Συζήτηση:Τα Νέα Σχολικά Κτήρια του '30/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τα Νέα Σχολικά Κτήρια του '30[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διαγραφή καθώς το περιεχόμενο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια του εγχειρήματος. Το θέμα είναι εγκυκλοπαιδικό. --Diu (συζήτηση) 09:25, 25 Ιανουαρίου 2021 (UTC) (διαγραφή)
Τα Νέα Σχολικά Κτήρια του '30 (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Περισσότερο με (αντικείμενο) φοιτητικής εργασίας μοιάζει παρά λήμμα εγκυκλοπαίδειας. Τεκμηριωμένο, ναι, με βιβλιογραφία και πηγές, ναι, όμως, μάλλον, δημοσιευμένο σε λάθος χώρο. 🤔 Με μερικές «πινελιές» (μετονομασία, συγγραφή εκ νέου από την αρχή) ίσως να μπορούσε κάτι να γίνει, όμως εδώ είναι μάλλον δύσκολο, ενώ και το ύφος του κειμένου, καθώς και ορισμένα άλλα «περισσεύματα» δείχνουν πως το κείμενο πιθανώς αποτελεί αντιγραφή από κάποιο βιβλίο, βλέπε ενδεικτικά και σχετικό σχόλιο στη σελίδα συζήτησης του λήμματος που είχε γίνει παλιότερα από τον C messier, όπως και σχετικό σχόλιο περί υποψίας αντιγραφής από τον Kalogeropoulos, πάντοτε εντός της ίδιας αυτής σελίδας συζήτησης. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:03, 23 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή ενδιαφέρον θέμα αλλά...όχι για εδώ και όχι έτσι... (Dor-astra (συζήτηση) 16:27, 25 Οκτωβρίου 2020 (UTC))

Σχόλιο Γράφηκε από ένα χρήστη του οποίου η συνεισφορά περιστρέφεται γύρω από τον Ζογγολόπουλο, πχ. Γιώργος Ζογγολόπουλος και Πλατεία Ομονοίας, και ίσως υπέρμετρη σε κάποια λήμματα, όπως αυτό, όπου δεν αναλύεται η συνεισφορά άλλου αρχιτέκτονα. Η εντύπωση περί αντιγραφής οφείλεται στον τρόπο που είναι γραμμένο το λήμμα, που δεν ανταποκρίνεται στις συμβάσεις της Βικιπαίδειας και μοιάζει με τον τρόπο γραφής βιβλίων τέχνης, αλλά δεν ψάξαμε περαιτέρω τότε. Αν δεν είναι αντιγραφή, θέλει σίγουρα ξαναγράψιμο, αφενός για να είναι σύμφωνο με τις συμβάσεις και αφετέρου να είναι πιο σφαιρικό στην κάλυψη. Βιβλιογραφία υπάρχει άφθονη. --C Messier 20:53, 2 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Το θέμα είναι εγκυκλοπαιδικό, αλλά, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του C Messier, τείνω στη θέση για διαγραφή και μελλοντική αναδημιουργία σε άλλες, καταλληλότερες βάσεις, βιβλιογραφικές και μορφολογικές. Το κείμενο, λ.χ. προσεγγίζει το ζήτημα μόνο από την αρχιτεκτινική σκοπιά του, ενώ ήταν πρώτιστα πολιτικό, ιστορικό κι εκπαιδευτικό, καθόσον υπακούει εμφανώς σε ανάγκες κάποιας σχετικής εργασίας σε ορισμένο πλαίσιο (αρχιτεκτονικό) κι όχι μιας γενικής εγκυκλοπαίδειας. Θα μπορούσε, παραταύτα να παραμείνει με ανάλογες σημάνσεις για επέκταση, μονομέρεια κλπ ; Ίσως, ωστόσο πρέπει να συνυπολογιστεί και η έλλειψη τεκμηρίωσης με παραπομπές πολλών απόψεων που παρατίθενται και δεν είναι βέβαιο αν αποτελούν απόψεις που απαντούν στη βιβλιογραφία, ή προσωπικές θέσεις συντάκτη/τριας (οπότε σε αυτήν την περίπτωση απαιτούνται μεγάλες διορθωτικές παρεμβάσεις με αφαιρέσεις των μη τεκμηριωμένων τμημάτων του λήμματος). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 14:41, 17 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Chalk19 έχω την εντύπωση ότι η υπάρχουσα βιβλιογραφία ασχολείται με το θέμα κυρίως από την αρχιτεκτονική του σκοπιά (τουλάχιστον αυτή την οποία έχω διαβάσει) και όχι με την εκπαιδευτική. --C Messier 15:58, 17 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
@C messier: Αν αναζητηθεί με κλειδί τη λέξη "κτήρια" ίσως, αλλά αυτό είναι περιοριστικό, καθόσον ήταν τμήμα εκπαιδευτικής πολιτικής -εκτός κι αν μας ενδιαφέρουν μόνο τα κτήριο ως τέτοια, ως κτίσματα και μόνο (που είναι μερική οπτική, διότι η ΒΠ δεν είναι εγκυκλοπαίδεια αρχιτεκτονικής ή μηχανικών -πρβ ένα λήμμα για την Ακρόπολη χωρίς το ιστορικό και πολιτισμικό της πλαίσιο, αυστηρά τεχνικό). Το πόσο, από άποψη έκτασης, θα καταλαμβάνει το πολιτικό-ιστορικό πλαίσιο, είναι άλλο θέμα. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 16:07, 17 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
Chalk19 Προφανώς τα κτίρια δε προέκυψαν εν κενώ, αλλά είναι γνωστά για την (μοντέρνα) αρχιτεκτονική τους [1][2] --C Messier 16:19, 17 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
Συμφωνώ. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 16:20, 17 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Μήπως έπρεπε να αλλάξει η ονομασία σε πρόγραμμα κατασκευής σχολικών κτιρίων--ChristosV (συζήτηση) 10:37, 17 Ιανουαρίου 2021 (UTC)