Συζήτηση χρήστη:Dianeira

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Dianeira, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια!

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ό,τι απορία έχεις. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια
Μερικές ιδέες
Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:

Μπορείς να με ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι στη δική μου σελίδα συζήτησης. Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Μια παράκληση: Αν μπορείς και επιθυμείς συμπλήρωσε αυτό το πολύ μικρό ερωτηματολόγιο που δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό: https://blog.wikimedia.gr/new-users-form-2020/

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή!geraki (συζήτηση) 00:02, 25 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλή αρχή και καλή συνέχεια[επεξεργασία κώδικα]

Βικιπαίδεια:Wikimedia CEE Spring 2021[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Dianeira. Εχει ξεκίνησει από τις 21 Μαρτίου ο ετήσιος μαραθώνιος της CEE Spring 2021 και σκέφτηκα να σου προτείνω να πάρεις μέρος. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις πολλά λήμματα ή να επεκτείνεις, απλά με μόνο 5 λήμματα θα μπεις στην 5η κατηγορία του μαραθωνίου, όπου ο νικητής κατόπιν κλήρωσης θα κερδίσει βιβλία επιλογής του αξίας μέχρι 80 ευρώ. Ο μαραθώνιος θα διαρκέσει μέχρι την 31 Μαΐου, οπότε θα έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεση σου. Παρεπιμπτώντος το λήμμα που έκανες για το παλάτι του Πούτιν συμπεριλαμβάνεται στους ενδεικτικούς καταλόγους του μαραθωνίου (Ρωσία), όποτε σου λείπουν αλλά 4 λήμματα ακόμη. Σκέψου το λίγο!!!Σαμουράι (συζήτηση) 10:47, 27 Μαρτίου 2021 (UTC)

Καλημέρα. Το είδα τον μαραθώνιο και γι' αυτό το λόγο έγραψα το λήμμα. Σκέφτηκα να μην μπω για να μην πάρω τη θέση κάποιου άλλου που ενδεχομένως να χρειάζεται περισσότερο αυτό το έπαθλο. Μπορω να γράψω όμως αν θέλεις και άλλα 4 λήμματα, αλλά εκτός του διαγωνισμού... Σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες :) -Dianeira

Καλησπέρα και από εμένα. Αν θέλεις να συμμετάσχεις, υπάρχει και η δυνατότητα να βάλεις πρότυπα για τις σελίδες του διαγωνισμού καθώς και μια σημείωση στην συμμετοχή σου ότι δεν επιθυμείς να συμμετάσχεις στο διαγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού (δηλαδή, παραιτείσαι από το δικαίωμα να λάβεις δώρα και να συμμετάσχεις στην κλήρωση που θα γίνει) και ότι γράφεις για να τον στηρίξεις και δεν συμμετέχεις στο διαγωνιστικό κομμάτι. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:13, 5 Απριλίου 2021 (UTC)

@Dianeira:. Μα ο λόγος που σου πρότεινα να πάρεις μέρος είναι για να διεκδικήσεις και εσύ το έπαθλο. Στο κάτω κάτω μια κλήρωση είναι, γιατί να μην συμμετάσχεις και εσύ!! Τώρα αυτό που ανέφερες ότι κάποιος μπορεί ενδεχομένως να το χρειάζεται περισσότερο το έπαθλο, μπορεί αυτός κάλιστα να καθήσει να κάνει καμιά 200αριά λήμματα και να πάρει δικαίως την πρώτη θέση στον μαραθώνιο χωρίς να χρειαστεί να συμμετάσχει σε κάποια κλήρωση, αν το θέλει τόσο πολύ το έπαθλο!! Απλά είναι τα πράγματα νομίζω.

Κατά την γνώμη μου μιας και έκανες το λήμμα για το παλάτι του Πούτιν, καλό είναι να κάνεις και τα άλλα 4 λήμματα και να συμμετάσχεις και εσύ κανονικά στο μαραθώνιο όπως κάνουμε όλοι. Το τι θα βγάλει η κλήρωση μένει να το δούμε!! Καλή συνέχεια!!Σαμουράι (συζήτηση) 10:12, 5 Απριλίου 2021 (UTC)

@NikosLikomitros: Έχω θέμα με το τεχνικό κομμάτι. Δυσκολεύομαι με τον κώδικα και πολλές φορές πατάω λάθος κουμπιά. Δεν ξέρω πώς ακριβώς να το κάνω...
@Σαμουράι: Φώτη μου δε θέλω, αλήθεια σου λέω. Αν σάς ενοχλώ, θα γράψω αλλού. Περιμένω να γράψω για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ αυτός ο τομέας. Απλά αποφάσισα να γράψω κάποια λήμματα στο διαγωνισμό αυτόν, γιατί ξέρω τη ρωσική γλώσσα, οπότε μου είναι πιο εύκολο να συνδυάσω πληροφορίες από την αγγλική και τη ρωσική βικιπαίδεια. Γενικά, θέλω να ξέρεις ότι συνήθως δεν αγγίζω αυτό που δε γνωρίζω...Dianeira (συζήτηση) 13:25, 5 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Κανένα πρόβλημα, απλά μου φάνηκες λίγο διστακτική και γι αυτό επέμενα. Καλά είναι και εδώ δεν χρειάζεται να πας κάπου αλλού να γράψεις και δεν μας ενοχλείς καθόλου. Η βικπαιδεια έχει ανάγκη από χρήστες που συνεισφέρουν σημαντικά. Και ζητώ συγνώμη αν φάνηκα λίγο πιεστικός!Σαμουράι (συζήτηση) 11:35, 5 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Δεν ήσουν πιεστικός, μην ανησυχείς. Θα κοιτάξω πως μπορώ να κάνω αυτό που είπε ο Νίκος και θα προσπαθήσω να γράψω όσα περισσότερα λήμματα μπορώ στο χρόνο που έχω :)Dianeira (συζήτηση) 13:50, 5 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλημέρα Dianeira. Πήρα την πρωτοβουλία και τοποθέτησα το πρότυπο του μαραθωνίου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος Το Παλάτι του Πούτιν. Για να σε διευκολύνω το έκανα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις μόνο την συμμετοχή σου στη λίστα του μαραθωνίου (Εκτός του διαγωνιστικού τμήματος). Αν θέλεις μπορώ να σου πω τι να κάνεις ακριβώς για να μην μπερδευτείς με τον κώδικα.Σαμουράι (συζήτηση) 08:40, 6 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι. Βλέπω ότι και ο MARKELLOS είναι εκτός του διαγωνιστικού τμήματος. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, ευχαριστώ :) Dianeira (συζήτηση) 14:09, 6 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλησπέρα και από εμένα. Αυτό ακριβώς εννοούσα, εάν δεν θέλεις να συμμετάσχεις βάζεις αυτή την ενημέρωση. Δεν πρέπει να φύγεις από την Βικιπαίδεια, έχουμε μεγάλη ανάγκη από χρήστες για να μεγαλώσει αυτό το εγχείρημα που λέγεται Βικιπαίδεια. Σε συγχαίρω και για τις επεκτάσεις σου σε διάφορα λήμματα. Δεν ενοχλείς αλλά αντίθετα βοηθάς να αυξηθεί το διαθέσιμο υλικό και να εξυπηρετούμε ακόμη καλύτερα τον αναγνώστη που ψάχνει ένα θέμα, μειώνοντας την ανάγκη για αγγλική Βικιπαίδεια. Επίσης καλό είναι να βάζεις το πρότυπο CEE Spring 2021 (ένα παράδειγμα είναι αυτό - {{CEE Spring 2021|user=Dianeira|topic=κοινωνία|country=Ρωσία}}), το οποίο είναι απαραίτητο για να καταγραφούν τα λήμματα στο Meta, όπου βγαίνουν διεθνή στατιστικά. Και επειδή όπως έγραψες γνωρίζεις ρωσικά, θα μπορούσες να βοηθήσεις στην μετάφραση σημαντικών λημμάτων για την Ρωσία και τον περίγυρο της, π.χ. ομοσπονδιακά υποκείμενα, ιστορία, πόλεις, γεωγραφία και άλλα στοιχεία, μιας και τα ρωσικά έχουν, ως συνεπίσημη ή δεύτερη γλώσσα στην Σοβιετική Ένωση, πολύ σχετικό υλικό, που πολύ συχνά είναι πολύ πιο εκτενές από τα αγγλικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:36, 6 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλησπέρα NikosLikomitros. Θα κάνω ο,τι μπορώ. Επίσης, θα βάζω αυτό το πρότυπο που μου είπες στη συζήτηση του λήμματος που θα δημιουργώ. Ευχαριστώ... Dianeira (συζήτηση) 17:14, 6 Απριλίου 2021 (UTC)

Διαμόρφωση σελίδας χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Dianeira.

Είδα ότι δεν έχεις διαμορφώσει ακόμη την σελίδα χρήστη (στην προσωπική σου σελίδα αναφέρομαι), όπως έχουμε κάνει οι περισσότεροι εδώ μέσα. Σου δίνω αυτόν τον σύνδεσμο ΕΔΏ... της αγγλικής βικιπαιδειας που περιέχει αρκετά προφίλ χρηστών που μπορείς να επιλέξεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Για το κουτί προσωπικών πληροφοριών θα πρέπει μόνο να τοποθετήσεις τον ελληνικό κώδικα (Πρότυπο:Πληροφορίες βικιπαιδιστή). Τα υπόλοιπα μπορείς να τα τοποθετήσεις στην σελίδα σου όπως είναι από την αγγλική έκδοση (πίνακες φωτογραφίες κτλ).

Αν σε ενδιαφέρει κάτι από αυτά και θέλεις να διαμορφώσεις την σελίδα σου, πες μου και θα σε βοηθήσω με τον κώδικα αν δεν καταλαβαίνεις πως γίνεται. ΟΚ ?Σαμουράι (συζήτηση) 11:30, 9 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι. Χρησιμοποιώ τον λογαριασμό απλά ως εργαλείο προς το παρόν. Αργότερα θα δούμε... Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η στιγμή. Πάντως σε ευχαριστώ για τη βοήθεια :) Dianeira (συζήτηση) 14:26, 9 Απριλίου 2021 (UTC)

Ρωσικός κινηματογράφος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Dianeira Ήθελα να σε ρωτήσω αν παρακολουθείς καθόλου κινηματογραφικές ταινίες, και ειδικότερα ρωσικές μιας και ανέφερες ότι γνωρίζεις την ρωσική γλώσσα. Σκέφτομαι να κάνω κάποια λήμματα για τον Ρωσικό κινηματογράφο, έχοντας διαπιστώσει ότι υπάρχουν μόνο 60 λήμματα για ρωσικές ταινίες που σε σχέση με τις Αμερικανικές (1500 περίπου) είναι ελάχιστες. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλά για τον Ρωσικό κινηματογράφο και δεν ξέρω πως να βρω κάποιες καλές ταινίες για να τις κάνω λήμματα. Βασικά με ενδιαφέρουν οι δεκαετίες 1940-1960 και κατά προτίμηση φιλμ νουάρ.Σαμουράι (συζήτηση) 07:32, 22 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλημέρα Σαμουράι. Δυστυχώς δε γνωρίζω καθόλου από αυτόν τον χώρο. Μου είναι εντελώς άγνωστος. Μπορώ να μεταφράσω λήμματα αν θέλεις σχετικά με τον κινηματογράφο, και πάλι με αστερίσκο γιατί δεν τον γνωρίζω, αλλά μέχρι εκεί... Dianeira (συζήτηση) 09:50,22 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Αν δεν γνωρίζεις οκ άστο! Σκοπός μου είναι να κάνω λήμματα για σημαντικές ταινίες. Δεν είναι θέμα μετάφρασης. Παρεμπιπτόντως είδα ότι συνεισφέρεις συνεχώς για το εμβόλιο COVID. Έχεις καμία σχέση επαγγελματική σχέση μήπως? (εννοώ με την ιατρική γενικότερα) Αν θες μου απαντάς!Σαμουράι (συζήτηση) 08:02, 22 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι:. Είσαι πολύ περίεργος :) Dianeira (συζήτηση) 10:06,22 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Ναι είμαι όντως! Απλά μου έκανε λίγο εντύπωση η συνεχής ενασχόληση σου με αυτό το λήμμα. Καλή συνέχεια!!
@Σαμουράι:. Δεν έχεις άδικο. Μου αρέσει γι' αυτό. Ασχολούμαι όμως και με άλλα λήμματα. Έτσι, κι αλλιώς ο,τι ήταν να γράψω, νομίζω το έγραψα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο, πέρα από κάποιες λεπτομέρειες... Dianeira (συζήτηση) 10:18, 22 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Επιτρέπεται να μάθω το πραγματικό όνομα σου ή όχι? Εγώ περίεργος, εσύ μυστηριώδης, πως θα κάνουμε χωριό...Πλάκα κάνω!! Τα ξαναλέμε Σαμουράι (συζήτηση) 08:32, 22 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι:. Όλγα με λένε. Το έχω αναφέρει και αλλού. Νομίζω στη σελίδα συζήτησης της Μίνας, της κοπέλας η οποία ήταν υπεύθυνη για τις σπάνιες παθήσεις Dianeira (συζήτηση) 10:41, 22 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλημέρα Dianeira. Θα κάνω το λήμμα Ρωσικός κινηματογράφος. Μπορείς να με βοηθήσεις στην μετάφραση των ονομάτων των σκηνοθετών ή των ηθοποιών, μιας και ξέρεις πως προφέρονται? Είναι αρκετά ονόματα και θα κάνω λάθη αν τα μεταφράσω εγώ. Σε ρωτάω για να τα αφήσω στην αγγλική γλώσσα όπως είναι!! Σαμουράι (συζήτηση) 10:12, 23 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλημέρα @Σαμουράι:. Κανένα πρόβλημα... Dianeira (συζήτηση) 12:17, 23 Απριλίου 2021 (UTC)

Καλημέρα Dianeira. Τους τίτλους των ταινιών στο λήμμα τους έχω αφήσει αμετάφραστους γιατί θέλω να δω αν υπάρχουν στα Ελληνικά ή όχι. Μπορείς βέβαια να τους μεταφράσεις και αυτούς, απλά μην τους βάζεις σε κόκκινο σύνδεσμο.

Η μεταφόρτωση εικόνων στη βικιπαιδεια ξέρεις πως γίνεται? Θέλω να σου αναθέσω μια μικρή δουλίτσα για κάποιες ταινίες που δεν έχουν αφίσα στο κουτί πληροφοριών.Σαμουράι (συζήτηση) 09:54, 24 Απριλίου 2021 (UTC)

Γειά σου @Σαμουράι:. Πες μου τι θέλεις να κάνω... Βλέπω ότι ξεκίνησες το λήμμα για τον κινηματογράφο. Θα σου γράψω στα ελληνικά πως λέγονται τα ονόματα και θα σβήσω τους αγγλικούς χαρακτήρες... Dianeira (συζήτηση) 13:26, 24 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Θα σου ετοιμάσω την λίστα με τις Ρωσικές ταινίες που δεν έχουν αφίσα για να μην σε κουράζω στο ψάξιμο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στην Imdb.com και να παίρνεις την αφίσα από εκεί και να την τοποθετείς στο κουτί πληροφοριών της κάθε ταινίας. Η διαδικασία αν την μάθεις δεν είναι δύσκολη απλά πρέπει να αφιερώνεις λίγο χρόνο όποτε μπορείς. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια στη μετάφραση των ονομάτων.Σαμουράι (συζήτηση) 12:34, 24 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Αν μου πεις τα βήματα, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ :) Dianeira (συζήτηση) 14:44, 24 Απριλίου 2021 (UTC)

Προσθήκη αφίσας[επεξεργασία κώδικα]

Για να ανεβάσεις μια αφίσα θα πας στον σύνδεσμο που σου δίνω στην imdb.com όπου εκεί θα δεις στην αριστερή πλευρά της σελίδας να υπάρχει η αφίσα της ταινίας.

 • Εκεί επιλέγεις την αφίσα και την κατεβάζεις στον υπολογιστή σου και αντιγράφεις μαζί και το url της σελίδας από την αφίσα (πχ. www.imdb.com/title/tt0237534/mediaviewer/rm3753512704/ ) στο σημειωματάριο του υπολογιστή σου, για να το κάνεις μετά copy & paste στην βικιπαιδεια
 • Κάνεις μετονομασία της αφίσας που έχεις κατεβάσει στο όνομα της ταινίας (πχ. Μαύρη Αστραπή (ταινία, 2013).jpg) (το όνομα το αρχείου μπορεί να είναι και στα ρωσικά ή αγγλικά)
 • Έπειτα πηγαίνεις στην Επιφόρτωση αρχείου της βικιπαιδειας και ανεβάζεις το αρχείο της αφίσας που έχει αποθηκεύσει προηγουμένος στον υπολογιστή σου.
 • Εκεί στη σύνοψη που εμφανίζεται θα πρέπει να προσθέσεις:
  • Στο πεδίο Περιγραφή να γράψεις: Αφίσα της ταινίας πχ . Μαύρη Αστραπή (ταινία) μέσα σε σύνδεσμο [[ ]].
  • Στο πεδίο Πηγή θα βάλεις το url πχ [imdb.com]
  • Στο πεδίο Ημερομηνία θα βάλεις το έτος της ταινίας που δημιουργήθηκε (πχ 2013)
  • Στο πεδίο δημιουργός γράφεις το όνομα του παραγωγού της ταινίας ή της εταιρείας (πχ. Tristar Pictures) (Αυτό το βρίσκεις συνήθως μέσα στο κουτί πληροφοριών της ταινίας ή στην IMDB βλ. ενότητα Full cast and crew)
 • Μετά την περιγραφή αρχείου κατεβαίνεις στις άδειες πνευματικών δικαιωμάτων και επιλέγεις από το μενού:
  • Ταινίες: Μη ελεύθερη αφίσα κινηματογραφικής ταινίας ή εξώφυλλο DVD
 • Κάνεις επιφόρτωση του αρχείου και έπειτα Copy & paste το όνομα του αρχείου που δημιουργήθηκε στη βικιπαιδεια και το τοποθετείς στο κουτί πληροφοριών του λήμματος ως εξής: Αρχείο:Μαύρη Αστραπή (ταινία, 2013).jpg πάλι μέσα σε σύνδεσμο [[ ]].

Αυτό είναι όλο. Οι ταινίες είναι αρκετές ακόμη γι΄αυτό βάλε όσες αφίσες θέλεις κάθε μέρα, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Αν έχεις κάποια απορία ή δυσκολία εδώ είμαι για να στην λύσω Όλγα. Σαμουράι (συζήτηση) 13:40, 24 Απριλίου 2021 (UTC)

Λίστα ταινιών που δεν έχουν αφίσα (Ο πρώτος συνδεσμος είναι το λήμμα της ταινίας στη βικιπαιδεια και ο δεύτερος είναι η ταινία στην IMDB)

@Σαμουράι: Άκυρο. Βρήκα τι να κάνω...Dianeira (συζήτηση) 14:00, 28 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira:. Καλησπέρα. είδα από «περιέργεια» το κείμενο που αφαίρεσες γιατί δεν κατάλαβα αυτό που ανέφερες περί «άκυρου»....Είχες θέμα με τις άδειες πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτήν βρίσκεται όπως σωστά τοποθέτησες πιο κάτω από αυτές που μου «ανέφερες». Εκεί υπάρχουν επίσης οι άδειες για εξώφυλλα βιβλίων, μουσικών άλμπουμ, λογότυπων κτλ. Απλά κάθε φορά που θα θέλεις να ανεβάσεις μια εικόνα στην βικιπαιδεια τοποθετείς κα την εν λόγω άδεια από την μπάρα. Στην περίπτωση μας είναι η αφίσα ταινίας. Θα κάνω κάποιες μικρές διορθώσεις πάντως στα αρχεία εικόνων που δημιούργησες.

Για το λήμμα του Ρωσικού κινηματογράφου που σε ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά για τις μεταφράσεις που έκανες, σκέφτομαι να μην προσθέσω τους πίνακες από την αγγλική βικιπαιδεια που περιέχουν στατιστικά στοιχεία με τα box office των ταινιών. Ποια είναι η γνώμη σου? Σαμουράι (συζήτηση) 16:16, 28 Απριλίου 2021 (UTC)

@Σαμουράι: Όταν ανέβαζα τις εικόνες υπήρχαν δύο επιλογές: ο οδηγός ανεβάσματος των commons και η σελίδα ανεβάσματος για το Βικιπαίδεια. Αρχικά χρησιμοποίησα την πρώτη επιλογή, αλλά εκεί δεν υπήρχε η δυνατότητα που ανέφερες. Οπότε μετά πήγα στη δεύτερη...Τέσπα, τα κατάφερα...

Ως προς τον κινηματογράφο, αυτή είναι δική σου επιλογή...Dianeira (συζήτηση) 18:25, 28 Απριλίου 2021 (UTC)

@Dianeira: Να σου στείλω τους συνδέσμους με τις υπόλοιπες ταινίες που δεν έχουν αφίσα? Αν έχεις χρόνο και διάθεση να συνεχίσεις πες μου. Διαφορετικά να μην κάνω, και αυτές που πρόσθεσες είναι εντάξει.Σαμουράι (συζήτηση) 16:33, 28 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Βλέπω ότι σε αυτήν εδώ (- https://el.wikipedia.org/wiki/Κατηγορία:Ρωσικές_ταινίες) την κατηγορία υπάρχουν αρκετές ταινίες χωρίς αφίσα. Αν θέλεις, στείλε μου και άλλες, δεν έχω πρόβλημα. Ό,τι μπορέσω θα κάνω. Σε μία από αυτές που μού έβαλες έχω προσθέσει και υλικό.

Επίσης κατάλαβα το λάθος που έκανα. Έπρεπε να βάλω "αφίσα της ταινίας". Με συγχωρείς :) Dianeira (συζήτηση) 19:15, 28 Απριλίου 2021 (UTC)

@Dianeira: Για το λάθος που έκανες δεν υπάρχει θέμα!! Για την κατηγορία που ανέφερες από εκει βρίσκω και εγώ τις ταινίες που δεν έχουν αφίσα. Θα μπορούσα βέβαια να στο πω εξ αρχής αλλά να μην σε βάζω και στο ψάξιμο. Ασ το θα το κάνω εγώ αυτό. Σου στέλνω λίγους συνδέσμους ακόμη Σαμουράι (συζήτηση) 17:24, 28 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Ωραία :)Dianeira (συζήτηση) 19:27, 28 Απριλίου 2021 (UTC)
Καλημέρα @Dianeira: Πότε πρόλαβες και έβαλες και τις υπόλοιπες αφίσες? Ότι ετοιμαζόμουν να σου στείλω και του άλλους συνδέσμους σήμερα. Τελοσπάντων !! Ηθελα να σου πω κάτι σχετικά για τις ταινίες. Το μειονέκτημα σε αυτά τα λήμματα που γίνονται γρήγορα σε σχέση με άλλα, είναι ότι πρέπει να προσθεσεις την πλοκή της ταινίας (500 με 700 λέξεις περίπου). Γι αυτό σε ρώτησα αν βλέπεις καθόλου ρωσικό κινηματογράφο. Να προσθέταμε λίγη πλοκή ακόμη που σε μερικά λήμματα όπως είδες είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Θα το ψάξω λίγο το θέμα να δω τι μπορώ να κάνω...

Για το λήμμα Ρωσικός κινηματογράφος πρόσθεσα κάποιες ενότητες ακόμη. Αυτά!!! Σαμουράι (συζήτηση) 09:03, 29 Απριλίου 2021 (UTC)

@Σαμουράι: Καλημέρα. Σήμερα το πρωί πρόσθεσα τις αφίσες. Θα προσθέσω πλοκή σε διάφορες ταινίες είτε χρησιμοποιώντας το IMDb είτε την αγγλική ή τη ρωσική βικιπαίδεια. Θα κοιτάξω και την προσθήκη που έκανες για τον κινηματογράφο. Αρχικά σκεφτόμουν πως να μεταφράσω τις ταινίες, οι οποίες δεν υπάρχουν ούτε στη βικι ούτε και στο IMDb. Οπότε να ξέρεις ότι είναι ελεύθερη μετάφραση... Dianeira (συζήτηση) 11:23, 29 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Νομίζω ότι όλες οι ταινίες υπάρχουν στην IMDB, ασχέτως αν δεν υπάρχουν σε καμία έκδοση της βικιπαιδειας. Οπως για παράδειγμα οι ελληνικές ταινίες. Αν δεν υπάρχει κάποια ταινία με Ρωσικό τίτλο εκεί να την ψάξεις σε αγγλικό. Αυτό που είπες για την ελεύθερη μετάφραση και ισχυει για τις κινηματογραφικές ταινίες είναι ότι η πλοκή θα πρέπει να γράφεται με δικά σου λόγια και να μην κάνεις copy & paste από κάποια ιστοσελίδα. Οπότε καλό είναι το λήμμα που θα κάνεις για μια ταινία αν είναι δυνατόν να την εχεις δει...Αυτό κάνω εγώ συνήθως για ταινίες που δεν υπάρχει η πλοκή στην αγγλική εκδοση. Δύσκολο δεν είναι απλά πρέπει να αποκτήσεις λίγη εμπειρία στο πως γράφεις την πλοκή... Σαμουράι (συζήτηση) 09:42, 29 Απριλίου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Εννοείται πως δε θα κάνω copy-paste. Περίληψη θα γράψω...Dianeira (συζήτηση) 11:47, 29 Απριλίου 2021 (UTC)
@Dianeira: Σε αυτόν τον σύνδεσμο ...εδώ μπορείς να δεις την βασική δομή ενός λήμματος για μια κινηματογραφική ταινία. Μελέτησε το λίγο απλά για να έχεις μια σωστή ιεράρχηση των ενοτήτων. Δεν είναι απαραίτητο να βρεις πληροφορίες για όλες τις ενότητες... Η εισαγωγή, η πλοκή, η διανομή ρόλων καθώς και το box office, οι κριτικές και τα βραβεία θεωρούνται τα πιο βασικά. Για τις ενότητες διανομή ρόλων, κριτικές και βραβεία θα βρεις στοιχεία στην IMDB. Σαμουράι (συζήτηση) 10:51, 29 Απριλίου 2021 (UTC)

Κύριος καθεδρικός ναός των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, δυστυχώς, όπως μόλις παρατήρησα, για το συγκεκριμένο λήμμα σε πρόλαβε ήδη άλλος χρήστης που ξεκίνησε το λήμμα Κεντρικός Καθεδρικός Ναός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων λίγες ημέρες πριν από εσένα. Ως αποτέλεσμα, έθεσα για διαγραφή το λήμμα που δημιούργησες, καθώς, όπως είναι λογικό, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν δύο λήμματα για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο. Καλή συνέχεια και συγγνώμη για την όποια αναστάτωση. 🙂 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 20:37, 1 Μαΐου 2021 (UTC)

@Glorious 93: Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Κανένα πρόβλημα μην ανησυχείς...Dianeira (συζήτηση) 13:16, 2 Μαϊου 2021 (UTC)

Ρωσική κουζίνα[επεξεργασία κώδικα]

Dianeira. Καλημέρα και Χριστός Ανέστη. Έκανα το λήμμα για την ρωσική κουζίνα και σκέφτηκα να σε ενημερώσω σε περίπτωση που θα ήθελες να συνεισφέρεις, είτε διορθώνοντας κάτι, είτε συμπληρώνοντας το λήμμα με κάποια ενότητα ακόμη που δεν μεταφράσει. Σαμουράι (συζήτηση) 10:54, 3 Μαΐου 2021 (UTC)

@Σαμουράι: Καλησπέρα, Αληθώς Ανέστη. Θα προσπαθήσω :) Dianeira (συζήτηση) 14:21, 3 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Καλησπέρα. μόλις κοίταξα το λήμμα και πρέπει να ομολογήσω ότι έκανες εξαιρετική δουλειά!! Για να είμαι ειλικρινής το μόνο που ήξερα για την ρωσική κουζίνα ειναι η ρωσική σαλάτα και η βότκα. Σαμουράι (συζήτηση) 17:01, 4 Μαΐου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Χαχαχαχα. Ήμουν απολύτως σίγουρη!Dianeira (συζήτηση) 19:11, 4 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Φάνηκε αμέσως η ασχετοσύνη μου με την ρωσική κουζίνα, μιας και τα πιάτα μου ήταν παντελώς άγνωστα, γι' αυτό και οι πολλές διορθώσεις που έκανες. Το λήμμα για την ρωσική κουζίνα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια στη Ελληνική Βικιπαιδεια κατά την γνώμη μου!! Σκέφτομαι να ασχοληθώ λίγο πιο πολύ στο προσεχές διάστημα με την κουζίνα διαφόρων χωρών. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια λήμματα στη Βικιπαιδεια. Σαμουράι (συζήτηση) 15:38, 5 Μαΐου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Κι εγώ είμαι άσχετη σε άλλα θέματα. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα.

Μου αρέσει η τουρκική κουζίνα πάρα πολύ! Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα λήμμα γι' αυτή την εξαιρετική κουζίνα. Επίσης, για την μικρασιάτικη, την ποντιακή και την πολίτικη που είναι τοπικές. Κι αυτές μου αρέσουν πολύ...Θα ξεκινήσω ένα λήμμα για την τουρκική. Dianeira (συζήτηση) 8:23, 6 Μαϊου 2021 (UTC)

@Dianeira: Για την τουρκική κουζίνα που ανέφερες, δεν το έχω δει καθόλου το λήμμα στην αγγλική έκδοση, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα έχει έντονες επιρροές από την μικρασιατική και την αραβική κουζίνα. Το λήμμα για την τουρκική κουζίνα μπορείς να το προσθέσεις στον μαραθώνιο που συμμετέχεις και στην κατηγορία πολιτισμός, όπως έκανα εγώ για την Ρωσική κουζίνα. Επίσης τώρα που κοιταξα λίγο το λήμμα για την Κυπριακή κουζίνα είναι πολύ μικρό, έχει μόνο μια εισαγωγή.

Να σε ρωτήσω κάτι? Έκανα το λήμμα Μοσχάρι Στρογκανόφ. Ο τονισμός είναι σωστός στο «Στρογκανόφ» γιατί αρκετές ιστοσελίδες το γράφουν Μοσχάρι Στρογκανόφ και όχι Στρόγκανοφ ή Στρογκάνοφ. Δεν ξέρω πως προφέρεται!!Σαμουράι (συζήτηση) 08:00, 6 Μαΐου 2021 (UTC)

@Σαμουράι: Τονίζεται στην προπαραλήγουσα. Αν δεις και στην αγγλική Βικιπαίδεια γράφει befstróganov, και στη ρωσική Бефстро́ганов, δεν ξέρω αν βγάζεις άκρη με τα κυριλλικά.

Τις επόμενες μέρες θα δουλέψω την τουρκική και την κυπριακή... Dianeira (συζήτηση) 10:49, 6 Μαϊου 2021 (UTC)

@Dianeira: Οχι δεν βγάζω άκρη και γι΄αυτό σε ρώτησα. Δηλαδή όλες οι ιστοσελίδες που έχω βρει σχετικά με το μοσχάρι Στρόγκανοφ το γράφουνε λάθος. Αστα να πάνε!! Και εγώ που νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος άσχετος με την ρωσική κουζίνα. Σαμουράι (συζήτηση) 08:55, 6 Μαΐου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Εντάξει, δεν το ξέρουν. Δεν πειράζει δεν είναι τόσο σοβαρό... Dianeira (συζήτηση) 11:08, 6 Μαϊου 2021 (UTC)

Εχτές έκανα μια μικρή επιμέλεια με τις μεταγραφές και μεταφράσεις. Επίσης αναγκαίο είναι και η καταχώρηση του προτύπου στην σελίδα συζήτησης. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:57, 7 Μαΐου 2021 (UTC)

@NikosLikomitros: Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες. Εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα...Για το πρότυπο έχεις δίκιο, το ξέχασα...Dianeira (συζήτηση) 19:34, 7 Μαϊου 2021 (UTC)

@Dianeira: Δεν πειράζει, αλλά χρειάζεται για να καταχωρούνται και στα διεθνή στατιστικά. Και εσύ γνωρίζεις την Βικιπαίδεια σε καλό επίπεδο. Μια συμβουλή που θα σου έδινα είναι να μεταγράφεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα ξένα ονόματα σε ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι μια τάση που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Ενώ, εφόσον γνωρίζεις τα ρωσικά σε καλό επίπεδο, θα μπορούσες να συμβάλλεις να μεταγράφουμε ρωσικά ονόματα στα λήμματα της ΒΠ σε ελληνικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:51, 7 Μαΐου 2021 (UTC)

ΥΓ: Μπράβο για το λήμμα για την τουρκική κουζίνα, έπρεπε να είχε δημιουργηθεί καιρό πριν στην ελληνική Βικιπαίδεια. Τα κοινά φαγητά είναι πάρα πολλά και η γειτνίαση επίσης, παρά τα ιστορικά γεγονότα. Κάτι σαν την τσέχικη με την γερμανική περίπου. Πολύ σημαντική η κινέζικη, που δυστυχώς δεν έχει ακόμα λήμμα. Γενικά οι κουζίνες λείπουν ως λήμματα, όπως και οι ιστορίες των χωρών (η Ρωσία είναι σε καλή θέση πάντως). Όπως και διάφορα θέματα πολιτικών δικαιωμάτων ανά χώρα επίσης τείνουν να λείπουν. Γενικά η ελληνική Βικιπαίδεια πλησιάζει τα 200.000 λήμματα που θα τα φτάσει μέχρι το Νοέμβριο το πολύ, μάλλον τον Οκτώβριο, αλλά κάποιες ενότητες έχουν αρκετά κενά. Συγχαρητήρια για το έργο σας για την ρωσική κουζίνα, καθώς ως μια κουζίνα που έχει επηρεάσει πολλούς λαούς και έχει τεράστια έκταση (από το Καλίνινγκραντ μέχρι την Τσουκότκα), και λόγω της σημασίας της, πρέπει να υπάρχει. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:58, 7 Μαΐου 2021 (UTC)

@NikosLikomitros: Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Θα προσπαθήσω να κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για να καλύψω όποια κενά υπάρχουν και με το κατάλληλο επίπεδο όπου μπορώ.Dianeira (συζήτηση) 22:06, 7 Μαϊου 2021 (UTC)

@Dianeira: Παρακαλώ, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε ο ένας το έργο του άλλου. Ότι νομίζεις, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια να μεγαλώσει και να διευρυνθεί στο επίπεδο που μπορεί. Τέλος, στο λήμμα για τη ρωσική κουζίνα έβαλα και το όνομα σου στο πρότυπο (ελπίζω ότι συμφωνείς), μιας και έπαιξες σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:01, 7 Μαΐου 2021 (UTC)

@NikosLikomitros: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα...Dianeira (συζήτηση) 23:13, 7 Μαϊου 2021 (UTC)

Αναιρέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, καλώς ή κακώς ο συγκεκριμένος ανώνυμος χρήστης έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Αρχικώς, πήγε να προτείνει τα λήμματα για ταχεία διαγραφή, όπου τον ανέστρεψα άμεσα όταν το αντιλήφθηκα. Στη συνέχεια, ξεκίνησε συζητήσεις διαγραφής χρησιμοποιώντας "κόπι-πέιστ" αιτιολόγηση. Μόρια και Καρά Τεπέ το θεωρώ ειλικρινά απίθανο να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς είναι αυτά τα θέματα λημμάτων που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό αναφορών (εντός και εκτός Ελλάδας). Για τα υπόλοιπα είναι λίγο πιο πολύπλοκο το ζήτημα, ειδικά για τα λιγότερο γνωστά εξ'αυτών. Σε πρώτη φάση, θα πρότεινα να αναμένεις τυχόν συμμετοχή (και απόψεις, βεβαίως) άλλων συντακτών, προτού απαντήσεις. Άλλωστε, όπως έχει δείξει και το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, συζητήσεις διαγραφής με ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή πάρα πολύ συχνά κλείνουν με απλή διατήρηση λόγω έλλειψης συμμετοχής. Καλή συνέχεια. 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 14:59, 10 Μαΐου 2021 (UTC)

@Glorious 93: Κοίταξε, έκανα το λάθος και διέγραψα την πρότασή του για διαγραφή. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή...Εμένα να σου πω την αλήθεια δε με πειράζει ακόμα και αν διαγραφούν λήμματα που έχω γράψει. Κάτι λάθος θα έχω κάνει. Απλά με ενόχλησε γιατί ήταν ανώνυμη η πρόταση. Πάντως να σου πω την αλήθεια πιστεύω ότι είναι εγγεγραμμένος χρήστης και θέλει να κρυφτεί με αυτόν τον τρόπο.Dianeira (συζήτηση) 17:40, 10 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Ναι, αυτό πιστεύω κι εγώ. Αυτό το pattern τουλάχιστον (το άτονο και ανορθόγραφο) το έχω ξαναδεί να χρησιμοποιείται στο παρελθόν για την επίτευξη παρόμοιων σκοπών. Ας πούμε... πως είναι πολύ πιο απλό να "καλύψεις" τα ίχνη σου γράφοντας με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που σε έχει συνηθίσει η κοινότητα... --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 15:49, 10 Μαΐου 2021 (UTC)

@Glorious 93: Έτσι είναι...Dianeira (συζήτηση) 17:52, 10 Μαϊου 2021 (UTC)

Ιαπωνικός κινηματογράφος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Dianeira τι κάνεις; Εχω ξεκινήσει το λήμμα για τον Ιαπωνικό κινηματογράφο, αλλά πιάστηκα στη συνέχεια με τον Ιταλικό. Σκέφτηκα να σε ρωτήσω αν θέλεις ή αν σε ενδιαφέρει να προσθέσεις κάποια ενότητα στον Ιαπωνικό για να επεκταθεί λίγο το λήμμα. (1 ή 2 ενότητες αρκούν) Σαμουράι (συζήτηση) 10:31, 19 Μαΐου 2021 (UTC)

@Σαμουράι: Κανένα πρόβλημα, θα προσθέσω τις ενότητες... Να σε ρωτήσω... ήθελα να γράψω ένα λήμμα για το γάλα σόγιας. Είδα όμως ότι υπήρχε ένα λήμμα γι' αυτό το θέμα, αλλά το έχει διαγράψει κάποιος. Πιστεύεις ότι αν ξεκινήσω να το γράφω ξανά θα υπάρχει πρόβλημα; Δεν ξέρω τους λόγους διαγραφής...Dianeira (συζήτηση) 12:37, 19 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Ο λόγος διαγραφής φαίνεται απλά δεν το καταλάβες έτσι όπως είναι γραμμένο. Το περιεχόμενο του λήμματος πιθανόν να ήταν copy paste από το fytokomia.gr

Μιας και το δικό σου λήμμα θα είναι μεταφρασμένο από ξενόγλωσση βικιπαιδεια μπορείς να το επαναδημιούργησεις άφοβα. Στο παρελθόν το έχω αντιμετωπίσει και εγώ αυτό και επαναδημιούργησα το λήμμα κανονικά χωρίς να υπάρξει κάποιο θέμα νέας διαγραφής. Προτού διαγραφεί κάποιο λήμμα γίνεται έλεγχος στο ιστορικό (Πρότυπο ενσωμάτωση κειμενου) για να διαπιστωθεί αν είναι μεταφρασμένο ή copy paste. Σαμουράι (συζήτηση) 11:00, 19 Μαΐου 2021 (UTC)

@Σαμουράι: Οκ, τότε. Γιατί ρώτησα αυτόν που το διέγραψε αλλά δε μου απάντησε. Κάποιες φορές βέβαια προσθέτω και δικά μου πράγματα...Δε μου αρέσει η πλήρης αντιγραφή να σου πω την αλήθεια, γιατί δεν είναι όλα τα λήμματα στην αγγλική βικιπαίδεια υψηλού επιπέδου :)Dianeira (συζήτηση) 13:05, 19 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Σίγουρα η πλήρης αντιγραφή δεν είναι ότι το καλύτερο, απλά θα πρέπει να τεκμηριώνεται με κάποιον τρόπο αυτά που εσύ θέλεις να γράψεις ώστε να μην είναι πρωτότυπη έρευνα, όπως ανεφέρουν οι σχετικές οδηγίες της βικιπαιδειας (δηλαδή να υπάρχει επαληθευσιμοτητα). Σαμουράι (συζήτηση) 11:14, 19 Μαΐου 2021 (UTC)
@Σαμουράι: Ξέρω να γράφω ανασκοπήσεις με παραπομπές... Ευχαριστώ... Δεν είμαι χθεσινή :) Dianeira (συζήτηση) 13:20, 19 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Αυτό εννοούσα και εγώ, απλά ανέφερα τι ισχυει. Σίγουρα δεν είσαι χθεσινή....χαχαχαΣαμουράι (συζήτηση) 11:27, 19 Μαΐου 2021 (UTC)

Καλησπέρα Dianeira. Παρότι σου είχα πει να προσθέσεις κανά δυο ενότητες, μόλις είδα ότι ολοκλήρωσες πλήρως το λήμμα από την αγγλική βικιπαιδεια. Ευχαριστώ πολύ και κερνάω καφέ αν θες!!!Σαμουράι (συζήτηση) 13:23, 27 Μαΐου 2021 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι. Απ' ό,τι κατάλαβα σου αρέσει ο κινηματογράφος. Θα το ολοκληρώσω το λήμμα αυτό...Αν θέλεις να σε βοηθήσω σε κάποιο άλλο να μού το πεις :) Dianeira (συζήτηση) 16:49, 27 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Το πρώτο λήμμα που έχω κάνει ήταν για μια κινηματογραφική ταινία του 1944 και χωρις να το καταλαβω έκανα κάπου λήμματα για περιπου 200 ταινίες , βραβεία, βιογραφίες κτλ και συνεχιζω...

Εχω κατά νου να κάνω λήμματα για τον Μεξικανικό κινηματογραφο, τον κινεζικο, τον αραβικο και ουτώ καθεξής και η βοηθεια σου θα μου φανει πολυ χρησιμη. Για τον καφε που προσφερθηκα να κερασω δεν μου απαντησες!!! Σαμουράι (συζήτηση) 21:04, 27 Μαΐου 2021 (UTC)

Καλημέρα Σαμουράι. Εγώ δε θυμάμαι για ποιο λόγω ξεκίνησα να γράφω. Εμένα τα θέματα που με ενδιαφέρουν έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα, θέματα υγείας, διοίκησης, άθλησης. Συνήθως δε θέλω να γράφω κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω έστω λίγο. Πάντως, -ως γενικό σχόλιο- δεν είναι όλα τα λήμματα στην αγγλική Βικιπαίδεια καλογραμμένα... Dianeira (συζήτηση) 07:40, 28 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Σε αυτό συμφωνώ και εγώ μιας και δεν είναι λίγες οι φορές κάνοντας λήμμα για μια ταινία στη προκειμένη περίπτωση, στα αγγλικά να είναι κακογραμμένο ή μικρό ενώ πχ στα ρωσικά ή ιταλικά το λήμμα της ταινίας να είναι καλύτερο. Βάση αυτών των θεμάτων που ασχολείσαι είχα την εντύπωση ότι είσαι του ιατρικού επαγγέλματος και σε είχα ρωτήσει σχετικά αν θυμάσαι...Τώρα θα πεις εγώ που ασχολούμαι με τον κινηματογράφο έχω κάποια επαγγελματική σχέση; Καμιά απολύτως!!!Σαμουράι (συζήτηση) 10:27, 28 Μαΐου 2021 (UTC)

Μετάφραση τίτλου λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Καλό θα είναι προτού επιλέξουμε τον τίτλο ενός λήμματος να κοιτάμε πως αποδίδεται αυτός ο όρος στα Ελληνικά, για να είναι κατανοητός ο τίτλος. Δεν χρησιμοποιούμε άκριτα την αυτόματη μετάφραση.
Άδεια διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 17:28, 29 Μαΐου 2021 (UTC)

Μετάφραση πινάκων βραβείων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Dianeira Να σου στείλω κάποιους σύνδεσμους με λήμματα από Ενώσεις κριτικών για να μεταφράσεις τους πίνακες? Είχα κάνει αυτά τα λήμματα πέρυσι και ήταν τόσα πολλά που δεν κατάφερα να τα μεταφράσω ολοκληρωτικά και τα παράτησα ετσι.Σαμουράι (συζήτηση) 15:19, 30 Μαΐου 2021 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι. Ναι, κανένα πρόβλημα! Βάλε μου οτιδήποτε θέλεις και θα το μεταφράσω :) Dianeira (συζήτηση) 19:45, 30 Μαϊου 2021 (UTC)
Για να μην χάνεσαι στους συνδέσμους σου δίνω τον βασικό Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες όπου στις κατηγορίες του λήμματος θα βρεις τους πινακες που προανέφερα. Με την ησυχία σου δεν υπάρχει λόγος βιασυνης. Τα βραβεία όπως τα Α Ανδρικου Ρολου ή Γυναικειου είναι σχετικά ευκολα.
Τωρα που το θυμηθηκα δεν ξέρω αν γνωρίζεις τον Γαλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν, πάντως αν ενδιαφερεσαι μπορείς να βελτιωσεις το λημμα του. Εγώ είχα πρόσθεσει σε ανυποπτο χρονο τον πινακα με την φιλμογραφια του. Σαμουράι (συζήτηση) 18:00, 30 Μαΐου 2021 (UTC)

Σαμουράι Θα τα δουλέψω, μην ανησυχείς... Dianeira (συζήτηση) 21:43, 30 Μαϊου 2021 (UTC)

Λημματογράφηση για την κλιματική αλλαγή[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Από αύριο και όλο τον Ιούνιο τρέχει ο διαγωνισμός για την κλιματική αλλαγή. Στόχο έχει να εμπλουτίσουμε την κάλυψη της Βικιπαίδειας για την κλιματική αλλαγή και τα περιβαλλοντικά ζητήματα, απ'όλες τις πλευρές (λήμματα για να το κατανοήσουμε, επιπτώσεις, λύσεις, προσωπικότητες, πολιτικές διαστάσεις κ.ο.κ.) του ζητήματος. Ως βραβείο θα είναι ένα αστεράκι, και τα λήμματα θα καταχωρούνται στο Fountain, εφόσον θέλεις μπορώ να σου δείξω όλα τα βήματα. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:09, 31 Μαΐου 2021 (UTC)

NikosLikomitros Καλησπέρα. Πολύ ευχαρίστως. Πολύ μ' ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Ευχαριστώ που με σκέφτηκες...Dianeira (συζήτηση) 13:39, 31 Μαϊου 2021 (UTC)
@Dianeira: Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Εξαιρετικά επίκαιρο, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα και ειδικά στους νέους. Η ιδέα ήρθε, καθώς παρατήρησα ότι έτρεχαν έναν σχετικό διαγωνισμό στα βεγγαλικά, ότι και εδώ πέρα είχαμε πολύ μεγάλα ελλείμματα με την προβολή του θέματος, οπότε και αποφάσισα να εισάγω έναν μαραθώνιο για το θέμα για να εμπλουτίσουμε την κάλυψη μας σε αυτό. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:02, 31 Μαΐου 2021 (UTC)

NikosLikomitros Πω πω, δεν έχουμε σχεδόν τίποτα γι' αυτό το θεμά...Πολύ καλή η ιδέα σου :) Dianeira (συζήτηση) 14:07, 31 Μαϊου 2021 (UTC)

@Dianeira: Ακριβώς. Βγάζεις το σκάνδαλο Climategate, το βιβλίο της Τούνμπεργκ (η γνωστή σουηδή έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα), το Extinction Rebellion (το κίνημα που έστησε τα οδοφράγματα στο Λονδίνο, Απρίλιος 2019) και άλλα 4 λήμματα που δεν είναι τόσο σημαντικά μένουν 4-5. Και στην κατηγορία "υπερθέρμανση του πλανήτη" έχουμε λήμματα για διαδηλώσεις και διασκέψεις. Νούμερα που αντιστοιχούν σε μικρότερη Βικιπαίδεια. Πλησιάζουμε τα 200.000 λήμματα (θα τα φτάσουμε μάλλον Σεπτέμβριο) και πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 100-120 λήμματα για το θέμα κατά τη γνώμη μου, να είναι ο έλληνας αναγνώστης πιο ενημερωμένος στη γλώσσα του. Γιατί απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη αρκετά, και η Βικιπαίδεια πρέπει να ακολουθεί τις τάσεις της κοινωνίας όσο το δυνατόν περισσότερο. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:15, 31 Μαΐου 2021 (UTC)

NikosLikomitros Ναι, έτσι είναι... Dianeira (συζήτηση) 14:18, 31 Μαϊου 2021 (UTC)

Και το μόνο αναλυτικό, αντάξιο του αγγλικού λήμματος, είναι το Γκρέτα Τούνμπεργκ. Και το υπερθέρμανση του πλανήτη έχει κείμενο πάντως. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:27, 31 Μαΐου 2021 (UTC)

Καλησπέρα. Σε συγχαίρω για τα λήμματα που έχεις γράψει μέχρι ώρας στην Ελληνική Βικιπαίδεια για τη κλιματική αλλαγή, μιας και είναι πολύ σημαντικά. Επίσης δεν χρειάζεται το λήμμα να ανήκει στον κατάλογο λημμάτων, φτάνει απλά να έχει σχέση με το θέμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:48, 6 Ιουνίου 2021 (UTC)

NikosLikomitros Σε ευχαριστώ Νίκο μου. Έχω κάνει κάποια λάθη στους ορισμούς γιατί δεν είναι το αντικείμενό μου όπως καταλαβαίνεις. Ενδεχομένως, κάποιος με περισσότερες γνώσεις να μπορούσε να τα διορθώσει. Το ξέρω ότι η λίστα είναι ενδεικτική. Θα προσπαθήσω να γράψω όσα περισσότερα μπορώ. Δε χρησιμοποιώ πάντα την αγγλική βικιπαίδεια να ξέρεις. Για παράδειγμα, το λήμμα για τις "επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής" ήταν από τη γερμανική, γιατί είναι προβεβλημένο λήμμα στη δική τους βικιπαίδεια και άρα καλογραμμένο...Dianeira (συζήτηση) 13:53, 6 Ιουνίου 2021 (UTC)

Δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Dianeira. Ξέρω ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τέτοιο είδους θέματα (δολοφονίες) αλλά θα ήθελα να πάρεις θέση σχετικά με το ερώτημα που έχω θέσει στη Αγορά της Βικιπαιδειας...Σαμουράι (συζήτηση) 09:45, 21 Ιουνίου 2021 (UTC)