Συζήτηση χρήστη:DIMSFIKAS

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου DIMSFIKAS, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου άρθρου μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια για άρθρα που αφορούν την Βικιπαίδεια, την λειτουργία της και τους "κανόνες" που όλοι οι χρήστες και συγγραφείς ακολουθούν. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Μερικές ιδέες[επεξεργασία κώδικα]

Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:
  • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο.
  • Πάτησε στο κουμπί 'Επεξεργασία' σε μια σελίδα, για να δεις πως έκαναν κάτι οι άλλοι χρήστες.
  • Μπορείς να υπογράφεις χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
  • Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ότι απορία έχεις, αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον προσωπικά.
  • Αν χρειάζεσαι κάποια ιδέα για να ασχοληθείς με κάτι, δες στα προτεινόμενα θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, δες συμβουλές για το πως να δημιουργήσεις μια σελίδα.

Καλές συνεισφορές! -- Atlantia 19:45, 21 Οκτωβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Το άρθρο νομίζω ολοκληρώθηκε (προς το παρόν, γιατί πάντα υπάρχει χώρος για επεκτάσεις). Η επιμέλεια αφαιρέθηκε κι όλα ΟΚ. Θυμήσου, όμως, να γράφεις τα κεφαλαία τονιζόμενα ως, π.χ., Έ και όχι ως 'Ε. Ευχαριστώ! --Ttzavarasσυζήτηση 16:46, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Η γυναίκα μου είναι το γένος Ελευθερίου Τζαβάρα, γιατρού. Λες νά'μαστε συγγενείς?.... DIMSFIKAS

Ελευθέριος Τζαβάρας, Δικηγόρος, ήταν ο θείος μου. Καταγωγή από Πειραιά... λες;; --Ttzavarasσυζήτηση 19:07, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλωσήρθες και από μένα! Πολύ δυναμικό και δημιουργικό το ξεκίνημά σου! Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις το Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Προσωρινό καθώς και μερικές σύντομες οδηγίες για την μορφοποίηση Βοήθεια:Πώς να επεξεργαστείτε μια σελίδα.

Σημ. Φυσικά δεν χρειάζεται να τα εφαρμόσεις αυτά αμέσως, σιγά σιγά... όπως θα έχεις δει άλλωστε υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι που τα εφαρμόζουν στα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που ανεβάζεις, το κύριο ζήτημα είναι το κείμενο! Καλή συνέχεια και για οτιδήποτε χρειαστείς στην διάθεσή σου! Φιλικά! --Egmontaz συζήτηση 01:36, 9 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Δυστυχώς αυτά που δημιουργήθηκαν πριν την σύνδεση έχουν καταχωρηθεί με την IP που είχες τότε. Η συνολική προσφορά υπό το όνομα DIMSFIKAS φαίνεται στον σύνδεσμο Ειδικό:Συνεισφορές/DIMSFIKAS

Για τις φωτογραφίες τώρα: Ο σύνδεσμος είναι αυτός: Ειδικό:Επιφόρτωση

  • Στο πρώτο πεδίο πρέπει πατώντας την αναζήτηση να βρεις το αρχείο της φωτογραφίας όπως είναι τοπικά στον υπολογιστή σου.
  • Στο δεύτερο (Όνομα αρχείου προορισμού:) πρέπει να δοθει το όνομα όπως θα αποθηκευτεί εδώ, καλό είναι να είναι κάπως περιγραφικό.
  • Στο τρίτο δίνεται η περιγραφή της εικόνας, μετά από κάθε "=" συμπληρώνεται η αντίστοιχη πληροφορία
    • «Περιγραφή» :Μικρή περιγραφή της εικόνας
    • «Πηγή» : Πως βρέθηκε η εικόνα, σε περίπτωση που είναι έργο αυτού που την ανεβάζει αρκεί η πρόταση «Έργο αυτού που την ανεβάζει»
    • Ημερομηνία: Η ημερομηνία της φωτογράφησης, εκτός και αν το θέμα δεν είναι ελεύθερο (π.χ. σε ένα έργο τέχνης έχει μεγαλύτερη σημασία το πότε δημιουργήθηκε το έργο τέχνης ώστε να διαπιστωθεί αν έχει ακόμα πνευματικά δικαιώματα)
    • Δημιουργός: Το όνομα του δημιουργού (αν είναι ο ίδιος που το ανεβάζει, το όνομα χρήστη και προαιρετικά το πραγματικό όνομα αν το επιθυμεί ο δημιουργός)
    • Το «άδεια χρήσης» μπορεί να μείνει κενό καθώς συμπληρώνεται αλλοιώς αμέσως μετά.
  • «Άδεια χρήσης» :Ένα από τα πιο σημαντικά πεδία, εδώ πρέπει να δηλωθεί η άδεια χρήσης, για περισσότερες πληροφορίες Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων και Βικιπαίδεια:Πνευματικά δικαιώματα. Προτείνω την άδεια Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 που συνοπτικά επιτρέπει οποιαδήποτε χρήση (εμπορική ή μη) και τροποποίηση υπό τον όρο να αναφέρεται ο δημιουργός και να διανέμεται με την ίδια άδεια.

Μετά και από αυτό η εικόνα είναι έτοιμη για ανέβασμα, πατάμε «Επιφόρτωση αρχείου» και τέλος!

Ελπίζω να βοήθησα! --Egmontaz συζήτηση 12:21, 9 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! την τοποθέτησα. Όπως βλέπεις στον σύνδεσμο ο κώδικας είναι

[[Αρχείο:DSC05034.JPG|thumb|250px|Το σέρβικο Μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα]]

Στο πρώτο μέρος το όνομα του αρχείο με το πρόθεμα «Αρχείο», το «thumb» μπαίνει για να βγαίνει η εικόνα σε πλαίσιο και να φαίνεται η λεζάντα, το «250px» είναι το πλάτος της εικόνας σε πίξελ και ακολουθεί η λεζάντα. Για τοποθέτηση αριστερά μπορείς να προσθέσεις

|left

ώστε συνολικά να είναι

[[Αρχείο:DSC05034.JPG|thumb|250px|left|Το σέρβικο Μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα]]

--Egmontaz συζήτηση 16:02, 9 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ :), Έγινε, το αφαίρεσα! --Egmontaz συζήτηση 18:06, 9 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα!

Τώρα πάμε στα άσχημα νέα. Το αρχείο Αρχείο:Corneille-A Cat.JPG είναι έργο τέχνης, ως εκ τούτου παρόλο που η φωτογραφία είναι δικιά σου τα δικαιώματα παραμένουν στον καλλιτέχνη (ελευθερώνονται 70 χρόνια μετά τον θάνατό του) και έτσι η εικόνα δεν είναι ελεύθερη. Εντούτοις επειδή είναι ζωγράφος μπορούμε να επικαλεστούμε την εύλογη χρήση και να χρησιμοποιήσουμε κάποιες φωτογραφίες του έργου του ώστε να γίνουν αντιληπτά πράγματα που δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια. (Για την εύλογη χρήση δες Βικιπαίδεια:Εύλογη χρήση). Συνεπώς στην εικόνα αλλάζω την άδεια σε {{μη ελεύθερο έργο τέχνης}}

Τώρα κάτι ποιο εξωφρενικό! Και το Αρχείο:J.-P. Laenen Brussels.JPG είναι έργο τέχνης. Υπάρχει μια διαφορά: βρίσκεται μόνιμα σε δημόσιο χώρο. Στις περισσότερες χώρες ότι είναι σε δημόσιο χώρο μπορεί να φωτογραφηθεί ελεύθερα, όχι όμως δυστυχώς στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Δανία (και άλλες που δεν θυμάμαι τώρα) Βέβαια πάλι μπορούμε να επικαλεστούμε την εύλογη χρήση γιατί η εικόνα θα μπει σε άρθρο για τον καλλιτέχνη, που δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί το έργο επαρκώς του χωρίς κάποιο δείγμα!

Συνεχίζω, το Αρχείο:Cauchie Maison.JPG αν δεν ήταν στις βρυξέλλες δεν θα υπήρχε πρόβλημα (δυστυχώς ότι σου είπα για τα δικαιώματα των έργων τέχνης ισχύει και για τα κτήρια! για αυτό άλλωστε αν δεις από το Ατόμνιουμ έχουμε μόνο μία φωτογραφία και αυτή με εύλογη χρήση!) Εντούτοις: Αν το σπίτι είναι έργο του Κωσύ μπορεί να παραπάνει πάλι υπό την εύλογη χρήση (και επειδή πέθανε το 1952, σε 13 χρόνια θα ελευθερωθούν τα δικαιώματά της, που θα κλείσουν 70 χρόνια από τον θάνατό του) Αν είναι κάποιου άλλου που να πέθανε 70+ χρόνια πριν πάλι είναι ελεύθερη, αν όμως είναι κάποιου άλλου που δεν έχει 70+ χρόνια που πέθανε δυστυχώς δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε!

Το Αρχείο:Meunier-Valeriola.JPG είναι υποθέτω στο Βέλγιο και αυτό άρα ισχύουν τα ίδια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εύλογη χρήση στο άρθρο για τον Εντμόντ ντε Βαλεριολά οπότε την κρατάμε αλάζζοντας την χρήση αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενδεχόμενη εικονογράφηση άρθρου για τον Κονσταντέν Μενιέ.

Ελπίζω να μην σε απογοητεύουν όλα αυτά, και εγώ έκανα καιρό να τα χωνεψω! Άλλωστε τις εικόνες τις κρατάμε (περιμένω βέβαια διευκρύνηση για το αν το Αρχείο:Cauchie Maison.JPG είναι έργο του Κωσύ!

Τις εικόνες θα πάω να τις βάλω ευθύς αμέσως (αφού τους αλλάξω άδειες σύμφωνα με αυτά που σου είπα). Τώρα, ένα καλό μυστικό για να μαθαίνεις πως λειτουργεί το wiki, είναι να πατάς επεξεργασία σε διάφορα άρθρα και να βλέπεις πως είναι ο κώδικάς τους που κάνει να φαίνεται ότι φαίνεται. Έχε υπόψη σου ότι υπάρχει το Βικιπαίδεια:Αμμοδοχείο όπου μπορείς άφοβα να κάνεις ότι πείραμα θες, καθώς αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξής του! Τέλος κανείς μας δεν τα έμαθε μονομιας οπότε πάλι δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης και φυσικά μετά χαράς να βοηθήσω όπου μπορώ! --Egmontaz συζήτηση 10:39, 10 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Τέλος, οφείλω να σε συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις στην Βικιπαίδεια, και να πω ότι η συμμετοχή σου εδώ είναι πολύτιμη! --Egmontaz συζήτηση 10:50, 10 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Όχι δυστυχώς, εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης του φυσικού έργου, αλλά τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στον καλλιτέχνη, για αυτό άλλαξα της άδειες χρήσης στις εικόνες (και στο δημιουργός έβαλα τον καλλιτέχνη, και δίπλα την διευκρίνιση (φωτογράφηση:DIMSFIKAS). Το ίδιο λοιπόν θα ισχύσει και για το σπίτι του Κωσύ (αν ήταν στις ΗΠΑ θα ήταν ελεύθερη η φωτογραφία, αλλά δυστυχώς είναι στο Βέλγιο, επειδή όμως είναι έργο του ιδίου, πληρούνται τα κριτήρια για εύλογη χρήση, αν π.χ. απλώς έμενε εκεί και ήταν έργο άλλου δεν θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε!) --Egmontaz συζήτηση 11:45, 10 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εκκλησία της Μπογιάνα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Γενικότερα από ό,τι έχω παρατηρήσει όσο καιρό γράφω ή επεξεργάζομαι άρθρα, αποφεύγεται η χρήση κόμματος στον τίτλο ενός άρθρου και γενικότερα, όπως στην περίπτωσή μας, για τη συγκεκριμένη εκκλησία, μπορεί ο τίτλος να είναι "Εκκλησία της Μπογιάνα", αλλά η ανακατεύθυνση όπως προτείνεις επίσης σωστή, όπως και να κατηγοριοποιείται κάτω από το Μ (χρήση του DEFAULTSORT).

Όσο για την εικόνα, φυσικά και μπορείς να την αλλάξεις. Απλά μέσα στο πρότυπο, την αντικαθιστάς με το αντίστοιχο όνομα της δικής σου επιφόρτωσης. Καλή συνέχεια! --Veron 08:37, 11 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Επειδή είμαι καινούργιος χρήστης και δυσκολεύομαι ακόμη να ανεβάσω φωτογραφίες σε άρθρα, θα είχες την καλωσύνη, βρίσκοντας τη φωτογραφία μου για την Εκκλησλια της Μπογιάνα, να την αντικαταστήσεις μέσα στο πρότυπο? Και πάλι ευχαριστώ και καλή σου μέρα. Χρήστης: DIMSFIKAS

Έγινε! Από το ιστορικό της σελίδας, και αν επιλέξεις "σύγκριση εκδόσεων" ανάμεσα στη δική μου τελευταία επεξεργασία και την αμέσως προηγούμενη, μπορείς να δεις τι πρόσθεσα για να αλλάξει η εικόνα. Ουσιαστικά, απλά αλλάζεις τον τίτλο της: η δική σου ήταν "Αρχείο:Boyana Church.JPG", ενώ η προηγούμενη "File:Boyana Church.JPG". Η στοίχιση της εικόνας και η σμίκρυνσή της παρουσιάζονται δίπλα, "center" και "200px" (200 pixels), διαχωρισμένα με μια κάθετο. Αν θέλεις να προσθέσεις κάποια λεζάντα σε κάποια εικόνα που ανεβάζεις μες στο άρθρο, μπορείς να το κάνεις πάλι πρόσθετοντας μια κάθετο |και γράφοντας το κείμενο μετά. Στην αρχή και στο τέλος μπαίνουν αγκύλες. π.χ. [[Αρχείο:testphoto.jpg|right|150px|Αυτή η λεζάντα είναι μια δοκιμή]]. Καλή συνέχεια! --Veron 09:19, 11 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Dimsfikas,
Πέρα από τη βοήθεια της Veron αφήνω μια μικρή παρατήρηση για τη σειρά που εμφανίζονται οι λέξεις στους τίτλους:
  • η αναζήτηση εφόσον πρόκειται για ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια δεν γίνεται με αλφαβητικά κριτήρια. Αν βάλεις μια λέξη στην αναζήτηση, εκείνη θα σου εμφανίσει πάνω πάνω όλα τα άρθρα που την έχουν στον τίτλο και κατόπιν όλα τα άρθρα που την έχουν στο κείμενο, οπότε αποκλείεται να μην βρεθεί κάτι που αναζητείς. Γι' αυτό άλλωστε στα ονοματεπώνυμα βάζουμε πρώτα το όνομα και όχι το επίθετο όπως θα έπρεπε να συμβαίνει βάσει της κλασικής μεθόδου.
  • Αν θέλεις ωστόσο να διευκολύνεις περισσότερο τους χρήστες, μπορείς να φτιάξεις μια ανακαταθεύνση με τον αναποδογυρισμένο τίτλο. Παράδειγμα: αφήνεις το Εκκλησία της Μπογιάνα επίσημα στο άρθρο και μετά φτιάχνεις τη σελίδα Μπογιάνα, Εκκλησία με μόνο περιεχόμενο τις λέξεις: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ[[Εκκλησία της Μπογιάνα]] (υπάρχει έτοιμο στο toolbox κάτω από το κουμπάκι "Αποθήκευση") Με τον τρόπο αυτό όταν κάποιος πληκτρολογήσει το Μπογιάνα, Εκκλησία, η σελίδα Εκκλησία της Μπογιάνα θα ανοίγει αυτόματα.
  • Και μια μικρή βοήθεια ακόμη: στις συζητήσεις χρηστών, για να μην ταλαιπωρείσαι να γράφεις ολογράφως το όνομά σου, μπορείς να υπογράψεις με ~~~~ κι αυτό θα εμφανίζει αυτόματα το Χρήστης:DIMSFIKAS και την ημερομηνία/ώρα. Καλή συνέχεια και καλωσόρισες και πάλι, Atlantia 17:32, 12 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Για το σπίτι δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι αρκετά παλιό, θα το βάλω αμέσως. Από το λίγο που έψαξα και η Βουλγαρία δυστυχώς ανήκει στις καταραμένες για τους φωτογράφους χώρες που δεν υπάρχει «Ελευθερία πανοράματος» δηλαδή η φωτογράφηση δημόσια εκτεθειμένων έργων ή κτηρίων δεν είναι ελεύθερη, οπότε για το άγαλμα υπάρχει πρόβλημα, γιατί υποθέτω ότι είναι αρκετά πρόσφατο, οπότε ίσως χρειαστεί και να σβηστεί (θα ρωτήσω όμως πρώτα κάποιον πιο ειδικό). (Α και δεν βαριέμαι εύκολα, μην ανησυχείς --Egmontaz συζήτηση 16:03, 11 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Το άγαλμα δεν έχει σβηστεί ακόμα, το σπίτι από ότι είδα, και πιθανώς και κάποιες άλλες απλώς έχουν μεταφερθεί στα κοινά, το οποίο είναι αδερφικό εγχείρημα. Όποια εικόνα είναι εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις βικιπαίδειες χωρίς να χρειαστεί να ανέβει σε κάθε μια μία ξεχωριστά! Οπότε μάλλον διαγράφτηκε τοπικά για αυτό δεν φαίνεται. --Egmontaz συζήτηση 19:14, 11 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Τίποτα δεν διεγράφη, απλά το σπίτι και η εκκλησία της Μπογιάνα μετακόμισαν στο αδελφό μας εγχείρημα, τα Κοινά, το οποίο αποτελεί και την αποθήκη πολυμέσων της βικιπαίδειας, προκειμένου να μπορούν οι εικόνες σας να χρησιμοποιηθούν και στα υπόλοιπα, ξενόγλωσσα, εγχειρήματα. Φιλικά --Alaniaris 19:18, 11 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ναι, υπάρχει το ίδιο άγαλμα, αλλά από στιγμή σε στιγμή μπορεί να φύγει (στα Κοινά υπάρχουν 4.000.000 + αρχεία, οπότε λογικό είναι κάποια να ξεφεύγουν) για αυτό δεν το έβαλα. Ο τάφος νομίζω δεν έχει κάποιο πρόβλημα οπότε τον βάζω στο άρθρο. Καλό βράδυ! --Egmontaz συζήτηση 22:17, 11 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Εβαλα τις εικόνες. Μόλις είδα ότι έφτιαξες άρθρο για τον Νικολάι Ρίμσκυ -Κόρσακοφ! Επειδή όμως έχουμε ήδη ένα άρθρο για τον ίδιο εδώ: Νικολάι Ρίμσκυ-Κόρσακοφ, σου είναι εύκολο να επεξεργαστείς το παλιό και να προσθέσεις εκεί τις επιπλέον πληροφορίες; --Egmontaz συζήτηση 12:08, 13 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα αγαπητέ! Την έχω ήδη βάλει την εικόνα . Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή! --Egmontaz συζήτηση 08:15, 14 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα αγαπητέ DIMSFIKAS. Επειδή είμαι γνωστός "ματάκιας" και είδα πως πας ταξίδι, εκτός από τις ευχές για καλό ταξίδι, διαμονή και επάνοδο, δε μας φέρνεις και μερικές φωτογραφίες από τα μέρη που θα πας; Αν και πριν το κάνεις, τσέκαρε πού υπάρχει ελευθερία πανοράματος, γιατί στο Βέλγιο νομίζω δεν υφίσταται... Ευχαριστούμε και με το καλό πάλι κοντά μας! --Ttzavarasσυζήτηση 08:33, 14 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Σε πρόλαβα, την έχω ήδη βάλει , καλό ταξίδι! --Egmontaz συζήτηση 12:43, 15 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αλέξανδρος Μωραϊτίδης[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Εχεις δίκιο, δεν τον μπέρδεψα όμως με τον Τίμο (Μωραϊτίνη). Καλή συνέχεια!--Dipa1965 17:33, 15 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Στο ίδιο άρθρο, δες σε παρακαλώ το "Πλατεία ρούγα του Κάτω Συντριβανιού". Κάτι δεν μου πάει καλά. Κατ' αρχήν, δεν βάζουμε κεφαλαία στην αρχή των λέξεων (όπως κάνουν οι Αγγλοσάξονες). Έπειτα, δεν μπορεί να λεγόταν "πλατεία ρούγα". Ισως "ρούγα του κάτω συντριβανιού" να εννοείς.

Επίσης, μια μικρή βοήθεια:

  • Μπορείς να υπογράφεις με το κουμπάκι της υπογραφής που έχει η εργαλειοθήκη στο παράθυρο διορθώσεων (10ο κουμπί από τα αριστερά). Ισχύει βέβαια και αυτό που είπε η Atlantia.
  • το ι με διαλυτικά (ϊ) μπορείς να το παράγεις με shift + :, μετά τα αφήνεις και πατάς πλήκτρο Ι.
  • το ι με διαλυτικά και τόνο (ΐ) μπορείς να το παράγεις με ctrl + shift + : (τρία κουμπιά), μετά τα αφήνεις και πατάς πλήκτρο Ι.
  • Δες και το Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Προσωρινό για τις λεπτομέρειες και μη των μορφοποιήσεων. Θα ...χαθείς λίγο αλλά μπορεί να σε βγάλει από την αμφιβολία όταν επιμελείσαι ένα άρθρο.

Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από όλους μας, όποτε δεν βγάζεις άκρη.--Dipa1965 17:45, 15 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αρχοντικό Δεκόζη Βούρου[επεξεργασία κώδικα]

έγινε :) --Egmontaz συζήτηση 16:38, 22 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Γειά σου φίλε μου, αυτές τις μέρες είχα κάποιες δουλειές και δεν ήμουν εδώ τριγύρω αλλά από ότι είδα αυτά που ζήτησες έγιναν από άλλους χρήστες! Καλή συνέχεια :) --Egmontaz συζήτηση 01:17, 26 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την συμμετοχή. Τα άρθρα αυτά έλειπαν από καιρό και χαίρομαι που τα προσφέρεις. Αν μπορείς όμως, πρόσθετε και τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Αν δεν τις έχεις από αλλού, μπορείς να τις ανατρέξεις με το γκούγκελ ερθ. Νομίζω ότι εσύ που ξέρεις τα κτίρια τόσο καλά είσαι ιδανικός για αυτό, αφού κάποιος άλλος που δεν γνωρίζει το κτίριο μάλλον πιο εύκολα κάποιο λάθος μπορεί να κάνει. Καλή συνέχεια. --Μυρμηγκάκι 08:59, 26 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σε κάποιους αρέσουν τα άρθρα μου για τα αρχοντικά της Αθήνας. Με προοπτική την έκδοση ενός βιβλίου, έχω από το 2004 συγκεντρώσει (με κάποια δυσκολία βέβαια) αρχειακό υλικό για 100 και πλέον ιστορικά κτίρια της Αθήνας - αν και για κάποια δεν υπάρχουν επαρκείς πηγές - καθώς και πλήθος φωτογραφιών που ο ίδιος έχω τραβήξει. Η ιδέα του βιβλίου έχει πια εγκαταλειφθεί. 'Ετσι το χαίρομαι τώρα - με τη βοήθεια όλων σας - να γράφω κάποια σχετικά άρθρα για την Βικιπαίδεια. Περνάμε κάθε τόσο έξω από τα κτίρια αυτά και κανείς δεν υποψιάζεται τις δόξες και την ιστορία τους, ούτε πως κάποιοι άνθρωποι έζησαν σ' αυτά τη ζωή τους ολόκληρη, μεγάλωσαν παιδιά, τραγούδησαν και γλέντησαν, πέθαναν. Το αξίζει, νομίζω, να πούμε την ιστορία τους. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Φωτογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Το ζήτημα με τις φωτογραφίες είναι το ποιος τις τράβηξε και όχι αν είναι απο ψηφιακή μηχανή, οπότε αν είναι δικές σου φυσικά μπορείς να τις σκανάρεις και να τις ανεβάσεις εδώ! Φιλικά! --Egmontaz συζήτηση 19:30, 29 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμες! --Egmontaz συζήτηση 15:39, 30 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Μέγαρο Βλαχούτση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Απ' ότι είδα, έχεις γράψει ότι αρχιτέκτονας ήταν ο Κλεάνθης. Ακούγεται πιθανό αλλά θα έπρεπε να υπάρχει παραπομπή, εκτός κι αν το λέει κάποια από τις πηγές που αναφέρεις. Δίνω παραπάνω σημασία στο συγκεκριμένο σημείο γιατί δεν είναι επουσιώδης πληροφορία. Φιλικά.--Dipa1965 20:18, 1 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Dipa. Eυχαριστώ για την επισήμανση. Η πληροφορία ότι αρχιτέκτονας του Μεγάρου Βλaχούτση ήταν ο Κλεάνθης προέρχεται από το βιβλίο της Αρτ. Σκουρδουμπή "Ψυρρή, η γειτονιά των ηρώων", σελ. 175, β΄έκδοση, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 2004. Πρόσθεσα κι αυτή την πηγή στο σχετικό άρθρο. Καλή μέρα σου. DIMSFIKAS

Καλημέρα! Μακάρι να με είχες κουράσει, άλλοι άσχετοι με την ΒΠ, λόγοι με έχουν αποτραβήξει τις τελευταίες μέρες. Θα προσπαθήσω τώρα να κάνω όσα μου ζήτησες αυτές τις μέρες! --Egmontaz συζήτηση 07:17, 4 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Παπαρηγόπουλος και και Κλεάνθης έτοιμοι, για του Κόντογλου μερίμνησαν άλλοι :) --Egmontaz συζήτηση 07:24, 4 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλωσήρθες, τα τακτοποίησα. Δυστυχώς το άγαλμα του Παπαδιαμάντη δεν να παραμείνει γιατί είναι αρκετά πρόσφατο. Το άγαλμα της Ευας από την άλλη είναι ελεύθερο καθώς ο δημιουγός του πέθανε 70+ χρόνια πριν (το 1930). --Egmontaz συζήτηση 18:52, 18 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω οτι ο τάφος της καταστράφηκε το 1946 και οτι βρισκόταν στο Χαλάνδρι. Είσαι σίγουρος γι'αυτό που λές μέσα στο άρθρο;--Diu 21:49, 1 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα και Καλή Χρονιά! Ευχαριστώ για την επισήμανση. Η πληροφορία για τον τόπο ταφής της Δούκισσας της Πλακεντίας προέρχεται από αρθρογραφήματα του Αγγελομάτη "Τα σπίτια της Δούκισσας της Πλακεντίας", που γράφτηκαν όμως στη ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ το έτος 1936, οπότε δεν είναι αξιόπιστο σήμερα, αν πράγματι ο τάφος καταστράφηκε το 1946. Πάντως, αναφέρει ότι ο τάφος βρισκόταν κοντά στη Μονή Πεντέλης. Επίσης, στην Εγκυκλοπαίδεια "Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα", τόμ. 49 ('Εκδ. 1996) αναφέρεται στο λήμμα "Πλακεντίάς, δούκισσα της -", ότι "τάφηκε σε αρχαιοπρεπή τάφο σε σχήμα να'ί'σκου από πεντελικό μάρμαρο, σε σχέδια του Σταμάτη Κλεάνθη, σε μικρή απόσταση από το "Σπιτάκι" της Πεντέλης". Είναι συνεπώς σίγουρο, ότι ο τάφος της ήταν στην Πεντέλη και όχι στο Χαλάνδρι. Τώρα, αν ο τάφος καταστράφηκε το 1946, όπως λες, και συνεπώς δεν υπάρχει σήμερα, δεν το ξέρω. 'Ετσι, αναμόφωσα το σχετικό άρθρο μου για ν' αποφύγουμε ενδεχόμενα λάθη. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS, 2 Ιανουαρίου 2010.

Έγιναν οι διορθώσεις, δεν ήξερα ότι ο Gallé γραφόταν έτσι, γι' αυτό τον άλλαξα. Άλλαξα επίσης τον Edward Colonna, καθώς έψαξα και βρήκα ότι ήταν Αμερικανός και όχι Γάλλος, άρα τον έβαλα Έντουαρντ Κολόννα. Διορθώθηκε επίσης και ο Μιν. Φωτογραφίες μόλις γυρίσω σπίτι και έχω πιο γρήγορο μηχάνημα, γιατί εδώ είναι ελαφρά σερνάμενο... --Ttzavarasσυζήτηση 14:28, 12 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Δεν ξέρω ποιος έχει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης φωτογραφίας αγαπητέ φίλε. Μπορεί να τα είχε ο ίδιος ο Σάντμπεργκ, μπορεί ο φωτογράφος, μπορεί ο εκδοτικός του οίκος ή ο ατζέντης του... Φαντάζομαι όμως ότι δε θα πρέπει να είναι ελεύθερη δικαιωμάτων. Ωστόσο, θα πρότεινα να ρωτήσεις τον Badseed που ασχολείται πολύ περισσότερο με τις άδειες των φωτογραφιών στα Commons και θα σου δώσει πολύ σαφέστερη απάντηση απ' ότι εγώ. Ναι, ελπίζω να τις βρω και να τις προσθέσω αμέσως... Καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 19:53, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα, και με την ευκαιρία συγχαρητήρια για τα ωραία άρθρα για τα νεοκλασικά της Αθήνας. Το πράγμα με τέτοιες φωτογραφίες είναι αμφιλεγόμενο: από τη μια προφανώς δεν έχει βγάλει ο ίδιος τη φωτογραφία (αφού απεικονίζεται σε αυτή) από την άλλη μπορεί να την είχε πληρώσει για λόγους προβολής, αγοράζοντας και τα πν. δικαιώματα. Ωστόσο, υπάρχουν στα wikimedia ήδη ελεύθερες φωτογραφίες για τον Καρλ Σάντμπεργκ, και τοποθέτησα μια από από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο άρθρο, οπότε δεν χρειάζεται και να προβληματιζόμαστε. Φιλικά, Badseed απάντηση 21:47, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Φίλτατε Δημήτρη μπήκε και η φωτογραφία σου. Προφανώς ο άγνωστος επιμελητής δεν την είχε δει - μάλλον δεν την επιφόρτωσες απευθείας στα Κοινά - οπότε έβαλε αυτές που βρήκε. Η φωτο σου βρίσκεται ήδη στο άρθρο. --Ttzavarasσυζήτηση 11:06, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμη η φωτο και στο Καφέ Ένγκεμπρετ! --Ttzavarasσυζήτηση 12:27, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αποστολές εξετελέσθησαν!! Πάντα στη διάθεσή σου και καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 12:23, 28 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμο και το μέγαρο Συγγρού. Μήπως έχεις περισσότερα στοιχεία για τον αρχιτέκτονα Πιά; Έστω το μικρό του όνομα; --Ttzavarasσυζήτηση 17:33, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Χαρά μου η επιμέλεια σε τέτοια άρθρα... σχετικά με τα διπλά ή απλά τώρα: Τα ιταλικά ονόματα με διπλό σύμφωνο πιστεύω ότι πρέπει να διατηρούνται με διπλό και στα ελληνικά, καθώς, όπως ίσως γνωρίζεις, στα ιταλικά τα διπλά σύμφωνα προφέρονται, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες λατινογενείς γλώσσες, που έχουν περισσότερο άλλο ρόλο. --Ttzavarasσυζήτηση 21:54, 17 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Διόρθωσα την περιγραφή. Για το άλλο άφησα ένα αίτημα μετονομασίας. Δεν είναι και τόσο τραγικό όμως. Εδώ υπάρχουν αρχεία με ονόματα όπως DSC2345326T.

Με την ευκαιρία στα αρχεία σου βάζε την κατάληξη με μικρά π.χ. jpg. Επειδή δίνεις αρκετά ξεκάθαρα ονόματα, αυτό βοηθάει στη μεταφορά στα Κοινά. Και γράφε τα ονόματά τους με μικρά.

Επίσης η φωτογραφία ενός πίνακα δεν προσδίδει πνευματικά δικαιώματα στο φωτογράφο. Αν αυτός έχει πεθάνει πριν 70 χρόνια, τότε είναι Κοινό Κτήμα, γι αυτό άλλαξα και τις άδειες στις εικόνες που μετέφερα. Αυτό ισχύει για όλα τα δισδιάστατα έργα τέχνης.

Δοκίμασε πάντως να επιφορτώνεις κατευθείαν τις εικόνες σου στα Κοινά. Έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλα τα εγχειρήματα χωρίς να χρειάζεται να τις επιφορτώνεις τοπικά. Η φόρμα επιφόρτωσης είναι στα ελληνικά.

Μπορείς να εγγραφείς στα Κοινά, όπως γράφτηκες και στη Βικιπαίδεια. Εναλλακτικά, και στο συνιστώ, μπορείς να κάνεις ενοποίηση λογαρισμού. Έτσι θα εγγραφείς αυτόματα σε όλα τα εγχειρήματα του Wikimedia (σε όλες τις γλώσσες) με το ίδιο username. Σχετικά μπορείς να διαβάσεις εδώ. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:31, 20 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Σε χαιρετώ Μάρκελλε! Ευχαριστώ για την πληροφόρηση. DIMSFIKAS

Καλησπέρα! Έχω την εντύπωση ότι ο Georges d' Anthes προφέρεται ντ' Αντ κι όχι ντ' Αντές... --Ttzavarasσυζήτηση 11:32, 22 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ δεν ήξερα τη γαλλική γραφή του ονόματος. Όντως ντ' Αντές προφέρεται ο d' Anthês. Το έφτιαξα... --Ttzavarasσυζήτηση 18:16, 22 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Υπερβάλλεις... --Ttzavarasσυζήτηση 19:46, 22 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά στα διασημότερα καφέ της Ευρώπης, νομίζω είναι κάτι το ξεχωριστό στη Βικιπαίδεια. Θα είχε ενδιαφέρον αν έγραφες μια μέρα και για το ίσως ιστορικότερο όλων, το Καφέ Φλοριάν, το οποίο στέκει ακάθεκτο στη θέση του στη Βενετία εδώ και τρεις ολόκληρους αιώνες.

Complimenti caro Dimsfikas, άμεση ανταπόκριση και πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Μακάρι μια μέρα να μπορούσα να σε κεράσω έναν εσπρέσο στου Φλοριάν (ασχέτως αν από τιμές είναι σκέτο φαρμακείο...) αλλά πέφτει κομματάκι μακριά! Dimitrisss 20:00, 10 Μαρτίου 2010 (UTC)

Καλημέρα. Επειδή τρόπον τινά είσαι πιο κοντά στο θέμα, αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ. Του έκανα μερικές μετατροπές, αλλά δεν ξέρω να κρίνω το περιεχόμενο. Ευχαριστώ. --Μυρμηγκάκι 13:19, 9 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Ευχαριστώ για το εσπρέσο στο Φλοριάν! Πού ξέρεις καμιά φορά?......DIMSFIKAS

Αρχοντικό Γάσπαρη[επεξεργασία κώδικα]

Έχει κυκλοφορήσει ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις σκάλες του Γάσπαρη από τον Στρατή Στρατήγη. Αν το έχεις είμαι σίγουρος ότι κάτι θα μπορείς να προσθέσεις.--Diu 16:53, 11 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αλλαγές ΟΚ! Περιμένω επόμενο άρθρο σου - αποστολή! . --Ttzavarasσυζήτηση 18:26, 12 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμοοοο! Επόμενο παρακαλώ! --Ttzavarasσυζήτηση 18:25, 19 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ομοίως. Αναμένω νέο άρθρο προς επιμέλεια! --Ttzavarasσυζήτηση 13:26, 20 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και αντεύχομαι καλή Ανάσταση και να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται εκεί που θα βρίσκεσαι! Ελπίζω να γυρίσεις με συλλογή φωτογραφιών και υλικό για νέα άρθρα (δεν ελπίζω απλά, είμαι βέβαιος!). Καλό και ευτυχισμένο Πάσχα! --Ttzavarasσυζήτηση 08:50, 31 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμααα!! --Ttzavarasσυζήτηση 18:42, 17 Απριλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Δες εδώ. --ArgGeo 17:48, 16 Μαΐου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αποστολές εξετελέσθησαν στοπ. Αναμένεται νέο άρθρο και νέες φωτογραφίες στοπ. Καλές συνεισφορές!! --Ttzavarasσυζήτηση 10:18, 24 Απριλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μετέφερα το άρθρο στον απλούστερο τίτλο. Τις παρενθέσεις συνήθως τις χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις αποσαφήνισης--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:36, 22 Ιουνίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Για να βάλεις μια εικόνα σε ένα άρθρο γράφεις απλά:


[[Αρχείο:Όνομα εικόνας|right|thumb|μέγεθος|Περιγραφή]]

π.χ.

[[Αρχείο:Herbert Schmalz-Zenobia.jpg||right|thumb|200px|Η βασίλισσα Ζηνοβία να ατενίζει για τελευταία φορά την Παλμύρα]]

--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:20, 26 Ιουνίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Με πρόλαβε το Μυρμηγκάκι. Αν δυσκολεύεσαι να βάζεις τις εικόνες κανένα πρόβλημα να τις βάζουμε. Αλλά νομίζω ότι δε χρειάζεται να εξαρτάσαι από άλλους χρήστες για κάτι τόσο απλό. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:12, 26 Ιουνίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Μου κάνει εντύπωση που στο άρθρο υπάρχει μια δόση "οριενταλιστικής" μυθολογίας για τη Ζηνοβία (αισθησιασμός, χρυσές αλυσσίδες, γάμος με Ρωμαίο ευγενή κλπ). Όλα αυτά υπάρχουν βέβαια σε αρχαίες πηγές αλλά η σύγχρονη ιστοριογραφία τα βλέπει με επιφύλαξη. Η Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα τα γράφει ή προέρχονται από τις άλλες πηγές σου; (από περιέργεια ρωτάω) --Dipa1965 19:22, 26 Ιουνίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μπράβο για τη συνεισφορά σου. Μια απορία, με ιστορία ασχολείσαι; Nataly8 14:48, 28 Ιουνίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Για τις πολλές εικόνες που φόρτωσες. Nataly8 15:11, 28 Ιουνίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Κωνσταντίνε (Nataly8). Σ' ευχαριστώ θερμά για το μήνυμά σου. 'Εχω κι εγώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρωσική τέχνη (μνημεία, ζωγραφική κλπ), λογοτεχνία (Πριν από χρόνια είχα δημοσιεύσει σε συνέχειες σε εφημερίδα μια μελέτη μου με τίτλο "Ο ήρωας στη ρωσική λογοτεχνία"), αλλά και τη ζωή/βιογραφίες προσωπικοτήτων της Ρωσίας. Γενικά τα ενδιαφέροντά μου επικεντρώνονται σε τέχνη, λογοτεχνία, ποίηση, βιογραφίες λογοτεχνών και καλλιτεχνών. Πιο λίγο με την ιστορία. Διαθέτω προσωπικό αρχείο με χιλιάδες φωτογραφίες από τα πολλά ταξίδια μου σ' όλο τον κόσμο. Ανεβάζω όμως μόνο αυτές που συνδέονται με κάποιο μου άρθρο για την Βικιπαίδεια. Καλό βράδυ! DIMSFIKAS

Χμ, ενδιαφέρον. Nataly8 18:00, 2 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Θα ήθελα τη γνώμη σου για 2 άρθρα. Το Νικολάι Νικολάεβιτς Ραέφσκι και το Τάγμα του Αγίου Γεωργίου. Nataly8 16:59, 10 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Με τις εικόνες, ίσως μπορώ να βοηθήσω εγώ. Πού βρίσκονται; Α, πώς σου φάνηκαν τα πιο πάνω άρθρα; Nataly8 17:20, 10 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έγινε. Ακόμα και σε διακοπές δεν αφήνω "μόνη της" τη Βικιπαίδεια... --Ttzavarasσυζήτηση 18:00, 10 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ραέφσκι - Τάγμα Αγίου Γεωργίου[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Κωνσταντίνε! Ειλικρινά εντυπωσιασμένος και με τα δύο άρθρα σου. Εμπεριστατωμένα και πληρέστατα τεκμηριωμένα. Κυρίως γιατί τέτοια άρθρα δεν υπάρχουν σε ελληνικές εγκυκλοπαίδειες. Εξαιρετική και η εικονογράφηση, όπως και το γενεαλογικό δένδρο του Ραέφσκι. Συγχαρητήρια! DIMSFIKAS

Πρώτο, μην το βάζεις στην αγορά. Για συζήτηση μας πρόκειται, όχι για κάτι σημαντικό. Το Ραέφσκι έχει και μια έκπληξη (στη σελίδα συζήτησης του άρθρου, πρώτο κουτί), όσο το Τάγμα σήμερα έγιναν πολλές αλλαγές. Μπορείς να εκφραστείς στη κριτική άρθρων, στην υποενότητα του άρθρου. Nataly8 18:45, 10 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα. Ευχαριστώ για τα πιο πάνω λόγια σου. Ελπίζω το Ραέφσκι να σου άρεσε. Έχει και μια έκπληξη. Nataly8 10:46, 11 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Τον τάφο εσύ το φωτογράφισες ή κάποιος άλλος; Nataly8 11:27, 11 Ιουλίου 2010 (UTC) Η φωτογραφία του τάφου Σινάν έχει τραβηχτεί από μένα τον ίδιο. Αυτό αναφέρεται και στην περιγραφή της φωτογραφίας. Συνεπώς, μπορεί άνετα να ανέβει στο άρθρο. DIMSFIKAS[απάντηση]

Χμ. Ενδιαφέρον. Ρίξε μια ματιά στη συζήτηση του Ραέφσκι. Nataly8 11:39, 11 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Το Τάγμα και το Ράεφκσι προτάθηκαν για αξιόλογα (Εδώ). Nataly8 11:38, 14 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Θενξ για το Ραέφσκι. Ελπίζω και το Τάγμα να σου άρεσε. Nataly8 12:10, 14 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα. Αν δεν μπορείς να φορτώσεις εικόνα στα Κοινά, τότε μπορώ να το κάνω εγώ. Ποιά είναι η εικόνα; Ελπίζω το Τάγμα να σου άρεσε. Βρίσκεται στα υποψήφια αξιόλογα, το τελευταίο. Nataly8 12:27, 14 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Θενξ. Α, για ποιά εικόνα του Πολωνικού Θεάτρου μιλούσες; Nataly8 12:38, 14 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Πολωνικό Θέατρο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις ευχές! Ποια φωτο θες να ανεβάσεις από τα Κοινά; Για να ξέρεις πάντως, γενικά και αφού εντοπίσεις μια φωτο που θες να ανεβάσεις, αντιγράφεις (με copy/paste) το όνομα αρχείου και στη συνέχεια γράφεις:

[[Αρχείο:Όνομα_αρχείου|right|thumb|XXXpx|Λεζάντα]]

όπου:

  • right / left / center: Ανάλογα πού θες να στοιχίζεται η εικόνα
  • ΧΧΧ = το μέγεθος σε πίξελ (συνήθως 200 έως 300 πίξελ, μικρότερες δε φαίνονται, μεγαλύτερες πιάνουν μεγάλο χώρο στη σελίδα). Αν είναι σε Portrait mode (όρθιες) καλό μέγεθος είναι τα 150 πίξελ.

Ελπίζω να βοήθησα! Αν έχεις κι άλλες απορίες εδώ είμαι. Πάντα τέτοιες συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 15:18, 14 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλώς τον. Απορία. Το Πολωνικό Θέατρο είναι από τα ενδιαφέροντα σου; Αβατάρ Κωνσταντίνος 10:01, 6 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

  • Κωνσταντίνε, καλώς σε βρίσκω! Μόλις γύρισα από ένα 10ήμερο "πολιτιστικό" ταξίδι μου στην Πολωνία και με 1.500 περίπου φωτογραφίες στη "φαρέτρα" μου! Φυσιολογικά και με πρόσφατες τις εντυπώσεις μου, τα επόμενα άρθρα μου θα είναι "πολωνικά". Στα ενδιαφεροντά μου περιλαμβάνεται γενικά το Θέατρο, όχι μόνο το Πολωνικό. Στο παρελθόν έχω μεταφράσει αρκετά ξένα θεατρικά έργα κι έχω δημοσιεύσει μελέτες με θεατρικά θέματα. Λύθηκε η απορία σου? Σε χαιρετώ! DIMSFIKAS

Καλώς σε βρήκα. Εγώ ασχολούμαι αυτό το καιρό με την αγαπημένη μου σειρά κινουμένων σχεδίων. Το Αβατάρ: Ο θρύλος του Άανγκ. Μήπως ξέρεις και τη γλώσσα; Αβατάρ Κωνσταντίνος 10:52, 6 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Πού ακριβώς θέλει τη φώτο; Αβατάρ Κωνσταντίνος 11:38, 6 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Η εικόνα τώρα εμφανίζεται. Είχες βάλει Ι (άι) αντί για το |.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:21, 6 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα. Δεν έχω ιδέα για την εκτύπωση. Όταν πατάω έκδοση εκτύπωσης μου εμφανίζει και τις δύο.

Προσπάθησε να επιφορτώνεις τις εικόνες σου κατευθείαν στα Κοινά και συγκεκριμένα σε αυτή τη σελίδα. Έτσι θα γλιτώνουμε από διπλή δουλειά. Δε θα χρειάζεται να τις μεταφέρουμε δηλαδή στα Κοινά.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 07:33, 7 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα! Δεν κάνει τίποτα, χαρά μου. Την έβαλα και τη δεύτερη. --Cristiana 12:01, 11 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μιας και πιστεύω ότι ο Τάσος κάπου κάνει ηλιοθεραπεία πήρα το θάρρος να απαντήσω εγώ στις ερωτήσεις σου.

Καταρχάς έβαλα τις εικόνες στα άρθρα.

Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στη σελίδα Βικιπαίδεια:Πνευματικά δικαιώματα. Για επιπλέον απορίες στη διάθεσή σου.

Φυσικά και μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες προσωπικοτήτων. Σε κάποιες χώρες όντως απαγορεύεται χωρίς τη συγκατάθεση αλλά εδώ είμαστε καλυμμένοι.

Όσον αφορά το τρίτο θέμα. Η πολιτική (Βικιπαίδεια:Σύγκρουση κινήτρων) σου συνιστά να μην το κάνεις αλλά δε στο απαγορεύει ρητά. Γενικά έχε υπόψη σου ότι μπορεί να είναι μια πολύ οδυνηρή διαδικασία να διαγραφεί το αυτοβιογραφικό άρθρο κάποιου λόγω έλλειψης εγκυκλοπαιδικότητας. Δεν παίρνω τώρα θέση για το αν σε θεωρώ ή όχι εγκυκλοπαιδικό. Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα εδώ η άποψη του Τάσου.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:25, 17 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα! Όντως κάπου έκανα ηλιοθεραπεία και γύρισα χτες αργά. Πρόλαβα να δω τα μηνύματα αλλά όχι και να απαντήσω. Καταρχήν να ευχαριστήσω το Μαρκέλλο για την κάλυψη του κενού (!) και να καταθέσω και εγώ την άποψη που (σωστά) ζητάει. Όντως, δε συνηθίζεται στη ΒΠ η αυτοβιογράφηση συντάκτη. Πιστεύω πως εγκυκλοπαιδικότητα υπάρχει αλλά δε θα ήταν καλή πρακτική να γράψεις εσύ ο ίδιος για σένα (συμφωνώ με το Μαρκέλλο, αν τεθεί θέμα διαγραφής λόγω εγκυκλοπαιδικότητας: Ακόμη κι αν η διαγραφή δεν "περάσει" η όλη διαδικασία είναι, όπως το επισημαίνει ο Μαρκέλλος, το λιγότερο οδυνηρή). --Ttzavarasσυζήτηση 07:03, 22 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Τάσο, καλώς ήρθες! Σίγουρα απόλαυσες ηλιόλουστες και ξεκούραστες τις διακοπές σου! Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση. Οι απόψεις σου (όπως και του Μάρκελλου) σεβαστές και απόλυτα αποδεκτές. Να περνάς καλά! DIMSFIKAS

Έγινεεε!!--Ttzavarasσυζήτηση 15:17, 31 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Δυστυχώς ο Egmontaz είχε δίκιο... --Ttzavarasσυζήτηση 11:14, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ DIMSFIKAS διαβάζοντας το πολύ ενδιαφέρον άρθρο Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού‎ όπως και άλλα άρθρα, παρατήρησα ότι έχετε κάποια δυσκολία στη προσθήκη διαλυτικών.

  • Αν πχ θέλετε να γράψετε την λέξη ρωμαϊκός γράφεται ρωμα μετά έχετε πατημένο ταυτόχρονα το Shift(αριστερά, συνήθως συμβολίζεται με ένα βελάκι χοντρό που δείχνει προς τα πάνω και βρίσκεται πάνω από το κουμπί CTRL) και το κουμπάκι για τον τόνο τα ελευθερώνεται και έπειτα πατάτε το γράμμα ι.
  • Αν πχ θέλετε να γράψετε την λέξη Μαΐου που έχει και τόνο, γράφεται Μα και μετά έχετε πατημένο ταυτόχρονα το CTRL το ALT και το κουμπάκι για τον τόνο τα ελευθερώνεται και έπειτα πατάτε το γράμμα ι.

Εν συντομία:

  • SHIFT+τόνος και μετά το ι ή υ = διαλυτικά χωρίς τόνο
  • CTRL+ALT+τόνος και μετά το ι ή υ = διαλυτικά με τόνο

--Sportswriter 22:39, 8 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα, Α μάλιστα, έπρεπε να το φανταστώ γιατί αναφέρεται αρκετές φορές σαν «Βύβλος». Καλή συνέχεια!--Sportswriter 10:34, 9 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα! Ευχαρίστησή μου η επιμέλεια τέτοιων άρθρων, έπρεπε να το έχεις καταλάβει!! ΟΚ για το Γκρούνβαλντ, mea culpa, νόμιζα πως είδα umlaut. Οι πίνακες που αναφέρεις μπήκαν στο άρθρο του Ματέικο υπό μορφή φωτοθήκης. Περιμένω νέο άρθρο!! --Ttzavarasσυζήτηση 07:39, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμο και το Μουσείο Άσμολ! "Αλήτεψες" ανά την Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι ή κάνω λάθος; Άφησες καμιά γωνιά που να ΜΗΝ πας; Άντε και του χρόνου που θα είμαστε συνάδελφοι εν συντάξει... θα τα λέμε σε κάποιο καφέ ανά τας Ευρώπας (σκοπεύω να αρχίσω τέτοιες... "αλητείες" κι εγώ!). Νέο άρθρο πότε να περιμένω; --Ttzavarasσυζήτηση 11:35, 18 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Όλα έτοιμα εκτός από αυτό: File: Witkacy Kuszenie Sw A 1. JPG (Βίτκιεβιτς: Ο πειρασμός του Αγίου Αντωνίου, Εθνικό Μουσείο Κρακοβίας, 1916 - 1921). Σε ποιο άρθρο ακριβώς πηγαίνει;; Έβαλα εικόνα και στο εθνικό μνημείο εξέγερσης της Βαρσοβίας... --Ttzavarasσυζήτηση 18:14, 22 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμος εδώ και ώρα! Εν αναμονή νέου άρθρου! --Ttzavarasσυζήτηση 09:14, 12 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι... απαιτείται έγγραφη άδειά τους, εκτός αν τις ανεβάσεις με το δικό σου όνομα, αναλαμβάνοντας εσύ τη σχετική ευθύνη. --Ttzavarasσυζήτηση 18:14, 18 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Εύχομαι από καρδιάς καλό ταξίδι και να περάσεις ακόμα καλύτερα... Ελπίζω να επιστρέψεις με πλούσιο υλικό και μπόλικη όρεξη!! --Ttzavarasσυζήτηση 08:54, 23 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Γουέλκαμ μπακ!! --Ttzavarasσυζήτηση 18:38, 11 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Η επιγραφή επιβεβαιώνει το ότι πρόκειται για το Stary Teatr καθώς λειτουργούσε ως Konserwatoryum. Δεν γνωρίζω αν από κακή συνεννόηση πήρες την πληροφορία ότι πρόκειται για το παλαιό θέατρο αλλά μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξεις τις σημειώσεις σου ή να διορθώσεις τους πολωνούς:-). [1]) Βικιφιλικά --Xoristzatziki 20:14, 11 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Σ' ευχαριστώ. Δικό μου το λάθος και επανορθώνω...DIMSFIKAS

Οι φωτογραφίες στο άρθρο για την Αχμάτοβα ΟΚ! Για τον Ματέικο πιστεύω ότι αν βάλουμε κι άλλη φωτο θα είναι υπερβολή. Στο Διεθνές Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών ποια ακριβώς εικόνα θες να βάλουμε; --Ttzavarasσυζήτηση 16:21, 16 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Δημήτρη κανένα αρχείο στο αντίστοιχο αγγλικό άρθρο δε συμφωνεί με όσα γράφεις. Δεν υπάρχει πορτρέτο της Αχμάτοβα από το ζωγράφο που λες, ούτε στα Κόμμονς ούτε πουθενά αλλού... Επίσης η φωτογραφία, όπως έχει ανέβει, θυμίζει γραμματόσημο, καθώς έχει άγριο κενό γύρω γύρω. --Ttzavarasσυζήτηση 18:43, 16 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μπήκαν! Αναμένονται νέες συνεισφορές μετά τα ταξιδάκια!! --Ttzavarasσυζήτηση 17:19, 23 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Δημήτρη καλησπέρα! Είσαι βέβαιος ότι ο Μοντιλιάνι απεικόνισε τον Ντορίς; Ο μόνος πίνακάς του που βρίσκω είναι αυτός που απεικονίζει την "Doris Krystof"... --Ttzavarasσυζήτηση 16:13, 26 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ! Ωραία φωτογραφία. Αν έχεις κέφι μπορείς να την ανεβάσεις και στα Commons για να είναι διαθέσιμη στους χρήστες όλων των Βικιπαιδειών. Φιλικά, Atlantia 12:01, 28 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Είδα ήδη το άρθρο κι ετοιμαζόμουν να το επιμεληθώ (λινκς και τέτοια). Θα προσθέσω τη φωτο και το όνομά σου στους διάσημους επισκέπτες!! --Ttzavarasσυζήτηση 19:09, 28 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

ΑΣΦΑΛΩΣ αξίζουν, δεν είναι τα ξενοδοχειάκια της σειράς, είναι ιστορικά κτήρια και πολύ καλά κάνεις και γράφεις γι' αυτά. Όσο για τις φωτος μην ανησυχείς, θα τις βάλουμε όλες. Α, και με την ευκαιρία... σε ποιο απ' όλα να μείνω για να με... βάλεις στους ιστορικούς ενοίκους να σου κάνω παρέα; --Ttzavarasσυζήτηση 18:24, 30 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μια χαρά είναι η φωτογραφία, ασφαλώς και δεν τη σβήνω. Λέει κανείς πως δεν πρέπει να εικονίζονται πρόσωπα και μάλιστα όταν αυτά έχουν πάρει τη φωτο;; --Ttzavarasσυζήτηση 19:09, 1 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Δε χρειαζόταν να το πεις... έγιναν τα περισσότερα! Όπως σου έχω πει χαρά μου να "εικονογραφώ" τα άρθρα σου. Ελπίζω όταν κλείσουν τα σχολεία (κι έχω περισσότερο χρόνο) να βρεθούμε από κοντά για ένα καφέ... --Ttzavarasσυζήτηση 18:21, 6 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμες οι αλλαγούλες... Έβαλα επίσης συντεταγμένες και κατηγορίες. Όχι μόνο μου αρέσουν τα άρθρα αλλά μου ανοίγουν και την όρεξη για ταξίδια, χιχι... Καληνύχτα, Atlantia 21:36, 8 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μη βάζεις « » στους τίτλους των άρθρων. Επίσης αν δεν υπάρχει περίπτωση σύγχυσης δε χρειάζεται σε παρένθεση το όνομα της χώρας. Οι τίτλοι πρέπει να είναι απλοί και περιεκτικοί για να διευκολύνουν μεταξύ άλλων και την αναζήτηση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:30, 11 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Για τον Βούρη θα το ψάξω λίγο κι εγώ, να δούμε τι λέει ο "Πυρσός"... για τις φωτος επίσης θα δω τα κοινά. Φωτό για το ξενοδοχείο "Βύρων" δεν έχουμε; (μάλλον αποκλείεται να ΜΗΝ έχουμε)... --Ttzavarasσυζήτηση 12:02, 12 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ο Βούρης γεννήθηκε το 1802 στη Βιέννη. Άλλαξα και τη χρονολογία στο αντίστοιχο λήμμα καθώς στην αρχή αναφερόταν λάθος. --Ttzavarasσυζήτηση 12:11, 12 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Η αφαίρεση των "αυτακίων" (!!!!) χρησιμεύει στην εύρεση μέσω αναζήτησης, είναι καλύτερα χωρίς αυτάκια. --Ttzavarasσυζήτηση 12:14, 12 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς. Το επιμελήθηκα, όλα δείχνουν ΟΚ... εκτός αν είχες κι άλλο κείμενο και δεν το πήρε. --Ttzavarasσυζήτηση 17:06, 12 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έξοχη ιδέα φίλε Δημήτρη! Δυστυχώς νομίζω πως λόγω του ηλίθιου νόμου που ισχύει στη χώρα σχετικά με την ανυπαρξία FOP, (Freedom of Panorama) και των πνευματικών δικαιωμάτων (ευτυχώς όχι παντού και πάντα), δε θα γίνει δυνατό το ανέβασμά τους στη ΒΠ (με συνέπεια την αξιοποίησή τους). Περισσότερα για το θέμα θα σου πουν το Γεράκι κι ο Μαρκέλλος, το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμένα, που το έχω ψιλοπαρατήσει απογοητευμένος από τους τρελούς νόμους της Ελλαδάρας μας (αυτό μας μάρανε, τρομάρα μας... φαίνεται πως οι Αμερικανοί είναι... κουτόφραγκοι που αφήνουν όσες φωτος οι δημιουργοί τους τις θέλουν ελεύθερες να μένουν ελεύθερες). Συγγνώμην αν σε "χάλασα" αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Ορισμένες φωτος (με δημιουργούς που έχουν πεθάνει προ 70ετίας και οι κληρονόμοι δε διεκδικούν πνευματικά δικαιώματα) μπορούν βέβαια να αξιοποιηθούν. --Ttzavarasσυζήτηση 13:58, 13 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Δημήτρη. Πριν ανεβάσεις ο,τιδήποτε είτε εδώ είτε στα Κοινά συμβουλέψου τον Μαρκέλλο, είναι πολύ καλύτερος γνώστης αυτών των θεμάτων. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να ανεβάσεις κάποιες εικόνες που να διαγραφούν ύστερα από λίγο... --Ttzavarasσυζήτηση 11:48, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Κύριε Σφήκα, καλημέρα. Έχω μια ερώτηση σχετικά με την φωτογραφία του Παλαμά. Ποιος φιλοτέχνησε το μνημείο; Ευχαριστώ πολύ, --Πλαστελήνης 13:16, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μη ελεύθερα έργα τέχνης[επεξεργασία κώδικα]

Αφήνεις την άδεια χωρίς επιλογή. Μόλις ανέβει η εικόνα πατάς επεξεργασία και γράφεις στο κάτω μέρος της σελίδα {{μη ελεύθερο έργο τέχνης}}. Δες και την αλλαγή που έκανα εδώ. Προσοχή η άδεια δικαιολογείται μόνο σε άρθρα για το έργο ή το δημιουργό του, αν και είδα ότι το έχεις αντιληφθεί. Οπουδήποτε αντιμετωπίσεις πρόβλημα είμαι στη διάθεσή σου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 22:05, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Έβαλα τις εικόνες στα άρθρα. Γενικά οι εικόνες εύλογης χρήσης που δε χρησιμοποιούνται σε άρθρα διαγράφονται. Γι αυτό φρόντιζε να ανεβάζεις τις εικόνες αυτές μετά τη δημιουργία των άρθρων. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:21, 17 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Δημήτρη! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, δε χάθηκα, απλά δεν είχα ρεύμα (το είχε κόψει λόγω έργων η ΔΕΗ) οπότε πρόσβαση στο Ίντερνετ γιοκ! Επανήλθα δριμύτερος! --Ttzavarasσυζήτηση 18:30, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αρχείο:Bust of Jean Moreas, National Garden, Athens.JPG Σε αυτό βάλε δική σου ελεύθερη άδεια. Έχουν περάσει >80 από το θάνατό του γλύπτη.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:00, 22 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Δεν απαγορεύει κανείς να μπουν και δύο εικόνες μέσα σε λογικά πάντα πλαίσια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:48, 28 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Χρόνια Πολλά και σε σάς, Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και Ευτυχισμένη και Δημιουργική Νέα Χρονιά, και στον έξω κόσμο και στην Βικιπαίδεια. --Egmontaℨ 12:48, 24 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ θερμά φίλτατε! Εύχομαι ό,τι επιθυμείς, υγεία, ευτυχία και... καλές συνεισφορές πάντα, μια και η ΒΠ χρειάζεται ανθρώπους με ήθος... --Ttzavarasσυζήτηση 12:55, 24 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τις ευχές. Εύχομαι κι εγώ υγεία σε εσένα και την οικογένεια σου. Καλά Χριστούγεννα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:56, 24 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Προσθέτω κι εγώ τις ευχές μου στο σακούλι, για υγεία, ευτυχία και... μια σταγόνα αισιοδοξία που ψιλολείπει από τους Έλληνες τον τελευταίο καιρό! Καλή Πρωτοχρονιά! Atlantia 00:12, 28 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Για τις συνεισφορές σου στον τομέα της ψυχαγωγίας, της ποίησης και της αρχιτεκτονικής. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 11:23, 28 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Εγχειρίδιο μορφής[επεξεργασία κώδικα]

Για λίστες να χρησιμοποιείς το * και όχι το •. Επίσης μόλις βρεις χρόνο διάβασε τη σελίδα Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:54, 29 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα φίλτατε! Δεν πρόλαβα να "φορτωθώ"... με πρόλαβε ο Μαρκέλλος! Ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! --Ttzavarasσυζήτηση 07:39, 30 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Καλή χρονιά, και του χρόνου με υγεία! Έτοιμοι οι εσωτερικοί σύνδεσμοι. Atlantia 19:51, 2 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ αγαπητέ, κανένα πρόβλημα, το ξέρεις πως είναι χαρά μου η επιμέλεια των άρθρων σου. ΟΚ μόλις το ανεβάσεις θα βάλω και την εικόνα. Ελπίζω να σου άρεσε η "εικονογράφηση" του έφιππου ανδριάντα... --Ttzavarasσυζήτηση 13:37, 8 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια συνονόματε. Τα πορτογαλικά μου βέβαια δεν είναι και τα καλύτερα, ωστόσο τα διόρθωσες κι όλα τώρα είναι ΟΚ. Dimitrisss
Δε θα σε δούμε στη συνάντηση της Κυριακής;; --Ttzavarasσυζήτηση 20:55, 12 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

η συμερηνή κατάσταση είναι το reconstruction της αρχιτεκτονικής του ναού όχι του 1939, αλά των τελευτέων πριγκίπων Μαζοβίας, διλαδή του ΧV. Sorry δεν γράφω καθαρά ελληνικά... Ειναι συμαντικό, πειδή περισσοτεροι επιβλικτικοί γκοτική ναοί χτήστικαν πιό αργά, πχ. τον XIX. --Dimkoa 11:21, 14 Ιανουαρίου 2011 (UTC).[απάντηση]

Μέχρι να το ψάξω κι εγώ έκοβα το κεφάλι μου πως είναι κιστέρνα. Η Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια όμως, αν και αναφέρει και τους δύο όρους, έχει το βασικό περιεχόμενο κάτω από τον όρο "κινστέρνα" αναφέροντας ότι είναι η δεξαμενή, βυζαντινή λέξις μεταγραφείσα εκ του λατ. cisterna... --Ttzavarasσυζήτηση 18:07, 15 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Λουκάς Δούκας[επεξεργασία κώδικα]

Η φωτογραφία μπήκε στη θέση της! Για το «Ζουζέ Μαλιόα» δεν διεκδικώ ένσημα, την καλή δουλειά την έκανε ο Dimitrisss. Atlantia 19:58, 15 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Και δική μου χαρά φίλτατε Δημήτρη! Η φωτο μεταφέρθηκε! --Ttzavarasσυζήτηση 21:31, 16 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Κάποιος πρέπει να φτιάξει άρθρο κα για την γλύπτρια Νάτα Μελά. Ελπίζω να απευθύνομαι στο σωστό μέρος.--Diu 09:06, 18 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Δημήτρη! Αν προσέξεις στη φωτο των κοινών, ως δημιουργός αναφέρεται ο Θωμόπουλος, που έχει πεθάνει από το 1937, άρα έχουν περάσει 70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού. --Ttzavarasσυζήτηση 12:51, 19 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Η γλύπτρια απέκτησε πλέον σπίτι (ή το σπίτι γλύπτρια χοχοχο)... Καλή συνέχεια, Atlantia 17:43, 20 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Δημήτρη! Μη φοβάσαι, θα τα αναλάβω εγώ απόψε το βράδυ. Όσο για τις φωτογραφίες δε μπορείς να τις σβήσεις εσύ, πρέπει να το ζητήσεις από διαχειριστή, ωστόσο δε βλέπω γιατί να τις σβήσουμε. Μπορεί να μη χρησιμοποιούνται προς το παρόν, αλλά στο μέλλον ποτέ κανείς δεν ξέρει. Άσε τις και θα δείξει! --Ttzavarasσυζήτηση 18:16, 23 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έγινεεε...! --Ttzavarasσυζήτηση 10:46, 4 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ! Πάντα στη διάθεσή σου αγαπητέ. --Ttzavarasσυζήτηση 12:16, 5 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έγιναν όλα! --Ttzavarasσυζήτηση 12:32, 11 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Δεν εκκρεμεί πλέον - έγινε. --Ttzavarasσυζήτηση 18:49, 11 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Βαλσάμης - Ελ Γκρέκο[επεξεργασία κώδικα]

Έτοιμη η φωτογραφία. Atlantia 17:22, 11 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμα κι όλα όσα ζήτησες - μετά μικράς επιμελείας εις τον Ρωκ . --Ttzavarasσυζήτηση 12:11, 13 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Θα γίνουν όλα. Εύχομαι καλή διαμονή και καλές συμμετοχές στο Παρίσι. Ελπίζω και εύχομαι η αναστολή δραστηριοτήτων να είναι προσωρινή, μόνο για όσο χρόνο λείψεις! Καλά να περάσεις και καλή επάνοδο! (Υ.Γ. Πάρε και πολλές πολλές φωτος από εκεί, ε; Αν και δε χρειάζεται να το πω, θα το κάνεις σίγουρα!!). --Ttzavarasσυζήτηση 18:59, 3 Μαρτίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Τελείες και αστεράκια[επεξεργασία κώδικα]

Επιστρέψατε βλέπω με πολύ περισσότερη όρεξη. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μια μικρή παράκληση. Χρησιμοποείτε παρακαλώ για νέες λίστες (π.χ. στις πηγές) το * και όχι το •, προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:06, 26 Μαρτίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Χεχε, σε είδα και σε... πρόλαβα! Ήδη πολλά απ' αυτά τα έχω επιμεληθεί και έπεται ασφαλώς συνέχεια. Μήπως θες... παρέα στο Παρίσι;!!;! Με το καλό να πας και να μας ξανάρθεις με νέες μπρασερί, καφέ, μουσεία κτλ... --Ttzavarasσυζήτηση 11:37, 28 Μαρτίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε βαρεθώ φίλτατε! Ξέρεις πως είναι χαρά μου κάτι τέτοια! --Ttzavarasσυζήτηση 12:04, 30 Μαρτίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Oui, oui, τα είδα απλά δε βρήκα ακόμη το χρόνο. Θα τα φτιάξω το βράδυ, μην ανησυχείς καθόλου φίλτατε! Συνέχισε τις πολύ καλές σου συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 17:41, 1 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΣΕΛΙΔΑ?

Οσίπ Ζάντκιν[επεξεργασία κώδικα]

Με κίνδυνο να κακοχαρακτηριστώ, μπορώ να αρνηθώ ευγενικά; Γενικά ασχολούμαι με ό,τι έχω διάθεση εκείνη τη στιγμή... Όσο για τις φωτογραφίες δεν είναι πια και τόσο δύσκολο να τις βάζεις μοναχός σου, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στον κώδικα μιας σελίδας με εικόνες.
Παράδειγμα:
[[Αρχείο:Γατάκια.jpg|thumb|200px|right|Γατάκια ενώ παίζουν στον κήπο.]]
Η σύνταξη είναι:
[[<όνομα αρχείου> | thumb | <μέγεθος> | <δεξιά ή αριστερά του κειμένου> | <κείμενο λεζάντας> ]].
Νομίζω πως η επιφόρτωση είναι πολύ πιο δύσκολη..! Atlantia 17:17, 2 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

(παρακολούθησα λίγο τη συζήτηση σου με τον Τζαβάρα :)). Είχες ξεχάσει να βάλεις το Αρχείο: πριν το όνομα. Δηλ. αντί thumb|right|300px|"Προμηθέας". Έργο του Οσίπ Ζάντκιν,Παρίσι, 2011. έπρεπε να βάλεις [[Αρχείο:Promethee,Statue by Ossip Zadkine, Paris.JPG|thumb|right|300px|"Προμηθέας". Έργο του Οσίπ Ζάντκιν,Παρίσι, 2011.]], το οποίο εμφανίζεται [[Αρχείο:Promethee, Statue by Ossip Zadkine, Paris.JPG|thumb|right|300px|"Προμηθέας". Έργο του Οσίπ Ζάντκιν,Παρίσι, 2011.]]

(φαίνεται δεν το ανέβασες). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:33, 3 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Με μεγάλη χαρά είδα πως έμαθες να ανεβάζεις εικόνες στα άρθρα! Όπως διαπιστώνεις δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε χρονοβόρο! Καλές φωτογραφίσεις!! --Ttzavarasσυζήτηση 18:54, 3 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έγινεε... θα τα επιμεληθώ αμέσως! --Ttzavarasσυζήτηση 06:36, 4 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου τις οποίες ανταποδίδω! Καλή διαμονή στο Παρίσι, με το καλό να σε έχουμε πάλι κοντά μας! --Ttzavarasσυζήτηση 17:39, 18 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Κι έλεγα κι εγώ ποιον μου θυμίζει το άρθρο Δημήτριος Σφήκας... χαιρετίζω την επιστροφή σου, ή ακόμα; --Ttzavarasσυζήτηση 12:21, 30 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλώς τον, λοιπόν, ξανά! Ελπίζω να μας... γεμίσεις άρθρα και φωτογραφικό υλικό. Αυτό για τις κάρτες δεν το ξέρω, καλό είναι να ρωτήσεις τον MARKELLO, γιατί δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αν επιτρέπεται. Η φωτογραφία ανήκει πάντα στο φωτογράφο που την έβγαλε... --Ttzavarasσυζήτηση 14:59, 31 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ απόλυτα. Την πόλη, όμως, την αναγράφουμε Ρεμς. Θα δω πώς θα το χειριστώ το όλο θέμα, ίσως μετακινήσω και την πόλη. --Ttzavarasσυζήτηση 11:53, 1 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Done. Η πόλη μετακινήθηκε σε Ρενς με ανακατεύθυνση. --Ttzavarasσυζήτηση 11:58, 1 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Όπως και η Franche-Compté (Φρανς Κοντέ), ο γαλλικός νομός. Πολύ σωστά. --Ttzavarasσυζήτηση 08:26, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αν είσαι σίγουρος να το γυρίσω πίσω, αλλά ψάχνοντας το Μιλέ δεν το βρήκα πουθενά, το Μιγιέ το βρήκα--The Elder 15:13, 8 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Φίλτατε, δες την σχετική απάντησή μου στη σελίδα του Elder! Ευχαριστώ! --Ttzavarasσυζήτηση 16:08, 8 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Όχι, αγαπητέ, δεν είναι όπως νομίζω αλλά όπως νομίζουμε! Δεν αποφασίζει και διατάσσει κάποιος εδώ, όλοι μαζί το αποφασίζουμε. Η αναζήτηση πάντως για "Μιλέ" δε δίνει παρά πενιχρά αποτελέσματα. Ωστόσο, η (παλαιότερη) ελληνική βιβλιογραφία τον έχει όντως ως "Μιλέ", οπότε νομίζω πως πρέπει να τον κρατήσουμε έτσι, όπως κρατήσαμε και τον Τσώρτσιλ και τον Τσωρτς κι ένα σωρό άλλους. Σωστά έπραξε ο Καλογερόπουλος κι άφησε και τα δύο ονόματα, το ένα να ανακατευθύνει στο άλλο. Με την ευκαιρία, όπως το πας δε θα αφήσεις γωνιά του Παρισιού χωρίς το άρθρο της!! --Ttzavarasσυζήτηση 16:36, 8 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Το παρατήρησα και εξεπλάγην... Θα το προσπαθήσω από αύριο! --Ttzavarasσυζήτηση 18:27, 12 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Δημήτρη δεν κατάφερα να βρω τίποτα για τον Μπουρζουά. Ό,τι βρήκα στο Ίντερνετ υπάρχει ήδη και ο "Πυρσός" δεν τον έχει καν ως λήμμα... η μόνη ΒΠ που περιέχει άρθρο γι' αυτόν είναι η ισπανόφωνη και από τα λίγα που καταλαβαίνω δεν περιέχει περισσότερα πράγματα απ' αυτά που ήδη γράφεις... --Ttzavarasσυζήτηση 09:15, 13 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Γιαυτό έγραψα και στις συζητήσεις των άρθρων, επικρατεί γενικά ένα χάος στην ονοματοδοσία των άρθρων, θα έπρεπε πιστεύω σε τέτοιες περιπτώσεις να επικρατεί μία ομοιομορφία. ή απλή γραφή πχ όλα ο όλα ι --✻tony esopi λέγε 17:06, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα φίλτατε!! Όχι, δεν ξεκίνησα διακοπές (έχει κρίσεις δ/ντών φέτος και... έχουμε τη διαδικασία της συνέντευξης - τέλος Ιουλίου). Μετά έχει ο Θεός (αυτός έχει, εμείς δεν έχουμε μάλλον!!). Είδα ασφαλώς και με ιδιαίτερη χαρά την επάνοδο εκ Βρυξελλών, για πού προβλέπεται η επόμενη εξόρμηση; --Ttzavarasσυζήτηση 15:34, 9 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Δημήτρη, είδα το νέο άρθρο σου Μέγαρο Στόκλετ! Αν όμως γαλλικά είναι Palais Stoclet, προφέρεται Στοκλέ. Βέβαια, φλαμανδική περιοχή είναι, όπως θέλουν τα λένε εκεί... --Ttzavarasσυζήτηση 09:44, 11 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Χεχε, είπαμε, Φλαμανδία είναι, περιμένει κανείς να προφέρουν τα γαλλικά ως... γαλλικά των Γάλλων (που προφέρουν τον Χίτλερ Αντόλφ Ιτλέρ); --Ttzavarasσυζήτηση 09:56, 11 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έγινε! Ένα μικρό διαστηματάκι έλειπε από το όνομα του αρχείου... --Ttzavarasσυζήτηση 10:07, 11 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ε, αφού δεν έβγαλες κι εμάς φωτο στο La Brouette πάλι καλά... πέρισι που καθίσαμε εκεί μας... έπιασε βροχή και μπήκαμε μέσα κακήν-κακώς!! --Ttzavarasσυζήτηση 17:40, 11 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έγιναααν!! --Ttzavarasσυζήτηση 18:38, 20 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έγινε κι αυτό! --Ttzavarasσυζήτηση 17:55, 21 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αββαείο ή αβαείο[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί να έχει επικρατήσει με ένα β, αλλά το άρθρο αββαείο έχει στο τίτλο του δύο ββ, εδώ στη βικιπαίδεια. --C messier 15:01, 22 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Δεν είναι βέβαια απόλυτα έτσι - το λήμμα αβαείο ανακατευθύνει στο "Αββαείο" αλλά το Αβαείο Γουέστμινστερ με ένα β είναι γραμμένο, προφανώς επειδή έχει διπλή "ορθογραφία" (εξ ου και η ανακατεύθυνση). Σχετικά με τη φωτογραφία, δεν μπορώ να το ελέγξω, αλλά δεν πρέπει να έχει πνευματικά δικαιώματα, αν ο δημιουργός έχει πεθάνει πριν 70 χρόνια. Αν ήταν δημοσιευμένη σε βιβλίο του οποίου τα δικαιώματα έχουν λήξει, ομοίως. Αν όμως ήταν δημοσιευμένη σε έντυπο με εν ισχύι πνευματικά δικαιώματα, τότε δεν μπορείς. Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ο δημιουργός. --Ttzavarasσυζήτηση 18:19, 22 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Είναι απλό: Όταν ανέβασες το άρθρο σου δεν είχες κάνει login ή δεν το είχε δεχτεί... εμφανίζει μόνο την ΙΡ σου! --Ttzavarasσυζήτηση 10:37, 27 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Μερσί μπιεν. Το ενσωμάτωσα. Και επί τη ευκαιρία, συγχαρητήρια για τα εκπληκτικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άρθρα. Φιλικά, --Palaeographus graecus 15:12, 29 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα αγαπητέ φίλε! Μήπως το όνομα αυτού του κυρίου William Adolphe Bouguereau θα έπρεπε να είναι Βιλιάμ-Αντόλφ Μπουγκερώ, μιας και είναι Γάλλος; --Ttzavarasσυζήτηση 07:37, 31 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Κάποιες φορές οι Γάλλοι χρησιμοποίησαν την αγγλική εκδοχή του ονόματος προφέροντάς την όπως σου είπα. Ωστόσο για να το λες κάτι θα ξέρεις! Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, καλά να περνάς! --Ttzavarasσυζήτηση 07:52, 31 Ιουλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα. Έχετε ξεχάσει να βάλετε άδεια χρήσης σε αυτή την εικόνα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:34, 13 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Χαίρετε! Η εικόνα είναι πλέον στη θέση της. Είμαι ήδη σε διακοπές σε ωραία παραλία αλλά ποτέ δεν βαριέμαι την Βικιπαίδεια και τους φίλους σε αυτήν! Όχι, δε βγήκα στη σύνταξη, ξανάγινα διευθυντής (ναι, ξέρω, ας πρόσεχα ειδικά για φέτος) και προβλέπεται να παραμείνω τουλάχιστον για μια τετραετία ακόμη (αν η υγεία το επιτρέπει..). Εσύ είσαι Αθήνα, αλλά για πόσο; και πού προβλέπεται η επόμενη... εξόρμηση; Όπου κι όποτε κι αν γίνει, να περάσεις καλά! --Ttzavarasσυζήτηση 11:21, 18 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αν ήταν άσχετη με το περιεχόμενο, ίσως. Τώρα είναι μια χαρά, δε βλέπω λόγο για τον οποίο να ενοχλεί. Αναφέρεται στο κείμενο και δεν είναι ούτε αυτοπροβλητική ούτε παραπλανητική. --Ttzavarasσυζήτηση 15:05, 20 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Η μια είναι ήδη στη θέση της. Την άλλη... Memorial to Henri II and Catherine de Medicis , sof2011.JPG απλά δεν την βρίσκω, είσαι βέβαιος πως την έχεις ανεβάσει; Δεν αναγράφεται στο μητρώο επιφορτώσεων! --Ttzavarasσυζήτηση 16:02, 24 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έκανα μια αλλαγή τίτλου στο τελευταίο σου άρθρο, καθώς φαίνεται ότι ο τόνος είναι σε άλλη θέση από ότι τον είχες βάλει (φαίνεται εξάλλου αν δεις που βρίσκεται ο τόνος στα ρωσικά). Είναι Πιριντβίζνικι και όχι Πιριντβινζικί (δεν ξέρω λέξη στα ρώσικα που να τελείωνει με τόνο στη λήγουσα). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 13:19, 28 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Τα άρθρα φαίνονται πολύ καλά. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 13:28, 28 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ θερμά αγαπητέ Δημήτρη, κι εσύ ό,τι επιθυμείς με υγεία... αν και η φετεινή προβλέπεται από δύσκολη έως... δεν τη βγάζουμε!! --Ttzavarasσυζήτηση 15:04, 1 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Στα ελληνικά (βιβλιογραφία) Οστάνδη αναφέρεται όχι Οστέντ. Απλά να αφαιρείς το πρότυπο, υπάρχουν αρκετοί καλοθελητές που το κάνουν. --Ttzavarasσυζήτηση 10:51, 7 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, έκανες καλά που μου το είπες γιατί όντως θα ανησυχούσα πού να χάθηκες, μόνο που... ζηλεύω, καθώς η Αγγλία είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου χώρες! Εύχομαι να περάσεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και να γυρίσεις με πλούσιο φωτογραφικό και αρθρογραφικό υλικό! --Ttzavarasσυζήτηση 10:23, 10 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Για να μη ξεχνούμε[επεξεργασία κώδικα]

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, αναχώρησε για το Μάντσεστερ ο Δημήτρης Σφήκας. Δεν επέστρεψε ξανά ζωντανός... --Ttzavarasσυζήτηση 20:34, 12 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Η συνεισφορά του παραμένει. Ο άνθρωπος κάποτε φεύγει. Αλλά μένει πίσω του η διάθεση να μοιράσει τη γνώση που κατέχει με την κοινωνία.--Harkoz (συζήτηση) 21:17, 12 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Δημήτρη Σφήκα, η οικογένειά του πραγματοποίησε μνημόσυνο την περασμένη Κυριακή στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Το βρήκα σήμερα στην Καθημερινή και το μεταφέρω.--Diu (συζήτηση) 10:25, 7 Οκτωβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]