραπάνω δες Συζήτηση χρήστη:FocalPoint#Για την επαναφορά της ανακατεύθυνσης Καλλιρόη Ιουδαίας.--→Geilamir (συζήτηση) 12:34, 11 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

ανακατεύθυνση Κυπριακές ομάδες στο Ιντερτότο[επεξεργασία κώδικα]

Η ανακατεύθυνση Κυπριακές ομάδες στο Ιντερτότο δεν χρησιμοποιείται πουθενά στη ΒΠ, γι' αυτό πρότεινα διαγραφή της. Xaris333 (συζήτηση) 13:03, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Δες ακριβώς από πάνω και τους συνδέσμους στους οποίους παραπέμπω αφού πρόκειται ακριβώς για την ίδια περίπτωση. Δεν είναι μόνο οι εσωτερικοί σύνδεσμοι που μετράνε αλλά και οι από έξω. --→Geilamir (συζήτηση) 13:06, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Δηλαδή; Δεν κατάλαβα. Επίσης, υπάρχει πολιτική για διαγραφή ανακατευθύνσεων χωρίς ταχεία διαγραφή όπως λέει εδώ Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων#Ανακατευθύνσεις; Xaris333 (συζήτηση) 13:12, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Ακριβώς Χάρη! Που λέει για άχρηστες ανακατευθύνσεις; Για λάθη λέει μόνο αν δημιουργήθηκαν πολύ πρόσφατα. Αυτή σαν τίτλος υπάρχει χρόνια (από τότε που το έφτιαξες). Εφόσον διατηρεί ζωντανούς δε συνδέσμους από έξω από την βικιπαίδεια είναι de facto χρήσιμη ανακατεύθυνση και δεν κερδίζουμε τίποτα με την διαγραφή της, για αυτό υπάρχουν οι ανακατευθύνσεις άλλωστε. Π.χ. κάποιος είχε βάλει στη σελίδα του δείτε το www.el.wikipedia.org/Κυπριακές_ομάδες_ στο_Ιντερτότο , αν σβηστεί ο σύνδεσμος αυτός θα νεκρώσει, και μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι. Για αυτό λοιπόν η πολιτική λέει πολύ πρόσφατα. --→Geilamir (συζήτηση) 13:15, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

1) Υπάρχει τρόπος να γίνει αναζήτηση για εξωτερικούς συνδέσμους; 2) Έχω το δικαίωμα να το προτείων για διαγραφή (όχι ταχεία); Xaris333 (συζήτηση) 13:18, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

1, όχι δεν υπάρχει! (ακόμα και αν υπήρχε για ένα μέρος του ίντερνετ, δεν υπάρχει τρόπος για όλα, γιατί πρέπει να ψάξεις και email και offline δημοσιεύσεις και άλλου είδους αρχεία [π.χ. pdf κτλ]) 2) Ναι έχεις το δικαίωμα, όπως και για κάθε σελίδα, αλλά ποιος ο λόγος; Τι κερδίζει η βικιπαίδεια με την διαγραφή της και τι χάνει με τη διατήρησή της; Η απάντηση είναι απλή Δεν κερδίζει τίποτα με τη διαγραφή και με την διατήρηση όχι μόνο χάνει αλλά πάλι κερδίζει σε αξιοπιστία ως προς την διατήρηση ζωντανών των παλιών της URL. --→Geilamir (συζήτηση) 13:20, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Ρωτάω, γιατί ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η σελίδα Βικιπαίδεια:Ανακατευθύνσεις υποψήφιες για διαγραφή ώστε να είναι ξεκάθαρο. Xaris333 (συζήτηση) 13:23, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Η σελίδα (Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων) προφανώς δημιουργήθηκε ως μετάφραση της αγγλικής στις αρχές. Εδώ δεν έχουμε ακόμα κίνηση ώστε να χρειάζεται ξεχωριστή σελίδα. Δες όμως τι είδους ανακατευθύνσεις προτείνουν και διαγράφουν στην αγγλική en:Wikipedia:Redirects for deletion καθώς και την εκεί πολιτική en:Wikipedia:Redirect. --→Geilamir (συζήτηση) 13:26, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Οκ, ευχαριστώ. Χρειάζεται η πληροφόρηση για μελλοντική χρήση. Xaris333 (συζήτηση) 13:51, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ θερμά, αγαπητέ μου, για την ευπρόσδεκτη επισκευή τού πίνακα στο λήμμα αντιμεταχώρηση. Με είχε παιδέψει, ομολογουμένως, αρκετά ενόσω συνέτασσα το λήμμα και δεν έβρισκα τρόπο να τον κάνω συμμετρικότερο. Εκτιμώ πολύ τη βοήθεια και εύχομαι καλή συνέχεια. Dr Moshe 10:14, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Παρακαλώ, ευχαρίστησή μου να συνεισφέρω έστω κάτι μικρό σε ένα τόσο ενδιαφέρον και καλογραμμένο λήμμα! --→Geilamir (συζήτηση) 10:55, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Μαζί με τις ευχές μου για τις γιορτές, να σου στείλω και τα συγχαρητήρια για την εξαίρετη δουλειά που έχεις κάνει στο πρότυπο weather infobox. Δε χρειάζεται καμία παρέμβαση, το φέρνει κανείς από την αγγλόφωνη ΒΠ συμπληρωμένο και... αυτομεταφράζεται! Εύγε, εξαίρετη δουλειά! --Ttzavarasσυζήτηση 12:37, 27 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ και αντεύχομαι τα καλύτερα για το 13 :) --→Geilamir (συζήτηση) 13:01, 27 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Να 'σαι καλά... το 13 προβλέπει σύνταξη (επιτέλους)!! --Ttzavarasσυζήτηση 13:34, 27 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ουάου! Τι χρήσιμη σελίδα είναι αυτή με τον "Πίνακα"! --Ttzavarasσυζήτηση 19:02, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Είναι όντως εξαιρετική, και επειδή την αγγλική την έχω συμβουλευτεί αλλά και την έχω συστήσει πολλές φορές, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να την έχουμε και στα ελληνικά! --→Geilamir (συζήτηση) 19:04, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Σωστόοο!! Μπράβο, εξαίρετη δουλειά! --Ttzavarasσυζήτηση 19:07, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

TUSC token 3c51b1a014b6873421474ec1e19c8f2c[επεξεργασία κώδικα]

I am now proud owner of a TUSC account!

Συζήτηση χρήστη:193.92.70.65 Γεια! Σε παρακαλώ σταμμάτα να αναρτάς το ίδιο κείμενο σε διάφορα άρθρα. Εκτός του ότι παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα καθώς είναι κατά λέξη αντιγραφή, δεν είναι και εγκυκλοπαιδικά γραμμένο ακόμα και για μπει στο λήμμα για το εν λόγω άτομο. Αν συνεχίσεις πιθανότατα ο λογαριασμός σου θα μπλοκαριστεί. --→Geilamir (συζήτηση) 13:08, 11 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Μου λες σε παρακαλώ ποια πνευματικά δικαιώματα παραβιάζονται? Εγώ παραθέτω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην αντίστοιχη περίπτωση του νομάρχη Ψωμιάδη γιατί δεν το κατεβάζετε?

Εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Ο χρήστης που επιφόρτωσε την εικόνα με τον διαχειριστή του ιστολογίου είναι διαφορετικά πρόσωπα, όπως δηλώνει ο χρήστης στην σελίδα συζήτησής του. Επομένως πάει για διαγραφή.Vagrand (Συζήτηση) 14:47, 15 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Επιλεγμένα[επεξεργασία κώδικα]

Καλά που μου το είπες γιατί ήθελα να φτιάξω κι εγώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:27, 16 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Αλαφούζος[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις δίκιο για την αποσαφήνιση. Για την μικρή εισαγωγή έχω την άποψη ότι αισθητικά είναι προτιμότερη. Για λόγους ταχύτητας έκανα άμεση επαναφορά και δεν επεξεργάστηκα το κείμενο έτσι ώστε να διατηρήσω την αλλαγή με την αποσαφήνιση. Ως προς το τελευταίο λοιπόν θα το αλλάξω. Για την εισαγωγή αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα θα προτιμούσα να παραμείνει έτσι όπως έχει. Χαιρετίσματα.--Diu (συζήτηση) 01:27, 29 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Elanus[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ για τις...ευχαριστίες σου!

Elanus (συζήτηση) 14:29, 11 Ιανουαρίου 2014 (UTC)