Συζήτηση Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα της επιχείρησης είναι άκρως απωθητική. Μπορείτε να βάλετε μια εικόνα που να μην τρομάζει; --Υπάρχω (συζήτηση) 12:07, 9 Ιουλίου 2018 (UTC)

Τι ακριβώς είναι απωθητικό; Το βρέφος ή η ράβδος του Ασκληπιού; — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 08:46, 10 Ιουλίου 2018 (UTC)

Το τμήμα υπαριθμόν 1, 2, 3, 4, 5 και 6 αυτής της εικόνας είναι άκρως αποκρουστικά. --Υπάρχω (συζήτηση) 14:08, 10 Ιουλίου 2018 (UTC)
Το επίμαχο βρέφος μπορεί στο μέλλον να εξελιχθεί σε έναν στυγνό δικτάτορα. Η δε ράβδος έχει διάφορες χρήσεις δυνητικά. Esslet(συζήτηση) 13:31, 10 Ιουλίου 2018 (UTC)
Υπάρχω το τμήμα 1 γιατί; Επειδή απεικονίζει μήπως μαύρο άνθρωπο; Glucken123 (συζήτηση) 14:22, 11 Ιουλίου 2018 (UTC)

Το θέμα εδώ ξεφεύγει από τα στενά όρια της Βικιπαίδειας και δεν πρόκειται να εισβάλλω σε μέρη που δεν έχω το δικαίωμα. Παρόλα αυτά, θεωρώ παράξενο (αν μου επιτρέπετε κιόλας να κάνω αυτό το μικρό σχόλιο), το να φαίνεται σε έναν άνθρωπο αποκρουστική/απωθητική, η απεικόνιση ενός ανθρώπου που εξετάζεται, η απεικόνιση ενός νεογέννητου, ή, τέλος, η απεικόνιση εμβολίων. Σε κάθε περίπτωση, καμιά εικόνα δεν είναι απωθητική για μένα (ούτε αποκρουστική), καθώς και σε καμία περίπτωση τρομακτική. Η γνώμη μου είναι να παραμείνει η εικόνα ως έχει, γιατί αντιπροσωπεύει επιγραμματικά, σημαντικές ιδιότητες της επιχείρησης που αφορά, την ιατρική. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:57, 10 Ιουλίου 2018 (UTC)

Θεωρώ ότι ο χρήστης παραπάνω τρολλάρει ασύστολα, άρα δεν θα του έδινα σημασία. Η παραπάνω ανάρτηση μπορεί να χαρακτηριστεί αστεία και συνεπώς προσπερνιέται ταχύτατα. Glucken123 (συζήτηση) 14:20, 11 Ιουλίου 2018 (UTC)

Η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική για τον τομέα τον οποίο παρουσιάζει στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης. Δεν παρουσιάζεται κάτι περίεργο ή ανήθικο, οπότε καλώς να μείνει.--Texniths (συζήτηση) 23:17, 10 Ιουλίου 2018 (UTC)

Η εικόνα του νεογέννητου βρέφους όχι απλά δεν είναι απωθητική, αλλά πανέμορφη. Στιγμή γέννησης. Ζωή. 💖 - geraki (συζήτηση) 07:18, 11 Ιουλίου 2018 (UTC)

Οι εικόνες μια χαρά είναι. Επιχείρηση Ιατρική είναι εδώ, οι φωτογραφίες ορθά απεικονίζουν τον πόνο αλλά και την ομορφιά της ζωής :-) --Saintfevrier (συζήτηση) 06:12, 7 Αυγούστου 2018 (UTC)

Ιατρική Σχολή ΑΠΘ 2018 - Λημματογράφηση[επεξεργασία κώδικα]

Wikipedia Education Program Aristotle University of Thessaloniki logo.svg

Για όγδοη χρονιά φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ θα ασχοληθούν με την Βικιπαίδεια, γνωρίζοντας τον τρόπο επεξεργασίας της και θα επιχειρήσουν να την εμπλουτίσουν βελτιώνοντας, μεταφράζοντας ή δημιουργώντας νέα λήμματα.

Η αντίστοιχη δραστηριότητα των τελευταίων ετών είχε αρκετή επιτυχία. Δημιουργήθηκαν ή βελτιώθηκαν δεκάδες λήμματα εκ των οποίων, τα περισσότερα λήμματα ήταν χαρακτηρισμένα ως ύψιστης σπουδαιότητας και τουλάχιστον το 1/4 αξιόλογα λήμματα της αγγλικής ΒΠ. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα λήμματα που παρήχθησαν ήταν πολύ ικανοποιητικά, και το σημαντικότερο είναι ότι κάλυψαν μεγάλα κενά της Βικιπαίδειας στον τομέα της ιατρικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρούμε λήμματα για να μεταφραστούν από την αγγλική, αφού τα περισσότερα λήμματα που έχουν σημαντικό βάρος και είναι καλοανεπτυγμένα, έχουν ήδη μεταφραστεί στις προηγούμενες χρονιές!

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών το 2014 απάντησε σε σχετικό ερωτηματολόγιο ότι έμειναν ευχαριστημένοι από την εργασία και κατανόησαν αρκετά για την Βικιπαίδεια, και κάποιοι συνέχισαν τη συνεισφορά.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα γίνει νέα διάλεξη στο ΑΠΘ και θα ξεκινήσει άμεσα η νέα οργάνωση για την εγγραφή χρηστών/φοιτητών και την επιλογή λημμάτων.

Σημαντικό μέρος στην επιτυχία μπορούν να παίξουν και φέτος οι έμπειροι χρήστες της Βικιπαίδειας που μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του διαδικτυακού βοηθού και μέντορα, παρακολουθούν τις επεξεργασίες συγκεκριμένων φοιτητών, τους συμβουλεύουν, και λύνουν προβλήματα. Παρακαλώ, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ως «Online Ambassador» να με ειδοποιήσει στην σελίδα συζήτησής μου.

Επίσης οποιοσδήποτε θέλει ας συμπληρώσει στα προτεινόμενα λήμματα αυτά που θα ήθελε να δει να δημιουργούνται ή έστω να μεταφραστούν από την αγγλική (εφόσον είναι λήμματα τουλάχιστον Β τάξης, πάνω από μέσης σπουδαιότητας και δεν έχουν ορατά προβλήματα). Κάθε λήμμα θα αναπτυχθεί από 2-3 φοιτητές.

Ευχαριστώ. -- geraki (συζήτηση) 07:51, 28 Νοεμβρίου 2018 (UTC)