Συζήτηση:Πιερικός Β/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πιερικός Β[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Έγινε συγχώνευση στο λήμμα Πιερικός (ποδόσφαιρο) --C Messier 15:16, 11 Ιουνίου 2019 (UTC) (διαγραφή)
Πιερικός Β (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Ο Α, ναι, είναι εγκυκλοπαιδικός... Ο Β όμως ? Ειδικά όταν φαίνεται "καταδικασμένος" να μην ανέβει ποτέ σε εθνική κατηγορία ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:12, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Συγχώνευση Καθώς ο Πιερικός Β αποτελεί αναπληρωματική ομάδα του Πιερικού, προτείνω την συγχώνευση του λήμματος και την μεταφορά των βασικότερων πληροφοριών για την αναπληρωματική ομάδα σε ξεχωριστή ενότητα εντός του λήμματος για την κύρια ομάδα. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 00:38, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Διατήρηση Η Αγγλική wiki διατηρεί FC Barcelona B καθως και Real Madrid Castilla (real b) όπως και άλλες wiki κλπ.

Δεν βλέπω τον λόγο να διαγραφεί και μάλιστα το επιχείρημα «Ειδικά όταν φαίνεται "καταδικασμένος" να μην ανέβει ποτέ σε εθνική κατηγορία ?» το θεωρώ τελείως άστοχο!

Οι ομάδες "Β" δεν ανεβαίνουν σε κατηγορίες, άπλα τροφοδοτούν τις μεγάλες ομάδες (ανδρών) με παίκτες λειτουργώντας ως «υποκατάστατα» των ομάδων Κ19, Κ18, Κ17 κ.ο.κ.

Με το ίδιο «σκεπτικό» και το λήμμα Πιερικός (ποδόσφαιρο) πρέπει να «διαγραφεί» αφού ο Πιερικός δεν θα ανέβει ποτέ σε επαγγελματικές κατηγορίες... αλλά και άλλων ομάδων που κάποτε μεσουρανούσαν και τώρα παίζουν σε τοπικά πρωταθλήματα ή και στην Γ' Εθνική!

Κατά την άποψή μου δεν τίθεται θέμα μη-εγκυκλοπαιδικότητας και δεν χρειάζεται να διαγραφεί! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 5.55.4.161 (συζήτησησυνεισφορά) 00:34, 3 Μαΐου 2019‎ (UTC).

Διατήρηση Πρέπει να διατηρηθεί ως έχει, αφού και το αντίστοιχο του Ολυμπιακού είναι ξεχωριστό λήμμα. (βλ. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (ποδόσφαιρο νέων)) αλλά και του Παναθηναϊκού (βλ. Παναθηναϊκός (ποδόσφαιρο ερασιτεχνών))--46.176.68.209 01:54, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Συγχώνευση με το λήμμα της Α΄ ομάδας. Δεν πληροί τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας τόσο γενικά (ύπαρξη πληθώρας πηγών) όσο και τα ειδικά (συμμετοχή σε εθνική κατηγορία). Ωστόσο υπάρχει διασύνδεση με την Α΄ ομάδα, οπότε καλό είναι να μεταφερθεί εκεί το περιεχόμενο.--Texniths (συζήτηση) 09:58, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Διατήρηση θα συμφωνήσω με τον χρήστη 46.176.68.209 Το λήμμα πρέπει να μείνει χωριστό, ειδάλλως θα πρέπει να γίνει συγχώνευση ή διαγραφή και αυτών του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το ότι στερείται πολλών πηγών οφείλεται στο ότι είναι νεοσύστατη ομάδα και δεν έχει ακόμα να δείξει κάποια επιτεύγματα. --89.210.204.157 13:17, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Συγγνώμη, αλλά συγκρίνουμε τελείως διαφορετικά πράγματα εδώ... Τί σχέση έχει ο Πιερικός Β με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα Β, η Ρεάλ Β καθώς και άλλες δεύτερες ομάδες μεγάλων ισπανικών συλλόγων που όχι μόνο σε εθνική κατηγορία έχουν παίξει, αλλά έως και Β΄ Κατηγορία Ισπανίας και μάλιστα για ορισμένες εξ'αυτών για αριθμό συνεχόμενων σεζόν ? Πώς μπορούμε να συγκρίνουμε την (δημοσιογραφική) προβολή που έχουν λάβει τα τμήματα υποδομής ομάδων όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός με την πρωτοβουλία ίδρυσης δεύτερης ομάδας ως "φυτωρίου" από τον Πιερικό ? Σίγουρα ωραία προσπάθεια, αλλά η προβολή δεν είναι ιδίου επιπέδου... Βάσει πολιτικής, μάλιστα, του εγχειρήματος, από το Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (αθλητισμός)#Ομάδες, διαβάζουμε:

Ομάδες που συμμετείχαν σε εθνική κατηγορία (ερασιτεχνική ή επαγγελματική).
Σημείωση: Ως «εθνική κατηγορία» ορίζεται το πρωτάθλημα που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο (δηλαδή σε όλη την επικράτεια της χώρας) ανεξαρτήτως αν είναι χωρισμένο σε ομίλους (γεωγραφικούς ή άλλου είδους) και ανεξαρτήτως διοργανωτή.

--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:39, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Κι εγώ συγνώμη, αλλά εδώ δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης Πιερικού με Μπαρτσελωνα. Όλη η συζήτηση αφορά την ύπαρξη ξεχωριστού λήμματος ή όχι της Β ομάδας του Πιερικού.

ΥΓ. Αν ο Πιερικός Β ανέβει κάποτε στη Γ' ή στη Β' Εθνική, θα επαναδημιουργηθει το λήμμα διότι τότε μόνο θα.. «πληροί» τα κριτήρια; --89.210.204.157 15:58, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Άμα συμβεί αυτό και μάλιστα έχει και συνέχεια, τότε ασφαλώς ναι... Διαφορετικά, θα πρέπει να υπάρξει αναμονή έως ότου υπάρξει επαρκής (δημοσιογραφική) κάλυψη και επομένως τρίτες και ανεξάρτητες πηγές που να ασχολούνται με το θέμα... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:05, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Άρα θα διαγραφούν και του Παναθηναϊκού όπως και του Ολυμπιακού επι ίσοις οροις επειδή και αυτές δεν παίζουν σε εθνικές κατηγορίες. --89.210.204.157 16:20, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Προφανώς είτε δεν καταλάβατε αυτό που εννοούσα παραπάνω περί (δημοσιογραφικής) κάλυψης είτε δεν θέλετε να το καταλάβετε... Η διαφορά ΟΣΦΠ και ΠΑΟ με τον Πιερικό είναι στο Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα#Γενική οδηγία εγκυκλοπαιδικότητας, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα πως:

Εάν ένα θέμα έχει λάβει σημαντική κάλυψη σε αξιόπιστες πηγές που είναι ανεξάρτητες από αυτό, τότε θεωρείται ότι είναι εγκυκλοπαιδικό.

Εκεί είναι η διαφορά με τα παραδείγματά σας... Ο Πιερικός Β έχει τέτοιες αναφορές ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:35, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Εκεί έγκειται η διαφορά; Στις πηγές και στις αναφορές; σε μια νεοσύστατη ομάδα; Ε νομίζω δεν χρειάζεται απάντηση η τοποθέτησή σου. --89.210.204.157 18:10, 3 Μαΐου 2019 (UTC)

Συγχώνευση Aν δεν παίξει ποτέ σε εθνική κατηγορία θα μπορούσε να αγωνιστεί στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος, ε όταν το καταφέρει θα δικαιούται λήμμα σύμφωνα με την πολιτική μας. Τώρα σαν ομάδα Γ τοπικού .... δεν έπρεπε καθόλου να συζητιέται η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη. --*tony esopiλέγε 06:49, 4 Μαΐου 2019 (UTC)

Συγχώνευση Είναι ομάδα ακαδημιών και θα παίζει σε τοπικά όπως όλες οι ομάδες ακαδημιών των συλλόγων. Δικαιούται λήμμα έστω και ενσωματωμένο στο κύριο λήμμα του Πιερικού στην ενότητα "ακαδημίες". Δεν πρέπει να διαγράφει τελείως. Αυτό που θέλω να ρωτήσω όμως είναι: Οι άλλες ακαδημίες παίζουν στην Γ' Εθνική, στα τοπικά ή στο πρωτάθλημα ακαδημιών της ΕΠΟ και διατηρούν ξεχωριστό λήμμα; --89.210.150.203 11:19, 4 Μαΐου 2019 (UTC)

Διαγραφή ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ 1000 ΦΟΡΕΣ με την προϋπόθεση ότι θα διαγραφούν λήμματα και άλλων ομάδων οι οποίες παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα και όχι σε εθνικές κατηγορίες, συμφωνά πάντα με τα κριτήρια της βικιπαίδεια.--141.255.122.87 22:21, 7 Μαΐου 2019 (UTC)

Διαγραφή Να διαγραφούν τα λήμματα όλων ομάδων (και είναι πάρα πολλά) που δεν παίζουν σε εθνικές κατηγορίας, και άρα δεν πληρούν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας, μαζί και του Πιερικού Β. --89.210.156.53 12:10, 19 Μαΐου 2019 (UTC)

Διαγραφή Οι πληροφορίες του λήμματος έχουν ήδη μεταφερθεί στο κύριο λήμμα του Πιερικού. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ανεξάρτητου λήμματος για αυτή την ομάδα, πόσο μάλλον όταν δεν είναι εγκυκλοπαιδειακό.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 07:19, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)