Συζήτηση χρήστη:Δήμος Χαϊδαρίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(eo) Bonvenon
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(it) Benvenuto
(ru) Добро пожаловать

Δήμος Χαϊδαρίου, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Αυτοί είναι μερικοί σύνδεσμοι που θα σου φανούν χρήσιμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature button beta.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! 

Πρέπει να μεταφέρεις το κείμενο που βρίσκεται στα λήμματα για τις προτομές στο λήμμα για το Χαϊδάρι και να αφήσεις μόνο την ανακατεύθυνση στα λήμματα για τις προτομές. Καλή συνέχεια. --C Messier 08:36, 17 Απριλίου 2014 (UTC)

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, οποιοδήποτε σχόλιο σας είναι ευπρόσδεκτο, διότι είμαι και νέος χρήστης. Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 08:49, 17 Απριλίου 2014 (UTC)

Βλέπω ότι ένα τμήμα του λήμματος για την ιερά οδό ταυτίζεται με το λήμμα με το κείμενο στην ιστοσελίδα του δήμου [1]. Κείμενα που προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Βικιπαίδεια.

Αν είσαι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του κειμένου και επιθυμείς τη δημοσίευσή του (ή αν έχεις εξασφαλίσει άδεια για τη χρήση του) στη Βικιπαίδεια ώστε να διακινηθεί υπό τις άδειες GFDL και CC-BY-SA 3.0, παρακαλούμε ενημέρωσε σχετικά τη Βικιπαίδεια με ένα email στο permissions-el@wikipedia.org (δες ένα ενδεικτικό e-mail). Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στη σελίδα Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων. --C Messier 09:14, 17 Απριλίου 2014 (UTC)

Ακόμη πιο αποτελεσματικό είναι να αναφέρεται ρητώς στη σελίδα του Δήμου ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι CC-BY-SA 3.0, κάτι που δίνει δικαίωμα σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τα κείμενα εκείνα (καλό για διάχυση των πληροφοριών), αλλά και την υποχρέωση να αναφέρει ο καθένας που τα χρησιμοποιεί ότι προέρχονται από τη σελίδα του Δήμου (καλό γιατί θα αναφέρεται ο Δήμος και το έργο του ξανά και ξανά). --Focal Point 12:44, 25 Απριλίου 2014 (UTC)

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ[επεξεργασία κώδικα]

Οποιοδήποτε κείμενο είναι γραμμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου είναι κεκτημένο του Δήμου και την Υπηρεσίας και κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα επί τούτου. Δεν έχει γίνει ακριβής αναδημοσίευση του κειμένου ,αλλά δημιουργία νέου υλικού από τις διαθέσιμες πηγές. Παρακαλώ όπως ελέγξετε πάλι την πηγή του κειμένου. http://www.haidari.gr/Default.aspx?tabid=168&language=en-US Σας ευχαριστώ θερμά για τα σχόλια σας, αναμένω νέα σας. Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 09:32, 17 Απριλίου 2014 (UTC)

Στα άλλα λήμματα που κοίταξα το έχετε καταφέρει, όμως οι δύο πρώτες παράγραφοι του κειμένου εδώ (Η ιερά οδός σήμερα) είναι ίδιες με την πρώτη παράγραφο του κειμένου στην ιστοσελίδα του δήμου και οι μικροαλλαγές που έγιναν δεν αρκούν για να μην θεωρείται παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Θα μπορούσατε να ζητήσετε την άδεια ώστε να χρησιμοποιήθουν με άδεια cc-by-sa 3.0. --C Messier 09:47, 17 Απριλίου 2014 (UTC)
Το βέβαια δεν ήταν ειρωνικό, απλώς θέλω να σας πω ότι υπάρχει και αυτή η εναλλακτική. --C Messier 09:57, 17 Απριλίου 2014 (UTC)


  • Καλημέρα σας, και Χριστός Ανέστη. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τις διευκρινήσεις και την βοήθεια που μας προσφέρετε δεδομένης της έλλειψης πείρας σε αυτό το εργαλείο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς αυτός είναι ο επίσημος λογαριασμός του Δήμου Χαϊδαρίου,τον οποίο δημιουργήσαμε στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να ψηφιοποιήσουμε το ιστορικό αρχείο και πολιτιστικό υλικό του τόπου μας. Θα ήταν σημαντικό για εμάς να μας διαφωτίσετε στο ποιες άδειες χρειάζονται ώστε να μπορούμε να αναδημοσιεύουμε όσα έχουν γραφτεί στην ιστοσελίδα μας [2]] και να μην παραβαίνουμε τις αρχές της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑΣ. Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 07:58, 22 Απριλίου 2014 (UTC)

Συγχώνευση λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Καλωσόρισες και Καλή Ανάσταση. Μέρος της διαδικασίας της γνωριμίας με τη Βικιπαίδεια είναι και οι διαδικασίες και οι συμβάσεις της. Θέλω να σε ενημερώσω ότι η συγχώνευση που έκανες στο περιεχόμενο των λημμάτων Αρχαία Ιερά Οδός που δημιούργησες και το Ιερά Οδός], είναι μεν εξαίρετη, αλλά έχει μια βασική παράλειψη: Στο ιστορικό του λήμματος δε φαίνεται η συνεισφορά των χρηστών που είχαν συνεισφέρει στο Ιερά Οδός (του δημιουργού του λήμματος ΑΝώΔυΝος και των υπολοίπων που έγραψαν σε αυτό Kalogeropoulos, Tony Esopi, GEORGE 1980, Kostisl, Atlantia, Veron, Dimorsitanos. Αυτό μπορεί να γίνει με παρέμβαση των διαχειριστών, με αίτημά σου καλύτερα στο Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού, ή έστω ζητώντας βοήθεια στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών. Θα κάνω εγώ τη συγχώνευση, απλά στο λέω για το μέλλον. Καλή συνέχεια στην παραγωγή λημμάτων! --Focal Point 12:03, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

  • Καλημέρα σας, και Χριστός Ανέστη. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τις διευκρινήσεις και την βοήθεια που μας προσφέρετε δεδομένης της έλλειψης πείρας σε αυτό το εργαλείο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς αυτός είναι ο επίσημος λογαριασμός του Δήμου Χαϊδαρίου,τον οποίο δημιουργήσαμε στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να ψηφιοποιήσουμε το ιστορικό αρχείο και πολιτιστικό υλικό του τόπου μας. Θα ήταν σημαντικό για εμάς να μας διαφωτίσετε στο ποιες άδειες χρειάζονται ώστε να μπορούμε να αναδημοσιεύουμε όσα έχουν γραφτεί στην ιστοσελίδα μας [3]] και να μην παραβαίνουμε τις αρχές της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑΣ. Το αίτημα στο οποίο αναφέρεστε παραπάνω έχει γίνει στην σελίδα Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού και αναμένουμε την παρέμβαση του διαχειριστή. Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας.Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 07:59, 22 Απριλίου 2014 (UTC)

Η συγχώνευση έγινε. Στο άλλο θέμα έχει ήδη δοθεί απάντηση σε σχετική, προηγούμενη παράγραφο συζήτησης Συζήτηση χρήστη:Δήμος Χαϊδαρίου#Ευχαριστίες στην οποία θα συμπληρώσω κι εγώ.--Focal Point 12:01, 25 Απριλίου 2014 (UTC)

Ακόμη ένα θέμα[επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα χρήστη που έχεις, μπορεί να υπονοήσει ότι τα γραπτά σου ανήκουν στο Δήμο Χαϊδαρίου και κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, ακόμη και να ήσουν ο ίδιος ο Δήμαρχος. Ο λόγος είναι γιατί η Βικιπαίδεια δεν μπορεί (και δεν έχει καμιά δουλειά) να μπλέκεται στο αν ο Δήμαρχος (ή πολύ περισσότερο κάποιος που ήταν Δήμαρχος χθες και δεν είναι σήμερα) ή ο υπάλληλος εκπροσωπεί το Δήμο ή όχι. Η πρότασή μου λοιπόν είναι να ζητήσεις μετονομασία σε κάποιο άλλο όνομα. Αν θέλεις να κρατήσεις όσο δυνατόν το αρχικό σου όνομα μπορείς να το κάνεις Χρήστης:πολίτης δήμου Χαϊδαρίου ή κάτι άλλο. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την αναστάτωση, ελπίζω να καταλαβαίνεις το λόγο. Το αίτημά σου μπορείς να το κάνεις στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο γραφειοκρατών. --Focal Point 12:02, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Διάβασα την παραπάνω απάντησή σου ότι «αυτός είναι ο επίσημος λογαριασμός του Δήμου Χαϊδαρίου, τον οποίο δημιουργήσαμε στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να ψηφιοποιήσουμε το ιστορικό αρχείο και πολιτιστικό υλικό του τόπου μας». Ανέφερα το ζήτημα στο σημειωματάριο των διαχειριστών για επιπλέον γνώμες. Η δική μου πρόταση παραμένει όπως είπα παραπάνω, αλλαγή ονόματος σε οτιδήποτε άλλο π.χ. ο υπάλληλος του Δήμου με όνομα Φοκάλιος Φοκαλίου, θα μπορούσε να έχει όνομα χρήστη τυχαίο, ας πούμε «ΔυοΦ» και να αναγράφει στη σελίδα χρήστη του ότι «Έχω το λογαριασμός αυτό, ως λειτουργός του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου να ψηφιοποιήσουμε το ιστορικό αρχείο και πολιτιστικό υλικό του τόπου μας και έχει σταλεί από το Δήμο email στο OTRS ότι έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ κείμενα από την ιστοσελίδα του Δήμου». Ας δούμε τι θα πουν και οι άλλοι. --Focal Point 12:30, 25 Απριλίου 2014 (UTC)

  • Καλημέρα σας, θα θέλαμε να κρατήσουμε το όνομα μας σε κάθε περίπτωση γιατί έτσι πιστεύουμε πως θα είναι αδιαμφισβήτητη η συνεισφορά του Δήμου στην διαφύλαξη της ιστορίας μας. Αντιλαμβανόμαστε τον φόβο προπαγάνδας και θα προσπαθήσουμε να μην πέσει ο λογαριασμός σε χέρια που θα αποσκοπούν στην προβολή του εκάστοτε δημάρχου, αλλά στην προβολή του πολιτιστικού μας υλικού. Θέλουμε να κάνουμε την αρχή ώστε να ξεδιπλωθεί όλη η ιστορία του τόπου μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως οι σκοποί μας είναι αγαστοί και για αυτό δεν επιλέγουμε να βάλουμε τα ονόματα μας. Θέλουμε και μετά από εμάς να υπάρχει αυτό το υλικό και θα φροντίσουμε να διαχειριστούμε σωστά το βήμα που μας παρέχεται αφειδώς. Ήδη αναζητούμε τρόπους και συμβάσεις που θα μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε και όλο το φωτογραφικό υλικό που έχουμε,το οποίο ανέρχεται σε πάνω από 2000 φωτογραφίες σχετικές με την ιστορία μας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση που δείχνετε, κάθε σχόλιο σας αποτελεί μάθημα για εμάς. Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 07:42, 28 Απριλίου 2014 (UTC)

Γιορτή Κρασιού στις Δάφνες‎ και Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές‎ (δύο φορές), αλλά όπως έγραψα στο πρώτο, ως έχει υπάρχει πρόβλημα με την εγκυκλοπαιδικότητα. Πρέπει να τοποθετηθούν στο λήμμα πηγές. --C Messier 14:19, 15 Μαΐου 2014 (UTC)

Όσον αφορά στα δύο λήμματα, το πρώτο δημιουργήθηκε εκ παραδρομής από λάθος τονισμό της λέξης "Δάφνες". Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μας βοηθούσατε στη διαγραφή του πρώτου λήμματος, ώστε να παραμείνει το σωστό λήμμα Γιορτή Κρασιού στις Δάφνες, στο οποίο θα προστεθούν και οι πηγές του.Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 14:24, 15 Μαΐου 2014 (UTC)
Αν είναι δυνατό, όταν γράφεις/ετε μια πηγή, να βάζεις/ετε όλο το url (http://...) ώστε να είναι πιο εύκολο να επαληθευτούν τα γραφόμενα, πχ, http://www.kathimerini.gr/372555/article/politismos/arxeio-politismoy/3enaghsh--to-palataki-sto-xaidari-exei-mia-synarpastikh-istoria αντί για http://www.kathimerini.gr/. --C Messier 15:04, 15 Μαΐου 2014 (UTC)
Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 15:12, 15 Μαΐου 2014 (UTC)

Τεκμηρίωση[επεξεργασία κώδικα]

Σε συνέχεια της προηγούμενης παρατήρησης για χρήση url για τις πηγές, παρακαλώ ρίξε μια ματιά εδώ. Αυτή είναι μια πρακτική πολύ πιο αποτελεσματική από τη γενική αναφορά στο http://www.haidari.gr . --Focal Point 18:25, 18 Μαΐου 2014 (UTC)

Ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση και τη βοήθεια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Δήμος Χαϊδαρίου (συζήτηση) 16:05, 20 Μαΐου 2014 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ Δήμος Χαϊδαρίου, το λήμμα Οδός Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. --C Messier 10:58, 2 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)