Συζήτηση:Τα Καλύτερά μας Χρόνια/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τα Καλύτερά μας Χρόνια[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διατήρηση, η πρόταση αποσύρθηκε --C Messier 14:06, 16 Φεβρουαρίου 2021 (UTC) (διαγραφή)
Τα Καλύτερά μας Χρόνια (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


  • Διαγραφή Το λήμμα δεν πληροί κανένα σχετικό κριτήριο εγκυκλοπαιδικότητας - πολύ δε περισσότερο που η σειρά δεν έχει καν ολοκληρωθεί (προβάλλεται ακόμη) ώστε να υπάρξει τυχόν αποτίμησή της. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)
Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει για να δημιουργηθεί. Η σειρά προβάλλεται στην ΕΡΤ και έχει μεγάλη τηλεθέαση.
  • Διατήρηση Πληροί από τα κριτήρια Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (τηλεοπτικές σειρές) το πρώτο (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) και το τρίτο καθώς εκτός από τη μετάδοση της σειράς στην Ελλάδα, ξεκινάει να προβάλλεται διεθνώς μέσω της ERT World αυτές τις μέρες, κι έχει συμφωνηθεί η προβολή της στην Κύπρο. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Gnslps (συζήτησησυνεισφορά) .
    • Σχόλιο Σχετικά με το τρίτο κριτήριο «Να αναμεταδίδεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία χώρες (όχι μέσω διαδικτύου)» (το bold δικό μου). --C Messier 18:34, 10 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
    • Σχόλιο Ναι για μετάδοση σε τηλεοπτικά κανάλια αναφέρουν οι πηγές και επιπλέον μέσω διαδικτύου. Gnslps (συζήτηση) 22:04, 10 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
  • Διατήρηση Στα παραπάνω που ειπώθηκαν και αναφέρθηκαν, ως επιχειρήματα και παραπομπές, να προσθέσω εδώ ένα σχετικό άρθρο της LIFO. Σε κάθε περίπτωση, είτε για το θέμα (περίοδος της Χούντας) είτε για το ίδιο της το περιεχόμενο, σίγουρα, πρόκειται για μια σειρά που σηκώνει κουβέντα. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:25, 10 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Ακόμα και αν έτσι, τίποτα από αυτά δεν περιέχεται στο λήμμα, ούτε στις πηγές ή τις παραπομπές του. Οι πηγές του είναι είτε αυτοαναφορικές είτε επιπέδου Twitter. Από τις 7 πηγές που έχει οι 6 δεν έχουν καμμία εγκυκλοπαιδική αξία. Και αφού υπάρχου αυτές οι πηγές (που ο ανώνυμος χρήστης παραθέτει) δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν στο λήμμα. Είναι σαν να υποστηρίζεται ότι το λήμμα είναι μεν εγκυκλοπαιδικό αλλά βαριέμαι να το αποδείξω προκειμένου να το βελτιώσω. Αρκεστείτε σε ένα κακό λήμμα. Απαράδεκτο "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 18:00, 10 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Σχόλιο Το λήμμα δεν αναφέρει καν ότι η σειρά βασίζεται σε αντίστοιχη ισπανική. --C Messier 18:34, 10 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
Σχόλιο Με όλη την καλή διάθεση και διορθώσετε με αν κάνω λάθος αλλά όταν εξετάζεται η εγκυκλοπαιδικότητα, εξετάζεται η εγκυκλοπαιδικότητα του θέματος. Δηλαδή, άλλο αν το θέμα είναι εγκυκλοπαιδικό κι άλλο αν το λήμμα για το συγκεκριμένο θέμα έχει ζητήματα. Επίσης, δεν είμαι ούτε εγώ ούτε κανένας χρήστης υποχρεωμένος να κάνω επεξεργασίες σε ένα λήμμα. Ο καθένας μπορεί να κάνει επεξεργασίες οπότε κι αν θέλει σύμφωνα πάντα με τους κανόνες, αλλά το να το απαιτεί κάποιος χρήστης από κάποιον άλλο αποτελεί τουλάχιστον περίεργη απαίτηση. Από την άλλη, θα μπορούσα με ειρωνικό τρόπο κι εγώ να απαιτήσω από το χρήστη που προτείνει τη διαγραφή πριν το πράξει να επεξεργαστεί το λήμμα κι όχι να το προτείνει για διαγραφή, απαίτηση που δεν δικαιούμαι να έχω φυσικά. Gnslps (συζήτηση) 22:00, 10 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
@Gnslps: Πράγματι, έτσι είναι. Κανείς χρήστης δεν υποχρεούται σε επεξεργασία κανενός λήμματος εφόσον δεν το επιθυμεί. Ούτε, βέβαια, έχει καμία υποχρέωση να "σουλουπώσει" ένα λήμμα εφόσον ψηφίσει υπέρ της διατήρησής του. Η εγκυκλοπαιδικότητα και η μορφή ενός λήμματος είναι δύο ξεχωριστές έννοιες και όχι πάντοτε συνδεόμενες. Αυτή τη στιγμή η Βικιπαίδεια έχει περίπου το 1/3 με 1/4 του συνόλου των λημμάτων της μερικώς ή ολικώς χωρίς πηγές ή παραπομπές. Κι όμως, αυτά τα λήμματα τα ατεκμηρίωτα σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν θεωρούνται λιγότερο εγκυκλοπαιδικά από άλλα που έχουν... ένα κατεβατό παραπομπών. Τέλος, θα συμφωνήσω για ακόμη μια φορά πως ο τόνος που χρησιμοποιείται δεν είναι ο πρέπον και σίγουρα δεν βοηθά στη διεξαγωγή ομαλού διαλόγου. Βέβαια, εννοείται πως ο καθένας ελεύθερος να πράττει και να εκφράζεται όπως επιθυμεί είναι (και κανείς άλλος δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο επί αυτού), απλώς εννοείται πως σωστός διάλογος δεν είναι δυνατό να υπάρχει υπό τέτοιες συνθήκες. Όχι τουλάχιστον όσο μπαίνουν ειρωνείες προς άλλους χρήστες στη μέση. 😕 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 08:53, 11 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
Αποσύρω την πρόταση διαγραφής: έκανα λάθος στην εκτίμησή μου, η σειρά έχει εγκυκλοπαιδικότητα. (επειδή δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει - αν πρέπει να γίνει κάτι - σε αυτές τις περιπτώσεις, θα παρακαλούσα να βοηθήσετε "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)