Συζήτηση:Υπόσταση/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Υπόσταση[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: διατήρηση.Εγκυκλοπαιδικό θέμα, το λήμμα ξαναγράφτηκε. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:12, 13 Φεβρουαρίου 2021 (UTC) (διαγραφή)
Υπόσταση (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Αμφιβόλου εγκυκλοπαιδικότητας και βασιζόμενο - κατά κύριο λόγο - σε προσωπικά συμπεράσματα (;) του συντάκτη. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 15:18, 30 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Διατήρηση ο όρος υπόσταση είναι βασική θεολογική έννοια και σαφώς εγκυκλοπαιδικός. όσο για την πηγή: Τα αρχεία αυτά, έχουν γραφεί από σημειώσεις τών παραδόσεων μαθημάτων τού καθηγητού Ι. Δ. Ζηζιούλα (σημερινού Μητροπολίτου Περγάμου και προέδρου τής Ακαδημίας Αθηνών) στο Τμήμα Ποιμαντικής τής Θεολογικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά το ακαδημαϊκό έτος 1984 - 85 . Που είδες ότι είναι προσωπικά συμπεράσματα; "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)

. Διαγραφή Το θέμα είναι εγκυκλοπαιδικό, όπως αναφέρει η αγαπητή ΔώραΣτρουμπούκη, παραταύτα, στη μορφή που έχει δείχνει πρωτότυπη έρευνα ή αναπαραγωγή (όπως δείχνουν οι εξωτερικοί σύνδεσμοι) υποκειμενικών απόψεων από το μπλογκ "μιας παρέας Ορθοδόξων Χριστιανών" (κατά δήλωση των ίδιων [1]). Χωρίς σοβαρή, αξιόπιστη τεκμηρίωση δεν μπορεί να υπάρχει το λήμμα, καθόσον το ίδιο το θέμα είναι σοβαρό. Το ότι, όπως δηλώνεται στις αναρτήσεις, "Τα αρχεία αυτά, έχουν γραφεί από σημειώσεις τών παραδόσεων μαθημάτων τού καθηγητού Ι. Δ. Ζηζιούλα" δεν είναι κατά τη γνώμη μου επαρκής απόδειξη για την αξιόπιστία τους, καθόσον υπάρχουν τα κρίσιμα ερωτήματα: ποιοί κράτησαν τις σημειώσεις αυτές ; πόσο πιστές στις παραδόσεις είναι αυτές οι "σημειώσεις" και πώς επαληθεύεται αυτό ; γιατί "από σημειώσεις" και όχι από τα δημοσιευμένα κείμενα του Ζηζιούλα (και με ακριβείς παραπομπές) ; Επίσης, αν δεχτούμε ότι οι σημειώσεις των παραδόσεων είναι ακριβέστατες, τότε προκύπτει θέμα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, διότι η δημοσίευση κειμένων πανεπιστημιακών παραδόσεων χωρίς την έγκριση του "παραδίδοντος" καθηγητή είναι ακριβώς αυτό. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 10:22, 5 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

συμφωνώ με αυτά που γράφεις, όμως δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν πιο αξιόπιστες πηγές και παραπομπές. Βέβαια, είναι το πότε; και μέχρι τότε τι θα γίνει με το λήμμα; "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)
@ΔώραΣτρουμπούκη: Στο μεταξύ, έγινε αφαίρεση του προηγούμενου κειμένου και μπήκαν 2-3 βασικά πράγματα από τον Kalogeropoulos, οπότε έγινε σταμπ για μελλοντική ανάπτυξη. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 19:43, 5 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)